Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Los Angeles Lakers
- Ten temat ma 269 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2009-10-31 o 12:16 #1411
Ociep
UczestnikEvil Jin wrote:Nie wiem co jest grane albo nie mamy na forum fanów LA Lakers albo nikt nie ma nic ciekawego do napisania na ten temat. Piszcie coś pozdro.za to Twój post jest wielce ciekawy, i wlele wnosi do dyskusji, pogratulować

co do Lakers to widać, że jednak proces wprowadzenia Artesta do teamu nie odbędzie się bezproblemowo.. na Hawks już prawdopodobnie będzie Gasol, to powinno być trochę lepiej z obroną pod koszem, bo dzisiaj zdecydowanie za dużo punktów Mavs, a zwłaszcza Marion rzucali z pomalowanego..widać też na razie brak formy u zawodników i u trenera chyba też, bo dosyć dziwne i niekonsekwentne decyzje personalne podejmował
jedyne czym się pocieszam to to,że gorzej być już nie może niż dzisiaj
2009-11-04 o 08:54 #1486Ociep
Uczestnikjednak brak Katalończyka jest bardziej odczuwalny niż mogło by się wydawać
ciężko mi się patrzy na męczarnie z takim zespołem jak Thunder.. brak Hiszpańczyka to brak dobrej obrony pod koszem, i brak wielu łatwych punktów, które zapewniał poprzez swoje wyczucie atakowanej deski, i świetny przegląd pola przy podwojeniach, a LO z całym szacunkiem jest jednak innym typem gracza.. dzisiaj wreszcie świetnie zagrał Artest, bo właśnie tego od niego się oczekuje- obrony i wszechstronności, a jak do tego będzie dodawał po +- 20 punktów jak dzisiaj to będzie ok
ale jest jeden wielki minus- ławka gra na razie TRAGICZNIE
2009-11-04 o 09:20 #1488Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnikdokładnie Ociep…ja zacznę od ławki: nie może być tak że zawodnicy wchodzący z ławki w każdym meczu będą tracić to co uzyskali na + ich koledzy, taka sytuacja ma miejsce od początku sezonu. Powinno się to poprawić z przyjściem Gasola (wtedy zmiany pod koszem będą wyglądać innaczej: Gasol Bynum gra, Bynum siada wchodzi Odom, Gasol siada i wchodzi Bynum co zapewni nam ciągłą siłę pod koszem, nie ubliżając Mbendze ;p ).
Narazie z ławki na jedyne słowa uznania zasługują Brown(chociaż w dzisiejszym meczu nie błysnął-może danie mu więcej minut na PG tak jak to miało miejsce dzisiaj zmobilizuje do czegoś Farmara) i Powell jeszcze- widać po chłopaku że poprawił znacząco rzut z półdystanu i na tym się skupił, ale musi jeszcze poprawić zachowanie pod koszem na atakowanej tablicy(dzisiaj miał tego dowód dostając 2 soczyste pod deską).
Artest: w końcu dobry stary Artest!!!Ale mam nadzieje że nie był to taki jedno meczowy wyskok i że utrzyma ten poziom gry, co do niego to nie wiem nad czym on trenował przed sezonem, ale powinien się wziąść za poprawienie szybkości.Oki defensorem jest, ale jak mijają go to już jest lipa. Nie wiem co ten psychoterapeuta mu robi, ale chłopak chodzi jakiś zgaszony, 0 emocji w nim. Powinien odstawić wizyty u niego żeby trochę żył na tym boisku: cieszył się, złościł i pokazywał tą złość na rywalach (oczywiście do pewnego stopnia, bez rękoczynów).
Gasol: potrzebny zawodnik tej drużynie jak cholera i co tu więcej powiedzieć, jest potrzeby tak jak potrzebny był Garnett Bostonowi. Trza czekać na jak najszybszy powrót do gry i granie tego co grał sezon temu. Brakuj mi tu jego świetnych podań( Bynum dostanie to albo jest rzut albo strata) czytania ogółem całej gry…ależ żem się rozpisał
2009-11-04 o 09:29 #1490Ociep
Uczestnikno no faktycznie- to chyba do Ciebie nie podobne żeby tyle pisać- ja przynajmniej nie widziałem jeszcze
ale pełna zgodność w zasadzie, poza jednym wyjątkiem- jak Ron ma grać tak jak dzisiaj to może chodzić nawet zgaszony:) bo wiesz jak to bywa z Ronem- u niego jeden krok od euforii do furii czasem, to ja już wolę jak jest spokojny
ciekawy meczyk się w Houston szykuje-tam Ron powinien być już nieco bardziej zmobilizowany, i oby tylko game changerem tam nie chciał zostać za bardzo
2009-11-04 o 18:09 #1496Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestniknie no jak będzie grał tak jak dzisiaj to ja też nie mam nic przeciwko
nom jestem ciekaw tego meczu…2009-11-05 o 08:56 #1502Ociep
Uczestnikno i mamy nową świecką tradycję w tym sezonie- drugi mecz na wyjeździe i drugi win po overtime:) żałuję, ze nie zdołałem obejrzeć meczu, a na podstawie cyferek samych i paru minut highlitów się nie chcę produkować za bardzo, ale cieszy kolejny win bez Pau, i dobra postawa Bynuma- wreszcie coś zaczął zbierać,a martwi nadal ławka- zwłaszcza dużo bardziej liczyłem na Jordana F. przed sezonem, no i deska przegrana z undersized Rockets 58:44:/ a Pau podobno może wrócić już w piątek
2009-11-08 o 20:11 #1532Creative
UczestnikGasol w dzisiejszym starciu z NOH raczej nie wystąpi… byłbym very happy jakby do niego dołączył Bynum
ale raczej zobaczymy go dzisiaj w STAPLES Center. Chris Paul pewno znowu dzisiaj zmasakruje Fishera, pytanie tylko czy to wystarczy ?? Kobas „powalczy” z Devinem Brownem, na którego postawił Scott… Devinem… jak nie rzuci +40 pkt to będe zniesmaczony
hehehe…2009-11-09 o 11:36 #1547Rick Barry FTW!
Uczestnik2009-11-09 o 11:52 #1548Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikAdama muszą się pozbyć-jego kontraktu…
Creative może i Paul ograniczył Dereka ale nie znalazł sposobu na Browna
) dobry meczyk(w końcu coś zaczeliśmy bronić) i znowu DJ zrobił swoje
)2009-11-09 o 12:03 #1551Rick Barry FTW!
Uczestnikmucha8 wrote:Adama muszą się pozbyć-jego kontraktu…
Creative może i Paul ograniczył Dereka ale nie znalazł sposobu na Browna
) dobry meczyk(w końcu coś zaczeliśmy bronić) i znowu DJ zrobił swoje
)Pytanie było do zorientowanych:dodgy:
2009-11-09 o 12:50 #1555Ociep
Uczestnikprzecież z Adamem wszystko w normie jest- zdrowy chłopak, tylko jakoś Phila do siebie przekonac nie potrafi, i siedzi na ławie jak w zeszłym sezonie
a po lidze letniej i niektórych meczach preseasonu wielu fanów liczyło na Jego regularniejszą grę, ale jak widać LA radzi sobie bez niego2009-11-09 o 14:25 #1556Creative
UczestnikW takiej dyspozycji w jakiej są Hornets to dzisiaj obowiam się o mecz z Clippersami
DJ Mbenga i Shannon Brown nas pozamiatali… rozumiem, że pierwszy walczy a drugi jest młody i chce się wykazać, ale bez jaj. Phila cenię za to, że z takich „ogórków” jak ww. Panowie potrafi zrobić niezłych grajków – zawsze ustawi ich tam gdzie trzeba i wyciśnie ich jak cytrynę…
Walton, Vujacic, Farmar itp. tylko potwierdzają tą zasadę… Lakers zagrali dzisiaj bez Gasola i Bynuma – miałem nadzieję, że dzięki temu pojawiła się jakaś szansa dla nas… nie wiem czy Lakers są tak mocni czy My tak słabi… po 7 meczach chyba skłaniam się do tej 2 opcji…2009-11-20 o 08:09 #1655Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikGasol come back! Nom i od razu gra wygląda inaczej- dużo lepiej. Mamba nie musi mieć dnia i nie musi rzucać po te 30+ pkt, aby Lakersi wygrali mecz Może się skupić i robić takie staty jak dzisiaj w granicy triple-double(21/9/
. Dobrze że terminarz dobrze ułożony dla nas to Pau będzie miał okazję się zgrać z Ronem…2009-12-12 o 11:02 #1941Creative
UczestnikCoś dla fanów Lakers oraz dereka fishera

[my-youtube width=640 height=385]http://www.youtube.com/watch?v=zClqb1Dyq3c[/my-youtube]
2009-12-12 o 12:31 #1944Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnik;pp ale mecz i tak dostali…
Ciekawe co z palcem Kobego. Oby to było zwykłe wybicie
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.