Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Kto siłą na wschodzie w sezonie 2010/2011?
- Ten temat ma 39 odpowiedzi, 12 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 3 miesiące temu przez
jender.
-
AutorWpisy
-
2010-08-06 o 12:56 #6084
Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikW RS Miami zapewne zdobędzie 1 miejsce i choć lubię Wade i Bosha i całe Miami to od przyjścia LBJ niestety Heat już taką sympatią nie darzę. W PO tak dobrze może nie być, ale to już zweryfikuje boisko. Dla mnie cichym faworytem jest Chicago, które dokonało kilka przemyślanych ruchów i powalczy o wysokie lokaty. Orlando trochę przespało ten OFF Season. Stracili Barnesa, a pozyskanie Duhona żadną rewelacją nie jest. Jest to wciąż silny team, ale Carter i Howard do finałów ich chyba nie poprowadzą. Na Boston w poprzednim sezonie nikt nie liczył, a udało się im zajść aż do finałów i powalczyć w 7 meczach z Lakers i należy pamiętać, że po 3 kwartach to oni byli mistrzami NBA. Zwiększyli masę na środku kupując Shaqa i JO, ale starzejące się Big3 może niewiele zdziałać. Atlanta musi liczyć na rozwój swoich graczy, bo w innym razie sezon zakończy się dla nich tak jak w ostatnich PO. Moja pierwsza 8 będzie wyglądała identycznie jak u #23:
1.Miami Heat
2.Chicago Bulls
3.Orlando Magic
4.Boston Celtics
5.Atlanta Hawks
6.Milwaukee Bucks
7.New York Knicks
8.Philadelphia 76ersAle są to tylko przypuszczenia, za czy to się potwierdzi w praktyce to zobaczymy w nowym sezonie.
2010-08-06 o 12:56 #6085Denver Nuggets #1
UczestnikBoston po dodaniu Shaqa wygląda niesamowicie mocno , może i mają stary team ale PP , KG , JO ,Ray Ray, Shaq wciąż potrafią dać boosta , tym bardziej przy true point guard Rajonie Rondo …
C’s mają teraz jedną z najlepszych ławek , jak nie najlepszą w NBA … Shaq , JO , Glen Davis ,Avery Bradley TOP10 SL , Daniels, Nate Robinson, może Sheed … Te nazwiska robią wrażenie i coraz bardziej myślę że ten team może sprawić nie małą niespodziankę w RS jak i w PO ;]2010-08-07 o 11:09 #6110Anonimowy
GośćSkąd nagle taka wiara w C’s… 2009 rok to była ich ostatnia szansa na pierścień chyba, że zrobią jakiś dobry deal w lutym. Wschód stał mocniejszy, więcej tam się działo niż na zachodzie. PP, KG i Allen o rok starsi, a JO i Shaq to solidne wsparcie, ale nie żadni „diffrence makers”. Ja widzę ich co najwyżej w 2 rundzie.
2010-08-07 o 11:32 #6111Denver Nuggets #1
UczestnikPojedynczo może nie są diffrence makerami ale wchodząc z ławki i dając boosta mogą obydwoje sporo namieszać , do tego strata Tonego Allena też nie będzie bardzo odczuwalna gdyż pozyskali Bradleya który też gra niezłą D …
Boston dodał do swojego rosteru trzech dobrych graczy , zresztą JO wciąż to ma , zaliczył regres ale to wciąż dobrze punktujący C z dobrym rzutem i niezłą D , na pewno będzie uwzględniany w rotację z KG … C’s mają sporo komfortu w backcourcie w grę wchodzi sporo rotacji dobrych zawodników , Perk , Davis , JO , Shaq, KG łatwo będzie utrzymać tam świeżość i skuteczność więc na pewno C’s będą groźniejsi niż w tamtym sezonie pomimo że Shaq i JO mają już swoje lata …
Sam jeszcze nie dawno mówiłeś że nie ma co oceniać Heat dopóki nie zagrają paru spotkań , i również sam się zgadzałeś że Playoffs to już inna bajka , wg mnie taka ławka + jeszcze potrafiące zagrać Big3 co pokazali w finałach + Rajon może sporo namieszać , a już na pewno sporo namieszać w Playoffs .2010-08-07 o 11:47 #6113Anonimowy
Gość#23 po pierwsze wyjaśnij mi co to jest „boost”?
Zobaczymy czy Bradley będzie grał w D na poziomie Allena. Może im będą groźniejsi, ale tak samo będzie parę innych drużyn w EC. JO, Shaq to wg mnie mało na kolejne zwojowanie wschodu czy PO.
Co do Heat to wiem co pisałem jednak mają szansę od razu zaskoczyć lub parę spotkań im to zajmie. Po głębszym zastanowieniu twierdzę, że to Big3 wypali bo inaczej nie poszliby do jednej drużyny. Nadal podtrzymuje, że PO i RS to inna bajka.2010-08-07 o 12:05 #6117Denver Nuggets #1
UczestnikBoost z ławki, kopniak z ławki , energia z ławka, gra z ławki itd. itp.
Wg mnie skład Bostonu jest silniejszy niż w poprzednim sezonie , i wierzę że sporo namieszają a jedyna drużyna która może im sprawić spory kłopot w PO to Heat z oczywistych powodów …
W tamtym sezonie też wszyscy spisali ich na straty , a ci pomimo ciężkich rywali , polegli dopiero w 7 meczu przeciwko Lakers – ci właśnie dziadki z Bostonu …
Parkiet pokażę ale wydaje mi się że z takimi możliwościami rotacji , C’s znowu zaskoczy.2010-08-07 o 12:13 #6118Anonimowy
Gośćaha bo w rzeczywistości „boost” ma inne znaczenie. Zaskoczyli dobra, ale za rok czekają ich silniejsi rywale, nawet Lakers lepsi są niż byli. W tym roku nie było takich Heat, Bulls, a nawet Bucks, Knicks. Co do tych ostatnich nie uważam ich za kandydatów do finału jednak młodością szybkością, a zwłaszcza Ci pierwsi obroną mogą zrobić pstryczka w nos Celtics czy nawet Magic, Bulls. Jednak mówimy o C’s i mimo przybycia Shaqa, JO i Bradleya ich skład szału nie robi. Za dużo dziadków coś ala Spurs kiedyś.
2010-08-07 o 12:24 #6119Denver Nuggets #1
UczestnikRozpoczynając offtop , boost w żargonie sportowym jest często spotykanym określeniem „kopniaka” np. big boost from the bench – duży kopniak z ławki … I nie tylko ja używam takiego określenia …
Ale jak wiadomo w języku angielski jedno słowo może mieć bardzo dużo znaczeń , ale teraz moje pytanie bo zawsze myślałem i nadal tak twierdzę że boost to w dosłownym tłumaczeniu „dopalacz” lub „kopniak” <-- wiadomo w jakim sensie ... Jestem ciekawy czy ty masz inne określenie do tego wyrazu ?2010-08-07 o 12:31 #6120Anonimowy
Gośćobiło o uszy to określenie w sporcie. Co do mojego określenia to ze słownika – Boost – ożywienie / wzrost.
2010-08-16 o 14:09 #6229Denver Nuggets #1
UczestnikUpdate !

Wymiana między 4 teamami (Pacers, NOH, Nets, Rox) która nie dawno się odbyła , pomogła dwóm zespołom w ich wyciecze do PO ;] Jednym z tych zespołów jest Hornets o których już pisałem w bliźniaczym wątku Wschodu a drugim jest Pacers ;];]
Panowie z Indianapolis nieźle sobie radzili w poprzednim sezonie , klasyfikując się na 10 miejscu zaraz po Raptors którzy do samego końca brali udział w wyścigu z Bulls o PO… Teraz IP w końcu dostali swojego upragnionego PG który pod czujnym okiem Chrisa Paula w ciągu roku wyrósł na bardzo inteligentnego playera na obydwu końcach boiska i tak jak w przypadku CP3 świetnie sobie radzi zarówno w punktowaniu jak i w znajdywaniu kolegów na parkiecie więc nie wierze że nie odnotują Improve względem ostatniego sezonu …
Tym bardziej że nie tylko Collison jest wzmocnieniem ale i Paul George & Lance Stephenson , jedni z najlepszych Rookies SL
Ich ławka wygląda dosyć silnie i solidnie więc myślę że z łatwością wyrwą 8 seed ;]
Na dodatek chodzą plotki o wymianie Grangera , więc na pewno dostali by jakiegoś stara jak nie ALL STARA na pozycję PF która wg mnie jest najsłabsza , Pacers by mocno nie ucierpiało ponieważ Paul George wydaje się być solidnym zawodnikiem który potrafiłby zrekompensować utratę Dannyego
Wg mnie Indiana Pacers skończy sezon na 8 lub 7 miejscu walcząc z New York Knicks
2010-08-16 o 14:28 #6231Anonimowy
Gość1. Miami Heat
2. Orlando Magic
3. Chicago Bulls
4. Boston Celtics
5. Atlanta Hawks
6. Milwaukee Bucks
7. New York Knicks
8. Wizards / Nets / Sixers / Bobcats / Pacers2010-08-18 o 12:08 #6239OKC fan since 2009 & Portland TB
Uczestnik1. Miami Heat
2. Chicago Bulls
3. Boston Celtics
4. Orlando Magic
5. Atlanta Hawks
6. New York Knicks
7. Charlotte Bobcats/ Milwaukee
8. Washington Wizards2010-08-18 o 12:30 #6242Anonimowy
GośćRybak dwa razy wpisałeś Bobcats na swojej liście. Knicks na 4 miejscu! a Magic pod nimi!! Można prosić o uzasadnienie czemu Knicks wejdą na 4 i będą lepsi od jednej z lepszych ekip w lidze Magic??
2010-08-18 o 15:41 #6247Denver Nuggets #1
Uczestnikrybak90 wrote:1. Miami Heat
2. Chicago Bulls
3. Boston Celtics
4. Orlando Magic
5. Atlanta Hawks
6. New York Knicks
8. Washington WizardsKompletnie tego nie rozumiem skoro te dwie ekipy będą walczyć o 7spot to po co wpisujesz na 8 Wizards ??
To chyba logiczne że jedna z nich zejdzie niżej i zepchnie WW poza PO…2010-08-18 o 17:22 #6249Tyrion
Uczestnik#23 wrote:rybak90 wrote:1. Miami Heat
2. Chicago Bulls
3. Boston Celtics
4. Orlando Magic
5. Atlanta Hawks
6. New York Knicks
8. Washington WizardsKompletnie tego nie rozumiem skoro te dwie ekipy będą walczyć o 7spot to po co wpisujesz na 8 Wizards ??
To chyba logiczne że jedna z nich zejdzie niżej i zepchnie WW poza PO…To chyba logiczne , żeby od rybaka nie wymagać logiki

Mój update:
1.Heat
2.Magic
3.Celtics
4.Bulls
5.Bucks
6.Hawks
7/8: Knicks/Pacers/Wizards -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.