Kto wg was jest w tej chwili najlepszym rozgrywającym w lidze?

Strona główna Fora NBA Ankiety NBA Kto wg was jest w tej chwili najlepszym rozgrywającym w lidze?

Wyświetlanie 11 wpisów – od 31 do 41 (z 41 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Wasky
    Uczestnik
    Raf85 wrote:
    Kiedyś Rose i CP3 też się zestarzeją i nie będą top w lidze, ale ktoś zajmie ich miejsce. Co my będziemy wybiegać kilka lat do przodu… kto wie czy forum będzie i ilu z nas w nba będzie siedzieć :>
    – Rondo wcale nie jest taki rewelacyjny. Trafił do drużyny z weteranami gdzie nabija puste asysty, jest fatalny w ataku przez co często bez niego jest prowadzony. Jego rola w PO często maleje wystarczy przypomnieć sobie chociaż finały 2010.

Nie mówię że Rondo jest rewelacyjny ;) To raczej chodzi o te że Kingpin mówi że teraz prócz Rubio nie ma prawdziwych rozgrywających młodego pokolenia ja podałem Rondo jako przykład który pasuje trochę do tego co King wymaga od rozgrywającego ;)

A tacy Panowie jak CP3 czy Rose będą pewnie nadal solidnymi grajkamy chyba ze ich zniszczą kontuzje ;) Ale jak Raf powiedział nie ma co o tym na razie myśleć jest tu i teraz i to tych dwóch Panów jest póki co the best PG ;)
    Poza tym niektórzy combo guards są zwyczajnie też za niscy na pozycję 2 więc grają jako rozgrywający i nie można na nich krzyczeć za to bo przecież to nie ich wina, grają tak jak potrafią i tyle :P

marekwadas14
    Uczestnik

Myślę że najlepszym rozgrywającym jest Rajon Rondo. Gdyby nie jego podatność na kontuzje To on by zostal MVP

Skejcik
    Uczestnik

Rondo najlepszym PG? please, tak samo u Webbera w zestawieniu na nba,com, Derona nie ma w TOP 5 PG, a Rondo u niego na 2 miejscu :/

ADZIO
    Uczestnik

Zgadzam sie z Rafałem chociaż bardzo lubie RR i ogólnie drużyne z Bostonu. RR na początku niech nauczy się mid-range jumpery trafiac i nie w jednym meczu czy też pięciu. Prawda jest to zawodnik typu first pass ( u niego to jest opcja raczej ONLY PASS ) i jest on dopiero 4-5 opcja w ataku Celtics. Co do top 5 PG w lidze… absolutnie się zgadzam ale gdzieś na dopiero 4 czy 5 seed :)

Rubic
    Uczestnik

Jestem na tym forum nowy ale troche tam znam:) Nash nie utrzymuje się juz w czołówce….. Na pytanie kto jest najlepszym rozgrywającym odpowiadam : Rajon Rondo ponieważ to on miał największą średnią asyst…. co do Rose… dlaczego on tu się w ogóle wziął ?:) CO on pokazał w sezonie 2011/2012 NIC co prawda to nie jego wina… no ale nic nie pokazał… Chris Paul cóż myślę że on jest gdzieś na równi z Rondo.. Deron… na razie go nie oceniam bo on jeszcze może sporo pokazać ale póki co;)

Wasky
    Uczestnik

Rondo żeby być najlepszym rozgrywającym albo po prostu żeby być lepszym zawodnikiem musi zacząć grać regularnie jak np. w serii z Miami bo w sezonie pokazywał spotkania że mógłby zostać MVP ligi a raz grał strasznie pasywnie a rzuty z dystansu to była tragedia, według mnie aktualnie Chris Paul który jest liderem swojej drużyny po obu stronach boiska, który kradnie najwięcej piłek i który wymusza straty w izolacjach oraz dzięki temu że gra intensywnie jest właśnie tym numero uno :P Rose’a nie ma co się czepiać, chociaż kontuzje mogą niepokoić bo przecież w krótkim sezonie opuścił prawie 30 spotkań ;)

Rubic
    Uczestnik
    Raf85 wrote:
    Rondo najlepszym PG? please, tak samo u Webbera w zestawieniu na nba,com, Derona nie ma w TOP 5 PG, a Rondo u niego na 2 miejscu :/

Przepraszam ale aż musiałem skomentować ten post… ponieważ widziałem wszystkie mecze….. Dlaczego nie może być najlepszym rozgrywającym moim zdaniem to właśnie on jest najbardziej wszechstronny:) Który rozgrywający miał taką średnią zbiórek co Rajon… Cp3 ma swoje punkty i steale :) a Rajon ma swoje Zbiórki i asysty co do jego półdystansu to prawda zostawia wiele do życzenia ponieważ on się skupił na wejściach pod kosz! w końcu który zawodnik o takiej muskulaturze jak on umie się tak wbić!! Przypominam że to Rajon zawsze miał lepsze steale od CP3 jeden sezon co Cp3 ma lepsze….. aa i wy chyba nie patrzycie na skuteczność z gry:) Patrzcie na skuteczność Cp3;)

Skejcik
    Uczestnik

czemu nie uważam RR za najlepszego PG możesz popatrzeć na mój wpis parę postów wyżej. Nie chce mi się tego samego powtarzać jakie mam podejście do Rondo.

Quote:
    co do Rose… dlaczego on tu się w ogóle wziął ?Smile1 CO on pokazał w sezonie 2011/2012 NIC co prawda to nie jego wina… no ale nic nie pokazał.

to chodziło o ogólnie kto najlepszym PG jest, a nie w sezonie 11/12.

rencia
    Uczestnik

CP3 rządzi :D nic dodać nic ująć…

lukasz00
    Uczestnik

Ja stawiam na Rondo :P

matnba
    Uczestnik

Ja również uważam że Rondo:)

Wyświetlanie 11 wpisów – od 31 do 41 (z 41 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.