Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Los Angeles Lakers
- Ten temat ma 269 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2011-12-24 o 11:50 #14564
Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikSzykuje się dla nas ciekawy i zapewne trudny, skrócony sezon. Brawa dla nowego trenera, że nie boi się stawiać na młodych graczy. U Phila Ebanks nawet nie miał co myśleć o starcie w S5 i choć MWP walił same cegły to był starterem. Niech trochę Ron schudnie i wróci do jako takiej formy, bo będzie nam on napewno potrzebny na PO. Choć wiem, że to są już stare dzieje, ale nadal brakuje mi w Lakers Arizy. Szkoda, że nie udało się ściągnąć nam jakiegoś PG, a przez zamieszanie z CP straciliśmy jeszcze ważnego zawodnika w rotacji podkoszowej jakim był Odom. Let’s Go LAKERS
2011-12-24 o 21:44 #14565Daniels
Uczestnikdla mnie LAL w tym sezonie to jedna wielka zagadka.
Odom poszedł po pierścień do MAVS
Ron dla mnie powinien odejść i zastąpić go graczem pokroju Ariza, czyli atletyczny dobrze grający z obwodu jak i pod koszem.Co do młodych to się zgadzam, w końcy od 10 lat rookie mają jakieś szanse sobie pograć
2011-12-28 o 16:15 #14618Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikPierwsze mecze już za Lakers i choć nie można jeszcze zbytnio oceniać drużyny (wciąż brakuje Andrzeja) to chciałbym napisać o naszych dwóch nabytkach Murphy’im i McRoberts’onie. Josh jest zmuszony podczas nieobecności Andrzeja wychodzić w S5 i choć te występy były wielką niewiadomą to trzeba przyznać, że Josh jak i Troy zagrali dobrze. Nie wymaga od nich nikt rzucania po 20 punktów w meczu i tego nie robią, ale walczą i piłki zbierają bardzo dobrze (Murphy RPG 9.0). Można mieć pretensje do Josh’a o nietrafianie rzutów osobistych. Na plus w tych meczach wychodzi też Ebanks, choć nie jest on zbyt widocznym graczem jest w stanie dostarczać nam ok. 10 punktów na mecz jak nie lepiej. W tych meczach oddał 13 rzutów z czego 7 trafił. Kolejnym zdziwieniem na plus jest dla mnie gra Światowego Pokoju
. Mecz z Chicago zbytnio mu się nie udał, ale już w meczu z SAC był jednym z lepszych graczy LAL. Widać, że to zaczynanie na ławce meczu zbytnio mu nie pasuje i chce jak najszybciej wrócić do S5. Ta nowa rola jak narazie wychodzi mu na dobre, bo przynajmniej ma motywacje. W czwartek mecz z Knicks i potem już gramy w najsilniejszym składzie z Andrew w roli centra.2011-12-28 o 17:25 #14619Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikMi się osobiście podoba postawa nowego startera na pozycji PF, ponieważ walczy on o każdą piłkę na boisku, widać że chce dobrać każdą piłkę i o nią na prawdę walczy. Shaggy wspomniał już o MWP i ostatnie 2 spotkania to jest to czego wszyscy kibice LA oczekujemy od tego zawodnika (zrzucić jeszcze trochę kilogramów i będzie bardzo dobrze w ataku i obronie). Ebanks jak na razie jest stealem dla mnie i cieszę się, że chłopak wszedł do S5, niech na prawdę się ogrywa. Szkda Caractera, że pod nieobecność Andrzeja nawet chodź paru minut nie może pobiegać. Dzisiaj w Staples stała się niesłychana rzecz: kibice nagle zaczęli skandować: We wont Barnes!!! Co sprowadziło uśmiech na jego twarz i kolegów na ławce. Wszyscy się zastanawialiśmy co z nim jest, ale już wiemy, że narzeka na biodro od paru dni i po prostu coach daje mu odpocząć i nie ma sensu go teraz przeciążać.
2011-12-29 o 05:56 #14627Tyrion
UczestnikShaggy wrote:McRoberts’onie.Chyba McRobertsie

A były Artest tak wykorzystywany jak w ostatnich meczach, czyli blisko pomalowanego ,w post up może być całkiem przydatny jak się okazało-oby ta tendencja utrzymała się po powrocie Drew,bo im mniej Światowych cegieł tym lepiej
Murphy wygląda jakby zmartwychwstał, bo w porównaniu do zwłok z poprzedniego sezonu jest istotna różnica in plus
Kapono to za to tak jak podejrzewałem jeden wielki żal
Obrona bez Bynuma wyglądała w tych meczach u siebie całkiem okej i widać pierwsze efekty pracy Browna- aż szkoda,że taki defensywny trener nie dostał tego młodszego i lżejszego Rona, ale i tak jest nieźle, mimo tradycyjnie elitarnej defensywy Rybci
No i Kobe wygląda znacznie lepiej niż w analogicznym momencie sezonu poprzedniego
Dalej nie czyni to z nas contendera,ale wypowiedzi z lakers.com o możliwym braku awansu do PO spowodowały,że nie czytam tam już komentarzy
A Ebanks to żaden steal- solidny role player popelniajacy stosunkowo mało błędów i nic ponadto2012-01-01 o 21:07 #14700chatikobe
UczestnikOgladalem tylko jeden mecz z chicago bulls. Musze przyznac, ze przerazil mnie fakt, ze chicago gralo bardzo slaby mecz a go wygralo. No ale coz byle do przodu. Pod pryzmatem kolejnych meczow. Nie rozumiem przegranej w sacramento nawet zal bylo mi tam obczajac ten mecz :d.Wygrana z Utah dla mnie byla oczywista, gdyz tam nie istnieje juz zaden zespol moim zdaniem. Podoba mi sie fakt, ze wygralismy z niezlym zespolem NYK bez Bynuma. Teraz z denver, a Andrew kozacko:D. Dzisiaj znowu denver i widze tez do przodu i bedzie 3-2 bilans, wiec powoli wychodzi na swoje.
Pozdrawiam, jestem nowy AMATOR:D2012-01-31 o 13:21 #14931Skejcik
UczestnikLakers są zainteresowani Ramonem Sessionsem z Cavs. CC chcą picki w drafcie, a LAL chcą użyć TPE co dostali za Odoma. Jedynie jest różnica, że TPE wynosi 8.9mln natomiast Sessions zarobi 4.3mln, a nie jestem pewnien czy TPE można dzielić choć na „espn trade machine” się da
. Ramon to solidny roles i na pewno przydałby się w Lakers, ale jednak czy nie lepiej wydać TPE na wysokiego?2012-01-31 o 20:39 #14948nigelNerd
UczestnikWszystko zależy od tego co się kryje w głowie Mitcha.
Jeżeli Lakers nie chcą rozbijać trzonu drużyny zatrudnienie Sessionsa byłoby dobrym posunięciem. Jest szybki, młody i dobry w obronie. Problemem jest jego rzut ale dobrze kreuje kumpli z drużyny co przełożyłoby się na punkty Gasola-Bynuma.
Pamiętajmy jednak, że Mitch jest GMem który dokonuje rzeczy niemożliwych. Dowodem na to może być afera z CP3. Kto te parę miesięcy wcześniej pomyślałby, że Lakers będą tak blisko jego pozyskania? Gdyby nie komuch Stern, Kupchak zostałby ogłoszony lokalnym Bogiem, a tak chodzą ploty, o jego ewentualnym zwolnieniu. Może być to dodatkowym impulsem do postarania się o drugiego wielkiego rozgrywającego – Derona Williamsa. W tym wypadku najprawdopodobniej pożegnalibyśmy się z Gasolem który mógłby pójść w wymianie za D-Willa lub za grajków którymi interesowaliby się Netsi. Wtedy pod koszem LA powstałaby spora dziura, która musiałaby zostać wypełniona TPE po Odomie.2012-02-01 o 05:11 #14950Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikNom ale zwolnienie bardziej dotyczy tego iż nie dogaduje się z Bussem. Kupchak chciałby robić jakieś wymiany i ruszyć wszystkich (oczywiście oprócz Kobe), a Buss natomiast chce ten sezon grać tym co ma i nie chce słuchać o wymianie Bynuma
/A z tym TPE to ono się zgadza $ z kontraktem Varejao
2012-02-01 o 10:05 #14952nigelNerd
UczestnikOoo widzisz, to nawet nie wiedziałem, że istnieje jakiś konflikt na lini Kupchak-Buss. A mowa tutaj o którym Bussie? Stary czy młody? Sądząc po samym fakcie oraz po tym, że nie chce słyszeć o transferze Bynuma pewnie chodzi o młodego.
2012-07-05 o 05:33 #15338kubakw
UczestnikNash w Lakers!
Ciekawy ruch. Lakers oddali chyba wszystkie picki z najblizszych 3 lat i trade exception, a dostali kogoś, kogo od dawna potrzebowali, czyli topowego PG. Mówi się o tym, że Nash miałby przyciągnąć do LA jeszcze Granta Hilla. Jeżeli Lakers nie oddadzą nikogo z s5 to będą wyglądać imponująco. Nash-Kobe-Hill-Gasol-Bynum robi wrażenie, trochę może jedzie domem starców, ale C’s od lat tak robią i nie można powiedzieć, żeby źle na tym wychodzili. Kto wie, może Nash jest tym, czego Lakersom brakowało przez ostatnie lata i teraz wrócą do walki. Dużo zależy od tego, czy to Nash będzie musiał się przestawić pod styl Lakers, czy ekipa z LA zacznie grać pick’n’rolle:) Ciężko mi to sobie wyobrazić.
2012-07-05 o 07:06 #15341ADZIO
UczestnikI bardzo dobrze niech zabieraja dziadkow z Suns:)
2012-07-05 o 08:06 #15342Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikTransfer ciekawy, nie powiem. Dostaliśmy Kanadyjczyka tylko za picki w drafcie, które pewnie wysokie nie będą. No i po tym ruchu widać, że Lakers nie zamierzają narazie się przebudowywać i sięgać po młodych graczy. Jest KB, który planuje kolejną kampanię po misia, a czasu zostało mu coraz mniej no i w Lakers jest w końcu bardzo dobry PG. Tak jak kubakw napisał, że Nash namawia jeszcze Hilla, ale czy nie lepiej powalczyć o kogoś hmmmmm młodszego? Trzeba wzmocnić w Lakers jeszcze ławkę, bo bez tego nic nie wyjdzie.
2012-07-05 o 08:57 #15343kubakw
UczestnikJa tam tej mistrzowskiej kampanii w LA nie widzę, a już napewno nie ze strony Lakers. Może dostaną się do finału konferencji, ale na młodych i silnych Thunder to nie wystarczy. Jasne, że wszystko się może wydarzyć, ale w tej chwili Lakers robią się takim Bostonem zachodu. Doświadczeni, niby mocni, ale ze słabą ławką i maksymalnie na finał konferencji. Problem tylko w tym, jak przeskoczyć tych Thunder?
2012-07-05 o 10:41 #15350paraz
UczestnikShaggy wrote:Tak jak kubakw napisał, że Nash namawia jeszcze Hilla, ale czy nie lepiej powalczyć o kogoś hmmmmm młodszego? Trzeba wzmocnić w Lakers jeszcze ławkę, bo bez tego nic nie wyjdzie.Chyba jednak tu jest inne pytanie. Czy jest ktoś wartościowy i młody kogo by mogli sprowadzić.. ? Ja nie widzę takiej osoby. Wiemy jak Lakersi stoją z kasą. Jedynie by mogli pomyśleć nad wymianą z Gasolem, ale nie wiem czy w tym momencie by więcej nie stracili.. Czy na Thunder to wystarczy..? Nie wiem za Lakersami przemawia doświadczenie, a za Thunder młodość.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.