Strona główna › Fora › NBA › Sport › F1
- Ten temat ma 141 odpowiedzi, 13 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 11 miesięcy temu przez
ADZIO.
-
AutorWpisy
-
2010-11-14 o 15:52 #8380
OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikTrzeba powiedzieć inaczej… Ferrari nie było w stanie powalczyć dzisiaj z autami Renault. Taka prawda…:slap: Co jest stosunkowo dziwne:hmmm:
Wrócę do poprzedniej myśli: Mr. Fernando wiele stracił w moich oczach i myśle że nie tylko w moich. Ci którzy ogladali to wiedzą czym :thumbsdown:Z innej beczki: Gdyby Kubica siedział w tym sezonie w np. McLarenie lub Ferrari lub RedBulla to bez problemu miałby mistrza i to nie zapewnionego na ostatnią chwilę :whistle:Chyba się ze mną zgodzicie
2010-11-14 o 17:40 #8381Patryk2224
UczestnikHmm według mnie to Ferrari nawaliło bo mogli zostawić Alonso dłużej na torze wogóle nie wzieli pod uwagę Pietrowa
a Alonso nie dał sobie z nim rady tylko dlatego że Renault było szybsze na prostych a na tym torze dało sie wyprzedzić tylko na dohamowaniu po prostych. Szczerze rzecz biorac bez bicia przyznam się byłem za Alonso no cóż pech
Kubica hmm paradoks ale lepsze w kwalifikacjach było że nie dostał się do Q3
Co do Vettela według mnie nie zasłużył na to mistrzostwo po tych głupich błędach zreszta wogóle go nie lubie 
Teraz 5 miesięcy bez F1
P.S Oglądam wyścigi odkąd w F1 jest Kubica
2010-11-14 o 18:05 #8383OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikJa też nie lubię Sebastiana no ale cóż… Patryk, tu się z Tobą nie do końca zgodzę, poniewaz Vettel nie tyle co popełniał dużo błędów ale częściej to nie on nawalał ale auto. Red Bull wcale nie jest taki doskonały jak widać :whistle:
Bo w takim razie jak mi wytłumaczysz to że Red bule jeżdżą na silnikach Renault :blink: ? ten zespół osiągnął taki sukces głównie za sprawą podwozia.2010-11-14 o 18:16 #8386Patryk2224
UczestnikTe bolidy są mało wytrzymałe problemy z hamulcami często
Co do Vettela chodzi mi o te kolizje które spowodował z Webberem,Buttonem zbyt często nie odpowiedzialna jazda według mnie za wcześnie na to mistrzostwo
Nie wiem co masz do silników Renault są dobre co pokazują osiągi Red Bulla
i to dzięki nim Alonso nie jest mistrzem świata ;/2010-11-14 o 18:22 #8387OKC fan since 2009 & Portland TB
Uczestniknic nie mam do motorów Renówki ale tylko mówię że Red bulle równiez jeżdżą na tych silnikach i ich przewaga wynika tylko z tego że maja b dobre podwozie…
Z nieodpowiedzialną jazda sie zgadzam of course
Nie powinien jeszcze zostawać MŚ, za młody. A pozatym jezdzi jak szpin
spowodował juz tym dziesiątki kolizji i kłopotów2010-11-14 o 18:27 #8388Patryk2224
UczestnikVettel zawdzięcza mistrzostwo tylko dlatego że jest dobry w kwalifikacjach (z bólem przyznaje) ale gdy musi coś powalczyć no to fatalnie przykłady to właśnie wypadki z Webberem,Buttonem i wypadek z Kubicą w tamtym sezonie w 1 wyscigu pamiętam jak wtedy go bluzgałem
Teraz czekać 5 miechów ciekawy juz jestem nowego sezonu i jak to bd z oponami z Pirrelli
2010-11-14 o 18:38 #8391OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikNo może i racja, wkońcu 10 razy wygrał kwal. Ale co z tego jak on w jednej chwili potrafi zjebać i się rozjebać tymi popisami na torze jak nikt inny w stawce
2010-11-14 o 18:41 #8392Patryk2224
UczestnikNikt inny mówisz

Powiem ci kto Hamilton jego agresywna jazda to przesada przez to nie ma mistrzostwa zbyt często popełnia błędy i się rozbija raz było w tym sezonie że tak zjechał opony że skończył na bandach.2010-11-14 o 18:47 #8394OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikTo chyba od tego czasu zaczął uważać bo dzisiaj mówił to inżyniera że ma zjechaną prawą przednią a on mu powiedział że nie może teraz zjechać i chuj
wtedy jak gonił Robercika.
A teraz mi sie przypomniało Webbera z dziś jak otarł sie o bande że aż iskry poszły
starość nie radośc chyba :slap:2010-11-14 o 18:50 #8395Patryk2224
UczestnikWebber musiał po prostu jechać agresywnym stylem i tak nic to nie dało największego farta dziś miał Schumacher że Liuzzi nie trafił bolidem w jego głowę. Kubica świetnie na tych oponach wyprzedzić Sutila,Kobayashiego,i bronić się twardo przed Hamiltonem nieźle ale co do hamiltona w tym sezonie już nie jeździ tak agresywnie przyznam że jeździ już bardziej zachowawczo
2010-11-14 o 19:05 #8396OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikManewr Kubka na prostej startowej jak „brał” Kobayashiego był boski.
A nasunęła mi się taka myśl: może jazda „na wariata” to jest jakiś sposób na zdobycie mistrza ?
Rok temu Hamilton tak jezdził, w tym roku „seba” robił tak samo, no i obaj mają „Formułowego Misia”
Może i Kubek powinien tak spróbować w następnym sezonie ?
Widać że taka szaleńcza jazda przechodzi z wiekiem. Przeszła Lewisowi i stał się bardziej zrównoważonym kierowcą (pomijam ścinanie zakrętów i brak reakcji sędziów na to, co jest bardzo zastanawiające) więc może i Vetelowi minie2010-11-14 o 19:08 #8397Patryk2224
UczestnikPrzecież Kubica również jeździ agresywnie tylko on to robi gdy to jest potrzebne on wie kiedy trzeba jechać solidnie dbając o opony a kiedy walczyć o wszytko jak w Singapurze to wyprzedzanie ahhhh
Dać mu tylko dobry bolid i mamy mistrza
2010-11-14 o 19:14 #8398OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikTak jak pisałem wcześniej. JEśli bedzie miał „między nogami” bolid McLarena Ferrari albo tez RB to mamy mistrza zapewnionego już w połowie sezonu

Była mowa o jakieś fuzji Lotusa ale pamiętasz może z kim ?2010-11-14 o 19:17 #8399Patryk2224
UczestnikZ Lotusem hmm sporo teraz Lotus namieszał ten team teraz w F1 Lotus jest oskarżony o bezprawne używanie nazwy a Lotus chce kupić akcje Renault i ma być Lotus Renault ale jeśli tam jakiś odpowiedni procent działalności Renault kupią wtedy może byc tak że Kubicy kontrakt straci ważność bo jest podpisany z Renault a nie Lotusem. Ta cała firma Lotus sporo namieszała teraz dla mnie jeśli to pomoże Renault może Lotus wykupić ich akcje
2010-11-15 o 14:18 #8416OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikPo pierwsze to ciekawe co ten Lotus chce udowodnić… I co ta fuzja ma na celu to chyba sam Eclestone nie wie.
A z drugiej strony to jak mają na tyle wysoki budżet to po co chcą wykupywać Reno ? A nie lepiej za tą kasę zbudować swój bolid i walczyć o miejsca punktowane a nie stawać się zależnym od innych… -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.