Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Minnesota Timberwolves
- Ten temat ma 47 odpowiedzi, 13 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 5 miesięcy temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2010-06-28 o 18:51 #5219
Swider
UczestnikPatrząc na skład,który wymieniłeś to na pewno priorytetem powinno być wzmocnienie deski w Wolves. Co do PF to oczywiście z tej trójki zostanie jeden +ewentualnie Bjelica. SF to tak naprawde wielka niewiadoma bo o ile po Johnsonie można się spodziewac stałych postępów to Lazard nie wiadomo co będzie sobą prezentował
Na SG Brewer i Webster wygląda całkiem fajnie i pozyskanie tego drugiego oceniam szczególnie na plus. PG wygląda również fajnie ale biorac pod uwagę to,że bardzo lubię Flynna, ta ocena nie musi być do końca obiektywna;) Sessions tez jako rezerwowy PG nie jest zły i jeszcze jak grał w Bucks prezentował się niezle a i Ellington miał całkiem dobry poprzedni sezon,zresztą tak Sessions jak i Ellington w razie potrzeby mogą zagrac na dwójce wydaje mi się więc jakieś większe pole manewru się tutaj pojawi;) z FA których wymieniłeś brałbym Danielsa,który byłby dobrym star stoperem według mnie a w tej roli rzadko był wykorzystywany grając w C’s. Póki co Wolves to jedna wielka nie wiadoma lecz gorzej niż sezon temu nie powinno być tym bardziej,że w końcu tworzy się zespół z jakimis tam perspektywami na przyszłość. Pewien jestem jednak,że Kahn tego lata nas jeszcze zaskoczy z tym,że szkoda,iż mogą to być pozytywne jak i chyba przede wszystkim negatywne niespodzianki…2010-06-29 o 09:49 #5223Anonimowy
GośćOprócz Danielsa widziałbym jeszcze Barnes’a albo R.Brewera. Świder napisałeś prawdę więc tylko trzeba czekać na ruchy Kahna. GM szuka cały czas nowej drużyny dla Jeffersona, ale po kontuzji i z wielkim kontraktem nie za bardzo chcą tego gracza… chyba, że zostaniemy zaskoczeni. Potrzeba SF na ławkę, transferu Al’a i re-signu Darko i Wilki mogą czekać na nowy sezon.
2010-06-29 o 16:31 #5234Denver Nuggets #1
UczestnikWzmocnić deski ?? Wolves mają jeden z lepszych frontcourtów jeżeli chodzi o rebounding…Love to natural rebounder i przyzwoity gracz w ataku , nie dopuszczalne jest dla mnie postawienie tego gracza na ławkę , już wolę żeby Big Al grał na C jeżeli nie znajdą dla niego nowego domu…Bo przecież lepiej zadowolony Love niż Al.
Może pojadę trochę za ostro ale wg mnie Minny marnują Kevina Love’a , gość był gwiazdą przychodząc z UCLA , świetne D , cudowna walka na tablicach , bardzo wysokie jak na jego wiek bball IQ, dobry offens z możliwością rozwoju ;] Wg wielu ludzi gość w zawrotnym tempie miał zostać All Starem , a odkąd jest w Wolves to mało się o nim słyszy i do tego ten konflikt o pozycję z Jeffersonem który już dawno powinien zostać rozwiązany;/ Nie wiarygodne że w tym sezonie Love musiał wchodzić z ławki kosztem Al’a w S5 … Wg mnie kiedy Big Al pożegna się z Minny a Love będzie miał zagwarantowane miejsce w S5 to pokaże nam cyferki których sam DH12 by się nie powstydził.2010-06-29 o 18:20 #5235Tristania78
Uczestnikjeśli chodzi o Love’a to mam podobne zdanie jak #23 dzielenie się pozycją z Jeffersonem spowalnia i blokuje jego rozwój,naprawdę szkoda go żeby się zmieniał z Alem ale myślę że tak nie będzie już w nowym sezonie i skoro Jefferson nie może grać jako C to niestety będzie musiał odejść a za niego można się postarać np o jakiegoś dobrego punktującego SG
2010-06-30 o 10:29 #5240Anonimowy
GośćAni Kevin, ani Al nie są za dobrzy w obronie. Jednak wolę Love’a, a Dallas podobno interesuje się Jeffersonem, pewnie w wypadku gdyby odszedł Nowik. Dampier, Beaobuis za Al’a mi pasuje ;]
Zobaczymy ile kasy będzie też chciało Darko.2010-06-30 o 21:14 #5253Tyrion
Uczestnikogólnie jakoś za bardzo się Minny nie interesuję, bo to takie peryferia ligi trochę niestety, ale akurat Kevina Love’a lubię i szanuję- gość ma mega talent do zbiórek, dosyć wszechstronny w ataku( nawet trójeczkę załadować potrafi), i też uważam, że się chłopak marnuje, bo dorósł już chyba do dużych minut..a z wymianą Jeffersona może być problem, bo trochę spowolnił się po kontuzji, a zostały mu jeszcze 3 lata dosyć sowitego kontraktu…ale przy dobrej wymianie Minny by tylko na tym zyskała, bo Kevin by raczej nie zawiódł
No i w tym sezonie na pewno bardziej skupię się na drużynie Leśnych Wilków z prostego powodu- jeden z ulubionych rookie- Wes Johnson
gość ma mega potencjał i z przyjemnością czekam na Jego rozwój..2010-08-26 o 16:30 #6379Anonimowy
Gośćpo głębszym przyjrzeniu się Wilkom uważam, że Rambis powinien skończyć z trójkątami bo nie ma odpowiednich zawodników choć mam wrażenie, że nadal będzie stosował tą taktykę. Darko z pewnością przepłacony i jestem ciekaw co też pokaże ten Pekovic. Kahn już nie powinien robić żadnych transferów bo mimo sprowadzenia za nic Beasleya to potrafi dać ciała jak oddać Big Al’a za Koufosa i picki czy Hollinsa i Sessionsa oddać za Delonte i Telfaira po czym ten 1 już pożegnał się z teamem. Mam wrażenie, że Wilki po raz kolejny zakończą na ostatnim miejscu w tabeli choć nękane kontuzjami Warriors mogą im dać 14 miejsce w tabeli zachodu.
2010-09-30 o 14:37 #7096Creative
UczestnikMedia Day w Minnesocie

2010-12-03 o 07:10 #8918jacekwo
UczestnikWidziałem kilka meczy „Leśnych Wilków” w tym sezonie i widzę delikatny progres w porównaniu do poprzedniego słabego sezonu. Mimo, że nadal brakuje im typowego lidera to zespół wydaje się bardziej poukładany, spore przewietrzenie zespołu myślę że pomoże w niedalekiej przyszłości.
MIchael Beasley – uważam, że sprowadzenie tego pana z Miami to bardzo udany transfer i co najważniejsze przyszłościowy. Koleś odrzył po byciu w cieniu Lebrona, widze że trener daje mu „luz” punktowy jest liderem tej młodej ekipy.
Kevin Love – fantastyczny sezon jak narazie tego 22-latka. Kolejny młodzian który daje dużo dobrego dla Minnesoty, świetne statystyki 19pkt, 15zb! i 2as. cały czas mu się przyglądam bo chłopak olbrzymi talent.
Luke Ridnour – nie jestem fanem tego gościa, nie podoba mi się jego gra. Ale daje trójki w ważnych momentach tej ekipie i troszkę więcej punktuje niż w cieniu Jenningsa w Kozłach. Może pomoc temu zespołowi swoim doświadczeniem ale gdy odejdzie z klubu napewno za nim nie zapłaczę.
Darko Milicic – Kolejne fajne wzmocnienie zespołu punktowo daje radę i co najwazniejsze blokuje jak mało kto w tej lidze.
Wesley Johnson – na koniec chciałem napisać coś o tym debiutancie. Jeszcze nie widziałem wszystkich rookie`ch ale widzę potencjał u Wesley`a. Rozgrywający i fantastycznych warunkach 201cm i naprawdę dynamit. Kto nie widział niech mu się przyjrzy.
Reasumując Wilki mają młody fajny skład chciałbym, żeby odbili się od dna ligi sprowadzili jeszcze fajnego typowego rozgrywającego i powinno być dobrze…2010-12-03 o 09:11 #8922Anonimowy
GośćQuote:MIchael Beasley – uważam, że sprowadzenie tego pana z Miami to bardzo udany transfer i co najważniejsze przyszłościowy. Koleś odrzył po byciu w cieniu Lebrona, widze że trener daje mu „luz” punktowy jest liderem tej młodej ekipy.Chyba w cieniu Wade’a, a nie Lebrona
2010-12-03 o 10:48 #8925Tyrion
Uczestnikjacekwo wrote:Wesley Johnson – na koniec chciałem napisać coś o tym debiutancie. Jeszcze nie widziałem wszystkich rookie`ch ale widzę potencjał u Wesley`a. Rozgrywający i fantastycznych warunkach 201cm i naprawdę dynamit. Kto nie widział niech mu się przyjrzy.
Wes to nie rozgrywający- to SG/SF, a w Minny gra na SG..
2010-12-03 o 14:09 #8934Swider
UczestnikTak czy inaczej Wes rzutowo jest kosa;] Z tym,że momentami moim zdaniem też boi się wziąć odpowiedzialności na swoje barki tak jak ma się to w przypadku Turnera z Philly. Na pewno w ostatnich spotkaniach zadziwia Darko,po dramatycznie słabym początku sezonu notował już nawet mecze z 20,10 przy dobrej skuteczności a do tego dużo blokuje tak więc co raz lepiej. Małym bodzcem dla Wolves może być to,że na dniach ma wrócić Flynn,który jeśli będzie w formie to myślę,że da od siebie trochę więcej punktów niż Ridnour a także dorzuci sporo energii bo to taki typ gracza a w ogóle już fajną chemie w drużynie ma młoda ekipa Wolves;) Ja tam im kibicuje i mam nadzieję,że z roku na rok nawet z managerem przygłupem będa robić progres;)
2010-12-03 o 19:05 #8947Tyrion
UczestnikŚwider wrote:Ja tam im kibicuje i mam nadzieję,że z roku na rok nawet z managerem przygłupem będa robić progres;)ja bym tam z tym określaniem go mianem „przygłupa” na razie nie szarżował- jak wymieniał Mayo na Love’a to tez pamiętam krytykowano go w każdym możliwym miejscu, a teraz wychodzi na to, że jednak wiedział co robi
Także zobaczymy za kilka lat, czy to faktycznie głąb, czy może po prostu wizjoner…2010-12-04 o 06:59 #8960Anonimowy
GośćTyrion wrote:Świder wrote:Ja tam im kibicuje i mam nadzieję,że z roku na rok nawet z managerem przygłupem będa robić progres;)ja bym tam z tym określaniem go mianem „przygłupa” na razie nie szarżował- jak wymieniał Mayo na Love’a to tez pamiętam krytykowano go w każdym możliwym miejscu, a teraz wychodzi na to, że jednak wiedział co robi
Także zobaczymy za kilka lat, czy to faktycznie głąb, czy może po prostu wizjoner…Transfer Love – Mayo dokonał jeszcze McHale, a nie Kahn
2010-12-04 o 11:50 #8973Tyrion
UczestnikA faktycznie- masz rację..ale się jebnąłem
No ale przekaz ten sam- w tamtym przypadku tez mało kto wierzył, że to może się Minny opłacić, a jak widać, źle na tym nie wyszli.. może teraz tez tak będzie- na razie np pozyskanie Beasleya na plus, oddanie Jeffersona przy takiej grze Darko i Kewinka tez już tak bardzo nie razi, dlatego nie chcę go skreślać.. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.