Jay Williams

Wyświetlanie 3 wpisów – od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Wasky
    Uczestnik

jayem.jpg

Imię i nazwisko: Jay Williams
    Data urodzenia:10 września 1981r.
    Miejsce urodzenia:Plainfield, New Jersey
    Wzrost:1.88m (6’2″)
    Waga:88kg
    College:Duke University
    NBA Draft:w 2002r. z numerem 2 przez Chicago Bulls

Nie wiem czy ten zawodnik jest znany wszystkim użytkownikom forum, ale na pewno warto napisać o jego historii.

Nie wiem też jak opisać tego zawodnika bo nigdy go w akcji nie widziałem, ale źródła mówią że był to jeden z lepszych rozgrywających swego czasu. Zdobywał sporo nagród jak chociażby:
    2002 Naismith College Player of the Year
    2002 Oscar Robertson Trophy
    2002 John R. Wooden Award

W NBA występował w sezonie 2002-2003, wystąpił w meczu debiutantów ligi NBA. Niestety 19 czerwca 2003 roku uległ wypadkowi na motocyklu. Jay otarł się o śmierć.

Bulls po pewnym czasie zwolnili Williamsa. Ten powrócił do NBA ale dopiero w 2006 roku, zakontraktowali go New Jersey Nets. Niestety nie pograł tam długo bo został zesłany do D-league do Austin Toros. Postanowił zakończyć karierę.

[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=RgbnzmZNfmE[/my-youtube]

Tyrion
    Uczestnik
    Wasky wrote:

W NBA występował w sezonie 2002-2003, warto podkreślić że występował wtedy w meczu gwiazd ligi NBA.

Ten powrócił do NBA ale dopiero w 2006 roku, zakontraktowali go New Jersey Nets. Niestety nie pograł tam długo bo został zesłany do D-league do Austin Toros. Postanowił zakończyć karierę.

Nie występował w meczu gwiazd , a jedynie w meczu debiutantów, gdzie zaliczył nawet team high 9 asyst, a w całym meczu więcej miał jedynie Jamaal Tinsley z ekipy Sophomores(11)..A w Nets nie tylko nie pograł długo, ale wręcz nie zagrał w sumie ani razu w oficjalnym meczu..
    Inne czasy to były i siłą rzeczy nie można było oglądać tylu meczów co teraz ,ale trochę gościa kojarzę, chociaż bardziej z tego, że sporo czytałem o jego grze w NCAA, a tam w barwach Duke dawał radę, kręcąc się ciągle wokolicach 20 pkt/6 ast i dodając sporo przechwytów..
    Warto dodać, że w drafcie tylko Yao Ming poszedł przed nim
    Szkoda gościa strasznie

Wasky
    Uczestnik

Już poprawiłem mój błąd jeśli chodzi o te jego wystąpienie w meczu debiutantów ;)

Wyświetlanie 3 wpisów – od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.