Gest Artesta

Strona główna Fora NBA Aktualności Gest Artesta

Wyświetlanie 11 wpisów – od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Kiedy pierwszoroczniak z Golden State – Stephen Curry wchodził na boisko, zmieniając Montę Ellisa w pierwszej kwarcie, Ron Artest przeszedł się na połowę boiska, uścisnął mu dłoń, i powiedział „Witaj w NBA”.
    Świetny gest, Ronny pokazał że należy ignorować pseudo-gwiazdorów typu Monta Ellis, i wspierać młodego, niczemu nie winnego Curry’ego.
    Sprawiedliwości stało się zadość, i już w drugiej minucie tego spotkania, Ellis skręcił kostkę i na boisko nie powrócił.

artest.jpg

Artest mnie zadziwia , naprawdę wspaniały gest .
    Cyba już nic nie zostało z tego Artesta awanturnika :P
    A Monta Ellis niech wybierze sobie słabszy klub żeby móc być tam gwiazdą (pseudo),mam nadzieję że to będą czasy Curry’ego w GS :)

Ociep
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Artest mnie zadziwia , naprawdę wspaniały gest .
    Cyba już nic nie zostało z tego Artesta awanturnika :P
    A Monta Ellis niech wybierze sobie słabszy klub żeby móc być tam gwiazdą (pseudo),mam nadzieję że to będą czasy Curry’ego w GS :)

nie no nie ma co przesadzać i wyciągać tak daleko idących wniosków po jednym geście/meczu- to jest Ron i z nim nigdy do końca nic nie wiadomo ;) mnie bardziej cieszy jego 7 asyst w tym meczu niż takie gesty :)

algkobeartest.jpg w450.png
    ronartest.jpg w610.png
    artest.jpg w350.png
    ronartesto.jpg w308.png
    Stare dobre czasy Ron’a :P

Creative
    Uczestnik

Ja bym nie był taki pewny o Artesta. Narazie fajnie to wygląda (szacunek za taki gest), ale wszystko wyjdzie na jaw pod koniec RS i na początku PO… wtedy gdy walka zacznie się na 100%, gdy będą decydowały szczegóły a nerwy będą na najwyższym poziomie… Moim skromnym zdaniem Lakers będą mieli problemy z Celtics czy nawet Spurs (którzy wzmocnili się najbatrdziej chyba w całej NBA a napewno na Zachodzie). Nie jestem jakimś anty-fanem LA (kibicowałem im nawet w ostatnich Finałach), ale ciągle nie moge skumać czemu tak łatwo oddali młodszego i tak fajnie rozwijającego się Arize…

A Monta ciągle biega w koszulce Warriors ?? (not) :)

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Jako kibic KG cieszę się z faktu, iż Ronny trafił do LA.
    To plus brak ławki w Lakers, powinno /zdrowemu/ Bostonowi wystarczyć do odzyskania tytułu…

Ociep
    Uczestnik

Creative- a według Ciebie Ariza zasługiwał na więcej niż MLE które mu Lakers proponowali? gracz który jedynie potrafił korzystać w ataku na tym że obrona była skupiona na Kobem i Gasolu, nic praktycznie nie potrafiący samemu wykreować? no way..to nie Lakers go łatwo oddali tylko pazernośc jego( lub bardziej prawdopodobne jego agenta ) go zgubiła.. IMO Ron pod względem sportowym jest lepszym i bardziej wszechstronnym graczem od Trevora i jednak nadal jest też lepszym defensorem… wiadome że to taka trochę tykająca bomba z opóźnionym zapłonem ale skoro zdecydował się grać za MLE to raczej widać ze skupia się na tytule i problemów sprawiać nie zamierza..
    Panie administratorze:) pamiętaj że w finałach 2008 jednym z dwóch decydujących chyba czynników decydujących o zwycięstwie Celtów był brak odpowiedniego defensora na Paula a Artest jest w stanie mu znacznie życie utrudnić, więc bym się z jego pozyskania nie cieszył ;) a ławka Lakers też tak tragicznie nie wygląda bo jest LO, są Shanon i Jordan którzy w PO pokazali ze potrafią wnieść energię z ławki, jest też niedoceniany, tudzież wyklinany Walton, który także coś tam potrafi zagrać i pasuje bardzo do taktyki trójkatów swoją boiskową inteligencją, jest młody ambitny i energetyczny Josh- nie ma tragedii:)

Creative
    Uczestnik

Ociep wiesz jak to jest w NBA. Kto zagra dobry sezon chce później za to dostać dużo kasy :) Ariza był wg Mnie w ostatnich Finałach difference makerem dla Lakers. Jego przechwyty, walka na całym boisku, wymuszanie błędów i ważne „3” były tym czego Magic się nie spodziewali. Dodatkowo Trevor ma dopiero 24 lata… Może i Ron-Ron łatwiej dochodzi do pozycji,ale często zalicza mecze typu 2/11 a tego LAKERS napewno nie chcą… Rakiety też wszyscy wymieniali w gronie faworytów po przyjściu Artiego… Po cichu licze na Finał Celtics – Lakers i wtedy zobaczymy jak Artest zagra przeciwko „The Truth”.
    Co do ławki LA – najbardziej interesuje Mnie jak zagra „ogolony” przez Phila Vujacic :)

sasha_vujacic-arton21228-240x240.jpg

Ociep
    Uczestnik

wiem wiem jak to jest, ale w tym przypadku Trevor z jego agentem przesadzili zdecydowanie, bo mimo że osobiście lubię Go bardzo i życzę mu dobrze w Houston, to naprawdę nie jest on w żadnym wypadku wart większych pieniędzy niż MLE- no way zdecydowanie!
    co do tego że Rakiety po przyjściu Rona były wymieniane jako faworyci- nie można w tym przypadku jako winowajcę wskazywać w decydującym stopniu Rona..
    myśląc o większej wszechstronności Rona miałem na myśli nie tylko jak to piszesz „łatwiejszego dochodzenia do pozycji” tylko też to ze Ron lepiej podaje od Trevora, potrafi zagrać post-up , lepiej broni bliżej kosza i lepiej zbiera od Trevora, a skuteczności 2/11 owszem mu się zdarzają ale ja biorę pod uwagę też to że grając w Lakers będzie miał prawdopodobnie lepsze pozycje do rzutów, i nie będzie też na nim spoczywać aż taka presja, bo pierwszą opcją w ataku nie będzie ;) a co do Saszy to już bardziej wierzę o zgrozo w Morrisona:/

mi oczywiście szkoda Arizy, ale licze na to że powróci do LA kiedyś…niech się chłopak rozwija w Houston a potem będziemy mieli tego efekty w LA ;pp
    nie ma to tamto: musimy czekać do finałów i wtedy się wszystkiego dowiemy ;)

Anonimowy
    Gość

Tu ładnie się zachował Artest. Jako fan GSW liczę jednak na zostanie Elisa, że ten się uspokoi. Curry to dobry nabytek jednak typowym PG też nie jest. Zobaczymy co czas pokaże.

Też uważam, że Artest wciąż jest 'tru warrior’ ;) Co do Arizy zobaczymy co pokaże w Rox bo tam będzie miał ważniejszą rolę niż w LAL.

Wyświetlanie 11 wpisów – od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.