Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Koniec Lockout-u ??
- Ten temat ma 112 odpowiedzi, 17 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 3 miesiące temu przez
Creative.
-
AutorWpisy
-
2011-05-17 o 19:59 #12581
kubakw
UczestnikZ takimi propozycjami Sterna to zawodnicy mogą już w tym momencie przedłużać wynajem łodzi rybackich. Czy ten człowiek myśli? Sam hard cap to juz bardzo dużo dla zespołów typu Lakers, czy Celtics. On nie ma świadomości, że są drużyny powiązane dłuższymi umowami, które przekraczają w tej chwili o ponad 20 baniek salary cap? Gdyby to jeszcze była kwota np. 60 milionów to jakoś może i dałoby się do niej dojść przy tych okresach przejściowych, ale 45 jest absolutnie nieosiągalne. Obowiązujące na obecnych zasadach kontrakty po prostu się w to nie zmieszczą.
2011-06-27 o 18:59 #12834kubakw
UczestnikCzas płynie, a porozumienia jak nie było, tak nie ma. W tej chwili z tego co mówią zawodnicy i Stern nie wynika w zasadzie nic konstruktywnego. Mi się wydaje, że sprawy nie posuwają się do przodu. Podobno na rozmowach pojawia się coraz więcej zawodników, żeby władze ligi przekonały się o ich punkcie widzenia od większej ilości zainteresowanych osób. Oni w wywiadach mówią, że dla nich najważniejsze to grać i żeby nie było lockoutu, ale Stern nic sobie z tego chyba nie robi i kontunuuje swoją twardą politykę. Fisher twierdzi, że zawodnicy nie przedstawili dziś żadnej konkretnej propozycji, bo zajmowali się przekonywaniem władz ligi do swoich racji. Mi to pachnie po prostu tym, że nie ma sensu negocjować skoro oferty są tak dalekie od siebie i szuka się na siłę jakiejś metody, aby którąś ze stron zmiękczyć. Stern stwierdził nawet w wywiadzie, że będą negocjować ile będzie trzeba, aż do osiągnięcia satysfakcjonującego porozumienia(ton wypowiedzi był taki, że możemy negocjować i do Bożego Narodzenia). Strony mają się spotykać jeszcze we wtorek, środę i czwartek(dzień rzekomego deadline’u).
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia, czy wiadomości to chętnie bym poczytał.
2011-06-28 o 07:28 #12835Anonimowy
GośćJest chyba tak jak napisałeś Kuba, a Stern chce nibu takich cięć ponieważ 22 na 30 drużyn przynosi straty :]. Zostawić MLE, ale odrobinę zmniejszyć np max z MLE gracz może dostać 4-4.5mln i plus jeden wyjątek 1.5mln dla gracza za rok gry – tu chodzi oczywiście o drużyny powyżej salary cap. Co maksymalnych kontraktów to nie na 4 jak Stern uważa tylko na 5 lat wg mnie i max 100-110mln, a nie takie sumy jaką dostał Joe Johnson (123mln). Nie wiem co myśleć, ale NBA staje się popularniejsza ponieważ nawet Araby puszczali finały w swojej TV ;], finał Heat-Mavs też ponoć miał sporą oglądalność w samym USA. Stern jest Żydem, ale oni lubią się targować i stawiać na swoim mam nadzieje, że pójdzie nieco dla ustępstwa bo inaczej lockout.
2011-06-28 o 08:46 #12836kubakw
UczestnikNo w tej chwili piłeczka na pewno jest po jego stronie. A co z propozycją hard capu o którym kiedyś była mowa? Ustąpił, czy dalej chce to wprowadzić? To chyba byłaby najtrudniejsza koncepcja do zrealizowania dla tych zespołów, które przynoszą największe straty. Jeżeli by z tego zrezygnowali to rozmowa toczy się właściwie o zmniejszenie MLE, minimalne kontrakty i maksymalne umowy. W takim wypadku byłbym nawet skłonny uwierzyć w możliwość porozumienia.
2011-07-01 o 06:52 #12840Wasky
UczestnikNo i mamy lockout ; miejmy nadzieję że porozumieją się dość szybko tak żeby nie zleciał nam cały sezon
2011-07-01 o 08:57 #12843kubakw
UczestnikJa tego nie widzę. Żądania władz ligi są wzięte z kosmosu i nierealne do spełnienia w tej chwili. Zawodnicy pewnie też mogliby trochę zejść ze swoich mega pensji, ale porozumienie wydaje się być baaardzo daleko.
2011-08-26 o 09:56 #12908Anonimowy
GośćW przyszłym tygodniu spotkanie NBA z NBAPA. Stern twierdzi, że spotkanie jest bardzo ważne… jak nie będzie postępu po tych rozmowach to na bank sezon nie zacznie się w terminie, a może i wcale. Trzeba czekać.
2011-09-08 o 05:18 #13010Anonimowy
GośćQuote:The NBA and players’ union held a five-hour bargaining session in New York on Wednesday.The two sides have agreed to meet again on Thursday and possibly on Friday.
„I think there is” time to get a deal, union chief Billy Hunter said.
Derek Fisher said negotiations have evolved to a point where compromise is close, though both he and Hunter said that it wouldn’t happen „until deal is done.”
David Stern, Adam Silver and Dan Rube were present for the meeting representing the owners.
Takie wieści z rana nie najgorsze. Może do końca września podpiszą nową umowę.
2011-09-08 o 11:38 #13018Swider
UczestnikNo oby rzeczywiście koniec lockoutu był blisko chociaż jakoś mi się wierzyć nie chce,że to wszystko tak w sumie nadspodziewanie gładko pójdzie no ale obym się mylił;] Swoją drogą jeśli faktycznie w stosunkowo niedługim czasie władze ligi i związek zawodników się dogadają to klubu Europejskie trochę się będą mogły czuć zawiedzione a na przykład taki Wilson Chandler niezle sie przejedzie a przy tym zrobi duży krok w tył w swojej karierze po całkiem udanym ostatnim sezonie w jego wykonaniu.
2011-09-08 o 15:22 #13023wrona
UczestnikTaki Chandler pewnie spróbuje wykupić swój kontrakt w Chinach zapłaci jakąś tam karę z milion czy dwa (ale co to dla niego) Tak mi się przynajmniej wydaje.
2011-09-08 o 15:30 #13025Anonimowy
Gośćwrona wrote:Taki Chandler pewnie spróbuje wykupić swój kontrakt w Chinach zapłaci jakąś tam karę z milion czy dwa (ale co to dla niego) Tak mi się przynajmniej wydaje.Nie wiem czy będzie próbował wykupić kontrakt. Tym bardziej wiedział na co się pisze w Chinach zaznaczyli, że nie dają opcji na powrót NBA. Kontrakt Chandlera ponoć nie jest jakiś wysoki, wiadomo tyle, że mniejszy niż jego Qualyfing offer – $3,099,850. Pożyjemy, zobaczymy…
2011-09-09 o 07:32 #13029Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:Kontrakt Chandlera ponoć nie jest jakiś wysoki, wiadomo tyle, że mniejszy niż jego Qualyfing offer – $3,099,850.
No i wiadomo też, że jest to więcej niż 1,7 mln$ o których mówiono początkowo.. podali tylko, że tokwota pomiędzy tymi dwoma sumami..
A na ewentualne wykupienie kontraktu bym nie liczył z jego strony- czuję, że Żółte to sprytne ludzie są i pewnie się jakąś wysoką klauzulą zabezpieczyli, a skoro Wilson się połasił dosyć szybko wsumie na grę w Azji to i pewnie sytuacja go do tego powoli zmuszała, więc może nie byc tak różowo z tym wykupem
2011-09-09 o 09:08 #13030wrona
UczestnikNo to będzie miał sezon w dupę pewnie…. chyba, że jednak coś wykombinuje
2011-09-09 o 10:04 #13032Anonimowy
GośćTyrion to nie wiedziałem o tym. Też uważam, że Chandler tam rozegra cały sezon, który kończy się w marcu. BTW JR Smith ma podpisać na rok za 3mln umowę z drużyną Shanxi.
*We wtorek ma być wielkie spotkanie na temat lockoutu. Stern twierdzi, że po tym spotkaniu bardziej będzie wiadomo jak stoją z nową umową. 15 września gracze i właściciele mają spotkać się osobiście.
2011-09-09 o 11:02 #13033wrona
UczestnikMyślę, że JR Smith może poczeka do wtorku z podpisaniem umowy skoro wtedy ma się wyjaśnić czy się dogadają i jak tak to kiedy itp.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.