Los Angeles Lakers

Strona główna Fora NBA Zespoły Los Angeles Lakers

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 270 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    makarena 2704
    Uczestnik

Patrząc na skład, Lakers mają chyba najwięcej graczy, którzy mają bardzo dobry rzut z dystansu.Do tego Ratliff wniesie jeszcze więcej doświadzczenia.Teoretycznie gdyby Fisher grał tak jak w playoffach, Artest jak w game 7 w finałach to mistrzostwo mamy zapewnione, ale to tylko teoria.Podsumowując zapowiada się naprawdę ciekawy sezon.

Anonimowy
    Gość

Dobry rzut z dystansu? Właśnie tego brakowało Lakers w PO. Niby kto ma taki rzut?… nie mów, że Ratliff który po za shot blockingiem wiele nie wniesie. Już Lakers nie będą mieli tak łatwo… Żary czekają ;)

Tyrion
    Uczestnik

też nie wiem, skąd kolega wziął takie dane na temat „bardzo dobrze rzucających z dystansu zawodnikach Lakers”… w zeszłym sezonie tylko Walton i Powell mieli ponad 40%, ale to przy marginalnej ilości rzutów( odpowiednio 16 i 17), a z pozostałych najbliżej osiągnięcia tego poziomu był Jordan farma(37%), którego już u nas niema ;)Z nowych tylko Steve Blake jest być może czymś więcej niż dobrym graczem w tym względzie( 43% w zeszłym sezonie, 39 w karierze), bo Matt Barnes notuje przeciętne 33% w karierze…podsumowując to mamy wielu dobrze rzucających zza łuku, a nie bardzo dobrze
    A zarzut przedmówcy o Ratliffie- bez komentarza :P

Tyrion
    Uczestnik

taka ciekawostka na nudy offseasonu:
    Ron Artest zmienia numer na pierwszy z którym grał w NBA, czyli #15
    Podano też numery nowych graczy Lakers:
    Steve Blake: 5
    Matt Barnes: 9
    Theo Ratliff: 50
    Devin Ebanks: 3
    Derrick Caracter: 58

DJ Mbenga zaakceptował kontrakt od Lakers i zostaje z nami jeszcze na rok. Pewnie i tak dużo nie pogra przy Andrew i Theo. Teraz liczę, że Adam „motywator” Morrison też zostanie :D.

Tyrion
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    Pewnie i tak dużo nie pogra przy Andrew i Theo. Teraz liczę, że Adam „motywator” Morrison też zostanie :D.

Nie tyle co „dużo nie pogra”, co wręcz w normalnych okolicznościach nie pogra w ogóle ;) Typowe awaryjne wyjście na wypadek plagi urazów- typowy gracz na pogranicze między samym końcem ławki, a garniturkiem ;)ale w sumie cieszę się, że maskotka wraca
    Mucha pewnie ucieszy się bardziej ;)
    A co do Morrisona to mi go trochę żal- widać, że „gra” w Lakers mu nie służy, a wręcz jak napisał to Skejcik na shoutcie- „upośledza” go, czyli ja dla jego dobra życzę mu kontraktu gdzie indziej, czyli np w Europie :)

Anonimowy
    Gość

DJ Mbenga jak chce to potrafi…
    [my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=ZyNqx72C0eE[/my-youtube]

Też uważam, że Europa bądź jeszcze Azja to byłoby najlepsze wyjście dla Morrisona.

OOOOOOOOłłłłł jeeee Baybe!!!!
    Najbardziej pozytywne zaskoczenie tego offseason jak dla mnie!
    Po prostu nie wyobrażam sobie naszej ławki jak i całej organizacji bez DJ. Pewno Kobe zadziałał za to że DJ wybudował mu hale jego imienia.

Niezapomniany mecz i niezapomniane MVP, brakowało mi tylko po tych dwóch blokach, aby stanął i: This is my house :D

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    DJ Mbenga jak chce to potrafi…

No ja wiem ;) Miał takie dwa mecze z rzędu w ostatnich rozgrywkach:
    vs MEM- 5 pkt/13 zbiórek/4 bloki w 29 min
    vs NOH 10 pkt/12 zbiórek/4 bloki w 29 min
    No ale jednak mając bardziej skoordynowanego i zrównoważonego weterana jakim jest Theo Jax nie będzie na Mbengę zbyt często stawiał, ale z drugiej strony Theo ma już 37 lat, więc jako gość „na wszelki wypadek” znający organizację DJ jest ruchem dobrym no doubt

Anonimowy
    Gość

nie twierdzę, że DJ będzie więcej grało od Ratliffa bo sam osobiście w to nie wierzę. Widać, że jakiś potencjał w nim tkwi.
    Na Espn Derek Fisher przeprowadza wywiad z Bryantem.

Tyrion
    Uczestnik

a ja nie twierdzę, że Ty twierdzisz :) Chodziło mi o to, że jak w podanych przeze mnie przykładach dostał więcej minut, to i produkcja była niezła, ale przy nadal świetnie broniącym Rattlifie za dużo nie pogra- to nie była aluzja do Twojej wypowiedzi wcale.

Tyrion
    Uczestnik
    Quote:
    According to a source, the Lakers are not interested in re-signing center D.J. Mbenga, despite an internet rumor that says the contrary

Wygląda na to, że to info z re signem DJ to niestety tylko bujda LA Times..
    Mucha się pewnie zmartwi..

kurde nie ma to jak zacząć dzień od załamki… wczoraj niespodzianka a dzisiaj co? zabierają dziecku jego prezent :/

Anonimowy
    Gość

nie przesadzaj Mucha… rozumiem jakby coś regularnie DJ grał, ale on nie grał wiele. Ratliff da może więcej, a może w Carcterze lub Ebanskie znajdziesz nowego ulubieńca ;]

Ale obecnie nie widzę chłopaka w tym składzie który będzie służył za maskotkę i pupila… Właśnie grał niewiele ale jeśli już grał to wiedziałem że mecz jest wygrany (z jednej strony bo tylko wtedy wchodził :P a z drugie to wiedziałem że nie pozwoli rywalom na dojście nas :D )

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 270 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.