Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 11 wpisów – od 451 do 461 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Patryk2224
    Uczestnik

Koniec sezonu dla Derona Williamsa powodem tego jest kontuzja prawego nadgarstka, nie wystąpi już do końca sezonu regularnego, ale i tak Nets nie mają szans Na Play-off.

Badanie rezonansem magnetycznym wykazało, że Deron, ma odpryski kości w prawym nagdarstku. Nets nie poinformowało czy Deron przejdzie operację.

LeBron wykupił udziały w Fc Liverpool.

Matka LeBrona Jamesa, Gloria James, została zaaresztowana przez policję w Miami pod zarzutem napaści. Gloria została zatrzymana po awanturze w Fontainebleau Hotel na ulicy Collinsa 4441.

Przemysław Karnowski i Mateusz Ponitka zagrają o 4.00 w meczu „Nike Hoop Summit” USA-Reszta Świata. Jest to jedna z największych imprez w USA na poziomie szkół średnich. Fajna sprawa, że młodzi Polacy są doceniani na świecie i kto wie czy w przyszłości nie doczekamy się kolejnych Polaków w NBA. (Oczywiście nie licząc rybaka, który wcześniej czy później jako komentator albo zawodnik zaistnieje tam xD) Jak ktoś jest chętny transmisja darmowa będzie na FIBA TV

Howi12
    Uczestnik

obecnie 5 polaków z rocznika 93 jest obserwowanych przez czolowe druzyny szkół DUKE, OHIO, NORHT CALIFORNIA i jeszcze jakies 2 jedna z nich to KENTUCKY ostatniej nie pamietam.
    nazwisk równiesz nie pamietam gdyż tą wiadomosc czytałem bardzo dawno. Poprostu nie pamietam.

Howi12 wrote:
    obecnie 5 polaków z rocznika 93 jest obserwowanych przez czolowe druzyny szkół DUKE, OHIO, NORHT CALIFORNIA i jeszcze jakies 2 jedna z nich to KENTUCKY ostatniej nie pamietam.
    nazwisk równiesz nie pamietam gdyż tą wiadomosc czytałem bardzo dawno. Poprostu nie pamietam.

Ja nie pamiętasz to po cholere wgl piszesz o tym ? :wall: W dzisiejszą noc zagra dwóch Polaków – Mateusz Ponitka (znam osobiście) i Przemysław Karnowski, czyli nasze największe gwiazdy z zeszłorocznych Mistrzostw Świata w Hamburgu. Po drugie w życiu nie słyszałem o college’u: „NORHT CALIFORNIA”. Pomijając, że powinno być North to chyba chodzi Ci o CAROLINE a nie Californie….

Ta piątka o którym mówił Howi to Mateusz Ponitka, Przemysław Karnowski, Piotr Niedźwiecki, Michał Michalak i Tomasz Gielo. Z tej grupy tylko Gielo jest zdecydowany wyjechać i grać w NCAA. Ponitka i Karnowski się jeszcze zastanawiają, a Niedźwieckiemu do Ameryki zbytnio się nie spieszy. Aby dostać się do NBA niekoniecznie trzeba grać w NCAA, ale oni wiedzą kiedy będą gotowi na wyjazd. Jedno jest pewne, że jeżeli będą w przyszłości zagrać w najlepszej lidze świata, muszą wyjechać z Polski do Stanów, albo do zachodnich klubów europejskich.

;]=
    Uczestnik

Ciekawi mnie jak Karnowski sobie poradzi. Na pewno 2 liga w której obecnie gra jest dla niego zdecydowanie za słaba. żeby się rozwijać musi wejść na wyższy poziom rozgrywkowy. jestem bardzo ciekawy jak młody sobie poradzi i jak się jego kariera koszykarska potoczy.

Już sobie ostrzę zęby na ten meczyk :D Wspaniale się to zapowiada , pierwszy raz zobaczyć polaków w tym meczu :D
    Oby Karnowski tam zrobił z 15 zbiórek :D To wtedy jakiś dobry uniwerek myślę , że zechcę go przytulić :D

A Ponitka niech wyciśnie z 25 pkt. To myślę , że też dobrzy się zgłoszą :D

Jak myślicie do jakich uniwersytetów trafią?? ( jeśli się zdecydują na NCAA oczywiście)
    Nie na realne szanse a na takie obstawianki i jak byście chcieli ??
    Ja bym chciał zobaczyć Ponitkę w Florida Gators , a Karnowskiego w Ohio State ( z tego względu iż ta konferencja , w której jest Ohio , słynie z dobrej gry podkoszowej , jak i zawodników podkoszowych)
    A jakie są Wasze typy ???:D

Tyrion
    Uczestnik

Ogólnie to już pisałem o 10 trójkach Ty Lawsona w meczu z Wilczkami na sb, ale jako iż mamy tu do czynienia z rekordem ligi, to dodam tez tutaj, a rekord ten mianowicie polega na tym, że trafił on 10 trójek z rzędu w jednym meczu..Szkoda tego jednego pudła, bo wynikiem 10/10 pobił by też rekord Sprewella i Bena Gordona, czyli 9 trójek bez pudła w meczu
    A w sumie jego kolega z teamu, czyli Nene też się zakręcił koło rekordu, pudłując wszystkie 8 wolnych- rekordzistą w tej raczej niechlubnej kategorii jest Szak, który zaliczył mecz z 0/11 ft

Tyrion
    Uczestnik

Taka żenująca „ciekawostka” coby sobie nabić posta- Devin Harris zamierza w lato dużo pracować nad trójkami i nad „off-ball defense”. Ostatnio w meczu z Blazers wyrównał career -high 5 trójek w meczu, ale w sezonie rzucał ze skutecznością tylko 32,3%, a w systemie Jazz trójka u rozgrywającego jest bardzo ważna, co widać tez po wzroście ilości jego prób takich rzutów w barwach Jazz..

Obrońca Golden State Warriors, Monta Ellis prawdopodobnie nie wystąpi w ostatnim meczu swojego zespołu z Portland Trail Blazers. Przyczyną jest zdiagnozowany w poniedziałek wstrząs mózgu po zderzeniu się z DeMarcusem Cousinsem i ciężkim upadku na głowę w meczu z Sacramento Kings. Ellis opuścił też wczorajszy mecz z Nuggets.
    Monta został zwolniony ze szpitala po tym jak był zmuszony spędzić tam noc w celu dokładniejszych badań.
    „Zawsze tak jest jak zderzysz się z większym gościem” – powiedział Ellis – „Nie życzyłbym takiego wypadku nawet największemu wrogowi”
    Rzucający obrońca Warriors, jest liderem w klasyfikacji średniej minut spędzonych na parkiecie – 40.3 MPG.Zalicza również 24,1 punktu 5,6 asysty i 3,5 zbiórki i był na najlepszej drodze aby po raz pierwszy w karierze zagrać we wszystkich 82 meczach sezony regularnego. W tym wypadku będzie musiał poczekać z realizacją tego celu do następnego sezonu.
    Minuty Ellisa już zostały ograniczone ze względu na jego przeciążone kostki. W niedzielnym meczu zagrał tylko 26 minut w czasie których zaliczył 7 punktów i 4 asysty. Został sfaulowany przez Cousinsa podczas wejścia pod kosz, a następnie upadł na ziemię uderzając głową w parkiet.
    Następnie przez chwilę nieruchomo leżał na ziemię, ale za pomocą kolegów zdołał odzyskać równowagę. Udał się do szatni i już się nie wrócił.

Tyrion
    Uczestnik

Phil Jackson zapłaci 75k za nieautoryzowane komentarze na temat CBA i lockoutu, i dodatkowo jeszcze taką samą karę zapłaci organizacja Lakers-kolejne grzywny w ostatnich dniach..

Grizzlies są podobno blisko dogadania przedłużenia Zacha

Wyświetlanie 11 wpisów – od 451 do 461 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.