Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Denver Nuggets
- Ten temat ma 212 odpowiedzi, 24 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 4 miesiące temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2010-08-19 o 16:29 #6284
Tyrion
Uczestnik#23 wrote:OK racja , ale czy wymieniając Melo i dostając 17mln kontrakt VC który spadnie po sezonie , nie zrobi różnicy i nie da nam 2 maxa??Nie zrobi- zrobi różnicę w porównaniu do obecnego salary, ale tamto prawie 40 baniek już jest na ten moment- bez kasy w player option Melo.. jedynie wyoptowanie Nene i rezygnacja z Cząsiego może coś dać..a spadający kontrakt VC( on nie jest z tego co wiem nawet tak do końca spadający, bo podobno 4 bańki ma tak czy siak gwarantowane w przypadku zwolnienia) jest o tyle korzystny, ze sytuacja płacowa będzie wyglądać tak, jak w tym linku co podałem…
2010-08-19 o 16:42 #6287Denver Nuggets #1
UczestnikOK , dzięki że mi to trochę wyjaśniłeś … teraz będę wiedział jak to sprawdzić i mieć pewność …
Ale jeszcze dopowiem że i tak w ciągu dwóch lat jednak będziemy mogli zgarnąć najlepszych z wolnej agencji , po tym sezonie będziemy mieli jednego max’a którego i tak pewnie w pełni nie wykorzystamy , liczę że zgarniemy Horforda i kogoś do pomocy za mid level … Jestem ciekawy na ile wyceni się Greg Oden , można powiedzieć że z 42 mecze przez całą karierę nie będzie rządał nie wiadomo jakiej sumy…
I za dwa sezony już z pewnością spadnie Billups , Nene więc twarz agencji 2012 też będzie w naszym zasięgu …
I tak z wszystkich opcji najlepszą jest reassign Melo – co do tego nie ma żadnych wątpliwości ale jeżeli odpukać Melo odejdzie to nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem , będziemy przynajmniej mieli szansę na solidny rebuild w ciągu dwóch lat2010-08-21 o 08:59 #6313Anonimowy
GośćWięc mam kilka pomysłów na transfer Melo ;]
1) Carmelo Anthony, Nene, Chauncey Billups do Hawks – Marvin Williams, Al Horford, Mike Bibby, Pape Sy do Nuggets.
2) Carmelo Anthony do Bobcats – Gerald Wallace, Matt Carroll do Nuggets.
3) Carmelo Anthony, Shelden Williams do Mavericks – Caron Butler, DeShawn Stevenson, Ian Manhimi do Nuggets.
4) Carmelo Anthony, JR Smith do Rockets – Kevin Martin, Shane Battier, Jordan Hill do Nuggets.
5) Carmelo Anthony, Renaldo Balkman do Knicks – Danillo Gallinari, Bill Walker, Ronny Turiaf, Eddy Curry do Nuggets.
6) Carmelo Anthony, Aaron Afflalo do Magic – Vince Carter, Brandon Bass, Ryan Anderson + picki w drafcie do Nuggets.
7) Carmelo Anthony, Al Harrington do Wizards – Gilbert Arenas, Al Thornton do Nuggets.
2010-08-21 o 10:18 #6314pesi15
UczestnikZ tych pomysłów które podałeś najlepiej wygląda:
Carmelo Anthony, Aaron Afflalo do Magic – Vince Carter, Brandon Bass, Ryan Anderson + picki w drafcie do Nuggets.
lub
Carmelo Anthony, Renaldo Balkman do Knicks – Danillo Gallinari, Bill Walker, Ronny Turiaf, Eddy Curry do Nuggets.
2010-08-21 o 11:25 #6315Denver Nuggets #1
Uczestnikpesi co ty wygadujesz , te pomysły wyglądają dla ciebie najlepiej ?
Może mi wytłumaczysz co takiego fajnego jest w tych dealach , z wszystkich 10 to są te prawdapodobne bo były o takich już plotki ale na nich właśnie wychodzimy najgorzej …
Mi najbardziej się podoba nr.7 , Gilbert jest jednym z najlepszych PG/SG w lidze i kiedy zdrowy lub nie zawieszony to wykręca kosmiczne cyferki … Mógłby zastąpić Melo i być naszym franchise playerem, przynajmniej byśmy mieli zawodnika pod którego moglibyśmy obudowywać się w lato …
Tylko nie do końca Skejcik wiem po co ty proponujesz teraz te wymiany
Przecież każda z nich oprócz Knicks i Magic jest nie prawdopodobna ponieważ Melo nie wymienił takich zespołów w gronie drużyn do których che iść więc takie oferty nie będą nawet składane , ponieważ Melo nie zrobi wtedy re-assign’n’trade a żadna drużyna nie da mu takich gwiazd za jeden sezon grania …2010-08-21 o 12:15 #6317Anonimowy
GośćS-Jax też nie wymieniał Bobcats na swojej liście kiedy chciał odejść z Warriors. To tylko zabawa po za tym wątpię by Melo miał coś przeciwko grze w Dallas czy Wizards obok prospecta Walla. Akurat Rockets wymienił oraz Nets tylko nie dałem żadnej wymiany z tymi drugimi.
2010-08-21 o 12:30 #6319Denver Nuggets #1
UczestnikSpoko
To nie miało zabrzmieć agresywnie tylko myślałem że zapomniałeś o tej „wish list” Carmelo
2010-08-21 o 12:53 #6321pesi15
Uczestnik#23 ja miałem namyśli, że te wymienione zespoły są tylko realne.
Tak jak pisałeś, że Melo podał listę zespołów w których chce grać( jest tam Magic i Knicks)
I tak myślę, że Melo zostanie i to będzie najlepsze dla Denver!!!
2010-08-21 o 12:58 #6322Anonimowy
Gośćnie odczułem żadnej agresji. Pamiętam tą listę jednak nie twierdzę, że musi odejść do drużyny, które wymienił. Jednak teraz pojawił się news, że Melo oczywiście preferowałby tylko trejd do Knicks by być z dala od WC i Lakers, Nowojorski klub wynieść na wyżyny.
2010-08-22 o 11:46 #6325ADZIO
UczestnikNIerozumiem juz tego kompletnie. Najpierw mowicice zeby melo zostal w druzynie a teraz wystawiacie go z numerem 1 do tradu…. MOze mi ktos to jasniej wyjasnic?
2010-08-22 o 12:15 #6326Tyrion
UczestnikADZIO wrote:NIerozumiem juz tego kompletnie. Najpierw mowicice zeby melo zostal w druzynie a teraz wystawiacie go z numerem 1 do tradu…. MOze mi ktos to jasniej wyjasnic?A co w tym skomplikowanego? Chcą żeby Carmelo został, bo są fanami Denver i zarazem jego osoby szczególnie, ale coraz więcej „źródeł” mówi o tym, że Melo będzie chciał odejść i wymienił nawet listę życzeń, na które podął kluby do których chciałby ewentualnie odejść.. a chłopaki kombinują, jakby klub z Denver mógł na tym odejściu jak najmniej stracić,bo po sezonie Melo mógłby odejść za darmo, jako free agent..
Proste? Proste2010-08-23 o 09:57 #6334pesi15
UczestnikPojawiły się plotki, że Nuggets chcą oddać J.R. Smitha.
Jeśli to prawda to władze Denver wreszcie zaczynają działać!
2010-08-23 o 10:31 #6335Denver Nuggets #1
UczestnikRacja pesi w końcu coś się ruszyło ;] Wiedziałem że JR Smith nie będzie żadnym fillerem w wymianie Anthonego , pozbycie się jego osoby będzie oznaczało dla nas spore wzmocnienie S5 , na pewno nikt nie na ławkę …
Ciągle chodzą mi po głowie dwa nazwiska ;] Josh Smith – nie dawno coś przebąkiwano że jest już na wylocie , przydał by im się nowy PG bo Bibby już parę wiosenek na swoim koncie ma , więc może by się stworzyło jakąś paczkę z Ty Lawsonem i posłało do Hawks
Drugie to Greg Oden , Rudy już chyba oficjalnie out z PTB i Brandon Roy ma za zmiennika tylko Wesleya Matthewesa , więc JR z pewnością by się im przydał
A wg mnie PTB będzie chciało coś za niego dostać i nie ryzykować już kolejną kontuzją ;]
LETS GET IT STARTED ;]2010-08-24 o 15:41 #6362Anonimowy
GośćQuote:Chris Dempsey of The Denver Post writes that the Clippers may be a surprise suitor for Carmelo Anthony should the Nuggets put him on the block.A move to Los Angeles would get Anthony and his wife, La La, to a place where entertainment options are numerous.
Denver might also be able to acquire some good, young talent in return for Anthony, while he’d play for an up-and-coming team.
Via Denver Post
Tylko czy Melo chciałby grać w tym słabym klubie mimo, że mieści się w LA… ja osobiście wątpię. Nene, Melo, Smith za Kamana, Gordona, Aminu, Bledose’a
Quote:Nuggets executive Josh Kroenke met with Carmelo Anthony in Baltimore over the weekend and began the process of trying to sell him on a contract extension, according to league sources.No resolutions were reached, but Kroenke, the owner’s son, has undoubtedly emerged as a powerful voice in the franchise.
Anthony has hesitated to sign a three-year, $65 million extension and expressed interest in opting out of his contract next summer to become a free agent.
Despite speculation that Anthony would prefer a trade to the Knicks, two sources close to the All-Star forward claim that his interest in New York has been overstated and that he has expressed more enthusiasm privately about joining the Rockets.
Via Adrian Wojnarowski/Yahoo! Sports
Tu też ciekawe wieści, że Melo też bardzo preferuje trejd do Rox hmmm…ciekawe czy to prawda. Co raz więcej plotek o odejściu Melo i szczerze co raz bardziej wierzę, że przed sezonem bądź w lutym może reprezentować inne barwy.
2010-08-24 o 16:17 #6364pesi15
UczestnikTrzeba przyznać, że coraz więcej plotek pojawia się w sprawie Melo.
Tak jak 2 dni temu byłem pewien że Melo zostanie w Denver, to teraz już mniej.
No ale wciąż liczę, że sprawa Melo bedzie miała zakończenie takie same jak w przypadku CP3!
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.