Strona główna › Fora › NBA › All-Time Greats i im podobni › Kobe Bryant
- Ten temat ma 43 odpowiedzi, 19 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 1 miesiąc temu przez
Tyrion.
-
AutorWpisy
-
2010-09-14 o 09:26 #6770
Anonimowy
Gośćstarym fanom może bardziej kojarzyć się z nr 8. Jednak uważam, że powinni zastrzec nr 24. Mając 8 raczej był 2 opcją za Shaqiem, ciężkie początki za plecami Eddiego Jonesa itd. 24 to lepszy okres dla Bryanta – MVP RS, 2-krotny mistrz NBA + Finals MVP, pobicie rekordu Westa. Więc uważam, że powinni zastrzec jeden numer czyli – 24.
2010-09-14 o 09:43 #6771Tyrion
UczestnikPatryk2224 wrote:Według mnie powinni zastrzec tylko 24 jakoś wszystkim bardziej kojarzy się ten numer z Kobe’m.Nie wszystkim- mi bardziej kojarzy się z 8- grał z nią jednak dłużej…
Skejcik- zgadzam się z tym co piszesz, ale jest też druga strona medalu- grając z 8 zdobył 3 tytuły( wiem, ze jako druga opcja, ale za to jaka druga opcja
),miał kilka wyborów do all nba,alll defensive, pamiętne występy typu 81 pkt, 62 w 3 kwarty, streak meczów plus 50, plus 35 itp.., dwa tytuły króla strzelców, sezon z 35,4 ppg- też sporo osiągnięć i sporo dla organizacji zrobił- stąd wątpliwości w tej sprawie..
Ja na ten moment bym wolał z sympatii dla niego, żeby 8 także została powieszona…2010-09-14 o 10:37 #6775Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnik8!8!8!8! Ja tam tylko uznaję 8!!! Dla mnie On nadal gra z tym numerem, nie wiem dlaczego ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić do 24 i na boisku zawsze biorę tą 8 ;pp ja myślę tak że oni sami się go spytają jaki numer by wolał i będzie po sprawie. Jak powie że ciężko mu wybrać to powieszą oba
2010-09-14 o 15:06 #6777Malik11
UczestnikFajnie by było gdyby zastrzegli mu oba numery, ale władze NBA raczej na to nie pójdą. I faktycznie pewnie będzie tak, że albo spytają Kobego o zdanie, albo poprostu wybiorą numer, który według nich bardziej pasuje, czy też lepiej prezentuje gracza bądź bardziej się z nim kojarzy.
Moim zdaniem jak już miałby to być jeden z tych numberów, to powninien to być #24, ponieważ Kobe ma teraz, jak już ktoś wcześniej wspomniał lepszy okres, i przede wszystkim jest prawdziwym, najważniejszym i dojrzalszym liderem niż za czasów #8. Nie mniej jednak oba numery bardzo kojarzą się z Kobem i jako że jest to jeden z najlepszych Lakerów jak i zawodników NBA mogliby zastrzec mu oba, nie zaszkodziło by to nikomu (no chyba żeby spojrzeć na to z tej strony, iż miało by być tych numerów mniej do wyboru
).2010-09-14 o 16:05 #6778Anonimowy
Gośćdlaczego oba? Jeden gracz, jeden numer tylko niech zdecyduje który czy jak.
2010-09-14 o 16:20 #6779Denver Nuggets #1
UczestnikDokładnie , nie wiem dlaczego NBA miało by robić wyjątek i wieszać dwie koszulki , tak jak mówił przedmówca one player=one jersey
co do nr to ja bym postawił na 24 , sukcesy raczej ciężko będzie porównywać za czasów jednej i drugiej koszulki ale to właśnie z #24 Kobe będzie żegnał się z NBA i to właśnie ją ostatni raz powiesi w szatni więc wg mnie koszulka która powinna zostać zastrzeżona to ostatnia noszona przez zawodnika więc #24
2010-09-14 o 18:40 #6781Tyrion
Uczestnik#23 wrote:Dokładnie , nie wiem dlaczego NBA miało by robić wyjątek i wieszać dwie koszulki , tak jak mówił przedmówca one player=one jersey
To nie NBA wiesza koszulki, tylko dana organizacja

Ja was panowie rozumiem, ale to nie jest żaden wyjątek od reguły- nie ma takiej zasady, która mówi,że koniecznie ma być tak jak mówicie-nigdzie nie jest zapisana reguła- one player, one jersey- po prostu do tej pory, żaden gracz, będący legendą klubu, nie zmieniał numeru grając dla tej jednej organizacji…ja bym się dziwnie czuł, widząc jakiegokolwiek gracza z 8 biegającego w jerseyu Lakers, i to mega dziwnie.No ale jak bym miał wybierać to też #24
Teraz mi się nasunęło- czy jakby to byli dwaj różni gracze( w sensie Kobe z 8, i Kobe z 24) to czy na miejscu Lakers zrezygnowali byście z uhonorowania Kobego z 8?2010-09-15 o 08:52 #6782Anonimowy
GośćMogę się mylić, ale przypadkiem Jordan nie grał z nr 23 i 45 w Bulls? Jak będą zastrzegać tyle numerów za naście lat gracze będą musieli mieć chyba numery powyżej 100 bo wszystko będzie zastrzeżone :]
Fani Lakers pewnie by chcieli by zostały zastrzeżone oba numery, ale jak napisałem wcześniej jestem za jednym nr i bardziej #24 ofcourse.2010-09-15 o 10:55 #6783Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikJa też uważam, że nr. 24 powinien zostać zastrzeżony. Nr. 8 kojarzy się oczywiście z popisami strzeleckimi oraz tytułami jako pomocnik Shaqa. Teraz nosi numer 24 i to on jest liderem drużyny i prowadzi Lakers do 3Peat.
2010-09-16 o 11:13 #6790Tyrion
UczestnikSkejcik- słaby przykład z Jordanem- z 45 zagrał tylko w kilkunastu spotkaniach- nie ma tu analogii z 8 Kobego zbytniej..
Z drugiej strony- czy jak by wspomniany Jordan nie wrócił do 23 , tylko z 45 zdobył drugi 3 peat, to też 23 byście nie zastrzegli, bo z 45 kończył karierę? Pytanie czysto teoretyczne, ale oddaje istotę sytuacji dość dobrze..2010-09-16 o 12:23 #6791Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikNie wiem dla mnie jako fana (i pewno większości z tymi co znam z reala jak z nimi gadałem oni twierdzą że uznają nadal #
. Więc ja jestem zwolennikiem powieszenia takiego oto trykotu, ale również jestem za powieszeniem obu
niech zrobią 8/24 i będzie gitara
ale do tego czasu mamy jeszcze sporo czasu i zobaczymy dopiero w późniejszym okresie co z tego będzie.2011-10-08 o 12:12 #13634Anonimowy
GośćKobe#8 nosił jeszcze w 3 przeciętnych sezonach po odejściu Shaqa-2004/05,2005/06 i 2006/07.Także mistrzowskiego Kobiaka
prowadzącego Jeziorowców bez Shaquille’a możemy zapamiętać raczej tylko z #24 i mi to on właśnie się kojarzy z Bryantem.
Wracając do gry i aktualnej dyspozycji Kobego to wbrew powszechnej opinii krytyków nie stracił tak wiele atletyzmu!
Zobaczcie sami:
http://www.youtube.com/watch?v=0cqRImCQ5Uw
Kocham ten wsad:P.
Natomiast jeżeli chodzi o rolę lidera drużyny to Kobe wywiązuje się z niej prawidłowo,chociaż było kilka słąbych momentów
i porażek.Najgorsza-oczywiście z Dallas w PO.Mało Kobego było w tej serii,lecz nie można wszystkiego zwalić na niego…
Zawiedli cali Lakersi,to nie ulega wątpliwości.
Lecz w tym sezonie (miejmy nadzieję,że ten cholerny lokaut się skończy)-ma być inaczej.
Wierzę mocno w niego i mam nadzieję,że ZROBI TO(wygra mistrzostwo w pięknym stylu) jeszcze raz!2011-10-09 o 08:16 #13680Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnik2011-10-09 o 16:00 #13693Anonimowy
GośćŚWIĘTA PRAWDA.Propsy i szacun dla gościa,który to napisał.
Ale obrazek z gangstą to siaraaaaaaaaa:D.Dali zdjęcie,które
jest przekleństwem Kobiasa:D.2011-10-18 o 21:50 #13850Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikStało się to co było raczej pewne: Kobe Bryant nie zagra we Włoszech
) -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.