Cleveland Cavaliers

Strona główna Fora NBA Zespoły Cleveland Cavaliers

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 83 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Ostatnio CAVS bardzo mi imponują , pomimo braku MO potrafią wygrywać z każdym a Daniel Gibson zastępuję jedynkę tak dobrze że prawie nie widać różnicy w ich grze ,brakuje mi go w 3pt shootout bo w tamtym jak i w tym sezonie jest genialny zza lini i to oddają mu też statsy bo ma najlepszy % „trójek” z całej NBA, ostatnie 10-12 meczy Shaqa to całkowicie inny level niż początek sezonu , ostatnio dostał więcej minut i widać że wychodzi mu to na dobre , bardzo mądra gra inside a w defensywie jest murem którego mało kto przeforsuje , widać to po tym że Cavaliers są jedną z najlepszych defensywnych drużyn tego sezonu jeżeli Diesel utrzyma taką formę do PO to CAVS mają „25%” większe szansę na misia niż rok temu , pomimo wieku robi swoje tak jak robił to w HEAT.
    JJ Hickson rozgrywa swój sezon życia , jest świetny w S5 , doskonale rozumie się z Jamesem , z meczu na mecz jest coraz groźniejszy i kręci większe cyferki…
    Do tego Varejao i Moon dają dużo z ławki , szczególnie ten pierwszy w każdym meczu który oglądałem swoje zadania wykonuje na 5 z plusem był mało doceniany w Clevland ale teraz jest jednym z ważnych punktów tej drużyny , fajnie się zmieniają z JJ i Shaqiem w ten sposób cały frontcourt pozostaje przy siłach i nie zawodzi w ofensywie jak i defensywie…

no fakt nawet jak james jest na ławce to nie widać większej różnicy w ich grze. Jak dla mnie 60-70 % mają mistrzostwo. Chba tylko LAL może im namieszać…

Creative
    Uczestnik

Cavs wreszcie wchodzą na swój docelowy poziom. Shaq potrafi w krótkim czasie wykończyć kilka akcji, potrafi ciągle nieźle zbierać oraz całkiem nieźle wychodzi Mu granie 1 na 1 z Howardem. Ostatni mecz Cavs z Magic jest tego dobrym przykładem. Podoba Mi się, że Lebron ma jasno określony cel w tym sezonie – żarty się zkończyły i LBJ gra o swój 1 pierścień. Jestem zdania, że brak sukcesu w tym roku może przekreślić szanse na pozostanie Jamesa w Cleveland. Cavs z tak słabymi Celtics i nierównymi Magic wydają się być skazani na Finały NBA 😎

Anonimowy
    Gość

Masz rację Creative, ale zobaczymy co Ainge zrobi do trade deadline. Po ASW Celtics bez zmian w składzie też mogą się przebudzić choć na chwilę obecną to Cavs jest faworytem do wejścia do finału w EC.

JA uważam że jak LeBron nie zdobędzie w tym sezonie „krążka” to zmieni klub. Podobno Heat chcą go nabyć. Fajnie by było Wade i James…

Anonimowy
    Gość
    arturmiki wrote:
    JA uważam że jak LeBron nie zdobędzie w tym sezonie „krążka” to zmieni klub. Podobno Heat chcą go nabyć. Fajnie by było Wade i James…

Tylko Heat nie stać na Lebrona, chyba, że za o wiele mniejszą kasę. Ja szczerze nie widzę James’a i Wade’a w jednej drużynie – za wielko ego obaj mają, obaj gwiazdy i by chcieli aby piłka była ich. To są zbyt duże indywidualności i nie widzę aby stworzyli duet ala Jordan-Pippen.

„Krążek” pierwszy raz spotykam się z takim określeniem pierścienia bo chyba o to chodzi.

Teraz LBJ ma kolejną gwiazdę w składzie wg mnie jak nie wejdą do finału to naprawdę chyba udowodni, że Lebron nie ma tej psychiki jeśli cały skład będzie zdrowy jaką miał / ma jego idol MJ23.

Clippers4life
    Uczestnik

Pewnie odejdzie jak nie zdobędzie pierścienia,tylko nasuwa mi sie pytanie – dlaczego?Cavs z roku na rok coraz lepsi mogą stać sie prawdziwą potengą w NBA.Gdyby poszedł do jakiejś średniej drużyny to stracił by z 3 lata żeby wprowadzić tą drużyne na najwyższy poziom.

Panowie LBJ nigdzie nie odejdzie , bo nie ma już gdzie … Nets nie poczynili żadnych ruchów w tym oknie a mieli sporo ciekawych gwiazd do próby nawiązania jakiś rozmów , w lato jedynie z wielkich gwiazd do wzięcia będą Bosh i Johnson , DWade i LBJ zostaną tam gdzie są…
    LBJ ma teraz jeden z dwóch najlepszych zespołów w NBA i dobrze o tym wie , gdzie kolwiek pójdzie nigdzie nie będzie miał takich szans jakie będzie miał w CAVS…
    Nawet jeżeli nie zdobędzie błyskotki to i tak nie będzie się wygłupiał i nadal będzie walczył w CAVS.
    Co do duetu Wade i LBJ to tak jak już kiedyś Skejcik napisał ” Chyba jedynie jak by dali im dwie piłki” :D

Quote:
    Tylko Heat nie stać na Lebrona, chyba, że za o wiele mniejszą kasę. Ja szczerze nie widzę James’a i Wade’a w jednej drużynie – za wielko ego obaj mają, obaj gwiazdy i by chcieli aby piłka była ich. To są zbyt duże indywidualności i nie widzę aby stworzyli duet ala Jordan-Pippen.

Skejcik no niby masz rację, jednak sądzę, że jeśli Heat będą mieli kase a LBJ nie zdobędzie tytułu to jest to możliwe. Poza tym na All Star Game bardzo ładne akcje robili. A przecież w Miami Wade grałby na środku a LeBron mógłby mu tylko tam pomagać. Tak jak to czyni z M. Williams’em.

P.S. A co do tego „krążka” to rzeczywiście o pierścień chodzi :)

Miko
    Uczestnik

Słyszałem, że New Jersey Nets może zostać kupione przez jakiegoś Rosjanina, który będzie miał zamiar kupić LBJ! Ale jakoś nie wyobrażam go sobie w New Jersey…

Anonimowy
    Gość
    Miko wrote:
    Słyszałem, że New Jersey Nets może zostać kupione przez jakiegoś Rosjanina, który będzie miał zamiar kupić LBJ! Ale jakoś nie wyobrażam go sobie w New Jersey…

To jesteś nie na czasie bo on już kupił Nets. Ten rusek nazywa się Michaił Prokhorov, a jego fortuna jest szacowana na 9,5mld.

Miko
    Uczestnik

Dobrze, że mi mówisz, bo ostatnio rzeczywiście zaniedbałem, aby być na bieżąco :)

Heh no ja też nie moge sobie wyobrazić LeBrona w Nets. Ale to by było okropne żeba tak zmarnować Jamesa. Na pewno nawet James (sam) by im nie pomógł. Według mnie jeśli by już mieli zaszaleć to radziłbym trochę niższą półkę np. Rose, Billups lub zainwestować w jakieś młode talenty. Może kupno Griffina lub M. Gasola byłoby dobrym rozwiązaniem. No ale poczekamy do lata to zobaczymy.

Anonimowy
    Gość

Rose i Billups? Jak na to wpadłeś? Bulls nagle oddają swojego najlepszego gracza, a Denver mózg zespołu do tego CB ma już 34 lata ;). Nets mają tyle kasy, że spokojnie mogą go obudować dobrymi graczami, nowy coach też będzie. Nie wiem czemu od razu byłby zmarnowany…

Skejcik źle mnie zrozumiałeś. Co do Rosa i Billupsa to podałem przykład ale nie do transferu tylko jakiej klasy ma być gracz. A napisałem że James byłby zmarnowany jakby przeszedł do Nets sam tzw bez żadnego wsparcia :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 83 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.