Dallas Mavericks

Strona główna Fora NBA Zespoły Dallas Mavericks

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 60 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

Tak, tylko Mavs z takimi centrami to mogą grać w Tauron Ekstralidze.

Tristania78
    Uczestnik

Pokwa uważasz Haywooda za słabego centra?? to dobrze broniący center,wiadomo że nie jest jakiś błyskotliwy i słabszy w ataku ale ogólnie solidny defensywny środkowy,jak masz lepsze propozycje dla Mavs to może coś zaproponuj

Anonimowy
    Gość

Mavericks zakończyło swój offseason. Fajnie, że nie stracili Haywooda i może 55mln to sporo, ale dobry środkowy teraz w NBA to skarb. Niestety mam mieszane do uczucia do Carlise’a bo jak z takim składem jaki mieli Mavs mogli przegrać z SAS co raczej w swoim prime nie są. Brakuje porządnej 2 z całym szacunkiem do Terry’ego, ale jego chętnie sprzedałbym do Pistons za Hamiltona. Cieszy mnie, że do Mavs przyszedł mój ulubieniec z SAS obok Tima, Ian Mahnimi. Fajnie, że wrócił Tim Thomas oby był tylko zdrowy, ale po przybyciu Dominqe’a Jones’a z Draftu trochę tłok się zrobił na obwodzie. Skład jaki mają teraz Mavs uważam, że najlepszy zaraz po Lakers na zachodzie. Ja bym spróbował dać Terry’ego do S5 bo Butlera wolę na SF…
    C: Brendan Haywood, Tyson Chandler, Ian Manhimi
    PF: Dirk Nowitzki, Shawn Marion
    SF: Caron Butler, Tim Thomas
    SG: Jason Terry, Rodrigue Beaubois, DeShawn Stevenson, Dominic Jones
    PG: Jason Kidd, JJ Barea
    na razie ustawiłbym to tak.

Tyrion
    Uczestnik

Tylko wtedy wychodziło by to tak, że Marion wchodził by z ławki,a jak ja miałbym wybierać, to jednak wolałbym mieć na ławce Terry’ego, który w tej roli energizera sprawdza się bardzo dobrze.. No i Marion lepiej broni od Carona, dlatego jakoś bardziej mi do starting five na trójce pasuje..A co do samego potencjału to też uważam ich za drugi team zachodu..

Anonimowy
    Gość

wiadomo, że Terry lepszy z ławki, a Matrix to lepsza obrona od Butlera. Widziałbym trade Butler, DeShawn, Beaubois za Hamiltona i Maxiella.
    C: Haywood, Chandler, Mahnimi
    F: Nowik, Maxiell
    F: Marion, Thomas
    G: Rip, Terry, Jones
    G: Kidd, Barea

Tyrion
    Uczestnik

nie lubię się zbytnio bawić w proponowanie wymian, ale ta dla Dallas całkiem całkiem.. Dobry sg, Terry nadal z ławki, nieźle broniący Maxiell jako back up na pf- dobry pomysł ;)

Clippers4life
    Uczestnik

Skejcik jak na Haywooda 55 to mało , jeden z lepszych C w lidze , niektóre drużyny grają „bez” centrów.Jeszcze chciałbym dodać ,że popieram Tyriona , Terry dobrze sobie radził z ławki , a Marion pasuje na SF.

Tyrion
    Uczestnik

nie no Clippers- ja wiem, że wysocy są w cenie, ale dla niego 55/5 to na pewno nie jest mało…w sumie za małe umiejętności ma w ofensywie, a w defense też nie jest aż diffrent makerem, żeby płacić mu więcej.. mało tego- uważam,że gdyby nie wspomniany przez Ciebie deficyt centrów, to by nawet takich pieniędzy jak dostaje nie otrzymał ;)

Anonimowy
    Gość

Tyrion mała poprawka ten kontrakt Haywood dostał na 6 lat. Więc przez 6 lat nie jest źle tym bardziej patrzeć jakie kwoty inni centrzy dostawali kontrakty.

Tyrion
    Uczestnik

coś mi się pomyliło-dzięki za correct ;) a ja nie twierdzę, że ten kontrakt jest mega zły, tylko Clippers pisał, że to dla niego mało..a z tym się nie mogę zgodzić :)

Clippers4life
    Uczestnik

A ja moge , Haywood nie jest wirtuozem , a jednak daje przewage Dallas pod koszem nad większością drużyn NBA.Gdyby dostawał mało pieniędzy mógłby odejść do innego klubu , a jak ma pieniądze troszke większe niż umiejętności i gra w dobrym zespole , po co miałby odejść? ;)

A jeszcze nie dawno pisałeś że dostaje za mało a teraz że dostaje więcej zielonych niż umiejętności … Chyba coś tu nie gra :)

Clippers4life
    Uczestnik

No tak bo jak na dzisiejszych centrów to mało na niego , ale jednak troszke dostaje więcej zielonych niż ma umiejętności i o to mi w tym chodzi że w latach 90’s gdzie centrzy byli podporami drużyn niebyłby tak jak teraz jednym z najlepszych.

jacekwo
    Uczestnik

Dallas grają jak dla mnie identyczną koszykówką jak przed rokiem, wyrownany doswiadczony zespół chyba już jedna z ostatnich szans żeby coś osiągnąc.
    Dirk Nowitzki nigdy go nie lubiałem i nie polubie ale trzeba mu przyznać ze jest zdecydowanym liderem zespołu i zawsze można na niego liczyć. 26pkt, 9zb, 1as to mowi samo za siebie!.
    Jason Terry widze, że wreszcie wskoczył do pierwszej piątki i bardzo dobrze sobie z tym radzie rzucą jak narazie z super skutecznością 52% za 3pkt podobnie. Dobre rozwiązanie trenera.!
    Caron Butler – dla mnie słabo , słabiutka skuteczność mało punktów i tym samym mniej minut na parkiecie – musi się przebudzić bo ma talent do koszykówki.
    Shawn Marion – dla mnie ten pan powinien powoli kończyć przygodę z NBA, po świetnych latach w Słońcach teraz tuła sie po Miami, Toronto i Dallas i nie może się odnaleźć. To co teraz prezentuje to porazka.
    Na koniec poczciwy Jason Kidd dla mnie jak wino jeśli chodzi o jego asysty – teraz ponad 11 meczu, mimo 37 lat dalej doda 5-6 zbiórek i jakieś punkty. Bardzo przydatny gracz.
    Doświadczona ekipa chciałbym żeby coś ugrali w tym roku bo na to zasługują…

Tyrion
    Uczestnik
    jacekwo wrote:
    Shawn Marion – dla mnie ten pan powinien powoli kończyć przygodę z NBA, po świetnych latach w Słońcach teraz tuła sie po Miami, Toronto i Dallas i nie może się odnaleźć. To co teraz prezentuje to porazka.

Ja wiem- dzisiaj jak dostał minuty w s5 to jednak zaprezentował się bardzo przyzwoicie, a 10/15 z gry robi wrażenie ;) Ja tam jeszcze w niego wierzę..
    BTW-Terry wrócił na ławkę i od razu zagrał kosmos- może jemu to po prostu służy? :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 60 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.