Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Los Angeles Lakers
- Ten temat ma 269 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2010-08-02 o 11:36 #6022
makarena 2704
UczestnikPatrząc na skład, Lakers mają chyba najwięcej graczy, którzy mają bardzo dobry rzut z dystansu.Do tego Ratliff wniesie jeszcze więcej doświadzczenia.Teoretycznie gdyby Fisher grał tak jak w playoffach, Artest jak w game 7 w finałach to mistrzostwo mamy zapewnione, ale to tylko teoria.Podsumowując zapowiada się naprawdę ciekawy sezon.
2010-08-02 o 11:53 #6024Anonimowy
GośćDobry rzut z dystansu? Właśnie tego brakowało Lakers w PO. Niby kto ma taki rzut?… nie mów, że Ratliff który po za shot blockingiem wiele nie wniesie. Już Lakers nie będą mieli tak łatwo… Żary czekają
2010-08-02 o 12:15 #6026Tyrion
Uczestnikteż nie wiem, skąd kolega wziął takie dane na temat „bardzo dobrze rzucających z dystansu zawodnikach Lakers”… w zeszłym sezonie tylko Walton i Powell mieli ponad 40%, ale to przy marginalnej ilości rzutów( odpowiednio 16 i 17), a z pozostałych najbliżej osiągnięcia tego poziomu był Jordan farma(37%), którego już u nas niema ;)Z nowych tylko Steve Blake jest być może czymś więcej niż dobrym graczem w tym względzie( 43% w zeszłym sezonie, 39 w karierze), bo Matt Barnes notuje przeciętne 33% w karierze…podsumowując to mamy wielu dobrze rzucających zza łuku, a nie bardzo dobrze
A zarzut przedmówcy o Ratliffie- bez komentarza
2010-08-21 o 08:14 #6310Tyrion
Uczestniktaka ciekawostka na nudy offseasonu:
Ron Artest zmienia numer na pierwszy z którym grał w NBA, czyli #15
Podano też numery nowych graczy Lakers:
Steve Blake: 5
Matt Barnes: 9
Theo Ratliff: 50
Devin Ebanks: 3
Derrick Caracter: 582010-08-28 o 07:46 #6396Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikDJ Mbenga zaakceptował kontrakt od Lakers i zostaje z nami jeszcze na rok. Pewnie i tak dużo nie pogra przy Andrew i Theo. Teraz liczę, że Adam „motywator” Morrison też zostanie
.2010-08-28 o 08:28 #6398Tyrion
UczestnikShaggy wrote:Pewnie i tak dużo nie pogra przy Andrew i Theo. Teraz liczę, że Adam „motywator” Morrison też zostanie
.Nie tyle co „dużo nie pogra”, co wręcz w normalnych okolicznościach nie pogra w ogóle
Typowe awaryjne wyjście na wypadek plagi urazów- typowy gracz na pogranicze między samym końcem ławki, a garniturkiem ;)ale w sumie cieszę się, że maskotka wraca
Mucha pewnie ucieszy się bardziej
A co do Morrisona to mi go trochę żal- widać, że „gra” w Lakers mu nie służy, a wręcz jak napisał to Skejcik na shoutcie- „upośledza” go, czyli ja dla jego dobra życzę mu kontraktu gdzie indziej, czyli np w Europie
2010-08-28 o 09:27 #6405Anonimowy
GośćDJ Mbenga jak chce to potrafi…
[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=ZyNqx72C0eE[/my-youtube]Też uważam, że Europa bądź jeszcze Azja to byłoby najlepsze wyjście dla Morrisona.
2010-08-28 o 09:34 #6406Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikOOOOOOOOłłłłł jeeee Baybe!!!!
Najbardziej pozytywne zaskoczenie tego offseason jak dla mnie!
Po prostu nie wyobrażam sobie naszej ławki jak i całej organizacji bez DJ. Pewno Kobe zadziałał za to że DJ wybudował mu hale jego imienia.Niezapomniany mecz i niezapomniane MVP, brakowało mi tylko po tych dwóch blokach, aby stanął i: This is my house
2010-08-28 o 09:54 #6408Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:DJ Mbenga jak chce to potrafi…No ja wiem
Miał takie dwa mecze z rzędu w ostatnich rozgrywkach:
vs MEM- 5 pkt/13 zbiórek/4 bloki w 29 min
vs NOH 10 pkt/12 zbiórek/4 bloki w 29 min
No ale jednak mając bardziej skoordynowanego i zrównoważonego weterana jakim jest Theo Jax nie będzie na Mbengę zbyt często stawiał, ale z drugiej strony Theo ma już 37 lat, więc jako gość „na wszelki wypadek” znający organizację DJ jest ruchem dobrym no doubt2010-08-28 o 09:59 #6409Anonimowy
Gośćnie twierdzę, że DJ będzie więcej grało od Ratliffa bo sam osobiście w to nie wierzę. Widać, że jakiś potencjał w nim tkwi.
Na Espn Derek Fisher przeprowadza wywiad z Bryantem.2010-08-28 o 10:06 #6411Tyrion
Uczestnika ja nie twierdzę, że Ty twierdzisz
Chodziło mi o to, że jak w podanych przeze mnie przykładach dostał więcej minut, to i produkcja była niezła, ale przy nadal świetnie broniącym Rattlifie za dużo nie pogra- to nie była aluzja do Twojej wypowiedzi wcale.2010-08-28 o 14:39 #6413Tyrion
UczestnikQuote:According to a source, the Lakers are not interested in re-signing center D.J. Mbenga, despite an internet rumor that says the contraryWygląda na to, że to info z re signem DJ to niestety tylko bujda LA Times..
Mucha się pewnie zmartwi..2010-08-29 o 10:42 #6431Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnikkurde nie ma to jak zacząć dzień od załamki… wczoraj niespodzianka a dzisiaj co? zabierają dziecku jego prezent
2010-08-29 o 11:01 #6432Anonimowy
Gośćnie przesadzaj Mucha… rozumiem jakby coś regularnie DJ grał, ale on nie grał wiele. Ratliff da może więcej, a może w Carcterze lub Ebanskie znajdziesz nowego ulubieńca ;]
2010-08-29 o 21:00 #6449Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikAle obecnie nie widzę chłopaka w tym składzie który będzie służył za maskotkę i pupila… Właśnie grał niewiele ale jeśli już grał to wiedziałem że mecz jest wygrany (z jednej strony bo tylko wtedy wchodził
a z drugie to wiedziałem że nie pozwoli rywalom na dojście nas
) -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.