Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Dwight Howard Defensive Player of the Year 2009-10
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 10 miesięcy temu przez
Swider.
-
AutorWpisy
-
2010-04-20 o 20:25 #521
Denver Nuggets #1
UczestnikDwight Howard z Orlando Magic otrzymał tytuł Defensywnego zawodnika sezonu 2009-10 prezentowanego przez Kia Motors ogłosiło to dzisiaj NBA, jest to drugi rok z rzędu w którym DH12 dostaje tą nagrodę.
Dwight jest pierwszym w historii zawodnikiem który jest liderem w lidze w kategoriach zbiórek i bloków przez sezon z rzędu , notuje 13.2 zbiórek i 2.78 bloków na mecz.
Howard prowadzi również ligę w FG% (62%) , zostając tym samym pierwszym w historii zawodnikiem który prowadzi klasyfikację NBA w trzech kategoriach.
Jest również piątym w historii zawodnikiem który prowadzi klasyfikacje zbiórek przez co najmniej 3 sezony z rzędu.
DH12 osiągnął NBA high 68 double-double w sezonie wliczając w to 3 z co najmniej 20pkt i 20 zbiórkami.
Howard otrzymał 576pkt, wliczając w to 110 głosów z pierwszej pozycji od pism sportowych i telewizyjnych w USA i Kanadzie.
Zawodnik Atlanty Hawks Josh Smith zajął drugie miejsce z 136 punktami , natomiast Bobcat Gerald Wallace był trzeci z 113 punktami.
Zawodnicy otrzymywali 5 punktów za każdy głos z pierwszej pozycji , 3pkt za głos z drugiej i jeden za z trzeciej.
2010-04-21 o 18:29 #4360Creative
UczestnikNie wiedzieć czemu Howard nie robi na Mnie większego wrażenia w zakresie swojej defensywy… bloki i zbiórki są oczywiście elementem dobrej D ale nie wyznacznikiem… w obronie 1 na 1 DH kuleje i to przekreśla go w moich oczach… gratuluje jednak Howardowi tej nagrody… szkoda tylko, że Artest nie prezentował przez cały sezon takiej obrony jak w II meczach przeciwko Durantowi i OKC… miazga
2010-04-24 o 13:31 #4420Pacio_Basketfan
UczestnikQuote:szkoda tylko, że Artest nie prezentował przez cały sezon takiej obrony jak w II meczach przeciwko Durantowi i OKC… miazga GrinBO właśnie po to Jest PO zeby takie stare lisy zamiatały a Sezon Regularny mogą smiało oddać Młodym zawodnikom i sami osczedzać siły by potem latać za takim Durantem 48 min:D
Takich przypadków jest WIele
Pamietacie horrego? z SAS2010-04-30 o 09:48 #4516jacekwo
Uczestnikpodobnie jak Creative nie jestem fanem Howarda nie podoba mi się jego styl gry aczkolwiek trzeba mu przyznac że jest liczącym graczem na tej pozycji w całej NBA. Może zaskocze co niektórych ale dla mnie takim „fajnym” defensorem jest Gerald Wallace z Charlotte.
Pozdrawiam…2010-04-30 o 22:39 #4538Swider
UczestnikZ kolei dla mnie zdecydowanie nie docenianym defensorem jest Sefolosha:P No i Barnes potrafi napsuć krwi co pokazał Bryant’owi w jednym z meczów może nawet nie tyle obroną choć ruchliwy jest to mu trzeba przyznać ale prowokować to on umie;]
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.