Strona główna › Fora › NBA › All-Time Greats i im podobni › Danny Granger
- Ten temat ma 12 odpowiedzi, 6 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 10 miesięcy temu przez
Anonimowy.
-
AutorWpisy
-
2010-04-06 o 15:44 #499
Denver Nuggets #1
Uczestnik
Imię:Danny
Nazwisko:Granger Jr.
Miejsce ur.:New Orleans, Louisiana
Narodowość:USA
Waga:103kg
Wzrost:2.03m
Nagrody:1× NBA All-Star (2009), 1× NBA Most Improved Player (2009)Rekordy życiowe:
Pkt: 44
FGM: 15
FGA: 28
Przechwyty: 6
Bloki: 6
3PTM: 7
3PTA: 13
FTM: 17
FTA: 17
of.zbiórki: 7
def.zbiórki: 14
zbiórki: 16
Asysty: 10
Minuty: 49Bio:Granger zaczął swoją karierę w college’u w 2001 r. występując w barwach Bradley University, gdzie grał przez dwa sezony. Po sezonie 2002/03, kiedy jego drużyna osiągnęła wynik 12-18, Granger przeniósł się do University of New Mexico i grał tam w kolejnych dwóch sezonach. W sezonie 2004/05 został pierwszym zawodnikiem w historii szkoły, który w ciągu jednego sezonu zdobył co najmniej 60 asyst, 60 bloków i 60 przechwytów
Granger został wybrany z 17 numerem w drafcie NBA w 2005 przez Indiana Pacers. W swoim pierwszym sezonie zagrał w 18 meczach, zdobywając średnio 7,5 punktów i 4,9 zbiórek na mecz i został wybrany do drugiej piątki pierwszoroczniaków.
Po odejściu z Indiany Peji Stojakovicia i przyjściu Ala Harringtona, w sezonie 2006/07, Granger często wychodził w podstawowej piątce swojego zespołu, grając na pozycji niskiego skrzydłowego. W sezonie 2007/08 wystąpił w 80 meczach (wszystkie w pierwszej piątce) zdobywając średnio 19,6 punktów na mecz i przewodząc wśród Pacers pod tym względem.
31 października 2008 r. Granger przedłużył swój kontrakt z Pacers na kolejne 5 lat. Podczas sezonu uczestniczył w Meczu Gwiazd NBA, podczas którego w ciągu niecałych 11 minut gry zdobył 2 punkty. Po sezonie, 12 maja 2009 dostał nagrodę dla zawodnika, który poczynił największe postępy w ciągu sezonu.
26 marca 2010 r. poprawił swój nowy rekord kariery w punktach, zdobywając ich 44 w spotkaniu przeciwko Utah Jazz.Mix:
[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=DPUQ2ywObdA[/my-youtube]2010-04-06 o 19:00 #4061Swider
UczestnikDziwi mnie,że Danny wciąż trzyma się Pacers,jednej z nudniejszych drużyn w lidze… Czytałem,że Pacers wciąż mają w planach budowanie zespołu na własnie na Danny’m. Trudne to jednak będzie, bo grając kolejny sezon tak bezbarwnie na pewno nikogo do siebie nie przyciągają a sam też nie wiem czy Granger ma w sobie aż tyle z lidera a by pociągnąc drużyne do sukcesów. Swietny scorer to jest na pewno i jak ma dzień to jest wręcz nie do zatrzymania z tym,że gra niejednokrotnie na dość niskiej skuteczności i swoją duża ilością niecelnych rzutów zabiera kolejne akcje zespolowi na czym Indiana zdecydowanie traci i o ile w tym sezonie nie jest to już aż takie ważne to przy ewentualnych wzmocnieniach może to się odbiśc na drużynie już walczącej o cos więcej niż te 30 wygranych w sezonie.
2010-04-06 o 19:42 #4066OKC fan since 2009 & Portland TB
Uczestnikno właśnie, ambicje chyba go w Indianapolis nie trzymają bo jak dla mnie to Pacers grają nudniej od Nets (oprócz Danny;ego oczywiście) Puntkty zdobywa seriami i nikt nie może mu przeszkodzić. Chętnie zobaczyłbym go np. w Taco Bell Skills challenge
a tak odbiegając od tematu to właśnie gram w NBA 2k10 Atlantą i dostaję w dupe od Indiany…
2010-04-06 o 20:39 #4069Denver Nuggets #1
Uczestnikrybak90 wrote:Chętnie zobaczyłbym go np. w Taco Bell Skills challengeMożesz trochę rozwinąć?;]
Po co Granger w Skill Challange ani on szybki ani jakoś specjalnie dynamiczny, zresztą Skill Challange to konkurs przygotowany z myślą o najlepszych „jedynkach” w lidze więc twoje marzenie raczej nie zostanie spełnione;]rybak90 wrote:jak dla mnie to Pacers grają nudniej od Nets (oprócz Danny;ego oczywiście)hmmm , tutaj się z tobą nie zgodzę , oglądałem pare meczy Pacers i Danny prezentuje taki sam niski poziom atrakcyjności gry jak pozostali w Indianie , nie kwapi się o jakieś ostre wejścia pod kosz , lub szybki i dynamiczne akcje które w tamtym sezonie jeszcze można było dostrzec.
DGranger to shooter , jedyną jego bronią to bardzo dobry rzut lecz ta broń też się zacina , Granger otrzymuje piłkę i jak robot rzuca, rzuca, rzuca nie patrzy czy ktoś go kryje itp.
czasami jakiś step back lub pump fake , osobiście nie lubię tego gracza wg mnie ma bardzo niskie koszykarskie IQ i z pewnością nie nadaje się na lidera co najwyżej 2/3 opcja teamu.2010-04-06 o 20:57 #4070OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikJeśli on nie jest liderem indi to kto ? T.J. Ford ? To co mówisz że rzuca jak robot to chyba faktycznie prawda… Po ilości asyst to rzeczywiście widać że dużo gra sam i bardzo mało podaje. Co do Twojej opinii na temat jego atrakcyjności to nie będę się kłucił bo nie kwapie się do oglądania meczy tych słabszych teamów. a co do skills challenge to chyba faktycznie trochę przesadziłem
2010-04-06 o 22:27 #4073Denver Nuggets #1
Uczestnikrybak90 wrote:Jeśli on nie jest liderem indi to kto ? T.J. Ford ?Nie chodzi mi o Indiane z tego sezonu ale w razie jak by próbowali budować skład właśnie na nim w niedalekiej przyszłości.
Jeżeli chodzi o dzisiejsze Pacers to ten zespół chyba nie ma żadnego lidera i żadnej motywacji po prostu grają bo grają , lecz jeżeli ktoś miał by podjąć się rzucenia last second shotu to z pewnością bardziej do tego powołanym był by T.J ;]2010-04-07 o 07:26 #4078Ociep
Uczestnik#23 wrote:rybak90 wrote:Jeśli on nie jest liderem indi to kto ? T.J. Ford ?Nie chodzi mi o Indiane z tego sezonu ale w razie jak by próbowali budować skład właśnie na nim w niedalekiej przyszłości.
Jeżeli chodzi o dzisiejsze Pacers to ten zespół chyba nie ma żadnego lidera i żadnej motywacji po prostu grają bo grają , lecz jeżeli ktoś miał by podjąć się rzucenia last second shotu to z pewnością bardziej do tego powołanym był by T.J ;]Po pierwsze zgoda- Granger jest liderem teamu, ale nie do końca go sobie jako lidera prowadzącego klub do większych sukcesów wyobrażam- to raczej taki bardzo solidny gracz, który jednak kogoś powinien koło siebie mieć

Ale już co do last second shotu to nie do końca racja- w zeszłym sezonie Danny miał kilka niezłych buzzerów, np z Suns( zapadł mi w pamięć bo typowałem win Suns u buka
)
Jak dla mnie jako gracz jest taki trochę nijaki- nie widzę w nim przesadnej ambicji i żądzy wygrywania, nie ma przesadnie efektownego stylu gry, dużo rzutów na kiepskiej skuteczności, sporo meczów, w których na siłę próbuje się przełamać, typu 5/21 itp..,
Ciekawostką w przypadku tego gracza jest fakt, że jest pierwszym graczem w historii Ligi, który przez 3 sezony z rzędu poprawiał swoją średnią punktową o co najmniej 5 punktów na mecz
2010-04-20 o 11:10 #4307Anonimowy
Gość#23 co Granger ma niskie b-ball IQ? Bez przesady musiałeś oglądać jakieś jego koszmarne mecze bo Danny na pewno jest w top 5 jeśli chodzi o swoją pozycję. Piszecie, że nie jest liderem bo nie ma go w PO tylko z kim on ma wejść do tego PO? Granger to zawodnik Indiany, który na ogół daje z siebie najwięcej.
Granger to dobry scorer, wszystkiego po trochu robi na parkiecie. Jak na small fowarda całkiem dobry rebounder, czasem za notuje jakiś blok. Może grać bardziej agresywnie w obronie, całkiem dobry atleta.2010-04-20 o 14:14 #4316Denver Nuggets #1
UczestnikSkejcik wrote:#23 co Granger ma niskie b-ball IQ? Bez przesady musiałeś oglądać jakieś jego koszmarne mecze bo Danny na pewno jest w top 5 jeśli chodzi o swoją pozycję.Oglądałem trochę meczy tego pana i tak jak mówiłem nie poraziła mnie jego inteligencja w decyzjach przy swoich rzutach , za dużo podejmuje głupich rzutów kiedy matchup ma wyciągnięta przed nim dłoń , to nie Melo i nie ma tak szybkiego relasu żeby zaskakiwać takim throwem.
Jeszcze nie daj Bóg jak zacznie się przełamywać , Indiana wtedy kończy akcję na jednym podaniu , T.J –> Danny ;/
Wg mnie nie usprawiedliwia go nawet fakt że w Indinie nie ma zbyt dużo ludzi od punktowania i ktoś to musi robić.
Wg mnie Danny był by bardzo dobrym zawodnikiem gdyby właśnie miał kogoś lepszego obok siebie , aby automatycznie DG stał się 2nd scoring leaderem.
Jego assignem powinna być pomoc w zdobywania punktów , odciążenie z tego lidera.
Myślę że miał by świetlaną i utytułowaną przyszłość w takich zespołach jak np. Heat obok DWade’a.2010-04-20 o 17:12 #4317Anonimowy
GośćJak źle podejmie decyzje rzutowe to już nie znaczy, że ma niskie b-ball IQ. Taki VC też często głupio rzuca, forsuje.. choćby w G2, a nie powiesz, że ma niskie IQ? Granger jest młody z czasem się poprawi, może nie ma w Pacers też kto go pokierować bo wiemy, że ten klub jak na razie się stacza…
2010-04-20 o 17:30 #4319Denver Nuggets #1
UczestnikSkejcik wrote:Jak źle podejmie decyzje rzutowe to już nie znaczy, że ma niskie b-ball IQ. Taki VC też często głupio rzuca, forsuje.. choćby w G2, a nie powiesz, że ma niskie IQ? Granger jest młody z czasem się poprawi, może nie ma w Pacers też kto go pokierować bo wiemy, że ten klub jak na razie się stacza…Nie mam nic przeciwko aby się rozwijał wiem że młody chłopak jest i jeszcze wiele w jego grze może się zmienić , oby na dobre …
Co do IQ jeżeli widzę sporo meczów z jego udziałem w których forsuje i głupio rzuca to automatycznie mam taki obraz tego zawodnika , dlatego wyrobiłem sobie o nim takie zdanie zresztą podejmowanie decyzji o rzucie też należy do b-ball IQ .
Mam nadzieję że trafi na jakiś trade i znajdzie się w zespole z jakimś All Starem który nabija wiele pkt i tak jak mówisz trochę go pokieruje w swojej karierze.
PS: Tak na marginesie, wg mnie Vince nie forsował w meczu z bobkami , oddawał wiele razy rzuty z świetnych pozycji, i jeżeli nie oddał by rzutu to po prsotu było by niskie IQ ;] słaba dyspozycja na tamten dzień i tyle ;/2010-04-21 o 21:26 #4365Clippers4life
UczestnikWedług mnie to dobry zawodnik który niepotrzebnie sie kisi w drużynie która znajduje sie w ogonie ligi czyli w Pacers.Nie rzuca najgorzej , jak na swoją pozycje i wzrost nie najgorzej równierz zbiera.Jest podporą dla Pacers , bez niego byli by gorsi od Nets!Danny powininen odejśc do jakeigo teamu z przyszłością np. Clippers
, Clipps nie mają w najbliższych 5 latach szans na tytuł ale staną sie dobrym teamem w okolicach 4-6 miejsca w konferencji.2010-04-22 o 08:47 #4373Anonimowy
GośćA co Wy się tak doje***ście do tej Indiany jest nudna, słaba i Bóg wie jaka jeszcze… Granger podpisał kontrakt więc tam gra, może się zmieni skład drużyny latem. Danny to zawodnik na którym będzie budowana drużyna więc nie ma opcji, aby został oddany. Zobaczymy co się wydarzy.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.