Miami Heat

Strona główna Fora NBA Zespoły Miami Heat

Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 224 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Beat L.A.!!
    Uczestnik

Też uważam, że to może nie wypalić. Jednak i tak ciężko będzie bo wiele czołowych drużyn na wschodzie jest nieco osłabionych. W celtics Perk nie bedzie grał do lutego minimum. Hawks też nie ma kogo pod koszem postawić jak narazie. Zależy jak im będzie się razem współpracować

Tyrion
    Uczestnik

Wygląda na to, że Miami zamknęło rooster , chociaż dwa ostatnie kontrakty niegwarantowane, czyli coś się jeszcze może zmienić teoretycznie ;)
    Skład na razie wygląda tak:
    PG:Mario Chalmers/Carlos Arroyo – Kenny Hasbrouck
    SG:Dwyane Wade – Mike Miller
    SF:LeBron James – James Jones
    PF:Chris Bosh – Udonis Haslem, Juwan Howard, Shavlik Randolph
    C:Joel Anthony/Zydrunas Ilgauskas – Jamaal Magloire, Dexter Pittman

Nie podpisano na razie umów z wyborami w drugiej rundzie- Varnado dostanie szansę na campie, a Butler do campu się nie wyleczy, i prawdopodobnie w tym sezonie w NBA nie zagra..
    Tak patrzę teraz na spokojnie, jak to wygląda, i widzę, że jakoś się to udało poskładać całkiem sensownie.. Niby są dwie „słabiej” obsadzone pozycje, czyli PG i C, ale na PG w drużynie z Jamesem i wadem nie potrzeba nie wiadomo kogo- wystarczy,że trochę pobronią ( a Chamlers broni całkiem nieźle) i trafią coś za 3( tutaj akurat trochę słabiej wypada Arroyo), ale ma on za to inną fajną cechę, czyli małą ilość strat, i dobre ast/tov ratio.. Słabiej wygląda też, zwłaszcza w kontekście PO pozycja numer 5- Joela Anthony w obronie jest solidny, ale więcej niż 20-25 minut nie zagra.. llgauskas w obronie już od pewnego czasu nie domaga, a Magloire poza zbiórkami niewiele daje..ale zawsze jest opcja ustawienia tam na parę minut Bosha, czy nawet Juwana Howarda, także Heat powinni sobie poradzić..
    Starting five mocna diabelsko, ławka z Arroyo, Millerem, Haslemem, Jamesem Jonesem, Ilgauskasem też nie wygląda tragicznie, są spore możliwości rotacji..
    Coraz bardziej wydaje mi się, pomimo początkowej niewiary, że to może jednak wypalić, i jakoś nie widzę dla nich zagrożenia na Wschodzie..

Racja Tyrion , nie ma się co obawiać braków na pozycji nr. 1 tym bardziej że w zespole jest LeBron który pewnie będzie najwięcej klepał piłkę i to on będzie się często bawił w grajka , jest nawet prawdopodobieństwo tego że LeBron będzie rozgrywającym w następnym sezonie , podobno trener Heat waha się między nim , Carlosem a Mario więc tylko jego statystyki pkt pójdą w dół a on sam wiele nie będzie musiał zmieniać w swojej grze … Chociaż wydaje mi się że na papierze i tak by został na trójcę ale nie wiem :hmmm:

Tyrion
    Uczestnik

zostanie na trójce- będzie point forwardem tak jak w Cavs ;)Trochę się pośpieszyłem z tym zamkniętym rosterem, bo ruch z Edie Housem wygląda bardzo dobrze dla Heat i dla ich ławki.. wniesie dobrą trójkę, plus spory zastrzyk energii.. Coraz bardziej zaczynam się tych Heat obawiać ;)

Anonimowy
    Gość

Skład wygląda nieźle choć wolałbym kogoś lepszego na C od Joel’a Antohny’ego. Dodaliśmy do składy Patricka Berverly, a jego agent twierdzi, że kontrakt jest gwarantowany. House to dobra opcja jak napisał Tyrion, a szczerze myślałem, że Eddie wybierze powrót do Bostonu. Wade też potrafi być kreatorem gry jednak też uważam, że Lebron częściej będzie tym point-fowardem. Nie mogę się doczekać jak zobaczę tą ekipę w akcji. Z całym szacunkiem dla reszty, ale jak Big 3 się zgra i dopisze zdrowie to oni oraz Lakers będą dzielić i rządzić w nowym sezonie :D

Anonimowy
    Gość

Skład jest mega, brakuje tylko dobrego centra, ale „Żary” mogą jeszcze korzystać z takiej rotacji:
    C: Chris Bosh
    PF: Udonis Haslem
    SF: LeBron James
    SG: Mike Miller
    PG: Dwayne Wade

choć Bosh niezbyt lubi grać na „5”

Tyrion
    Uczestnik

niezbyt lubi i niezbyt się nadaje mimo tego, że przybrał na masie…dalej gracze jak Howard, czy Bynum, są dla niego udręką..ale w RS pewnie w starciach z większością ligi, taki lineup może spędzać na parkiecie stosunkowo dużo minut..i ofensywnie będzie taka piątka miażdzyć ;)

Anonimowy
    Gość

Zgadzam się tu z Tyrionem. Jestem jeszcze ciekawy czy nagle Riley nie długo przed sezonem zostanie trenerem czy da szansę Erikowi. Na chwilę obecną jednak uważam, że zaczną z Anthony’m na środku.

Tyrion
    Uczestnik

No Joel wg wszelkich przesłanek, powinien być startowym centrem, z prostej przyczyny- najlepiej broni ;) A to, że jest trochę nazwijmy to „ułomny”w ataku jeszcze, to przy takiej starting five nie problem.. a przy rezerwowych w drugiej kwarcie, może się już przydać bardziej Z, bo tam będzie potrzebny ktoś, kto sam coś rzuci ;) Ogólnie, jakby tak się przyjrzeć możliwościom, jakie mają Heat, pod względem wystawiania różnorodnych, potencjalnie efektywnych line upów, to robi to wrażenie…

Ostatnio sobie rozmyślałem nad MBealeyem i jego wymianą do Minnesoty , trzeba przyznać Patowi że jest genialnym „strategiem” ;] ale nie do końca rozumiem ten ruch ze strony Heat …
    Be Easy może nie rozwijał się w tak zawrotnym tępie jak jego koledzy z draftu tacy jak Rose , Mayo , Westbrook czy chociażby Love ale trzeba przyznać że „dzieciak” ma niesamowity talent w offensywie i przy odrobinie pracy nad nim jestem pewien że byłby znakomitym uzupełnieniem rosteru Heat…
    W gruncie rzeczy chodzi mi o to że dlaczego Pat oddał go za nic kiedy mógł nadać mu rolę 6th mana a wtedy BeEasy śmiem twierdzić że byłby tak produktywny jak JR Smith dla Denver … Jestem wręcz pewien że byłby takim factorem jak właśnie Smith dla Nuggs …
    Z nim rotacja była by dziecięco prosta , Beasley mógłby wchodzić na PF’a wtedy Bosh na C również Michael mógłby zmieniać LeBrona , kiedy ten by usiadł odpocząć lub cofnąć backcourt o jedną pozycje (LBJ-SG , Wade-PG) …
    Dla Michaela Beasleya znalazło by się bardzo bardzo dużo playing time’u , wydaje mi się nawet że więcej niż teraz w TWolves …
    Wg mnie wielka szkoda że go oddali , wydaje mi się że dużo na tym stracili.
    PS: Wiem że Pat mógł się obawiać tego że w zespole będzie zbyt dużo scorerów ale jako 6th man te umiejętności były by bez cenne dla Heat , i pozwoliły by na kilka minut odpoczynku dla wielkiej trójki , bez obawy na to że stracą prowadzenie…

Anonimowy
    Gość

na pewno szkoda Beasleya, ale potrzebowali cap space. Widocznie Riley przestał w niego wierzyć, ale z drugiej strony jest szansa na większy rozwój B-Easy’ego w Minny niż Miami. Dla Heat jakoś strata Michaela nie będzie taka wielka. Obudowali nie najgorzej Big3 więc nie ma co się rozczulać – zatrzymali Haslema więc back-up dla Bosha jest, a Miller, Jones to SF/SG, House to PG / SG. Było minęło…

Kaczan
    Uczestnik

Cóż Beasley sprawiał kłopoty wychowawcze (podobnie jak Wright) dlatego wydaje mi się, że nawet gdyby nie Wielki Transfer i tak by go nie próbowali zatrzymać by zwolnić miejsce dla kogoś lepszego. Żałuję tylko właśnie tego że poszedł do Minnesoty gdzie cały sztab trenerski i menadżerski mocno kuleję i tam nasz kochany B- Easy szanse na rozwój i późniejsze większe sukcesy ma nikłe. Wydaję mi się, że już lepsze byłoby New Jearsy.

Creative
    Uczestnik

Media Day w Miami :whistle:

201009271451534786689.jpg

201009271425519056653.jpg

995e59623ee44689a58519f66f2c6063.jpg

fec46369d82a4b739f403b7419a42dbf.jpg

41623d3ff0304446abae83448f70cff3.jpg

625eef5d99849680f385257e63dc7fd8-getty-103892230ms027_miami_heat_m.jpg

Patryk2224
    Uczestnik

Hmm tak własnie dzis sobie rozmyślałem nad kluczem do sukcesu dla Miami Heat i zrozumiałem w offensywie nie ma problemów mecz może wygrac dla zespołu 1 zawodnik Wade,James badź Bosh
    Lecz co będzię się działo w defensywie spójrzmy na Boston i ich zgranie w defensywie na tym stwierdzam że Miami musi szybko zgrać się by dobrze grać w obronie kluczem może okazać się Udonis Haslem dla mnie jest to bardzo ważny gracz dla Miami Heat i jeszcze wiele razy im się przyda w grze obronnej.
    Lecz co z postawą Jamesa i Bosha (w Wade nie wątpie :) ) James hmm mam nadzieje że nie odbiją mu możliwości w ofensywie i będzie pamiętał o obronie a Bosh hmm jak dla mnie musi poprawić bloki :)

Po tym tekście stwierdzam że kluczem dla Miami jest obrona :D (natchneło mnie by to napisać)

Hmmmm , WOW :) zdanie które przewija się prawie od początku powstanie Big Heat 3 czyli co będzie z obroną ty dopiero stwierdzasz teraz , muszę cię rozczarować że się trochę spóźniłeś …
    Ja jestem zdania że ofensywa to jedynie oddanie ciosu komuś który go zadał pierwszy a defens to właśnie zadanie punchu ;) Miami bez problemu sobie poradzi na atakowanej połówce – no doubt ;] ale myślę że w defensie też nie będzie problemu a już napewno nie takich by przegrać w 1 czy drugiej rundzie playoff ;] Bosh w ostatnim sezonie zrobił się naprawdę bardzo solidny i agresywny w obronie , przestał już być taką pipką , coś jak Pau Gasol i jego transformacja w bardzo twardego gracza ;]
    DWade jest bardzo dobrym obrońcą na swojej pozycji i spokojnie z większością matchupów będzie sobie radził tym bardziej jeżeli w grę wchodzi switching na pozycje PG , 90% rozgrywających w lidze nie jest szybszych od Wade’a więc nie będą mogli wykorzystać nic przeciwko jego budowie a tym samym Wade będzie spokojnie ich ograniczał ;) LeBron robi postępy w tej kategorii z roku na rok , najlepiej blokujący SF w lidze , może nie jest tak uzdolniony defensywnie jak GWall ale spokojnie radzi sobie z przeciwnikami , a jego chase down blocki to wisienka na torcie ;];];] przy takim offensie a co za tym idzie wysokim FG% ich obrona spokojnie powinna styknąć .
    Zresztą i na ławie mają kilku dobrych defensorów (Joel Anthony, Big Z , Mario Chalmers, Arroyo ) ;) myślę że defens przy takim high % offensie i takim fire power nie musi być taki defens jaki ma Boston C’s , Heat w zupełności wystarczy to co teraz mają , przynajmniej do finałów z LAL ;)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 224 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.