Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

Jednak Hawks powiedzieli, że Smith nie jest na sprzedaż. Smitha to tylko za środkowego powinni się pozbyć jeżeli znowu będą myśleć nad jego transferem.
    *Melo jest „szczęśliwy” bo Nuggets wygrywają jednak powinni użyć wygasającego kontraktu K-Marta w jakieś wymianie.

Clippers4life
    Uczestnik

Niech nie oddają Smitha , dobry rebound i defens pod koszem.

* Griffin chce grać w reprezentacji USA :D
    * Boozer już lekko trenował.

* Bosh rozmawiał z LBJ na temat zgrania drużyny. Chris powiedział, że inaczej sobie to wyobrażał i jest z tego powodu zagubiony.

Anonimowy
    Gość
    Shaggy wrote:
    * Bosh rozmawiał z LBJ na temat zgrania drużyny. Chris powiedział, że inaczej sobie to wyobrażał i jest z tego powodu zagubiony.

Chyba jednak wychodzi o czym wspominało się latem, że jest o jedną „gwiazdę” za dużo. D-Wade i CB4 to byłaby najlepsza opcja, mogli stowrzyć kolejny silny duet typu „niski – wysoki”. LeBron wiadomo super gracz i gdy pozostała dwójka zwodzi to weźmie mecz na siebie jednak lepiej dla Miami gdyby jednak nie dołączał do Heat. Wtedy mieliby więcej kasy na wzmocnienia latem i można było lepiej obudować Flasha z Wiertarką. BTW jeden z powodów odejścia Bosha do Miami było to, że za mało mówiono o nim w kanadyjskiej TV ;)

*Hawks w ogóle nie rozmawiali z Pistons o wymianie Crawforda z Prince’a.
    *Możliwe, że Shaq wróci na mecz z Heat.
    *Curtis Jerrells, który został zwolniony przez Hornets był na workaoutach w Minnesocie.
    *Kontuzja Monty Ellisa nie jest poważna.

Jak już do tego doszliśmy to: Kto Waszym zdaniem jest zbędny w Miami ?

Anonimowy
    Gość
    rybak90 wrote:

Skoro zaczynasz dyskusję to sam najpierw wyraź swoje zdanie.

Patryk2224
    Uczestnik

Moim zdanie Chris Bosh jest zbędny myślałem że on będzie w Miami zajmował się obroną a ze zbiórkami jest fatalnie a w ataku musi miejsce pod koszem udostępniać dla wade’a i james’a dla możliwści penetracji dla nich. Widze w Miami zgranie dobre między James’em i Wade’m ale jakoś Bosh niczym mi nie imponuje w Miami i myśle że w końcu bedzie tak zirytowany że w końcu będzie miał dosyć gry na Florydzie.

Skejcik wrote:
    rybak90 wrote:

Skoro zaczynasz dyskusję to sam najpierw wyraź swoje zdanie.

Co do tego faktycznie lepiej zadać pytanie wyrazić swoją opinie i pózniej podyskutować :)

CZasu mi zabrakło…
    Co to tematu: Moje zdanie jest podobne to Patryka bo Miami sprowadziło Bosha praktycznie tylko do obrony. Miał się zając zbieraniem i blokami a LBJ&DW mieli zrobić co trzeba w ataku.
    Jeśli jesteśmy przy zbiórkach to
    Wade: 6,4
    James: 5,5
    Bosh: 5,9
    Ja myślałem że Bosh bedzie miał ok. 10-13 reb a tymczasem jest o niebo gorzej.
    Może pogra tam jeszcze z dwa lata i znudzi mu się taka gra.
    PODSUMOWANIE: niewypał

Patryk2224
    Uczestnik

No statystyki narazie ma fatalne ale to za wcześnie by osądzać że to jest niewypał może jeszcze się odnajdzie w grze Miami bo to wszystko jest jeszcze budowane ale jeśli tak dalej będzie no to nie widzę zbytni Bosh’a w Miami

Tyrion
    Uczestnik

Nie wiem, kto jest tam zbędny, ale wiem, że dobry podkoszowy defensor( klasa wyżej niż Joel) jest im niezbędny.. A co do Bosha to faktycznie na razie gra słabo, ale to on może być odpowiedzią na największą bolączkę Heat, a mianowicie punkty z pomalowanego i z post upu- tego im tam brakuje, a nikt inny się do tego nie nadaje, a na razie są zbyt bardzo nastawieni na jumperkowanie…
    Z innej beczki- pojawiają się( chyba, że były wcześniej, a przeoczyłem) plotki, tudzież ploteczki, że za kontrakt Peji do Hornets może trafić Iguodala…

Anonimowy
    Gość

Jak się pozbędą Bosha to kto będzie tam punktował spod kosza? Na razie Bosh się nie wdrożył jednak trzeba pamiętać, że to jeden z lepszym PF w lidze. LeBron póki co chyba jeszcze nie czuje się w roli „Pippena” w meczu z Hornets był nieco pasywny. Trzeba jednak nieco poczekać na to ich zgranie, zobaczymy co pokażą dziś z Celtami… jak z czasem nie poprawi się ich gra to albo zmiany w składzie, albo powrót Pata na ławkę ;)

Creative
    Uczestnik

Nie ma to jak oceniać transfery po 8 meczach Heat… :wall:
    Bosh poradzi sobie w Miami. Faktycznie na tablicy zawodzi, ale Chris nie będzie zbierał po 13 piłek w meczu Rybcio ( 8-9 zbiórek na mecz to będą jego cyferki ). Heat potrzebują jakiegoś konkretnego Centra. Kogoś kto potrafi grać na tablicy, nieźle bronić 1 na 1 i rzucić coś z pomalowanego. Joel czy Big Z nie nadają się do tej roli. Pierwszy jest za drewniany w ataku, a drugi za miękki w obronie. Wokół tej drużyny wytworzyła się za duża presja wyniku – ten team jest ciągle w budowie. Dopiero z czasem wyjdą ich słabości, które będzie trzeba poprawiać. Miami nie jest jeszcze na takim etapie jak Celtics czy Lakers. I jeszcze jedno… Pat Riley wydaje Mi się idealnym trenerem dla tego zespołu. Erik Spoelstra nie jest zły, ale w tym sezonie raczej nie zapewni Heat Mistrzostwa…

Dzisiejszy wyczyn Walla jest trzecim pod względem wieku Pana osiągającego go. Wall zdobywając Triple-double dzisiejszej nocy miał 20lat i 65dni i wyprzedził Magica, który swoje pierwsze trzy statystyki z podwójnym wynikiem zanotował, gdy był o 10dni starszy niż teraz jest Wall.
    Johna wyprzedzają w tej klasyfikacji:
    20 lat, 20 dni – LeBron James (2004/05)
    20 lat, 23 dni – LeBron James (2004/05)
    20 lat, 54 dni – Lamar Odom (1999/00)

No w sumie fakt Creative że 13 nie zbierze bo to nie klasyczny center, ale 10 w zasięgu:)

Tyrion
    Uczestnik

Nie- 10 nie jest w jego zasięgu, bo bez żadnego porządnego reboundera w składzie grając w Toronto przeciętnie po 37 minut w meczu miał w najlepszym sezonie 10,8 reb per game, a teraz ma i Wade’a i Jamesa obok siebie, którzy jednak sporo zbierają( głownie w obronie), a dodatkowo gra i będzie grał mniej minut, bo Heat to jednak jest team, który mimo pewnych braków, w wielu meczach będzie zaliczał blowouty i jego obecność na parkiecie nie będzie niezbędna ;)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.