Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Właśnie ostatnio sporo się zastanawiałem nad tymi blowoutami i tak sobie wywnioskowałem żeby lepiej nie zdejmować ich na tak długą ilość czasu mimo wysoko prowadzonych meczów … Bosh już się skarży , jest sfrustrowany swoimi statsami i niedługo może zacząć (o ile już tego nie robi) psuć chemię w zespole , a już wolę mieć zadowolnego Bosha i ogólnie Big3 niż Maglorie , czy Eddiego Housa którzy zamykają rotacje drużyny … Niby mówili przed sezonem że dla nich statsy się nie liczą , no ale nie ma się czemu dziwić skoro zawodnik notuje 7pkt , 6 zb mniej niż w tamtym sezonie, teraz trzeba myśleć co zrobić żeby morale Bosha znowu wróciły na optymalny poziom , i moim zdaniem nawet przy blowoutach nie można go zdejmować żeby trochę nadrobił swoje statystyki i poczuł się pewniej …
    LBJ też przy swoich low scoring games nie wyglądał na zadowolonego , moim zdaniem lepiej mieć szczęśliwą Big3 niż końcową linie rotacji … zresztą oni wiedzieli na co się piszą.

Tyrion
    Uczestnik

no ale to było do przewidzenia, że te staty im tak pospadają- dlatego tak się tutaj kłóciłem z min twoimi przewidywaniami.. piłka jest tylko jedna.. a założenie tego oszczędzania jest raczej takie, że na tle rezerw rywala to oni i tak niczego wartościowego nie sprawdzą, a zawsze to większa szansa na głupi uraz, jak grasz już na luzie ;)

Swider
    Uczestnik

Taka jedna myśl mi się nasunęła na temat Miami,bardzo odległa i bardzo teoretyczna ale jednak;) Jeśli wielka trójka w Miami okazała by się niewypałem,wówczas mogła by się tak naprawdę okazać niewypałem na kolejne kilka sezonów bo przecież w salary miejsca nie będą mieli aby wzmocnić drużynę kimś naprawdę wartościowym a nie spadną też tak nisko aby z draftu pozyskać kogoś kto z miejsca będzie gotowy do gry w NBA. No tak zostaje kombinowanie z jakimiś wymianami ale z drugiej strony patrząc obecnie na cyferki na przykład Bosha są one zwyczajnie przeciętne na poziomie na pewno nie żadnego all stara i pytanie brzmi czy znajdzie się jakiś ewentualny chętny na wymianę za przeciętnego Bosha z wysokim kontraktem? Tym bardziej,że Heat za tego właśnie Bosha chcieli by zapewne przynajmniej dwóch dobrych playerów a z tym może być problem jak na moje:P No oczywiści tak jak pisałem na początku wybiegłem „lekko” w przyszłość ale patrząc z tej perspektywy przyszłość w Miami nie musi być wcale taka kolorowa jakby się to wszystkim przed sezonem mogło wydawać jednak z drugiej strony równie dobrze mogą jeszcze w tym sezonie zdobyć mistrzostwo i zamknąć wszystkim usta tak więc czas pokaże;)

Wiadome było od początku, że komuś cyferki spadną. Miami zdobędzie tytuł tylko wtedy gdy All-Star tam znajdujący się zrezygnują ze swojego statusu i będą grać dla drużyny, a nie dla siebie. Wydaję mi się, że to właśnie będzie ich największy problem, ale czy pogodzą się z taką właśnie rolą czas pokaże.

Anonimowy
    Gość

Podobno Rockets pytają Wolves o Kevina Love… jeszcze jakieś inne drużyny o niego pytały, jednak Kahn nie jest zbyt chętny do transferu swojego gracza. Mając Scolę i nawet gdyby pozyskali tego Love’a to by chyba świadczyło o rebuildingu składu i transferze Scoli bo po co im dwie czwórki.

Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Podobno Rockets pytają Wolves o Kevina Love… jeszcze jakieś inne drużyny o niego pytały, jednak Kahn nie jest zbyt chętny do transferu swojego gracza. Mając Scolę i nawet gdyby pozyskali tego Love’a to by chyba świadczyło o rebuildingu składu i transferze Scoli bo po co im dwie czwórki.

Ja też bym chętnie nie oddawał Love’a :) Kevin dzisiaj pokazał swój talent – 31 pkt i 31 zb jest pierwszym meczem 30/30 od pamiętnego wyczynu M.Malona w ’82. Chłopak zebrał 15 piłek w samej III kwarcie… szacunek 😎

Jason Kidd w dzisiejszym meczu z 76ers przekroczył magiczną barierę 11.000 asyst w karierze… :cool1:

Patryk2224
    Uczestnik

Wreszcie Love dostał tyle minut ile powinien i wykorzystał to w pełni możliwość
    [my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=Yf-syAsJFAw&feature=player_embedded#![/my-youtube]

Już wcześniej się dziwiłem czemu tak mało gra no ale po tym meczu może to się zmieni. Co do oddania Love o tym w Minnesocie nie powinno wogóle być mowy.

Creative
    Uczestnik
    Quote:
    The New Orleans Hornets waived backup forward Joe Alexander, who had been on the inactive list for all seven games, league sources confirmed Saturday.

Demps szykuje jakąś wymianę ? :D

Clippers4life
    Uczestnik

Clippers pozbyją sie Barona przed Thanksgiving Day.

Jak już to pozbędą a nie pozbyją …
    A tak wgl to nie wprowadzaj ludzi w błąd , Los Angeles Clippers pozwolą odpocząć Baronowi aż do święta dziękczynienia, dopiero po nim możemy się spodziewać jego powrotu z kontuzji…

Clippers4life
    Uczestnik

Ja słyszłem od kolegi który sie na serio zna , że jednak chcą go wywalić też za niedługo.

Tyrion
    Uczestnik

To wygląda tak, że odpocznie faktycznie do Święta, ale może też już nie zagrać w tym roku, jak nie zbije wagi:

Quote:
    Lisa Dillman of the L.A. Times tweeted Friday that Baron Davis will be out until at least Thanksgiving due to his knee injury. Baron’s nightmare of a season continues and Eric Bledsoe looks like the starter until further notice. In fact, unless Baron loses some weight, gets in shape and gets fully on board with Vinny D, he may not start another game this year. Hold him if you want, but we wouldn’t be mad at you for kissing him goodbye.
    Clippers4life wrote:
    Ja słyszłem od kolegi który sie na serio zna , że jednak chcą go wywalić też za niedługo.

No i co ? Napisałeś jak na pewniaka że odejdzie przed świętem dziękczynienia co nie jest prawdą bo ten artykuł (RealGM) dotyczył jego kontuzji a nie wymiany … Widocznie kolega nie zna się już tak dobrze na Angielskim

Clippers4life
    Uczestnik

To przepraszam , nie zajżałem nawet na GM tylko napisałem. :(

* Są plotki o trade z udziałem DeMarcusa Cousinsa z Sacto, które są spowodowane problemami wychowawczymi i zgrzytami na linii zawodnik-sztab
    *Dwight Howard & Carmelo Anthony mają po 10 fauli technicznych i są liderami w tej klasyfikacji. Czytałem że po 16 przewinieniach technicznych zawodnik musi pauzować. Ale na ile meczów ?
    * Chris Douglas-Roberts, bo o nim mowa będzie zmuszony grać w specjalnych goglach, ponieważ w czasie jednego z treningów został uderzony w oko i doszło to uszkodzenia siatkówki oka. „- Najgorzej było w momencie, kiedy włożyli mi do oka igłę i rozpoczęli zamrażanie uszkodzonego miejsca. Nigdy tak nie doświadczyłem takiego bólu”

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.