Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Los Angeles Lakers
- Ten temat ma 269 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2012-07-05 o 12:05 #15352
kubakw
UczestnikWymiana Gasola teraz raczej się nie opłaca. On mimo wszystko pewien poziom prezentuje, a jest ostatnio niedoceniany. Lakers nie dostaną teraz ofery, która by ich (albo Kobe’ego:)) zadowalała. Może da się gdzieś wypchnąć MWP, ale poza tym nie ma pola do manewru. Poblokowani kontraktami, bez wartościowych ludzi do wymian. Dopóki będzie grał Kobe ze swoim kontraktem to nie ma możliwości na poważniejsze zmiany.
2012-07-05 o 12:56 #15356Skejcik
UczestnikWydaje mi się, że teraz Gasola nie ruszą. Tak sobie myślałem jak Nash sobie poradzi bez lekarzy Suns, którzy nie jednego trupa potrafili postawić na nogi ? Nash ma 37 lat i problemy z plecami więc zobaczymy jak to będzie, a zamiast Hilla za niewielkie pieniądze uderzyłbym w Dominic’a McGuire’a (SF/SG), albo podpisał nową umowę z Ebanksiem, ale dał mu w końcu więcej pograć.
2012-07-05 o 13:48 #15357paraz
UczestnikRaf ale McGuire nie stanowi żadnego wzmocnienia chyba że ściągnąć go na ławkę. Ebanks niby z ławki grał poprawnie, ale też mnie to jakoś nie przekonuje. A World Peace to ostatnio gra na równi pochyłej w dół. kubakw rzeczywiście kontrakt Kobiego ogromny, ale ciężko mi coś złego o nim powiedzieć bo to jest mój ulubiony gracz
Póki co nie wyobrażam sobie Lakersów bez niego.2012-07-05 o 13:52 #15359Skejcik
UczestnikMcGuire, akurat nieźle sobie radził w GSW stara się w D. Zamiast Hilla może w końcu powinniście zwerbować tego T-Maca, który już od 2 lat zapowiada, że w Lakers będzie grał
2012-07-05 o 13:55 #15360paraz
UczestnikNo nie powiem Ci że tego bym nie chciał
Nash, Bryant, McGrady, Gasol, Bynum… gruuuuuuuubo. Aczkolwiek jakoś nie wierzę w Hilla, ani tym bardziej w T-Maca2012-07-05 o 14:02 #15361Skejcik
Uczestnikparaz wrote:No nie powiem Ci że tego bym nie chciał
Nash, Bryant, McGrady, Gasol, Bynum… gruuuuuuuubo. Aczkolwiek jakoś nie wierzę w Hilla, ani tym bardziej w T-Macaczemu nie w Hilla ? skoro Nash chce go rekrutuje, GH chce grać z Nashem i jest szansa na wejście do finału
2012-07-05 o 14:57 #15364paraz
UczestnikNamawiać siebie nawzajem mogą, ale takich przypadków było setki i mało który się sprawdził. Jestem ciekaw ile jest prawdy w tym że Bynum i World Peace mają iść do Magic, a w drugą stronę Howard.
2012-07-05 o 17:40 #15365kubakw
UczestnikMoim zdaniem mało prawdy. Cała walka toczy się o extension Howarda. Jeżeli zamierza on odejść jako wolny agent po sezonie to nie ma sensu oddawać za niego Bynuma. Sam Howard powiedział, że bierze pod uwagę jedną organizację jeżeli chodzi o pozostanie tam przez dłuższy czas, ale jeszcze nie wiadomo, co to za drużyna. Niby istnieją jakieś szanse na to, że to są Lakers, ale moim zdaniem i wielu dziennikarzy są to Nets.
2012-07-05 o 18:10 #15366Skejcik
UczestnikKuba na 99% wiadomo, że to są Nets
2012-07-05 o 21:34 #15367Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikTak jak pisałem wcześniej Lakers narazie powinni się skupić na ściągnięciu kogoś na SF oraz wzmocnić ławkę. Myślę, że priorytetem nie powinno być w tym momencie ściągnięcie Howarda. No i jeżeli Lakers będą miały jakąś ciekawą propozycję wymiany Gasola też powinni na nią przystać.
2012-07-06 o 08:51 #15376Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestniktak Howard do nets tylko gdzie tam jeszcze miejsce dla niego po takich ruchach??? WIadomo że wszystkie zespoły zrobią trade z Orlando tylko wtedy kiedy będzie pewność że Howard podpisuje od razu dłuższą umowę. Jakoś na obecną chwilę lepiej mi się widzi Howard grający picki z Nashem, a nie Andrzej. Dużo też tutaj zależy co z resztą grajków, Roman to już odpuszczony, Matt podobno to samo, tylko pytanie co z Hillem ile kasy trza by wyłożyć na tego pana. Jeśli będzie dobra oferta to wiadomo, że ja też bym ruszył coś
) ale jak to ktoś wypowiadał się z teamu, że nie muszą się pozbywać Pawła tylko po prostu dać mu pograć bliżej kosza, tylko pytanie czy się tak da z Andrzejem współpracować co by sobie chłopy nie przeszkadzały2012-07-17 o 17:48 #15495paraz
UczestnikNo to wyjściowa piątka Lakersów wygląda imponująco Nash, Bryant, Jamison, Gasol, Bynum.. Przydałoby się kogoś na ławkę jeszcze..
2012-07-17 o 18:03 #15496Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikNie wiem czy Jamison nadaje się na SF, raczej jest on bardziej przeznaczony jako zmiennik Gasola/Bynuma. Ale to prawda jeszcze ktoś musi zasilić ławkę mówiło się o Meeks’ie, ale jak narazie temat ucichł.
2012-07-17 o 18:08 #15497paraz
UczestnikNo jeszcze coś wspominali o J. O’Neal-u, co prawda też weteran ale na ławkę byłby dobry. Tylko super byłoby zgarnąć i O’Neala i Meeksa. Wtedy byśmy byli faworytami razem z Heat.
Ps. podobno Howard coraz bliżej Lakersów.. Myślę, że świetny duet by stworzyli z Kobe’m. Coś ala Shaq-Kobe. Jakby to wyszło to stają są faworytem nr 1 jak dla mnie.2012-07-18 o 08:08 #15498kubakw
UczestnikMoim zdaniem Lakers szykują się na ostatnią, albo przedostatnią próbę walki o pierścień. Sprowadzenie Howarda moim zdaniem ma dla nich sens jeżeli awansują do finałów ligi. W innym wypadku DH12 nie będzie chciał zostać w LA, bo po co siedzieć w drużynie, którą najdalej za 2 lata czeka przebudowa. Howard znalazłby się w takiej samej sytuacji jak teraz w Magic. A nawet z DH contenderem numer 1 i tak bym ich nie nazwał. Thunder i Heat wciąż byliby lepsi moim.zdaniem.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.