Los Angeles Lakers

Strona główna Fora NBA Zespoły Los Angeles Lakers

Wyświetlanie 15 wpisów – od 136 do 150 (z 270 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    KingM
    Uczestnik

Fotki są bardzo fajne .
    Ja uwielbiam LAL .
    Ale w tym sezonie mogą mieć trochę mocniejszych przeciwników taki jak Miami , Magic , Boston :D

Anonimowy
    Gość
    KingM wrote:
    Fotki są bardzo fajne .
    Ja uwielbiam LAL .
    Ale w tym sezonie mogą mieć trochę mocniejszych przeciwników taki jak Miami , Magic , Boston :D

Co to znaczy, że mogą mieć trochę mocniejszych rywali? BTW ostrzegam, że krótkie posty nic nie wnoszące do tematu będą usuwane.

Tyrion
    Uczestnik

Niezły streak aktualnie mamy- 4 kolejne wpierdole ostatnio były w 2006/2007.. niby to dopiero Listopad to nie ma powodów do paniki, ale 40 kilka minut Gasola już się zaczyna pomału odbijać, i ma jakieś tam problemy ze ścięgnem podkolanowym.. Teraz niby łatwiejszy terminarz Kings, Wizards i Clippers, ale z taką grą i wyraźnie zajechanym Gasolem to nawet w tych meczach może nie być łatwo.. Phill jednak nie zmienia starych zwyczajów nawet w obliczu takiej sytuacji i za mało gra Caracterem( mucha pisał o tym wcześniej)..Bo jednak lepiej wpuścić go na te 10 -15 minut i nawet jakbyśmy mieli ten czas, gdy jest Derrick na korcie zakończyć na powiedzmy minus 10, to zawsze się on po pierwsze więcej ogra, a po drugie Gasol nie bedzie tak zajechiwany w niewiele znaczącym listopadzie..A zmęczony Gasol to znaczny spadek efektywności po obu stronach kortu, i dodatkowo stary Kobe..
    A najbardziej zastanawia mnie co się dzieje z Ronem- niby miał już lepiej rozumieć trójkąty i być większą bronią w ataku, a dodatkowo obiecywał się jeszcze bardziej sprawdzić w defensie, a na razie ani po jednej ani po drugiej stronie parkietu- oby się jeszcze sprężył w najważniejszych momentach, bo na razie wygląda, jakby ten jeden tytuł i jedna epicka konferencja prasowa były szczytem jego ambicji i kolokwialnie mówiąc ma teraz wyjebane..

Zgadzam się: więcej minut dla Caractera oczywiście nawet kosztem winu!
    Obudzić Rona w końcu!!! Nawet po przegranym meczu odwalił coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=UrAAYTmv3kU&feature=player_embedded
    Mówił już wcześniej że czeka na jakieś wyzwanie, że granie z takimi ekipami go ” nie interesuje”, że skoncentrować się na takie pojedynki nie może, a więc najlepiej go posadzić i dać więcej pograć Mattowi (który też po swoim najlepszym wyczynie w naszej ekipie obniżył loty), tutaj apelowałbym o znowu zwiększenie minut dla Ebanksa nom lub też dla Luke w końcu po coś wrócił.
    Z Philem jest ten problem że nie lubi niczego zmieniać i sprawdzać, mamy bardzo dobrą ławkę i długą (oprócz wysokich) więc dać jej pograć. Nie idzie Blakowi, nie wpadają mu 3 pierwsze trójki z open looków ro wpuścić Sashę bo chłopak naprawdę zapomni jak się gra. Grać większą rotacją!!! My nie potrzebujemy najlepszych bilansów w lidze i konferencji, my wygrywamy u siebie i na wyjazdach więc lepiej przegrać parę meczy więcej ale wiedzieć że każdy z chłopaków nie przespał sezonu i że w odpowiednim momencie wniesie coś do gry, a być może któryś ma najlepszy sezon w swojej karierze a siedzi na ławce poprzez „brak” kompetencji u coacha :D Dlatego byłem jednym z niewielu którzy mówili żeby odpuścić już Philowi i dać mu odejść na emeryturę, a nie na siłę go namawiać…
    Zobaczymy co dzisiaj zaprezentują nasi podopieczni

Tyrion
    Uczestnik

Z tym Philem to jest ciekawa historia własnie, bo już przeciez tyle razy się na niego narzekało, że nie reaguje, że chujowo rotuje w rs itd, a jednak mimo ewidentnych błędów( przynajmniej z naszej kibicowskiej perspektywy) potem zwykle jednak wychodzi na jego.. i to jest swoją drogą dziwne ;)
    Dobra opcją jest w tym wszystkim to, że po dzisiejszym meczu z Queens 3 dni przerwy i chilout game u siebie z Wizards- ten odpoczynek będzie bardzo potrzebny..

Niestety brak zmienników na pozycji 4/5 robi swoje. Niestety Theo kontuzja Andrew narazie nie wraca, Caracter szacunek dla niego, ale to nie człowiek, który może grać 10-15 min. Chłopka mieszał się w meczu z Utah i tak jak Phil powiedział powinno się go wysłać do D-league (oczywiście nie w takiej sytuacji kadrowej jak jest teraz). Co do Barnesa pokazuje, że w ataku potrafi zdobyć punkty i grać w obronie, więc jak dalej Ron będzie tak grał to pewnie go zastąpi.

Tyrion
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    Co do Barnesa pokazuje, że w ataku potrafi zdobyć punkty i grać w obronie, więc jak dalej Ron będzie tak grał to pewnie go zastąpi.

Nie u Phila i nie z Ronem.. On raczej by się nie zmobilizował tak jak „normalny” gracz, i ryzyko, że rozjebie zespół od środka dodane do nazwijmy to „konserwatyzmu” Phila powoduje, że raczej nie ma co rozważać takiej opcji..
    Teraz ta przerwa może być tym, czego team potrzebował najbardziej ;) Potem raczej jak pisałem wcześniej chillout game z Czarodziejkami, a potem już trochę gorzej, bo b2b z Clipers, i wyjazd do Chicago, gdzie w meczu z tamtym frontem, wzmocnionym Boozerem będzie znowu dramat dla wysokich…

Tyrion
    Uczestnik

Andrew Bynum grał w gierce 5 na 5 i ma wrócić między 8 a 18 grudnia..
    Nieco gorzej wygląda sprawa z Theo- biegał na bieżni i pojawiła sie opuchlizna, dlatego dostanie jeszcze kilka dni odpoczynku w bonusie ;)

[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=pUgC2HJkIjs[/my-youtube]

Bynum wraca już na mecz z Czarodziejami z Waszyngtonu, czyli 14 grudnia. Niech się wdraża i da odpocząć naszym wysokim, bo było widać, że w tych ostatnich meczach puchli. Zresztą na lakers.com.pl jest fajna wypowiedź Artesta. Jestem tylko ciekaw czy są to słowa szczere, czy tylko wytłumaczenie jego słabszej dyspozycji rzutowej.

Tyrion
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    Zresztą na lakers.com.pl jest fajna wypowiedź Artesta. Jestem tylko ciekaw czy są to słowa szczere, czy tylko wytłumaczenie jego słabszej dyspozycji rzutowej.

Pewnie po trochu i jedno i drugie…Dzisiaj np gra mega Kaszanę/kiszkę/chujnię/padakę( jego cegły były tak samo bliskie drogi do kosza, jak blisko Caracterowi do first rookie team- czyli sami wiecie jak te rzuty musiały wyglądać ;)), a dodatkowo był jakiś rozkojarzony( jedną zbiórkę w ataku straciliśmy dlatego, że stał i machał rękami,a piłka trafiła go prawie w plecy, a i tak nie ogarnął, bo miał fazę ekspresji)..ale już odkąd poszedł na Griffina, i ogólnie w koncówce dawał radę a still przy 83:86 amazing.. Czyli był rywal, było zaangażowanie..
    Ogólnie mecz straszny do oglądania z perspektywy fana Lakers- fatalnie wyglądali w b2b wysocy, sporo strat, i to średnio wymuszonych przez „defensywę” Clippers..Ale Shannon i to co zrobił wkońcówce 3 kwarty to modelowy przykład, jak to określa #23 „boosta” z ławki-sekwencja- 2,3,3 z rogu w kontrze i buzzer zza połowy w 2 ostatnie minuty kwarty- amazing ;) Wtedy ogólnie Blake i Barnes też swoje dodali, i był fajny run ławki.. A Fish jest kurwa zajebisty i wali mnie to, że gra chujowo- za takie rzuty i tak go uwielbiam :)

http://www.lakers.com.pl/news/149/dwight-howard-w-lakers.html

Jak sam autor napisał jest to jedynie plotka, ale ciekawie, by było mieć Howarda w LAL. Taki ruch DH można by było nazwać małym Deja Shaq :)

salek15
    Uczestnik

Ja jestem za tym żeby Howard przeszedł do LAL po tym jak Carter przeszedł do SUNS w Orlando będzie się marnował(przynajmniej moim zdaniem)Podsumowując jestem za.

Po pierwsze jest to najprawdopodobniej historia wyssana z palca zresztą głupio wgl traktować ją w najmniejszym stopniu poważnie jeżeli wszystko na nowo się zacznie (szał lata , decisons ;p , kreskówki dla gwiazd itp. ;p) za dwa lata kiedy skończy mu się kontrakt , po drugie jak można mówić że w Magic będzię się marnował skoro w każdym roku są brani pod uwagę jako contender , po trzecie teraz Magic zrobiło kilka ruchów transferowych i jest w trakcie re-buildu więc Hold On z takimi opiniami , Arenas jest zdecydowanie lepszy niż VC , jeżeli znajdzie formę jak przed kontuzją albo chociaż w nieszczęsnym „run’n’gun” sezonie to może być właśnie tym gościem co da wielkiego boosta w scoringu , czego potrzeba Magikom… Zobaczymy co będzie dalej , JRich, Hedo , Redick to chłopaki którzy mogą pójść do końca trade deadline i też mają swoją wartość więć może uda im się ściągnąć dobrego defensywnego Power Forwarda :) Zresztą Magic sami mówią że ten trade był po to żeby nie popełnić tego samego błędu co CAVS z LBJem , i utrzymywać w radości Howarda ;) po takich słowach jestem pewien że tego tak nie zostawi Otis i coś się jeszcze ruszy , a Howard „nie będzie się marnował” w M’cs , niech lepiej ćwiczy nad ofensem ;]

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Arenas jest zdecydowanie lepszy niż VC , jeżeli znajdzie formę jak przed kontuzją albo chociaż w nieszczęsnym „run’n’gun” sezonie to może być właśnie tym gościem co da wielkiego boosta w scoringu , czego potrzeba Magikom… Zobaczymy co będzie dalej , JRich, Hedo , Redick to chłopaki którzy mogą pójść do końca trade deadline i też mają swoją wartość więć może uda im się ściągnąć dobrego defensywnego Power Forwarda :)

Hmm- po pierwsze to z miejsca nie zgadzam się z tezą, że Arenas jest zdecydowanie lepszy niż Vince- na jedynce nie pogra bo jest Jameer- najlepszy kumple Howarda, więc nic z nim Magic nie zrobią, bo sam pisałeś, że chcą go „utrzymywać w radości”, a na dwójkę jest za mały i już po tych kontuzjach za łatwo daje się mijać.. z Gilem jako undersized sg Magic nic nie wygrają- idę o zakład o każdą sumę do 200 złotych ;) A no i Gilbert broni chyba porównywalnie fatalnie, jeśli nie gorzej niż Vinsanity..
    Co do możliwego odejścia Hedo- chyba sam fakt, że na jego zjebany kontrakt dali się nabrać najpierw Suns, a potem Magic źle wpłynął na Twą percepcję – serio myślisz, że ktoś okaże się jeszcze tak głupi i łyknie go przed deadlinem? ;) Ja nie sądzę…
    A jako, że to temat w sumie o Lakers to małe info- Lamar ma grypę, ale prawdopodobnie zagra z Heat :>

Gizmo
    Uczestnik

Mam pytanko czy mecz Lakers-Miami bedzie transmitowany w polskiej TV? Mam na myśli Canal+. Jezeli nie to znaczy że nie jest fajnie :/

Wyświetlanie 15 wpisów – od 136 do 150 (z 270 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.