Jennings – „Jeśli znajdziemy się w play-off, to ja powinienem być ROY”

Strona główna Fora NBA Aktualności Jennings – „Jeśli znajdziemy się w play-off, to ja powinienem być ROY”

• Ten temat ma 11 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat temu przez Swider.
Wyświetlanie 12 wpisów – od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Fragment wypowiedzi z piątkowej konferencji w Dallas:
    „Jeśli znajdziemy się w play-off, to ja powinienem być rookie of the year”
    Dobre sobie, ten klaun już dzisiaj jest lata świetlne za Evansem, a z roku na rok ten dystans tylko będzie się powiększał.
    Nie uwzględniając tego 55 pkt wypadku, z mistrzami defensywy Golden State Warriors, którym co rusz ktoś narzuca 30, 40 pkt, Jennings trafia na skuteczności 36,5% z gry.
    Na koniec najlepszy fakt, Jennings sobie przypisuje ewentualny sukces Milwaukee, podczas gdy jego zmiennik w osobie Luke Ridnoura, jest dużo bardziej od niego efektywny, i to w nim należy upatrywać dobrej gry Bucks.

Oto porównanie statystyk Jenningsa i Ridnoura (na pierwszym miejscu liczby Jenningsa):

Minuty na mecz:
    33,56 – 22,06
    Punkty na mecz:
    16,9 – 11,1
    Skuteczność z gry:
    37,6 – 47,9
    Zbiórki na mecz:
    3,5 – 1,8
    Asysty na mecz:
    6,2 – 3,9
    Straty na mecz:
    2,6 – 1,4
    Przechwyty na mecz:
    1,3 – 0,8

Różnica czasu wynosząca niemal jedną kwartę jest kolosalna.
    Oto jak przedstawiają się ich statystyki liczone średnio na 36 minut, tym razem na pierwszym miejscu Ridnour:

Punkty na mecz:
    18,1 – 17,9
    Skuteczność z gry:
    47,9 – 37,6
    Zbiórki na mecz:
    3,0 – 3,7
    Asysty na mecz:
    6,4 – 6,6
    Straty na mecz:
    2,3 – 2,7
    Przechwyty na mecz:
    1,2 – 1,3

Gość kojarzy mi się z marną kopią Steve Francisa.
    Opowiada same głupoty, zresztą czego można się spodziewać po kimś z taką fryzurą:closedeyes:

jenh.jpg

Pacio_Basketfan
    Uczestnik
    Quote:
    Nie uwzględniając tego 55 pkt wypadku, z mistrzami defensywy Golden State Warriors

Ooj tu sobie nagrabiles u mnie jako fana GSW -przynajmniej dzieki nim ta liga jest ciekawa bo co 3 mecz rzuczają po 120 + pkt.

A co do Jenningsa widać ze jest typem pyszałka ale ja go nawet trawie (fryzurke ma fajna)

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Pacio_Basketfan wrote:
    Quote:
    Nie uwzględniając tego 55 pkt wypadku, z mistrzami defensywy Golden State Warriors

Ooj tu sobie nagrabiles u mnie jako fana GSW -przynajmniej dzieki nim ta liga jest ciekawa bo co 3 mecz rzuczają po 120 + pkt.

A co do Jenningsa widać ze jest typem pyszałka ale ja go nawet trawie (fryzurke ma fajna)

+1

Co do Golden State, wydaje mi się że napisałem całą prawdę, i tylko prawdę. Nie wiem czemu miałbym sobie u ciebie nagrabić;), chyba nie uważasz iż grają w obronie:whistle:

Anonimowy
    Gość

Jennigs ma szanse zostać gwiazdą tylko on ma ten sam problem co Marbs, Francis czy AI, trochę nie tak pod kopułą i to może zniszczyć jego karierę, ale życzę mu jak najlepiej. Fryz oldschoolowy :D

P.S Pacio nie rozumiem twojego podpisu. Skoro Wall to kopia Wade’a to po taki duet w Heat? Po co 2 takich samych graczy!!??

Pacio_Basketfan
    Uczestnik

A wydawać by sie mogło że we Włoszech troche powinni go nauczyć pokory moim zdaniem to powiniśmy poczekać jeszcze rok i zobaczyć jak sobie bedzie radził z Bucks (kto wie może w Play-offach_)

NbaForum
    Oczywiście z tym grabieniem napisałem na żarty:) wiesz chodzi mi o to że Bez takiego GSW ta liga była by nudna a poza tym chłopaki jeśli nie bronią to zawsze nadrabiają w ataku

PS:Bo Wall gra PG a Wade SG i taki obwód to marzenie

A ja mogę się trochę narazić i powiem że lubię ziomka , nie dziwcie się jego gadki i zachowania , wkońcu wychował się w Compton L.A więc tam charakter się kształtuję i pokorą nic się nie zdziała , a chłopak nie poszedł do gangów itp ale znalazł odskocznie w baskecie…
    Co do jego gry to bardzo mi się ona podoba , dynamiczna z elementami ulicznego kosza ;] przypomina mi Rose’a i AI.
    Zgadzam się z Skejcikiem że może mieć ten sam problem co Fran i Marbs ale jego charakter jest tym bardziej zagadkowy bo BJ zdecydował się na grę przez rok we Włoszech czy tak robi „dzieciak” który myśli tylko o $ i jak najszybszym zadebiutowaniu w NBA… chciał mieć pewność że gdy już wejdzie do ligi to będzie miał co pokazać , takie zachowanie jest u mnie jak najbardziej na + …
    Jennings ma niezwykły talent i przy nakierowaniu na odpowiedni kierunek , ma duże szansę Rookie of the Year, czego mu życzę …
    PS: Dwight Howard już mu niezłą ksywę nadał w związku z fryzem – Gummy :D

Pacio_Basketfan
    Uczestnik
    Quote:
    nie zdziała , a chłopak nie poszedł do gangów itp ale znalazł odskocznie w baskecie…

Chyba nie miałeś na myśli zebyśmy teraz chwalili 50% graczy NBA ze nie poszli DO gangów:-D to bo przecież to wielki wyczyn nie jest i każdy powinien trzymać sie z dala on tego towarzystwa tym bardziej jeśli sie ma jakięs pojecie o Futbolu czy koszu i można coś w nim osiągnoąc

nikogo tu nie chce chwalić a przynajmniej do tego nie zmuszam , wg mnie to jest jeden z powodów dlaczego BJ jest tak pewny siebie i ma taki charakter – wychowanie w Compton … Na drugi raz czytaj z większym zrozumieniem text.
    Mam nadzieję że wiesz co to jest i znasz hostorię Compton a nie pomijasz akurat ten fakt bo jest on dosyć ważny w całej tej histori, jeżeli nie to radzę ci poklikać coś w google a dopiero pózniej się wypowiedzieć.

darosmog
    Uczestnik

niecierpie go, i to m a byc rookie nr. 2 tego roku? Kpina.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    darosmog wrote:
    niecierpie go, i to m a byc rookie nr. 2 tego roku? Kpina.

:beer2:

A mi koleś jest zupełnie obojętny, ale myślę że rookie i tak dostanie evans…szkoda że blake odpadł bo raczej nagrodę tą by miał murowaną :p według mnie

Swider
    Uczestnik

Hm… Ja mam co do niego bardzo mieszane uczucia… Z jednej strony podoba mi sie jego styl gry, gdyż przypomina on trochę gre AI więc to co lubie;) Z drugiej strony jakos mnie nie przekonuje mimo wszystko on jako zawodnik… Ruchy,ballhanding wszystko ok.. Ale czegoś mi w nim brakuje co by mnie przekonało no i ten charatker… No ale który z wielkich nie jest pewny siebie?:P Z tym, że w tym sęk.. On wielki jeszcze nie jest a papiery na to ma lecz czy nie zawczesnie to gwiazdorskie zachowanie sie u niego pojawia?

Wyświetlanie 12 wpisów – od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.