F1

Strona główna Fora NBA Sport F1

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 142 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Trzeba powiedzieć inaczej… Ferrari nie było w stanie powalczyć dzisiaj z autami Renault. Taka prawda…:slap: Co jest stosunkowo dziwne:hmmm:
    Wrócę do poprzedniej myśli: Mr. Fernando wiele stracił w moich oczach i myśle że nie tylko w moich. Ci którzy ogladali to wiedzą czym :thumbsdown:

Z innej beczki: Gdyby Kubica siedział w tym sezonie w np. McLarenie lub Ferrari lub RedBulla to bez problemu miałby mistrza i to nie zapewnionego na ostatnią chwilę :whistle:Chyba się ze mną zgodzicie

Patryk2224
    Uczestnik

Hmm według mnie to Ferrari nawaliło bo mogli zostawić Alonso dłużej na torze wogóle nie wzieli pod uwagę Pietrowa :D a Alonso nie dał sobie z nim rady tylko dlatego że Renault było szybsze na prostych a na tym torze dało sie wyprzedzić tylko na dohamowaniu po prostych. Szczerze rzecz biorac bez bicia przyznam się byłem za Alonso no cóż pech :D Kubica hmm paradoks ale lepsze w kwalifikacjach było że nie dostał się do Q3 :D Co do Vettela według mnie nie zasłużył na to mistrzostwo po tych głupich błędach zreszta wogóle go nie lubie :D
    Teraz 5 miesięcy bez F1 :(
    P.S Oglądam wyścigi odkąd w F1 jest Kubica :D

Ja też nie lubię Sebastiana no ale cóż… Patryk, tu się z Tobą nie do końca zgodzę, poniewaz Vettel nie tyle co popełniał dużo błędów ale częściej to nie on nawalał ale auto. Red Bull wcale nie jest taki doskonały jak widać :whistle:
    Bo w takim razie jak mi wytłumaczysz to że Red bule jeżdżą na silnikach Renault :blink: ? ten zespół osiągnął taki sukces głównie za sprawą podwozia.

Patryk2224
    Uczestnik

Te bolidy są mało wytrzymałe problemy z hamulcami często
    Co do Vettela chodzi mi o te kolizje które spowodował z Webberem,Buttonem zbyt często nie odpowiedzialna jazda według mnie za wcześnie na to mistrzostwo
    Nie wiem co masz do silników Renault są dobre co pokazują osiągi Red Bulla :D i to dzięki nim Alonso nie jest mistrzem świata ;/

nic nie mam do motorów Renówki ale tylko mówię że Red bulle równiez jeżdżą na tych silnikach i ich przewaga wynika tylko z tego że maja b dobre podwozie…
    Z nieodpowiedzialną jazda sie zgadzam of course :) Nie powinien jeszcze zostawać MŚ, za młody. A pozatym jezdzi jak szpin :D spowodował juz tym dziesiątki kolizji i kłopotów

Patryk2224
    Uczestnik

Vettel zawdzięcza mistrzostwo tylko dlatego że jest dobry w kwalifikacjach (z bólem przyznaje) ale gdy musi coś powalczyć no to fatalnie przykłady to właśnie wypadki z Webberem,Buttonem i wypadek z Kubicą w tamtym sezonie w 1 wyscigu pamiętam jak wtedy go bluzgałem :D Teraz czekać 5 miechów ciekawy juz jestem nowego sezonu i jak to bd z oponami z Pirrelli :D

No może i racja, wkońcu 10 razy wygrał kwal. Ale co z tego jak on w jednej chwili potrafi zjebać i się rozjebać tymi popisami na torze jak nikt inny w stawce

Patryk2224
    Uczestnik

Nikt inny mówisz :D
    Powiem ci kto Hamilton jego agresywna jazda to przesada przez to nie ma mistrzostwa zbyt często popełnia błędy i się rozbija raz było w tym sezonie że tak zjechał opony że skończył na bandach.

To chyba od tego czasu zaczął uważać bo dzisiaj mówił to inżyniera że ma zjechaną prawą przednią a on mu powiedział że nie może teraz zjechać i chuj :D wtedy jak gonił Robercika.
    A teraz mi sie przypomniało Webbera z dziś jak otarł sie o bande że aż iskry poszły ;) starość nie radośc chyba :slap:

Patryk2224
    Uczestnik

Webber musiał po prostu jechać agresywnym stylem i tak nic to nie dało największego farta dziś miał Schumacher że Liuzzi nie trafił bolidem w jego głowę. Kubica świetnie na tych oponach wyprzedzić Sutila,Kobayashiego,i bronić się twardo przed Hamiltonem nieźle ale co do hamiltona w tym sezonie już nie jeździ tak agresywnie przyznam że jeździ już bardziej zachowawczo

Manewr Kubka na prostej startowej jak „brał” Kobayashiego był boski.

A nasunęła mi się taka myśl: może jazda „na wariata” to jest jakiś sposób na zdobycie mistrza ?:D Rok temu Hamilton tak jezdził, w tym roku „seba” robił tak samo, no i obaj mają „Formułowego Misia” :P Może i Kubek powinien tak spróbować w następnym sezonie ?
    Widać że taka szaleńcza jazda przechodzi z wiekiem. Przeszła Lewisowi i stał się bardziej zrównoważonym kierowcą (pomijam ścinanie zakrętów i brak reakcji sędziów na to, co jest bardzo zastanawiające) więc może i Vetelowi minie

Patryk2224
    Uczestnik

Przecież Kubica również jeździ agresywnie tylko on to robi gdy to jest potrzebne on wie kiedy trzeba jechać solidnie dbając o opony a kiedy walczyć o wszytko jak w Singapurze to wyprzedzanie ahhhh :D Dać mu tylko dobry bolid i mamy mistrza :)

Tak jak pisałem wcześniej. JEśli bedzie miał „między nogami” bolid McLarena Ferrari albo tez RB to mamy mistrza zapewnionego już w połowie sezonu :P
    Była mowa o jakieś fuzji Lotusa ale pamiętasz może z kim ?

Patryk2224
    Uczestnik

Z Lotusem hmm sporo teraz Lotus namieszał ten team teraz w F1 Lotus jest oskarżony o bezprawne używanie nazwy a Lotus chce kupić akcje Renault i ma być Lotus Renault ale jeśli tam jakiś odpowiedni procent działalności Renault kupią wtedy może byc tak że Kubicy kontrakt straci ważność bo jest podpisany z Renault a nie Lotusem. Ta cała firma Lotus sporo namieszała teraz dla mnie jeśli to pomoże Renault może Lotus wykupić ich akcje :D

Po pierwsze to ciekawe co ten Lotus chce udowodnić… I co ta fuzja ma na celu to chyba sam Eclestone nie wie.
    A z drugiej strony to jak mają na tyle wysoki budżet to po co chcą wykupywać Reno ? A nie lepiej za tą kasę zbudować swój bolid i walczyć o miejsca punktowane a nie stawać się zależnym od innych…

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 142 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.