Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 316 do 330 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość
    Quote:
    Carmelo Anthony could have become a member of the Knicks on Monday night.

New York president Donnie Walsh turned down an offer from Denver that one team official classified as „steep.”

According to a team source, „there is a deal to be made” but the most recent machination wasn’t to Walsh’s liking.

The Nuggets offered Anthony and Chauncey Billups to the Knicks for Danilo Gallinari, Raymond Felton, Eddy Curry and at least one first-round pick.

The New York Daily News writes that the Nuggets are focusing on the Knicks and Bulls, with the Mavericks and Rockets as wild cards

Nuggets też rozważają zostawić Melomana do końca sezonu.

*Portland jest gotowe na oferty w sprawie Joela Przybilli.
    *Houston chcą sprzedać Battiera.
    *Jeff Hornacek został asystentem Corbina.

Tyrion
    Uczestnik

* Hawks szukają back upu na backcourt- podobno bardzo interesują się Ramonem Sessionsem
    *Rip negocjuje bayout z Pistons, a w przypadku, gdyby sprawa znalazła swój szczęśliwy finał, zainteresowani nim są bardzo Celtics, którzy potrzebują scorrera z ławki

Anonimowy
    Gość

Wątpię by Cavs oddali Sessionsa, ostatnio gra lepiej po za tym ktoś musi im zastąpić Mo Willa. Hawks nie mają nikogo oddać w zamian.
    *Nets są gotowi na ponowne rozmowy w sprawie Melo, a jednak ;>

ADZIO
    Uczestnik
    Quote:
    – Pewnego dnia możecie spojrzeć na parkiet i znowu mnie zobaczyć, grającego z 50-tką na karku. Nie śmiejcie się, nie ma rzeczy niemożliwych – mówił Michael Jordan, kiedy we wrześniu 2009 roku trafiał do koszykarskiej Galerii Sław. Kiedy kilka dni temu, Jordan pojawił się na treningu drużyny Charlotte Bobcats nie jako jej właściciel, tylko porzucać do kosza, spekulacje się zaczęły. Jordan pewnie ciągle mógłby zdobywać po 20 punktów w meczu, ale akurat w jego przypadku forma sportowa nie ma wiele wspólnego z tym czy może, czy też nie wrócić do gry w NBA.
    Anonimowy
    Gość

Tylko ja kompletnie nie rozumiem Knicks w tym momencie? Troją się, żeby tylko dostać Anthony’ego, a ja specjalnie nie wiem dlaczego aż tak. Bo spójrzmy prawdzie w oczy, co on ich zbawi w tym sezonie? W Play Offach i tak nie powalczą, zwłaszcza jak w zamian za niego oddadzą pół składu. Inna sprawa, że to co oni chcą za Melo oddać jest kompletnie nie proporcjonalne do rzeczywistej wartości gościa, zwłaszcza patrząc na jego schodzący kontrakt, Nuggets chcą wycisnąć NYK jak się da, a oni nie wiedząc czemu na to kompletnie przyzwalają. No bo kto normalny oddaje 3 czy nawet 4 graczy z pierwszej piątki za jednego grajka, którego za pare miesięcy można mieć na dużo lepszych warunkach. Od razu zaznaczam, że strach przed tradem do Nets jest tu raczej niemożliwy, no bo po co to Anthony’emu?

Anonimowy
    Gość

Rosjanin ma większe jaja niż Dolan i nie zdziwiłbym się gdyby lepszą ekipę zbudował Melo. Osobiście chciałbym, aby Melo poszedł do New Jersey. Teraz Denver zażyczyło sobie jeszcze Mozgova od NYK… Nuggets są w kropce, ale i tak sobie nieźle pogrywają.

ADZIO
    Uczestnik
    Quote:
    The Nuggets traded Melo to the New York Knicks tonight, a league source said. Denver gets Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Timofey Mozgov, the Knicks 2014 first-round draft pick, the Warriors’ 2012 second-round pick, the Warriors’ 2013 second-round pick and $3 million in cash.

Anthony will go to New York, along with Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter and Renaldo Balkman.

Wkońcu koniec „Melodramy” !!!!!!!!!!!!!!

kubakw
    Uczestnik

Powiem szczerze, liczyłem na to, że Melo zostanie do końca sezonu w Denver, a dopiero potem podpisze z NYK. Szkoda mi Feltona, Chandlera i Gallinariego, bo moim zdaniem do spółki ze Statem i Fieldsem tworzyli ten nowy Nowy Jork. Teraz nie wiem, co się z tą drużyną stanie. Niby dostali Billupsa, Melo i 3 role playerów(ew. 2 spadające niskie kontrakty), ale moim zdaniem Knicks mogą być teraz słabsi, niż byli. Trochę straciłem sympatię do tej drużyny w tym momencie.

Anonimowy
    Gość

Jak napisał Adzio koniec już z tym. Teraz Knicks i Nuggets wiedzą na czym stoją, jednak Nets zachowają Favorsa i picki, a z drugiej strony to nawet dobrze. Jestem ciekawy jak Billups będzie sobie radził w run n gun. BTW Anthony Randolph i kontrakt Curry’ego lecą do Wolves.

*Celtics i Rockets rozmawiają o wymianie Shane’a Battiera. Pozyskanie tego gracza na pewno by pomogło Celtom, niezłe b-ball IQ, dobry obrońca i potrafi walnąć za 3.
    *Nets i PTB rozmawiają o wymianie Harrisa, Murphy’ego za Millera i Przybillę.. przecież Dre niedawno mówił, że on nie chce grać w drużynie, która robi przebudowę. Przecież za Harrisa można dostać więcej, co ten głupi Billy King kombinuje! :/

MikolajHeat
    Uczestnik

A moim zdaniem bardzo dobrze że Melo opuścił w końcu tą górniczą drużynę i odświeży jakiś nowy klub. Przecież Do Knicks`ów przeszedł wielki Amar Stoudemire więc Anthony będzie miał z kim grać! Wydaje mi się że jeżeli Knicks`i zostaną przy tym składzie to mogą jeszcze namieszać…

pzdr

ADZIO
    Uczestnik

bez klasowego srodkowego to moga co najwyzej bigos w garnku pomieszac i watpie ze Williams czy Balkman beda wstanie zastapic Gallo i przynajmniej ostatnio dobrze grajacego Mozgova. Szczegolnie ze ten tradebuster bedzie mial wplyw na druzyne przez pare najblizszych meczy a Kniksi sa tylko na 6 miejscu w konferencji. Niezycze zle druzynie z NY ale sadze ze poczatki beda identyczne jak po wymianie Suns – Magic. Rewelacji raczej sie niespodziewam.

Anonimowy
    Gość
    MikołajHeat wrote:
    przeszedł wielki Amare Stoudemire więc Anthony będzie miał z kim grać!
    pzdr

Wielki to znaczy co?

Adzio słuszna prawda o tym środkowym, przecież pod koszem oni mają Turiafa i psuedo podkoszowego Shawne Williamsa. Na bank wiadome, że D’Antoni będzie dawał Stata na 5, a Melo na 4 ;)
    Edit: pojawiła się plotka, że Gallinari może jeszcze zostać oddany do innej drużyny, a Clippers, Nets i Raptors są nim zainteresowani.

ADZIO
    Uczestnik

Dokladnie. Po wymianie pod koszem zostanali praktycznie z niczym :

Stat wiadomo ze podoła
    Shawne Williams
    Renaldo Balkman
    Shelden Williams
    Ronny Turiaf chyba nadal jest kontuzjowany

Skład NYK zostal za niski. Walka o 6-8 w konferencji ok, ale juz walka w PO przeciwko Celtic`s czy nawet Magic ktorzy tez nadal nieposiadaja zmiennika dla Howarda niemaja szans w PO.

****************************************************************************************************************

To może nie być jeszcze koniec wymian dla Nuggets. J.R. Smith, Nene i Kenyon Martin mogą odejść z Denver jeszcze przed zamknięciem okienka transferowego w czwartek. Nuggets prowadzą też negocjacje z New Jersey Nets i Dallas Mavericks w sprawie oddania do Nets pozyskanych z Nowego Jorku Feltona i Mozgowa. W ramach tej wymiany do Dallas miałby powrócić rozgrywający Devin Harris. Nie wiadomo jeszcze kogo otrzymaliby dzięki temu Nuggets.

Patryk2224
    Uczestnik

Dla mnie to jest jedna wielka głupota ze strony Knicks to może byc tak jak Miami na początku gwiazdy są ale co z tego skoro grali słabo role playerzy i były przegrane zresztą lepiej było poczekać aż Melo skończyłby się kontrakt i wtedy go przejąć teraz sporo razem będą zarabiali Stoudemire i Melo i pózniej może zbraknać pieniędzy na innych dobrych zawodników

Anonimowy
    Gość
    Patryk2224 wrote:
    Dla mnie to jest jedna wielka głupota ze strony Knicks to może byc tak jak Miami na początku gwiazdy są ale co z tego skoro grali słabo role playerzy i były przegrane zresztą lepiej było poczekać aż Melo skończyłby się kontrakt i wtedy go przejąć teraz sporo razem będą zarabiali Stoudemire i Melo i pózniej może zbraknać pieniędzy na innych dobrych zawodników

Ale nie rozumiecie, że grozi lockout. Melo chciał iść do NY, a Denver postanowiło, że nie chce go już trzymać dalej i zgodzili się na deal. Melo mógł być stratny jeśli Nuggets nie podpisaliby nowej z nim, a sezon 11/12 został odwołany. Jak może zabraknąć kasy? To jest tak wielka różnica czy wzięli teraz Melo czy latem?

Wyświetlanie 15 wpisów – od 316 do 330 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.