Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Los Angeles Lakers
- Ten temat ma 269 odpowiedzi, 34 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2010-12-23 o 08:37 #9453
Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikGizmo wrote:Mam pytanko czy mecz Lakers-Miami bedzie transmitowany w polskiej TV? Mam na myśli Canal+. Jezeli nie to znaczy że nie jest fajnie
Mecz transmituje tylko Orange Sport.
2010-12-23 o 14:23 #9462OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikA wiadomo już czy w pierwszy dzień świąt C+ będzie transmitował któryś z meczy ? Bo puki co to w programie na canalplus.pl nie widać żadnego meczu .Jeśli mnie pamięć nie myli to w zeszłym roku w święta jakiś mecz na C+ był…?
2010-12-24 o 08:37 #9480Malik11
UczestnikW zeszłym roku był, ale w tym niestety nie będzie. A powodem jest to że komentator Michałowicz chce spędzić święta z rodziną i nie ma kto komentować… wiem mnie też to śmieszy, jakby nie można było dać oryginalnego komentarzu ze Stanów. Za to w drugi dzień świąt zostanie wyemitowany mecz Suns – Clippers. Wiem że mecz niegodny Lakers – Heat ale chociaż to.
Tu macie szczegóły:
http://www.canalplus.pl/forum/?topic/petycja-o-swiateczne-mecze-nba_7-6260
2010-12-24 o 09:08 #9485OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikKurde tak po pierwsze to nie rozumiem dlaczego C+ nie mają komentatora „zastępczego” za Pana Wojtka, którego z reszta bardzo szanuję za ogromną wiedzę. Od dawna ogladam mecze koszykówki na canal+ (NBA, Euroliga) i jak Michałowicz komentuje mecz z kims jeszcze to ten drugi tylko mówi: „No tak, masz rację” „tak ten gracz ma potencjał” itd… tylko przytakuje na wszystko co powie nasz najlepszy Polski komentator kosza. C+ powinni dać jakiegoś gościa ktory zawsze komentowałby z Wojciechem i uczyłby się tego „fachu” i po jakims czasie mielibyśmy dwóch gości. Osobiście na takiego nowego komentatora preferuję Tyriona

A teraz wspomniało mi się że NBA komentował Włodek Szaranowicz. Chętnie zobaczyłbym mecz komentowany przez tego pana. Jest jakaś możliwośc ?2010-12-25 o 06:49 #9499Swider
UczestnikA mnie akurat komentarz Michałowicza strasznie irytuje;] Koleś posiada dużą wiedzę i co do tego niema wątpliwości ale wiedza a umiejętność komentowania to dwie różne rzeczy;] Jak dla mnie to komentując z lekka przynudza a do tego jedynymi emocjami,które potrafi wyrazić jest „uła” i to takie samo jest to „uła” bo stracie,po trójce,po wsadzie a w zasadzie po wszystkim bez roznicy;] Tak jak mówie zero emocji,jest to takie tylko suche gadanie moim zdaniem,już wolę słuchać Huberta Radke jak komentuje z nim mecz… Tak czy inaczej niema lepszego komentarzu niż prosto ze Stanów jeśli chodzi o basket. A no i sorry za offtop;]
2010-12-26 o 08:52 #9535Malik11
UczestnikOdpowiedź na pytanie czy jest możliwość, aby Szaranowicz komentował mecze NBA brzmi tak, jak najbardziej. Całkiem niedawno sam wypowiadał się na ten temat i prawdopodobnie będzie walczył o przeniesienie NBA do TVP Sport
Jak będzie… poczekamy, zobaczymy 
Żeby nie było offa, to jestem załamany grą Lakers, przeciwko Heat. Zagrali niegodnie mistrzów. Aż nie mam nic do dodania, załamka.2010-12-26 o 14:50 #9541OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikAktualnie Włodek woli skoki komentować na jedynce niż nba. Po drugie Tvp sport. . . Moje zdanie jest takie ze są zbyt biedni na ogromny wydatek jakim niewątpliwie jest ściągnięcie nba na telewizję publiczne. Chodziaż tvp sport publiczne raczej nie jest. Kolejna sprawa to taka ze wątpię aby C+ pozwoliłoby na to żeby nba była transmitowana gdzieś indziej niż u nich. Czyli najlepiej jakby „szaran” przyszedł do c+ i komentował z michałowiczem
co jest mało prawdopodonbe2010-12-27 o 05:55 #9559Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnikrybak90 wrote:wątpię aby C+ pozwoliłoby na to żeby nba była transmitowana gdzieś indziej niż u nich.Orange sport

z tym tvp sport nie widziałem nawet i mam nadzieję że to wypali
2010-12-27 o 06:33 #9561OKC fan since 2009 & Portland TB
Uczestnikzapomniałem o OS
ale ile tam meczy leci w tygodniu ? 1 ?2010-12-27 o 14:40 #9574LeBron James
UczestnikCo wy macie do komentatorów na C+ spoko są
2010-12-30 o 10:57 #9687salek15
UczestnikLAL na razie grają słabo miało być I miejsce w lidze a jest siódme,ciekawe jak będzie w playoffach.Przegrana ze Miami z którymi wygrali Orlando któzi są gorsi od Lakersów,ale najbardziej wkurzyła mnie porażka z Bucks.Nie jest to najlepsza drużyna a nawet jedna z gorszych.Co do wczorajszego meczy z NOH,parę efektownych akcji Odoma czy Bynuma,ale co Bryantem na początku oddawał rzuty z półdystansu,większość nietrafionych.Później zaczął grać.Parę asyst trochę punktów.Podsumowując chociaż NOH to moja ulubiona drużyna to mam nadzieje że LAL wygrają zarówno sezon regularny ja i playoffy
2010-12-30 o 12:35 #9690Wasky
UczestnikBucks jedną z gorszych drużyn.? Hmm… Osobiście według mnie nie, ta drużyna naprawdę potrafi grać mają aktualnie pewne problemy ale pamiętajmy ich ostatni sezon gdzie grali znakomicie. Ale ok mamy mówić o LAL, więc powiem tak i raczej nic nowego tu nie dopowiem, po prostu mnie trochę rozczarowują. Nie jestem ich fanem, może dlatego że kibicują C’s i 76ers
ale naprawdę myślałem że będzie lepiej. Choć w sumie można było się tego spodziewać ponieważ Bryant już starszy, kluczowi zawodnicy w zespole też ponad 30 lat (mam na myśli Gasola i Artesta) no i jednak jakoś się to przekłada 
A teraz takie pytanie dla myślicieli
:
Co będzie gdy Kobe przejdzie na emeryturę.? :>2010-12-30 o 12:42 #9692salek15
UczestnikJak Kobe przejdzie na emeryturę Gasol stanie się liderem LAL,kupią jakiegoś dobrego zmiennika i będzie 3-6 miejsce na zachodzie
2010-12-30 o 12:43 #9693Anonimowy
GośćRacja, Bucks wcale nie są tacy źli… kontuzje trochę ich niszczą do tego brakuje im back upu dla Boguta po tym jak oddali Gadzurica.
Co do Lakers to Gasola jeszcze Wasky nie skreślaj bo ma jeszcze kilka lat gry przed sobą. LAL są w małym dołku, ale pamiętajcie, że mieli go też PO 2010. Joe Smith powinien grać więcej, Jax musi nieco oszczędzać Gasola.
A co m być jak KB odejdzie, ktoś zajmie jego miejsce. To są Lakers oni zawsze jakąś gwiazdę podpiszą wydraftują albo coś.2011-01-02 o 04:35 #9785Tyrion
UczestnikWasky wrote:A teraz takie pytanie dla myślicieli
:
Co będzie gdy Kobe przejdzie na emeryturę.? :>Spekulowało się, że właśnie dlatego LeBron James i całe Big3 Miami( ale głównie LeBron) ma player option w kontrakcie na 2014/2015, czyli rok, w którym schodzą wszystkie kontrakty Lakers, włącznie z Kobem- Królewicz miałby swoją aglomerację, a Lakers mieliby swojego lidera i by się to dalej kręciło

A swoją drogą to będzie wtedy ciekawy offseason, ale myślę, że rebouilding dłużej niż 1-2 sezony nie potrwa, i stosunkowo szybko skład znowu stanie się mocny…
Co do samych Lakers- Joe Smith nie został sprowadzony po to, żeby grać- on nawet w Nets praktycznie nie grał- to był ruch typowo oszczędnościowy, i taki na „wszelki wypadek”, czyli jak odpukac coś się by miało stać z Drew, to ewentualnie wtedy Joe Beast na kilka minut, bo nawet 45 letni Smith jest lepszy niż Carracter
Cieszy postawa Drew- ma mecze, w których punktuje, ma też mecze w których zajebiście zbiera, i pomału przekłada się to na poprawę całego teamu w kategorii zbiórek- jeszcze niedawno Lakers byli na 3 miejscu od końca biorąc pod uwagę procent piłek zbieranych w obronie, a teraz są już na ok 7-8 miejscu od końca( dalej słabo), ale procent skoczył z poniżej 70 do 72, czyli poprawa jest widoczna, a będzie pewnie tylko lepiej… BTW – najlepiej zbierający team na zachodzie( Hornets) niedawno w meczu z „nami” zebrał do przerwy 7 piłek- wyrównanie negatywnego rekordu Nuggets bodajże..
Trochę martwi mnie fakt regresu ławki, ale z Lamarem mam nadzieję, że będzie wyglądać to lepiej- początkowo daje radę z ławki lepiej niż w poprzednich latach- oby tak dalej
A najbardziej chyba rozczarowuje mnie Blake- liczyłem, że zabierze już teraz minuty Rybci, a tu nie dość, że gra od niego mniej, to jeszcze dodatkowo słabiej
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.