Indiana Pacers

Strona główna Fora NBA Zespoły Indiana Pacers

Wyświetlanie 10 wpisów – od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

#23, masz chyba rację. Wg mnie przydałoby się w Pacers zmiana trenera. Mają kilku fajnych młodych graczy. Dunleavy i Ford są na wylocie obaj mają wygasające umowy więc mam nadzieje, że Bird je dobrze wykorzysta.
    C: Roy Hibbert / Salomon Kones
    PF: Troy Murphy / Josh McRoberts / Tyler Hansborush
    SF: Danny Granger / Paul Geroge / Mike Dunleavy
    SG: Brandon Rush / Danthay Jones / Lance Stephenson
    PG: TJ Ford / AJ Price
    skład całkiem fajny, więc nie wiem czemu im tak ciężko. Więc chyba pana O’Briena trzeba by było się pozbyć…

Creative
    Uczestnik

Media Day w Pacers

[img]http://a323.yahoofs.com/ymg/ept_sports_nba_experts__63/ept_sports_nba_experts-780309532-1285687084.jpg?ymss51DDTWG8Xzc.[/img]

jacekwo
    Uczestnik

Indiana która w moim odczuciu gra lepszy sezon niż rok temu nadal jest bardzo nudnym zespołem. Bo jak może być efektownym zespołem skoro aplauz wzbudzają akcje Dunleavy`ego i McRoberts`a?!:)
    Danny Granger – co tu dużo pisać lider zespołu, fajnie w tym roku punktowo i widzę gra więcej z kolegami niż w poprzednich latach.Potrafi wziąść ciężar gry na siebie gdy potrzeba i za to go cenię.
    Roy Hibbert – świetny sezon Roy`a wreszcie idzie w górę wierzyłem w jego talent od początku – punktuje i zaczyna wreszcie zbierać chociaż i tak 8zb przy jego 218 to dalej mało. Bardzo ważny element Pacers.
    Darren Collison – bardzo lubię tego koszykarza fajny młody zawodnik. Sprowadzenie go z Hornets to dobra inwestycja na przyszłość potwierdził to w meczu ostatnim z Lakers.
    Brandon Rush – z sezonu na sezon lepiej ale nie rozwija się tak jak Hibbert. Napewno pożyteczny dla zespołu ale jakiejś dużej kariery mu nie wróże.
    Mike Dunleavy – trzeba mu przyznać żebardzo równo grający zawodnik jego staty 13pkt, 6zb, 2as. W każdym meczu oscyluje obok tego, ale dla mnie zawodnik bez tego czegoś. Nie lubię jego stylu gry.
    Zespół równy trudno powiedzieć dla mnie na jakiej pozycji potrzebują wzmocnien aby było lepiej. Życze im powodzenia bo mam sentyment do zespołu ze względu na Reggie Miller`a;)…

Skejcik
    Uczestnik

Pacers raczej drugi rok z rzędu będą w PO. Patrząc na występ Hansbrough myślę tak sobie czy West był tam potrzebny? Lepiej chyba było podpisać solidnego gracza na ławkę jak Carl Landry czy Reggie Evans. Roy Hibbert, Danny Granger muszą być liderami na boisku ten drugi musi także mieć mniej głupich rzutów. Dobry ruch z pozyskaniem George’a Hilla, który nabrał doświadczenia w Spurs niezły zmiennik na pozycjach 1/2. Jest jeszcze George, Rush którzy też coś wniosą jednak fajnie gdyby w Pacers wylądował PG pokroju all-star. Jak ich kontuzje nie złapią o PO nie powinni się martwić.

kubakw
    Uczestnik

Ale wyglądali wczoraj naprawdę ładnie. Ja tak właśnie kiedy zobaczyłem ich wzmocnienia pomyślałem, że będą fajną drużyną, a wczoraj się przekonałem, że nawet warto będzie ich pooglądać. Mają wiele do dopracowania, ale potencjał na powtórzenie PO jest spokojnie.

Skejcik
    Uczestnik

Nom Pacers w końcu grają ;> Jednak przed dzisiejszą wygraną z Nets mieli 5 porażek z rzędu, West za wiele nie wnosi ostatnio do ekipy… wg mnie przyszłością tego zespołu jest George i Hibbert. Collison to tylko solidny gracz, brakuje kreatora gry więc może Granger poleci za playmakera. Indiana to zespół na 1/2 rundę PO zależy kogo spotkają. Jeszcze kilka niewielkich zmian by mógł Bird wprowadzić do składu, Psycho-T coś nie gra tego co na początku sezonu, a także mnie dziwi czemu Pacers są w dole tabeli jeśli chodzi o kibiców na trybunach. Widocznie dla ludzi w Indianapolis i okolicach to za mało co Pacers grają na chwile obecną albo chcą znanego nazwiska to dziwne bo ponoć koszykówka w tamtych okolicach jest bardzo popularna :/

Niech sprowadzą Artesta MWP będzie wielki come back i od razu kibice wrócą na hale ;pp
    Nom Bird musi coś kombinować żeby jakoś wzmocnić ten zespół bo chyba nie chce nadal być średniakiem w tej lidze. Tylko pytanie lepiej kombinować na trade czy może odpuścić całkowicie 1 sezon i spróbować coś z draftu wyłowić

kubakw
    Uczestnik

Szkoda by było ten sezon odpuszczać, bo niby dają radę i jak dostaną z powrotem trochę mniej intensywny, łatwiejszy terminarz to i zwycięstw powinno się robić więcej. W tej chwili to ekipa na 1-2 rundę, ale kto wie, może mają jeszcze potencjał. Ja bym im dał ze sobą jeszcze pograć, ale przy okazji mogliby poszukać jakiejś wymiany.

Skejcik
    Uczestnik

Pacers czyli mała niespodzianka minionego sezonu też zrobiła parę zmian w składzie. Najważniejsze zatrzymali Hibberta i Hilla. Dokonali wymiany z Dallas oddając Jonesa i Collisona pozyskali francuskiego centra Iana Mahnimi jako backup dla Roya, a także z Free Agents podpisali Geralda Greena, który powrócił do NBA i rozegrał niezły sezon w Nets, a także DJ’a Augustin którego po 4 latach już niech chciał Jordan w Charlotte ;>. Uważam, że Augustin jest lepszy niż Collison, a Green to dobry back up na pozycję 2/3. Jeśli krok do przodu zrobi Paul George i ominą ich kontuzje powinni być znowu w TOP wschodu. Brakuje jedynie mi tam GTG, ale może Walsh zrobi jakąś wymianę z udziałem Grangera albo Westa, któremu wygasa kontrakt za kogoś kto by wniósł ten Team na wyższy poziom. Mimo wszystko Pacers są solidną drużyną, która nie jeden raz wejdzie rywalom za skórę.

Nom Indiana była swego rodzaju niespodzianką, tylko moim zdaniem żeby coś ugrać brakuje im tam jeszcze z 1-2 osób z nazwiskami, brakuje osób, które w jakiś sposób postawią się nie ma co ukrywać chyba najsilniejszej drużynie na wschodzie- miami. Na prawdę już nie wiele brakuje żeby mogli bić się o finał nba, tylko ten zespół musiałby wykonać jakiś 1 poważny krok w przód. Nom Greena nie chcieli po lidze letniej w LA, to znalazł angaż w Nets i tam się świetnie spisał, a swoimi dunkami mógłby kibicom z LA przypomnieć o Shannonie ;D Collison po tych wspaniałych meczach po kontuzji Paula w IND nie wszedł już na ten sam poziom (brak odpowiednich kompanów, czy po prostu presja, lub też tamto to był przypadek) więc pozyskanie DJ również dla mnie jest świetnym ruchem. W końcu bardziej doświadczona 1. zobaczymy tylko jak nawiąże się jego współpraca z największą gwiazdą Indiany a więc Hibbertem

Wyświetlanie 10 wpisów – od 16 do 25 (z 25 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.