Denver Nuggets

Strona główna Fora NBA Zespoły Denver Nuggets

Wyświetlanie 15 wpisów – od 181 do 195 (z 213 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    iwczyko
    Uczestnik

komentator w jakims meczu mowil ze malo mianut dla JR to kara za nie stawienie sie na treningu

Tyrion
    Uczestnik

O dzięki- wiedziałem, ze to nie było jakieś zwykłe zbenchowanie z powodu słabszej formy ;)
    z pozytywów w Denver to na pewno (oprócz Dżejara) mozna śmiało dodać wzrost aktywności Nene w ostatnich meczach, a zwłaszcza wzrost liczby zbiórek( ponad 8 w ostatnich 5 meczach).. szkoda tylko, że dalej gra mało stosunkowo mało minut, przez te swoje problemy z faulami…

iwczyko
    Uczestnik

andersen 6 bloków z clippersami, ale przy jednym upadł na plecy i zszedł z boiska

nie wiecie może ile czasu bedzie pauzował?

Andersen dostał status DAY-TO-DAY więc to raczej nic poważnego i podejrzewam że wróci w przeciągu góra 1-2 meczy :)

Tyrion
    Uczestnik

Birdman ma pęknięte kręgi piersiowe bodajże i nie zagra przez około dwa tygodnie..

Anonimowy
    Gość
    Quote:
    The Knicks are in talks to trade Anthony Randolph for a first-round pick which can be used to help land Carmelo Anthony in New York.

The team has received calls from several Western Conference teams regarding Randolph. A Knicks source tells Frank Isola that the most compelling discussions have been with the Rockets, with one scenario seeing the Knicks re-acquire the first-round pick they traded to Houston before last year’s trade deadline.

The pick could be a critical piece that allows the Knicks to finalize a trade with Denver for Anthony.

Randolph acknowledged to the media Friday that he is aware that „a couple of teams” have expressed interest in trading for him.

„I think that’s Donnie decision,” Mike D’Antoni said about potential moves. „He’s more removed from the situation. Coaches don’t have a good perspective on when you need to do it and when you don’t need to do it.”

Via New York Daily News

Randolph podobno nie jest zadowolony z pobytu w New York, a pozyskanie go za pick to napewno byłby dobry transfer dla Nuggets. Co do Melo w NYK to na miejscu GM’a Denver poszedłbym na deal jeśli ci zgodziliby oddać się Fieldsa. Kontrakt Curry’ego musi być wzięty jeśli ma się udać więc – Gallo, Fields, Randolph + kontrakt Curry’ego za Karmelka ;)

iwczyko
    Uczestnik

ciekawe by to było
    zresztą chyba jedyni realni kandydaci do pozyskania Melo

ciekawe jak dzis sie spisze,

Realni to są Nets , ale oczywiście Melo oni nie pasują bo by musiał się więcej „napracować” niż w Knicks … Siatki dali na stół kilka bardzo fajnych ofert z Harrisem i Favorsem w rolach głównych + picki oczywiście , Nuggets od razu by to przyjeli gdyby nie Karmelek , ale w sumie to nie mam mu nic za złe …
    Skejcik chyba zapomniałeś jeszcze o Chandlerze , bo z tego co mi wiadomo to oferta na stole wygląda tak: Chandler , Gallo , Curry i teraz pewnie bo ostatnich popisach Nuggets poproszą jeszcze o Fieldsa a Knicks pewnie i tak będą się ślinić ;)
    Gdybym miał pewność że Chandler będzie grał tak dobrze w naszym systemie jak w small ball Knicks to nawet by mi się to podobało ale jednak ciężko w to uwierzyć ;/
    Mimo wszystko bo zakotwiczeniu grczy od Knicks , poszukałbym tradeów z nimi związancyh , szczególnie z włochem ;]
    No i kontrakt Curryego to też smaczek bo z nim będziemy teamem z chyba największą ilością miejsca w salary ;] więc tylko czekać na lato :D

Anonimowy
    Gość

Racja zapomniałem o Chandlerze. Na Realgm znowu się pokazał news, że Melo nie chce iść do Nets więc wątpię czy są tacy realni, a oni go nie wezmą jeśli ten się nie zgodzi na przedłużenie kontraktu.

No ale ja mówię że mają realną ofertę czyli w miarę dobrą dla naszej organizacja , a nie o tym czy dojdzie do skutku bo przcież sam pisałem w poście wyżej że Melo nie pasuje granie w NETS… źle mnie zrozumiałeś albo ja trochę zakręciłem :)

Anonimowy
    Gość

Ja nie doczytałem bo tylko tak zerknąłem okiem na szybko. Niech spier… ten Melo jak mu w Nuggets tak źle, zobaczymy co zrobi w tych Knicks.
    Pojawił się rumor, że Bobcats mogą chcieć pozyskać Anthony’ego.

ADZIO
    Uczestnik

Podczas meczu z Portland pojawił się fajny stat na ekranie otóż drużyna Nuggets jest jedyną drużyną NBA która niemiała dłuższego loosing streaku niż 3 od 4 lat. Całkiem nieźle :D

iwczyko
    Uczestnik

teraz jest czas Lawsona,podkręci staty łądnie
    Felton ława

Słów kilka o Nuggets :) Wszyscy po tradzie MeloMana widzieli naszą drużynę spadającą z czołówki i walczącą o Playoff spot w tym sezonie , rzeczywistość okazała się jednak inna , na szczęście ;] Pamiętacie jeszcze tych Knicks przed All Star Break ? Te z Feltonem , Fieldsem , Chandlerem, Amare, Douglasem i Gallo ;] Jedną z ich najsilniejszych stron było to że mieli gigantyczną ilość sposobów na zdobycia pkt , pod tych panów ciężko było się ustawić defensywnie przez ich ofensywnego firepowera i ilość zawodników którzy mogli ponieść pkt zespół z NYK ;) Jednak ci panowie mieli jedną ale za to jak dużą wadę , bo wszystko co udało im się zdobyć , zaraz tracili przez „nastawienie” w obronie, które zawdzięczają swojemu trenerowi ;) Tamte Knicks mogłoby być świetne gdyby nie te fundamentalne braki :) Świetnym tego przykładem jest właśnie dzisiejsze Nuggets ;];];]
    Po tym wstępię , przedstawie wam kilka ciekawostek ;] Otóż Denver zajmuje 3 pozycje w całej lidze pod względem bilansu po All Star Break czyli po wielkiej wymianie, notują bilans 15-4 , i to przy wcale nie tak przyjemnym kalendarzu końcówki RS .
    I teraz wielkie boom, od All Star Brak jesteśmy najlepszym teamem ofensywnym(109) jaki defensywnym w całej lidze, całkiem nieźle prawda? ;]
    Oddając Karmelka , dostaliśmy w zamian b.dobry materiał defensywny. Głównym elementem defensywnej układanki po wymianie jest Wilson Chandler który jest świetnym shot blockerem na swojej pozycji i kilka defensywnych klas wyżej niż znudzony tym elementem gry Melo ;) Oprócz defensu który dodaliśmy dzięki wymianie , to dostaliśmy również pakiet ofensywny, mówiłem wcześniej o tym jak Knicks i ich „stary” zespół miał ułatwione zadanie w OFF , dzięki ilości „broni” jaką dysponowali :) Teraz identyczną bronią dysponujemy my , jesteśmy drużyną pod którą bardzo ciężko ustawić się defensywnie ponieważ 7 z naszych zawodników może nagle „wybuchnąć” a każdy z nich co mecz może rzucać dwu cyfrowe zdobycze pkt ;) począwszy od 5’11 Ty Lawsona który już zaskakiwał nas 25p game , przez Gallinari który w przyszłości może okazać się stealem tego trade’u ( ponieważ nie jest tylko Shooterem jakim ludzie nazywali go po drafcie, chłopak jest jednym z lepszym slasherów na tej pozycji , trudno w to uwierzyć patrząc na jego warunki i wątpliwy atletyzm ale chłopak z dziecinną łatwością dostaje się do środka i kończy akcję , Gallo naprawdę potrafi z ławki wynieść Nuggs na kompletnie inny poziom ,dodając im iskrę i rzucać 17pkt na mecz off the bench , tworząc runy i angażując się w defens na bronionej połówce ) aż po JR Smitha który od wymiany gra świetne mecze z ławki podrywając nas już 3 razy do zwycięstwa dzięki jego run’om :) Nie licząc takich zawodników jak Felton,Chandler, Nene, Afflalo, Al Harrington :)
    Kolejnym naszym plusem jest bardzo szeroka rotacja ,mamy świetny 2nd unit z Feltonem,Gallo i JR’em na czele, teamy które grają przeciwko nam nie mogą liczyć na momenty kiedy nasz team osłabnie, ponieważ uzupełniamy siły zawodnikami równie dobrymi jak ci Startujący
    Reasumując , zapowiada się kolejny 50W Season ale tym razem Playoffy będą dla mnie czymś zupełnie innym ;] Nie oczekuje wiele , ale zarazem jestem przygotowany na miłą niespodziankę ;) Może się okazać że Knicks mieli większą część układanki top teamu ale zabrakło im jednego , defensywnego nastawienia , którego nie brakuję Denver
    GO NUGGETS

Anonimowy
    Gość

Gdyby Nuggets mieli pierwszą potyczkę z Dallas lub Hornets widziałbym ich w 2 rundzie. Z tymi pierwszymi nieco by się pomęczyli, ale Mavs zawsze tracą jaja w PO i nie zdziwiła by mnie powtórka z 2007 roku. Denver to spore zaskoczenie, ja się też nie spodziewałem, że będą tak grać. Zobaczymy co Nuggets zrobią latem – Martin, JR Smith mają wygasające umowy, a Nene ma player option. Wszyscy panowie sporo wnoszą do zespołu. Chyba Chandler też chyba rozmyśla o nowej umowie, sezon po trejdzie naprawdę udany, ale czy taki sam będzie w 2011/12 to jeszcze się okaże.

Wyświetlanie 15 wpisów – od 181 do 195 (z 213 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.