Eurobasket 2011- Kwalifikacje

Strona główna Fora NBA Europejska koszykówka Eurobasket 2011- Kwalifikacje

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 80 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Tyrion
    Uczestnik

ja się teraz zastanawiam, jak w tym naszym chorym kraju ma być lepiej z zainteresowaniem koszykówką, jak ważny mecz eliminacyjny z Bułgarią, na żywo będzie pokazany tylko i wyłącznie wtedy, jak z powodu warunków atmosferycznych zostanie odwołany mecz żużlowy…

cooooo ? kurde zuzel mi wkladaja na antene w czasie meczu ?! powtorka o 21:20. ŻAL
    to jest kpina niestety

No niestety, ale chyba ktoś w TVP nie pomyślał, że mecz Polaków można spokojnie puścić na TVP3 zamiast regionalnego pasma, albo na TVP2. W ostateczności na stronie tvp.sport.pl, a tak po raz kolejny polska koszykówka zastała zrzucona na 2 plan.

na a z drugiej strony… co to za problem puszczac wszystkie mecze z eliminacji na TVP1 czy 2 ???
    Jak dla mnie te TVP SPORT to za bardzo nie potrzebne jest. Bo tak na prawdę to tam leci na live tylko żużel i jakaś marna 1 czy tam 2 liga Polska :P nie wiem kto to oglada, ale dobra bez komentarza

Creative
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    No niestety, ale chyba ktoś w TVP nie pomyślał, że mecz Polaków można spokojnie puścić na TVP3 zamiast regionalnego pasma, albo na TVP2. W ostateczności na stronie tvp.sport.pl, a tak po raz kolejny polska koszykówka zastała zrzucona na 2 plan.

A po co się tak wysilać ? Ważne, że coś puszczą (w tym przypadku będzie to żużel). Sport w telewizji publicznej już dawno zszedł na psy… ważniejsza zawsze jest „Moda na sukces”, „Klan” i inne g**** :D

Anonimowy
    Gość

W tym katolickim zaścianku to tylko kopaną by dawali o każdej porze dnia i nocy… a tuż za tym siatkówka gra dla lasek wg mnie. Już mdli mnie jak słyszę lub widzę mecze z tych obu dziecin. Koszykówkę traktują jak zło…

Szubarga zerwał więzadło krzyżowe. Początkowo myśleli że nie zagra tylko w meczu z Belgia, ale okazało się że nie bedzie zdolny do gry aż do końca eliminacji ME.

Szubarga ma serce do gry i szkoda, że odpadł przed najważniejszymi meczami tych eliminacji. Zostaliśmy tylko z Koszarkiem i powołany został Chanas. Śnieg jest w Egipcie i odmówił trenerowi przyjazdu do Bułgarii na mecz. Przed tymi meczami jest duży problem na 1. Już w meczu Bułgarią próbował Berishe na PG, ale jak to będzie funkcjonowało w następnych meczach zobaczymy.

Tyrion
    Uczestnik

podobno przerwa może potrwać nawet do 8 miesięcy, a to już jest masakra:/ a jeszcze zdarzyło się w meczu, który spokojnie został wygrany…a jeżeli to się potwierdzi, to straci tez szansę na grę z Europejska czołówką, którą miałby dzięki kontraktowi z Prokomem. A liczyłem, ze to będzie dla niego przełomowy sezon…Chanas, który został powołany za niego, totalnie nie nadaje się do grania PG..

Polska reprezentacja zaczyna powoli stawać się drugim Portland. Po kontuzjach Szubargi, Łapety, Waczyńskiego teraz to Chyliński doznał kontuzji i już nie zagra na najbliższym meczu z Belgią. Za niego został powołany Mateusz Kostrzewski z Asseco Gdynia, ale raczej tak jak Chanas z Bułgarami sobie nie pogra. Na SG pewnie wejdzie Berisha, ale ma on problemy w obronie i oby to nie przesądziło o wyniku w jutrzejszym meczu z groźnym przeciwnikiem, który nie przegrał jeszcze żadnego meczu. Cieszy mnie postawa Lampego, który pokazuje, że zależy mu na kadrze. To on daje teraz najwięcej wywiadów i widać na boisku, że stara się pomóc reprezentacji.

Tyrion
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    Cieszy mnie postawa Lampego, który pokazuje, że zależy mu na kadrze. To on daje teraz najwięcej wywiadów i widać na boisku, że stara się pomóc reprezentacji.

To akurat fakt- najwięcej mocnych słów wypowiedział właśnie Maciek, co faktycznie dziwi w kontekście jego całkiem niedawnego jeszcze pojmowania kadry jako „zła koniecznego”.. nawet na Eurobaskecie przytrafiła się impreza między fazami i drastyczny spadek produktywności…A tym bardziej mnie jego postawa dziwi ,w związku z brakiem cech przywódczych w ciągu całej kariery.. widać, że mu zależy, i gdyby jeszcze wprost proporcjonalnie poprawiła mu się shot selection byłoby zajebiście ;)
    a kontuzje faktycznie martwią, i porównanie do Portland niestety jak najbardziej na miejscu:/

No cóż mam napisać po meczu Polaków. Najlepszy występ Gortata w tych kwalifikacjach, Lampe potwierdzi swoją formę swoje dorzucił Koszarek i niezła gra w obronie, ale szkoda że z jednego skrzydła ciągle rzucali nam trójki. Marcin wymiatał na tablicy i oby ten wynik z Gruzją był taki sam. Klub Kibica ŁKS dopingował bardzo fajnie i nawet jacyś dziadkowie z Orlando byli chyba :). Gośc nr. 15 przypominał u Belgów mi Cartera, ale to takie spostrzeżenie z parkietu. Szkoda tylko, że jak mieliśmy niezłe prowadzenie to w 4q nie wszedł Chanas z Kostrzewskim. Nie udało się przybić piątki z żadnym z zawodników, ale jeszcze mecz z Gruzinami, więc nadziei nie tracę :). Rozdawali w przerwie koszulki i bilety na następny mecz ( pewnie sprzedaż taka dobra nie jest). Atmosfera na hali bardzo dobra i ważny cel został osiągnięty. Czekamy na Gruzję. Shaggy Boston,Massachusetts :)

Tyrion
    Uczestnik

mi się bardzo u Belgów podobał ten Van Der Spiegel co grał kiedyś w Prokomie podobał- gość ma 2.14, a spod samej dziury nie mógł trafić- w sumie nasz 6 zawodnik był ;) A co do samego meczu, to wreszcie został należycie wykorzystany potencjał naszych twin towers, a zwłaszcza cieszą coraz częściej grane zagrywki pomiędzy nimi, i te pick and rolle Gortata..Szkoda tych kontuzji, bo jak widzę tego Chanasa chociaż chwilę na parkiecie, to ja nie wiem skąd on się urwał.. w meczu z Gruzinami, więcej będzie zależało od obwodu, bo oni sobie tyle punktów z pomalowanego rzucić nie pozwolą, ale tylko 3 punkty rzucił Kelati, więc mamy rezerwę w tym zakresie ;) Martwi mnie kolejny mecz z bardzo słabą obroną Berishy- ten gość(Lowers) rzucił 3 trójki w drugiej kwarcie, uciekając Dardanowi… ale ogólnie występ na plus i tak jak napisał Shaggy- niezła obrona..

no ale można powiedzieć ze Dardan nadrabia w ataku. No ale wszeszstronny zawodnik to to nie jest

Zaza na wczorajszym treningu skręcił nogę i najprawdopodobniej nie wystąpi w dzisiejszym meczu. Jest to duże osłabienie Gruzinów. Jest to szczęście w nieszczęściu. Szczęście dla nas bo szansa na zwycięstwo i opanowanie tablicy przez Gortata jest większa, a nieszczęście dla Gruzinów bo ich gwiazda może dziś nie wystąpić. Ale bez Zazy czy z nim Gruzja jest nadal niezłą drużyną i dziś trzeba ich pokonać.

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 80 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.