Strona główna › Fora › NBA › Ankiety NBA › Kto wg was jest w tej chwili najlepszym rozgrywającym w lidze?
- Ten temat ma 40 odpowiedzi, 19 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 2 miesiące temu przez
matnba.
-
AutorWpisy
-
2012-01-03 o 18:51 #14728
Wasky
UczestnikRaf85 wrote:Kiedyś Rose i CP3 też się zestarzeją i nie będą top w lidze, ale ktoś zajmie ich miejsce. Co my będziemy wybiegać kilka lat do przodu… kto wie czy forum będzie i ilu z nas w nba będzie siedzieć :>
– Rondo wcale nie jest taki rewelacyjny. Trafił do drużyny z weteranami gdzie nabija puste asysty, jest fatalny w ataku przez co często bez niego jest prowadzony. Jego rola w PO często maleje wystarczy przypomnieć sobie chociaż finały 2010.Nie mówię że Rondo jest rewelacyjny
To raczej chodzi o te że Kingpin mówi że teraz prócz Rubio nie ma prawdziwych rozgrywających młodego pokolenia ja podałem Rondo jako przykład który pasuje trochę do tego co King wymaga od rozgrywającego 
A tacy Panowie jak CP3 czy Rose będą pewnie nadal solidnymi grajkamy chyba ze ich zniszczą kontuzje
Ale jak Raf powiedział nie ma co o tym na razie myśleć jest tu i teraz i to tych dwóch Panów jest póki co the best PG 
Poza tym niektórzy combo guards są zwyczajnie też za niscy na pozycję 2 więc grają jako rozgrywający i nie można na nich krzyczeć za to bo przecież to nie ich wina, grają tak jak potrafią i tyle
2012-03-09 o 15:39 #15188marekwadas14
UczestnikMyślę że najlepszym rozgrywającym jest Rajon Rondo. Gdyby nie jego podatność na kontuzje To on by zostal MVP
2012-03-10 o 16:11 #15198Skejcik
UczestnikRondo najlepszym PG? please, tak samo u Webbera w zestawieniu na nba,com, Derona nie ma w TOP 5 PG, a Rondo u niego na 2 miejscu
2012-03-10 o 17:27 #15199ADZIO
UczestnikZgadzam sie z Rafałem chociaż bardzo lubie RR i ogólnie drużyne z Bostonu. RR na początku niech nauczy się mid-range jumpery trafiac i nie w jednym meczu czy też pięciu. Prawda jest to zawodnik typu first pass ( u niego to jest opcja raczej ONLY PASS ) i jest on dopiero 4-5 opcja w ataku Celtics. Co do top 5 PG w lidze… absolutnie się zgadzam ale gdzieś na dopiero 4 czy 5 seed
2012-08-03 o 21:34 #15549Rubic
UczestnikJestem na tym forum nowy ale troche tam znam:) Nash nie utrzymuje się juz w czołówce….. Na pytanie kto jest najlepszym rozgrywającym odpowiadam : Rajon Rondo ponieważ to on miał największą średnią asyst…. co do Rose… dlaczego on tu się w ogóle wziął ?
CO on pokazał w sezonie 2011/2012 NIC co prawda to nie jego wina… no ale nic nie pokazał… Chris Paul cóż myślę że on jest gdzieś na równi z Rondo.. Deron… na razie go nie oceniam bo on jeszcze może sporo pokazać ale póki co;)2012-08-04 o 17:10 #15551Wasky
UczestnikRondo żeby być najlepszym rozgrywającym albo po prostu żeby być lepszym zawodnikiem musi zacząć grać regularnie jak np. w serii z Miami bo w sezonie pokazywał spotkania że mógłby zostać MVP ligi a raz grał strasznie pasywnie a rzuty z dystansu to była tragedia, według mnie aktualnie Chris Paul który jest liderem swojej drużyny po obu stronach boiska, który kradnie najwięcej piłek i który wymusza straty w izolacjach oraz dzięki temu że gra intensywnie jest właśnie tym numero uno
Rose’a nie ma co się czepiać, chociaż kontuzje mogą niepokoić bo przecież w krótkim sezonie opuścił prawie 30 spotkań
2012-08-06 o 09:12 #15552Rubic
UczestnikRaf85 wrote:Rondo najlepszym PG? please, tak samo u Webbera w zestawieniu na nba,com, Derona nie ma w TOP 5 PG, a Rondo u niego na 2 miejscu
Przepraszam ale aż musiałem skomentować ten post… ponieważ widziałem wszystkie mecze….. Dlaczego nie może być najlepszym rozgrywającym moim zdaniem to właśnie on jest najbardziej wszechstronny:) Który rozgrywający miał taką średnią zbiórek co Rajon… Cp3 ma swoje punkty i steale
a Rajon ma swoje Zbiórki i asysty co do jego półdystansu to prawda zostawia wiele do życzenia ponieważ on się skupił na wejściach pod kosz! w końcu który zawodnik o takiej muskulaturze jak on umie się tak wbić!! Przypominam że to Rajon zawsze miał lepsze steale od CP3 jeden sezon co Cp3 ma lepsze….. aa i wy chyba nie patrzycie na skuteczność z gry:) Patrzcie na skuteczność Cp3;)2012-09-06 o 09:21 #15620Skejcik
Uczestnikczemu nie uważam RR za najlepszego PG możesz popatrzeć na mój wpis parę postów wyżej. Nie chce mi się tego samego powtarzać jakie mam podejście do Rondo.
Quote:co do Rose… dlaczego on tu się w ogóle wziął ?Smile1 CO on pokazał w sezonie 2011/2012 NIC co prawda to nie jego wina… no ale nic nie pokazał.to chodziło o ogólnie kto najlepszym PG jest, a nie w sezonie 11/12.
2013-01-17 o 20:30 #16009rencia
UczestnikCP3 rządzi
nic dodać nic ująć…2013-09-09 o 10:41 #16075lukasz00
UczestnikJa stawiam na Rondo
2013-11-27 o 14:23 #16100matnba
UczestnikJa również uważam że Rondo:)
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.