Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › ECF 2010: Magic (2) vs. Celtics (4)
- Ten temat ma 51 odpowiedzi, 9 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 8 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
2010-05-23 o 19:51 #4793
Tristania78
Uczestnikz tym trenerem Magic nigdy nic nie osiągną,w RS nie wypracował żadnego stylu poza inside-outside a przy totalnie beznadziejnym Levisie przydałoby się teraz mieć jakieś inne rozwiązania np gra Howard-Gortat czy Bass, ale Magic nie umieją po prostu nic innego grać,wystarczy ze trafili na drużynę która jest zorganizowana i dobrze broni i już nic im nie wychodzi,na tle Celtów wyglądają jak zlepek indywidualności a nie zespołu,oczywiście wielkim problemem jest rozgrywający a raczej jego brak bo co to za PG z 1 asystą na mecz to jakieś żarty,wskazana zmiana trenera(tylko kto za niego) i przebudowa zespołu,przede wszystkim jakiś dobry rozgrywający i od tego trzeba zacząć zmiany
2010-05-29 o 12:52 #4830Anonimowy
Gośćgratki dla Celtics! Teraz muszą poczekać na ……… Lakers

Co do meczu to świetne spotkanie Pierce’a, Ray’a i Robinsona. Rondo po faulu Howarda nie mógł znaleźć swojego rytmu jednak wspomógł kolegów. Nate dał popis w 2q więc jest szansa, że przedłużą go latem. Ray zaczął ostro 3q swoimi trójkami po chwili zaraz PP trafił 3. Garnett, Perkins i Sheed słabe występy jednak to nie było problemem C’s bo miał kto trafiać do kosza.
Magic niestety słabo, jedynie coś Howard się starał. Redick pod koniec coś wspomógł, Carter też się starał. Widoczny był „brak” Pietrusa w tej serii także uważam, że za mało Gortata i Bassa.Dopiero co się PO zaczynały w kwietniu, a tu już jedną nogą w finałach jesteśmy (jako fani NBA)
2010-05-29 o 22:55 #4836Beat L.A.!!
UczestnikCo do „słabej” gry Perkinsa, Garnetta i Sheeda miallbym wątpliwości. Nie widać u nich zdobyczy punktowych bo Howard jednak miał dość sporo do powiedzenia na atakowanej tablicy. Siła tej trójki była nie do przecenienia w obronie. Sheed z Perkinsem potrafili w odpowiedni sposób utemperować Howarda blokując go czy wymuszając na nim faule. Kimkolwiek na 4ce/3ce w obronie nie zajmie się Garnett to z wielkiej gwiazdy staje się bezradnym, zdominowanym przeciętniakiem (teraz Lewis, wcześniej Jaminson). Dodatkowo Kevin ma wręcz podręcznikowy rzut z półdystansu (ale takiej akcji nie gra się często). Tak naprawdę na tą chwilę jedynym godnym odpowiednikiem Garnetta jest Gasol.
„Where will amazing happens this year??”2010-05-29 o 23:54 #4837Anonimowy
GośćJest jeszcze Amar’e, który też zaskakuje. No i nie zapominajmy o Boshu, Jamisonie czy Boozerze. Ten ostatni w ataku potrafi grać bardzo dobrze.
Co do Stana VG to na forum Orlando 90% jest za tym, żeby pozostał, tłumacząc to brakiem lepszego trenera na rynku.
2010-05-30 o 00:11 #4838Swider
UczestnikJeff van Gundy,jest zdecydowanie lepszy jak dla mnie;] Pat Riley jest lepszym trenerem chociaż wiadomo,on nigdzie się nie ruszy:P Rudy Tomjanovich niech wróci z emeryturki
Brown z Cavs choć czy on jest lepszy to nie wiem,na moje to porównywalny poziom. Swoją drogą czytałem ostatnio,że Lenny Wilkens czeka na oferty;]2010-05-30 o 09:34 #4840Creative
UczestnikWielkie gratulacje dla Bostonu. Po serii z Cavs trzymam za nich kciuki – wierze w kolejny pierścień dla KG, Pierce’a czy Allena. Ta drużyna trafiła z formą w idealnym czasie – jest to dobry przykład na to jak mało ważny jest sezon regularny… z 4 pozycji można bez „problemów” awansować do Finałów NBA
Imponuje mi Rondo, chociaż w 6 meczu masakre zagrał Robinson – właśnie on może być X-Factorem dla Celtics w Finałach. Zawodnik, który nie ma większych problemów ze zdobywaniem pkt… najlepsze jest to, że Doc mówił wszystkim, że chłopak wygra dla Celtics nie jeden mecz w playoffs… Co do Magic… skład dobry, ale chyba źle ustawiany przez swojego trenera… Master of Panic znowu nie wytrzymał presji sukcesu… :slap: Beat L.A. !
2010-05-31 o 16:05 #4847Anonimowy
GośćRondo generalnie zrobił bardzo duży progress, osobiście bardziej podobał mi się w serii z Cavsami, teraz jakby trochę zwolnił. Nate bardzo zaskoczył w game6, szkoda że został sfaulowany przez Howarda przy próbie wsadu
C’s w świetniej formie, bardzo dobrze zapowiada się finał! BEAT LA! -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.