ECR1: Cavaliers(1) vs Bulls(8)

Strona główna Fora NBA Aktualności ECR1: Cavaliers(1) vs Bulls(8)

Wyświetlanie 8 wpisów – od 16 do 23 (z 23 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Clippers4life
    Uczestnik

No z tym że grał sam może troszke przegiołem , ale też nie był bardzo wspomagany przez kolegów , no a Noah zagrał rzeczywiście dobry mecz.

Creative
    Uczestnik

Widziałem oba mecze… jedno rzuca Mi się w oczy – Cavs grają na totalnym luzie i potrafią ograć nieźle grających Bulls. 1 mecz mogli wygrać +20 pkt ale sobie odpuścili II połowe…. 2 mecz grali spokojnie (szczególnie 2 i 3 kwarte) – Chicago dzięki dobrej grze Rose’a, Noah i Denga odrobili kilka pkt straty i wyszli nawet na prowadzenie… w 4 kwarcie żarty się skończyły – Lebron wziął sprawy w swoje ręce i trafiał seryjnie, nikt nie potrafił go powstrzymać – 40 pkt jest tylko połową tego co mógł rzucić… Shaq jest faktycznie oszczędzany – jestem zdania, że po tej kontuzji seria z Bulls jest dla niego idealną rozgrzewką przed II rundą na Wschodzie. Podoba Mi się Anderson Varejao, który walczący o każdą piłkę, Ilgauskas natomiast jest troszkę zagubiony chociaż miewa dobre momenty… no i Antawn Jamison, który jest dla Cavs „kropką nad i” – takiego gracza brakowało w Cleveland.
    Jestem ciekaw jak Lebron i spółka zaprezentują się w Chicago… :whistle:

Anonimowy
    Gość

witam :) póki co myślałem, że panowie z Chi-Town pokażą coś więcej. W końcu to Bull’si i stać ich na dużo przede wszystkim niesamowita postawa D-Rose’a i Noah.W sezonie zasadniczym między Cavs a Bulls było 2-2 dlatego też takie moje przemyślenia. Zobaczymy jak dziś w nocy będzie w Chicago, mecze u siebie przeważnie są korzystniejsze dla gospodarzy, dlatego myślę że dziś może być niezłe widowisko :) Niech wygra lepszy :)

Świetny mecz Byków w G3 , i w końcu zasłużony jeden win nad CAVS po tym jak mimo tak świetnego performancu odnieśli porażkę w 2 meczu;/
    Świetnie zagrało duo Rose & Hinrich i to był fundament ich zwycięstwa , bardzo agresywna gra Derricka w pierwszej połowie , świetny slashing i sporo tought shotów defensywa CAVS nie radziła sobie nad tym playerem.
    Szczególnie pierwsza q była bardzo udana dla Rose’a zdobył prawie połowe punktów swojej drużyna 15-Rose , 33-Bulls przy świetnej skuteczności , bodajże 3 missy.
    Hinrich przez cały mecz wykonywał swoje zadanie , świetny shooter , idealnie wykonywał pass’n’shoty czasami również jakiś off driblle , niesamowita skuteczność , dla Bulls priorytetem powinno być zatrzymanie Kirk’a w Chicago.
    Bulls zagrali świetną defensywe , bardzo solidne krycia , nie pozwalanie na easy shoty poskutkowało w pierwszych 3q , ograniczając Cavs do zaledwie 40%FG w 1q i 31% w 3q przy czym Byki rzucały w każdej ponad 50!!!
    W pierwszej połowie praktycznie każdy jeden Turnover prowadził do run outu ze strony Bulls na co najmniej 5-0.
    Początek w 3q w wykonaniu Bulls to był pokaz dominacji z ich strony, od początku budowali runa który po 3-4minutach urósł do 12-2 , pózniej coś się posypało w ich grze , obudził się LBJ i już nie dawał się tak jak wcześniej przy obronie Denga , od momentu 12-2 Bulls ,CAVS zdobyło 11 pkt bez odpowiedzi i znowu wrócili do gry będąc na jedno cyfrowych behindach.
    3q jakiegoś wielkiego przełomu nie przyniosła Byki ani nie stracili jakoś widocznie prowadzenia ani go nie powiększyli …
    Dopiero 4q przełamała CAVS a najbardziej LeBrona , który niósł całe Cavaliers na plecach , już na początku drużyna z Ohio rzuciła 13 pkt bez odpowiedzi ze strony Byków i świetnie zbierała na przestrzeni 4q dając bardzo emocjonujące ostatnie 6min.
    Do końca nie było pewne kto wygra , w ostatniej minucie back to backs 3pt ze strony Mo i LeBrona , Bulls ciągle byli stawianie na linię Rose 1/2 , Deng 1/2 , Miller 2/2 , Hinrich 0/2 w końcówce …
    Świetna D na LeBronie w ostatniech minutach meczu doprowadziła do chargu na Luolu który był nieco kontrowersyjny a następnie do stealu i TO LeBrona.
    Na ostatnie 10sek Williams rzucił niesamowitego fade away long 3pointera co dało jednopunktowe prowadzenie Byków , wtedy właśnie Deng poszedł na linię i rzucił tylko jednego Parker zebrał oddał halfcourta i nie wpadło;];];] Byki zwyciężają!
    Dla Bulls od dobrej strony również pokazali się Deng i Noah , ten pierwszy bardzo mądra gra na pół-dystanie ułatwiał grę Derrickowi i Hinrichowi którzy przy cięższych sytuacjach zawsze mogli liczyć na jakiś kick out i easy point ze strony Luola.
    Noah jak zwykle zawsze coś rzuci , niezle w D i oczywiście niesamowita walka na tablicach.
    Co do CAVS to był one men show , tylko LBJ tam istniał … Mo od czasu do czasu się przebudził i zaistniał jakąś trójką podobnie jak Jamiś w pomalowanym i na mid rangu.

Oglądałem tylko końcówkę ale chyba wszyscy byliśmy za bykami…aż nie mogłem uwierzyć w te trójki kawalerzystów na koniec i nietrafione wolne byków :/ na szczęście nie zemściło się chociaż mogło gdyby koleś (nie pamiętam kto) podzielił się piłką w ostatniej akcji, na szczęście tego nie zrobił i jest WIn ;) teraz pora na kolejny

mucha8 wrote:
    na szczęście nie zemściło się chociaż mogło gdyby koleś (nie pamiętam kto) podzielił się piłką w ostatniej akcji, na szczęście tego nie zrobił i jest WIn ;)

Chyba coś ci się mucha pomyliło:)
    W ostatniej akcji Parker rzucał halfcourta , nikt nie był na lepszej pozycji od niego , było paru przed nim (Jamison, West) ale wszyscy byli dobrze kryci, Jamiś nawet przez dwóch …
    nie miał wyboru i musiał tego shota oddać.
    Przed tą akcją była niesamowita trójka Mo Williamsa a jeszcze wcześniej błąd z inboundy Cavaliers i piłkę dostał Varejao który momentalnie został faulowany przez Denga aby rzucał FT – jak to komentator powiedział świetne zagranie Bulls , stawiają najgorszego na parkiecie pod względem FT na linię;]

tylko z tego co pamiętam to miał 4.7 sek i rzucał to jakoś z 10metrów a z tego co sobie próbuje przypomnieć wychodzi mi na to że u góry na drugiej 45 stał ktoś ustawiony…Nom ale może pamięć mnie zawodzi, może potrzeba snu :D

Creative
    Uczestnik

Jeżeli dzisiaj Cavs nie wyjdą na prowadzenie 3-1 to coś będzie nie tak… tak Bulls grają dobry basket, Rose i Noah wypruwają z siebie flaki i walczą o każdą piłkę, ale żarty już się skonczyły… dzisiaj chce widzieć Lebrona dominatora i Shaqa, który wbija Noah w parkiet….

[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=0ZlYo-6VEXc[/my-youtube]

coś w tym stylu :D

Wyświetlanie 8 wpisów – od 16 do 23 (z 23 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.