F1

Strona główna Fora NBA Sport F1

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 142 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

na podium bedzie ciezko ale kolo 4-6 powinien sie zakrecic

Creative
    Uczestnik

Powiem tak – dobrze, że BMW odchodzi od wyścigów F1. W zeszłym roku zawalili ostro sprawę rezygnijąc z końcówki sezonu – Kubica stracił minimum 3 miejsce w generalne. W tym miało być pięknie i szybko – z planów walki o mistrzostwo wyszła wielka d… Dzisiaj Robert jechał dobrze do 1 pit-stopu – później było coraz gorzej, gorzej… Chyba dobrze się dzieje, że Robert odchodzi z BMW – może Renault wymyśli jakiś fajny silnik, który nie będzie miał apetytu na paliwo :P Jak dobrze wiemy za rok będzie to bardzo ważny argument w walce… (brak tankowania podczas wyścigu)… Wydaje Mi się jednak, że Robert myśli już o sezonie 2011 i czerwonym bolidzie Ferrari… :D

Ociep
    Uczestnik

ano ta klauzula o możliwości odejścia po roku z kontraktu z Renault może być faktycznie Jego największym plusem,bo obawiam się bardzo mocno o sezon w Renault, skoro nawet Alonso sobie w tym sezonie w ich bolidzie nie radził, a jednak uważam go za lepszego kierowcę od Roberta..fakt, że nie ma co przewidywać wyników na podstawie tegorocznej rywalizacji, bo za rok będzie zupełnie inna specyfika, ale mimo wszystko jestem pełen czarnych myśli, bo sądzę że Renault się wypaliło po sukcesach Alonso i od tamtej pory już nie było konkurencyjne.
    nie wiem jak na was, ale na mnie cały ten komplek( bo nazwa tor, jest zdecydowanie za płytka) zrobił zaaajebiste wrażenie :)

nom tor wyśmienity jak dla mnie…ja liczę na dobry bolid renault za rok i miejsca Kubicy już w czołówce(żeby w każdym wyścigu kręcił się koło podium)

I jak większość Panów zareagowała na wieść że Michael Schumacher wraca do F1???
    Według mnie nie powinien tego robić a jak już to dołączyć do ferrari którego jest ikoną! Na pewno nie zrobił tego dla $ bo tej ma wystarczająco, niby powróciła mu motywacja, ale w to ciężko mi uwierzyć…Zobaczymy jak się mu powiedzie

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    mucha8 wrote:
    I jak większość Panów zareagowała na wieść że Michael Schumacher wraca do F1???
    Według mnie nie powinien tego robić a jak już to dołączyć do ferrari którego jest ikoną! Na pewno nie zrobił tego dla $ bo tej ma wystarczająco, niby powróciła mu motywacja, ale w to ciężko mi uwierzyć…Zobaczymy jak się mu powiedzie

Chociaż się nie znam, ale myślę że to spowoduje dodatkowe $$$ dla F1:D:cool:

Dla F1 na pewno. On też dostanie sumke którą bym nie pogardził ;p ale czy mu to potrzebne? Odszedł jako legenda, najwybitniejszy zawodnik wszechczasów, a teraz jest narażony tylko na krytykę bo obawiam się że nie powtórzy sukcesów i nie wygra mistrzostwa. Wiek jedank robi swoje i może została mu smykałka do prowadzenia bolidów, ale koncentracja i refleks to już z pewnością nie to samo

Creative
    Uczestnik

Pamiętajcie Panowie, że to wyścigi a nie np. koszykówka. Tutaj wiek +40 tak bardzo nie przeszkadza, ba! Doświadczenie pomoże Schumacherowi na wygranie nie jednego wyścigu.Czemu wraca ? Podobnie jak pamiętacie wyglądała sytuacje z Jordanem – przez gre w Wizards niby stracił jako legenda, ale dla nas kibiców była to wręcz rzecz święta – jaraliśmy się jego każdym meczem po powrocie, tym gorszym i tym lepszym… tak samo będzie z F1 – kibice znowu będą mieli o czym rozmawiać a Schumacher pewno nie raz (jak Jordan) przypomni nam swój talent :)))

Doświadczenie może mu pomóc, ale refleks i koncentracja na pewno dostały w łeb. Do tego może dojść zmęczenie fizyczne (ale to już zależy jak się przygotuje fizycznie). Nom i kolejna sprawa jaki będzie bolid?Wiadomo poszedł do mistrzowskiego teamu z poprzedniego sezonu, ale jeśli w tym roku bolid będzie pomyłką to może nie mieć szans na powiększanie swojego dorobku zwycięstw…
    Pożyjemy zobaczymy

Creative
    Uczestnik

Dzisiaj Robert w Walencji zaprezentował bolid Renault na nowy sezon F1 – R30 :) Dodatkowo poznaliśmy partnera Kubicy w nadchodzącym roku (Witalij Pietrow). Poniżej kilka fotek…

TRDV634643.jpeg

TRDV634619.jpeg

TRDV634631.jpeg

TRDV634668.jpeg

najpierw niemiec teraz rusek partnerem ;p ehhh naszczescie tu kubica bedzie wyraznie pierwszym kierowca…martwi mnie zapowiedz ze ten sezon team chce poswiecic na przygotowania do nastepnego sezonu…a Robert juz teraz chce walczyc o tytul

spójrzcie na Pietrowa—> uroda typowgo ruska;p
    Kubica raczej nie ma wielkich nadziei że stanie na podium w tym sezonie , niemniej jednak wydaje mi się że dobrze się stało bo pokaże że jeżeli postawi się na niego to może kręcić niezłe czasy pomimo takiego bolidu.
    W tym sezonie stawiał bym go na 6,5 miejscu

hehe podobno sponsor ruska zapłacił renault 15mln za to że podpiszą z nim kontrakt :D

i dlatego nie lubię rosyjskich sportowców- its all about the money;p;p

Ociep
    Uczestnik

#23- Ty tak na poważnie z tym 5-6 miejscem Roberta?
    Ja osobiście nie wierze w jakiekolwiek Jego sukcesy w takim teamie jak Renault- zespół z takimi zawirowaniami nie zapewni mu raczej odpowiedniego bolidu a wiemy jak wiele w tym sporcie zależy od techniki- a ja nadal twierdze że Robert ma za mało talentu żeby sobie z takimi przeciwnościami sprzętowymi radzić..
    Obym się mylił ale ja widzę okolice 10 miejsca..

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 142 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.