Dallas Mavericks

Strona główna Fora NBA Zespoły Dallas Mavericks

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 60 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

W Mavs brakuje mi wsparcia pod koszem dla Nowika. Marion gra średnio, a Gooden jednak to gracz na ławkę, po za tym to nie jest środkowy. Szkoda, że Gortat się nie ostał bo u Carlise’a mógłby się ograć ponieważ to coach ceniący obronę. Marcin zawodzi czasami, jednak jak nie będzie grał to nie poprawi swych błędów. W Mavs miałby szansę na te 20-25 minut w meczu 6pkt 8zb 2blk mógłby zdobywać, albo lepiej. Co do Mavs to Terry gra bardzo dobrze, chyba główny kandydat do nagrody „6th man”.
    Jakby Dallas miał dobrego środkowego potrafiącego bronić to spokojnie mogliby powalczyć o finał ligi.

jacekwo
    Uczestnik

hej…
    CO do Dallas to myślałem, że takiego sezonu zasadnicznego jak poprzedni nie powtórzą, a tu proszę!…zespół naprawdę gra świetny basket i dla mnie mogą powalczyć nawet o finał konferencji a może i więcej?;)
    Dirk wreszcie odciążony na tablicach i może porzucac więcej punktów i inne rzeczy porobić, ma 31 lat a dla mnie gra jeden z lepszych sezonów w jego ciekawej karierze.
    Jason Terry…hmm ja liczyłem, że pokaże więcej w tym roku, dostaje więcej minut od trenera a tu?…gra na dobrym poziomie tylko.
    Wreszcie do ekipy po kontuzji wrócił Howard i chyba nie może dojśc do siebie bo ma słabe osiągi…czekam az się rozkręci.
    Shawn Marion – napiszę krótko …dla mnie nie wypał!…spodziewałem sięo wiele więcej po tym transferze.
    Bardzo w tym sezonie w Dallas podoba mi się Jose Barea dostaje coraz więcej minut i może rozwinąć się w ciekawego rozgrywającego.
    I na koniec oczywiście ikona Kidd, znowu gra kolejny dobry sezon, wykazuję się znowu wszechstronności, jest go wszędzie dużo i co najważniejsze jest z tego efekt, a jego statystyki to potwierdzają… 36lat!,,,8pkt, 6zb, 9as….
    Podoba mi się gra Mavericks chciałbym, żeby utarli nosa Lakersom;):)

jacekwo wrote:
    Shawn Marion – napiszę krótko …dla mnie nie wypał!…spodziewałem sięo wiele więcej po tym transferze.

Podoba mi się gra Mavericks chciałbym, żeby utarli nosa Lakersom;):)

Początek sezonu miał dobry i wszyscy się zachwycali że wsparł Dallas a tu proszę, albo kryzys albo uszło powietrze z niego. Jakoś nie gra już tak na podje**niu ;pp

A ja nie chciałbym ;D

Anonimowy
    Gość

Marion wnosi trochę do obrony i ataku, ale mimo wszystko run n gun i Nash to było dla niego najlepsze. Jednak doświadczenie ma i w PO może się przydać. Tam jak pisałem wcześniej brakuje C choć Dampier gra nieźle, ale to znowu jego CY, wystarczy przypomnieć sobie jego grę w CY kilka lat temu w Warriors. Barea jest dobry i ten Francuz, mali ciałem ale wielcy duchem.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

50434941.jpg
    53084492.jpg
    49960006.jpg
    83089954.jpg
    67245349.jpg
    72595052.jpg
    92013881.jpg
    51716263.jpg

Anonimowy
    Gość

Haywood i Stevenson wyglądają jakby nie pasowała im ta wymiana, tylko Butler się uśmiecha ;]

Czyżby nie interesowała ich walka o pierścień szczególnie tego pierwszego kiedy ma pewne miejsce w S5 a może brakuje im Gila wymachującego gnatem w szatni :D Butler cieszy się że uszedł z życiem z tamtych sytuacji i nie będzie znów się narażał się w locker room ;]

Swider
    Uczestnik

Cisza w tym temacie a tym czasem Mavs wygrali 9 z 10 ostatnich spotkan i wyglada na to ze wymiany Cuban’a moga przyniesc efekt, nie wiem oczywiscie na jaka miare no ale Mavs ostatnimi czasy wygladaja naprawde niezle…

Creative
    Uczestnik

Świder na forum nie ma chyba fanów Mavs :P A tak na serio, to Dallas gra naprawde nieźle – wygrali 10 meczy z rzędu i awansowali na 2 miejsce w Konferencji Zachodniej… wyprzedzenie na końcówce sezonu Denver byłoby miłym zaskoczeniem… na Lakers są chyba troszkę za słabi. Zastanawiam się tylko gdzie może dojść drużyna Cubana w playoffs ? II runda to minimum, ale czy przebiją się do Finałów Konferencji ? 2 miejsce na Zachodzie powinno im w tym na pewno pomóc, a szansę na to maja dość spore – zostało im 19 meczy z czego 10 rozegrają u siebie… w tym ten najważniejszy z Denver 29 Marca…

Anonimowy
    Gość

Są fani Mavs, Ja oraz NBAForum został po wymianie z Wizards. Po wymianie spory progres, ale szkoda trochę Goodena bo im by się przydał po tym jak Tim Thomas się połamał. Haywood to upgrade w porównaniu do Dampa. Jedynie co mi brakuje tej drużynie to porządnej dwójki.. wiem jest Jason Terry jednak warunki ma jak PG. Mimo wszystko drużyna mocna i mimo bilansu uważam, że są słabsi niż Nuggets. Na zachodzie PO zapowiadają się bardzo interesująco.

Ociep
    Uczestnik
    Creative wrote:
    A tak na serio, to Dallas gra naprawde nieźle – wygrali 10 meczy z rzędu i awansowali na 2 miejsce w Konferencji Zachodniej… wyprzedzenie na końcówce sezonu Denver byłoby miłym zaskoczeniem… na Lakers są chyba troszkę za słabi.

Ja jak tak patrzę na ich terminarz w połączeniu z tym co teraz prezentują, i w świetle problemów Nuggets z K-martem i nie najlepszej delikatnie mówiąc postawy Lakers ostatnimi czasy zastanawiam się czy aby Mavs nie będą w stanie nawet 1 seeda przed PO osiągnąć..tylko pytanie na ile poważne są urazy Dampiera i Haywooda bo granie bez centra mogło się udać dziś w Chicago, ale na dłuższą metę to by niczego dobrego nie wróżyło..
    A o sile Mavs niech świadczy fakt że jak tylko zabrakło Terry’ego to od razu pojawił się solidny back up w postaci tego Francuza Beaubuisa…
    Ja już przed sezonem pisałem w tym wątku że Mavs będą się liczyć a dodatkowo po tej wymianie jak wszystko będzie w porządku ze zdrowiem to stają się moim osobistym faworytem do finałów konfy co najmniej..

Anonimowy
    Gość

Dallas Mavericks po tym jak Nuggets stracili K-Marta są jedynym realnym zagrożeniem dla Lakers, jak gdzieś kiedyś pisałem to Jazz mogą napsuć krwi LA choć.. PTB może bardziej.
    Mavs w końcu mają szansę na powrót do finałów NBA, ale pokonać Lakers nie będzie im łatwo choć w 2 stronę też nie. Szkoda teraz jak pisałem wcześniej straty Goodena bo by się przydał, a Tim Thomas kontuzjowany i pewnie nie przepada za Fakers za PO 2006. Ale byłbym w raju gdyby „Rumaki” byliby w finałach.

MAVS VS. LAL
    C/PF – Haywood / Nowitzki / Dampier / Najera vs. Gasol / Odom / Bynum?(jeżeli wróci)/MbBenga
    Gdy wróciłby Bynum na pewno sporą przewagę mają Lakers choć Haywood / Damp potrafią dobrze bronić. Nowik to chyba jednak półka nieco wyżej niż Gasol, ale Pau rok temu pokazał klasę w PO przeciw takim graczom jak Duncan czy Howard. Dampier na pewno musi być zdrowy; na chwilę obecną frountcourt z przewagą dla Żółtych.

SF / SG: Marion / Butler / Terry / Beaubois / Stevenson Vs. Bryant / Artest / Vujacic / Brown
    Lakers mają mega-gwiazdę Bryanta jednak Mavs mają lepszą rezerwę. Tu przewaga dla Mavs..

PG: Kidd / Barea / Beaubois Vs. Fisher / Farmar / Brown

Carlise może rotować Frnacuzem raz na 1 raz na 2, to samo Terry. Kidd i Fish to dziadki, ale obaj czasem potrafią uratować tyłek swoim drużynom, a zwłaszcza rzutami za 3 pkt. Farmar i Brown to młodzi dobrzy gracze jednak wyżej stawiam JJ Barea’e oraz Rodrigue, który ostatnio rzucił 40 pkt ;]. Obaj są bardzo szczybcy, Shannon też, ale Farmar ogólnie jako gracz mnie nie przekonuje. Tu praktycznie równość jednak z małą przewagą dla Dallas.

To byłby dobry pojedynek i mam nadzieje, że Mavs pokazaliby klasę.. a nie zaczęli srać w pory przed Jeziorowcami.

Anonimowy
    Gość

Mavs kolejne rozczarowanie w PO do tego Cuban płaci 90mln za drużynę. Uważam, że powinni pozyskać typowego SG, a też bym się zastanowił nad zwolnieniem Carlies’a. Najlepiej jakby przedłużyli Haywooda choć to pewnie łatwe nie będzie bo to jeden z niewielu środkowych na rynku, ale MC kasy nie skąpi. Wydaje mi się, że Butler pożegna się z drużyną jak kiedyś dawałem taką propozycję do Pizdons go za Hamiltona. Beabubois powinien dostawać sporo minut, do tego podpisać jakiegoś rolesa na ławkę.

Coś tam było że Dirk może odstąpić od ostatniego roku kontraktu (czy jakoś tak) i teraz Cuban będzie miał problem bo czy nadal budować drużynę koło starzejącego się niemca, czy spróbować gruntownej przebudowy. Bo tak jak mówisz kolejny raz w PO klapa. Może połakomiłby się na lbj jakby coś już porobił z kontraktami i zmniejszył ilość płaconej gotówki do kasy nba nom chyba że o to mu chodzi ;)

Anonimowy
    Gość

Szwab to nieco specyficzny gracz pod którego trzeba dołożyć odpowiednie elementy układanki. Uważam, że LBJ byłby idealny i chyba lepiej gdyby był 1 opcją drużyny. Mavs kilka elementów mają na s’n’t z Lebronem.. Butler, Terry, Marion, Barea + cash za Lecraba, Westa, Parkera, Powe’a, a do tego re-sign z Haywoodem za MLE.
    C- Haywood / Damp
    F- Nowik / Najera / Powe
    F- James / Carroll
    G- Parker / West / Stevenson
    G- Kidd / Beaubois

Cavs mieliby duet z Wizards ;]
    C- Varejao / Hickson
    F- Jamison / Marion
    F- Butler / Moon
    G- Terry / rookie bądź FA
    G- Mo / Barea / Gibson
    tylko brak lidera…

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 60 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.