Los Angeles Clippers

Strona główna Fora NBA Zespoły Los Angeles Clippers

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 39 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

W tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Los Angeles Clippers.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Media Day w LA.

lac1m.jpg w533.png
    lac3q.jpg w533.png
    lac45.jpg w533.png

Anonimowy
    Gość

Wierzę, że Clippers mogą pokazać pazurki w tym sezonie. Dzisiaj Griffin miał super mecz vs SAS. Mają dobrą siłę pod koszem – Griffin, Camby, Kaman, Jordan, Skinner, Smith maskara jakby oni byli wszyscy zdrowi to super rotację ma trener. Zdrowy Baron to też spory sukces te 17pkt i 7ast może dawać. Do tego Grodon z niezłym rzutem i solidny Thornton. Jedynie to Dunleavy jako coach przeze mnie nie przemawia. Skład dobry, ale mimo wszystko zachód silny i jakby był lepszy trener to widziałbym ich na 7/6 miejscu nawet.

Creative
    Uczestnik

Clippers niby mają na papierze ciekawy skład,ale…. no właśnie. W zeszłym sezonie po przyjściu Barona wszysycy pomimo odejścia Branda liczyli, że może Clipps znowu wejdą do najlepszej 8 Zachodu – niestety okazało się, że to za wysokie progi. Doszedł nieobliczalny Blake Griffin, który skazany jest na nagrodę ROTY… Sam obstawiam, że w tym roku mogą być jeszcze bliżej, pytanie tylko czy uda się pokonać na finiszu RS takie drużyny jak Houston, Phoenix, Oklahoma City czy nawet Golden State Skejcika… :) Jeszcze jedno oprócz cieńkiego trenera – totalny chaos w obronie, kto oglądał w zeszłym sezonie jakiekolwiek mecze LA to wie, że ich obrona nie jest dziurawa jak ser szwajcarski :] Oprócz Griffina bacznie będe w Clipps obserwował Butlera, którego oddaliśmy z Nowego Orleanu… Walka o 8 miejsce na Zachodzie zapowiada się smakowicie… mniam-mniam :D

Anonimowy
    Gość

Clippers jeszcze nie widziałem w tym sezonie i mimo, że grają bez Griffina to całkiem nieźle. Co jest z Baronem? To już nie ten sam gracz co w Warriors chociaż! Tu pewnie mi kolega Clippers4life wyjaśni. Uważam, że Dunleavy powinien odejść bo mimo braku Blake’a skład mocny i spokojnie mogliby by być na 8 miejscu. Szkoda mi trochę tego zespołu bo zawsze mają pod górkę. Griffin już chyba niedługo wraca, ciekawe w jakiej formie będzie. Thornton coś też słabo, myślałem, że więcej pokaże :/

Clippers4life
    Uczestnik

Owszem.Baron nie gra już na takim poziomie jednak nie gra tragicznie jego ppg. wynosi 16.0.Blake powinien do LAC dołączyć już w styczniu to zobaczymy jak gra sie ułoży z nr 1 draftu.Jednak nie zachwycił mnie on w preseason ale może to się zmieni.:)

Anonimowy
    Gość

to griffin out, więc może Clippers powalczą o PF’a przed TD. Camby + fillers za Boozera, albo Kaman za Booza ;]. Ze zdrowym Carlosem w CY spokojnie mogliby być w PO, ale czy Jazz nadal chcą go oddać!?

Clippers4life
    Uczestnik

Ehhhhh masakra , do połowy 2q bylo dobrze , prowadziliśmy.Potem jednak Amar’e zdominowal całą gre no i dupa. :/

W tym sezonie już nie zobacze ż-a-d-n-e-g-o(!!) meczu tej drużyny.Grają tylko żeby dograć ten sezon , zupełnie bez walki , rok temu jeszcze oglądalem ich „sparingi” ale teraz już nie!

Zespół ze słonecznego miasta pozbył się Mike’a Dunleavy’ego. W styczniu został on usunięty ze stanowiska trenera, a w dniu wczorajszym pożegnał się też z posadą generalnego menedżera. Dunleavy pełnił swoje obowiązki na tych 2 stanowiskach od sezonu 2003/04. W tym czasie Clippers tylko raz awansowali do play-offów, dochodząc AŻ do drugiej rundy w sezonie 2005/06.

W lato mogą powalczyć o jakiegoś SF, oczywiście jak każdy zespół złożą pewnie ofertę LB, ale jeśli nie on to Gay.

Griffin, Gordon bardzo przyszłościowi gracze, do tego weterani na ważnych pozycjach jak nie najważniejszych: Kaman i Davis. Nom i jeszcze powalczenie w tym sezonie o #1 draftu.

Anonimowy
    Gość

Uważam, że Clippers drugi raz z rzędu nie wylosują 1 picku. Aby było bardziej fair 1 pick powinna wygrać drużyna ze wschodu.
    Napisał już Mucha w LAC najbardziej potrzebują SF’a, a do tego uważam, że powinni też przedłużyć z Blake’m. Coś słabo się spisuje Outlaw, ale może coś też się nie otrząsnąć po kontuzji.. Przed Clippers przyszłość wygląda ciekawie, ale zobaczymy jak to się wszystko skończy… to w końcu Clippers :D

Ociep
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    . Przed Clippers przyszłość wygląda ciekawie, ale zobaczymy jak to się wszystko skończy… to w końcu Clippers :D

nic dodać ani ująć :) w przypadku tej drużyny to żadne spekulacje na dłuższą metę nie mają sensu, bo za dużo jest zmiennych, które się mogą nagle totalnie popierdzielić…no ale ze zdrowym Griffinem, dobrym wyborem w drafcie i jakimś niezłym grajkiem na trójkę coś rzeczywiście może się ruszyć, tylko nie wiem szczerze powiedziawszy czy z Baronem Davisem w obecnej dyspozycji na PG jest jeszcze możliwy jakiś sukces.. co do Blake’a na PG to głośno już jest o zainteresowaniu nim ze strony Magic, także łatwo Clippers nie będzie go przekonać do gry w swoich barwach…

Ociep wrote:
    tylko nie wiem szczerze powiedziawszy czy z Baronem Davisem w obecnej dyspozycji na PG jest jeszcze możliwy jakiś sukces..

z jego obecną formą to nie, ale z taką jak prezentował jakieś 2miesiące po rozpoczęciu sezonu i owszem :D

Anonimowy
    Gość

Baron Davis daje radę tylko nie może być 1 opcją zespołu bo wtedy nic nie wygrają. Niech fani Clippers się modlą, aby Griffin nie zaczął gorzej grać po kontuzji. Ja bym już nie brał nikogo w drafcie przez Clippers tylko bym sprzedał pick z jakimś graczem za kogoś konkretnego. Szkoda mi trochę DeAndre Jordana bo chłopak przy Kajmanie nie rozwinie skrzydeł, więc lepiej aby młodego sprzedali. Chętnie Jordana widziałbym w SAS, przydałby się taki center do pomocy Duncanowi. W USA gospodarka nie wygląda różowo, ale zobaczymy może Sterling rzuci coś kasy. Muszą jeszcze władze Clippers zatrudnić kogoś dobrego na trenera.

Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    …Muszą jeszcze władze Clippers zatrudnić kogoś dobrego na trenera.

Ludzie mówią, że latem Byron Scott obejmie stery w LA Clippers… sam osobiście mam mieszane uczucia co do niego (młodzi gracze Hornets chyba się ze Mną zgodzą :P).

Anonimowy
    Gość

Z Nets udało się Scottowi dojść do finałów. Griffin, Gordon, Jordan młodzi, ale reszta już nie za bardzo.

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 39 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.