Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Cleveland Cavaliers
- Ten temat ma 82 odpowiedzi, 22 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 5 miesięcy temu przez
Marcinho.
-
AutorWpisy
-
2011-03-30 o 23:48 #11640
eMViPi <3
UczestnikWiesz ADZIO, co im takiego zrobił LeBron?
Po prostu odszedł do innego zespołu… te gwizdy, wyzwiska i obraźliwe transparenty działały tylko mobilizująco na Jamesa, ale raczej w pierwszym spotkaniu. Wczoraj to w ogóle całe Heat zawiodło z wyjątkiem Majka, który jak już dostał piłkę na dystansie to trójeczka była niemal pewna. Miami byli jacyś przytłumieni, D-Wade wchodził pod kosz i nie trafiał, LBJ bał się rzucać zza łuku (wyręczał go Bibby), Bosh też kilka razy bezsensownie popychał pod tablicą… lubię LeBrona i nie uznałbym tego jako jego porażkę tylko całego zespołu. Poza tymi wszystkimi aspektami sam Scott powiedział, że już teraz nie ma takiego negatywnego ciśnienia na LBJ w Cleveland, ludzie się uspokoili, a Heat zagrali po prostu bardzo słaby mecz. Nie wiem czy to zwycięstwo pozwoli Cavsom odnosić regularne wygrane, ale wiem jedno – jako, że kiedyś nie wierzyłem w możliwość się rozwinięcia tego zespołu teraz powinni uwierzyć oni w swoje siły.2011-04-29 o 20:06 #12296Tyrion
UczestnikCavs zapowiadają, że będą się usilnie starali wykorzystać to 14,5 bańki TPE co im po osieroceniu przez Króla zostało- czas do 10 lipca mają..
Ciekawi mnie jak w przyszłym sezonie rozwiązany zostanie problem JJ Hicksona- niby pokazywał w tym sezonie, że potrafi być efektywny w ataku,ale raczej przy dużych minutach- czy takowe po powrocie buszmena dostanie? Zarazem nadal jest/bywa dosłownie tępy w obronie- czasem miałem wrażenie, ze rotacji uczył się ogladając wideo z „obroną” Amare. Ciekawe czy Scott postawi na niego na stałe kosztem Jamisona na 4?2011-05-01 o 15:18 #12320Anonimowy
GośćWydaje mi się, że Cavs będą szukali nowego domu dla Varejao. Chcieli go oddać jeszcze podczas sezonu, podobno byli blisko porozumienia z Thunder jednak „buszmen” doznał kontuzji i było po ptokach. Zobaczymy kogo Cavs wybiorą w Drafcie i po wymianie z Baronem mają pick od Clippers. Wiadomo, że będą chcieli zdobyć Derricka Williamsa oraz Kyrie Irvinga. Stawiam, że Cavs opuści Varejao, Jamison i może Baron po udanym okresie w Cavs może ktoś na niego się jeszcze pokusi.
2012-01-30 o 15:06 #14922Jankes
UczestnikNa początek mam nadzieje, że nie jestem jedynym kibicem Cavs na forum
A dziś wygrana z Boston po świetnej 4 kwarcie
no i game winner Irvinga! Chłopak gra bardzo mądrze jak na swój wiek i pokazuje, że warto było na niego postawić. Jak na razie rookie of the year( choć Rubio jest blisko). Jak myślicie uda się awansować do Playoffs?2012-01-30 o 16:28 #14923kubakw
UczestnikCiężko wam będzie o Play-Offs. O tym, że Miami, Chicago, Atlanta, Philly i Indiana zajmą miejsca w pierwszej ósemce to chyba wszyscy jesteśmy przekonani. Celtics też się odbudowują powoli, Orlando grało przez długi czas naprawdę dobrze, Nowy Jork personalnie jest mocny i powinien się zebrać jakoś do kupy, a dodatkowo jest solidne Milwaukee. Moim zdaniem realnym celem dla Cavs jest teraz walka o ustabilizowanie formy gdzieś w okolicach miejsc 9-10. Taka jest na dzisiaj chyba siła Cleveland. Niestety muszą czekać na czyjeś wpadki, aby marzyć o ósmym seedzie. Gdyby Orlando się rozsypało, gdyby Nowy Jork się nie pozbierał, albo gdyby Boston nie wytrzymał trudów sezonu. Jeżeli dwa z tych trzech scenariuszów się spełniły to możecie o PO powalczyć, ale Cavs to jeszcze melodia przyszłości.
2012-04-03 o 08:09 #15236Skejcik
Uczestnikmoże uda się rozruszać to forum ;]
Cavs już nie wejdą do PO, jednak sezon ten w porównaniu do poprzedniego jest naprawdę udany. Wybierając Irvinga podjęli dobry wybór, a do końca nie byłem do niego przekonany. Popełnia jeszcze błędy, ale to rookie i się dopiero uczy grać w tej lidze. Tristan Thompson to dla mnie materiał na rezerwowego, ale solidny gracz. Bardzo możliwe, że będą mieli wybór w TOP 10 draftu więc powinni wybrać SG, albo gracza PF/C bo Jamison raczej nie wróci do Cavs. Varejo jak zdrowy wiele wnosi do tego „DD guy”. Cavs dodadzą kogoś z FA i z czasem powinni stawać się co raz lepsi, mają szansę na szybkie odrodzenie się po epoce Lebrona James’a.2012-04-03 o 12:27 #15239ADZIO
UczestnikRowniez niebylem przekonany co do Irvinga. Moze nie tyle co do talentu jak do psychiki i tego czy wytrzyma miano nastepnego ” choosen1 „. A tu mila niespodzianka 19 punktow na mecz 42% skutecznosci za 3 przy 48% z gry robi wrazenie i dodajac do tego blisko 6 asyst na mecz mamy ROTY
. Po Tristanie spodziewalem sie znacznie wiecej ;/ chociaz ostatnie 10 meczy podnislo jego cyferki, ale moze jest tak jak mowisz ze to jest gracz tylko na wchodzenie z lawki. Milym zaskoczeniem jest postawa A.Gee, ktory swoje zawsze wniesie do gry. Dobry wybor w drafcie i Cavs moga byc grozni w nastepnym sezonie…2018-09-10 o 18:47 #16687Marcinho
UczestnikRodney Hood zostaje w Cavaliers na kolejny rok z umowę wartą 3,4 miliona dolarów.
Restricted free agent Rodney Hood is signing a one-year, $3.4M qualifying offer to re-sign with the Cleveland Cavaliers, per league sources.
— Shams Charania (@ShamsCharania) September 9, 2018
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.