Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Creative
    Uczestnik
    Quote:
    Podczas meczu rozgrywanego minionej nocy Kevin Garnett z Celtics i Charlie Villanueva z Pistons zostali ukarani przewinieniami technicznymi w trzeciej kwarcie za ostrą wymianę zdań. Zawodnik drużyny z Detroit ujawnił na swoim Twitterze przebieg tej rozmowy – KG powiedział, że jestem chory na raka. Jestem tym wkurzony, bo wiecie, jak wiele osób zmarło na raka, a on robi sobie z tego żarty. Znałem zbyt dużo osób, które odeszły z tego powodu i traktuje je wyjątkowo. KG gada sporo bzdur i zapewne nigdy nie brał udziału w walce. Bardzo bym chciał zmierzyć się z nim w ringu. Zdemaskowałbym go. :D

Charlie Villanueva w dzieciństwie zachorował na nietypową dolegliwość, w konsekwencji której jego ciało zostało pozbawione całego owłosienia – podobnie sytuacja wygląda w przypadku osób chorych na białaczkę, do czego nawiązywał Kevin Garnett w swoich zaczepkach słownych.

Cały KG :slap:

KG na swoim twiterze wyjaśnił że powiedział że Charlie jest rakiem drużyny (niby)

jender
    Uczestnik
    Creative wrote:
    Podczas meczu rozgrywanego minionej nocy Kevin Garnett z Celtics i Charlie Villanueva z Pistons zostali ukarani przewinieniami technicznymi w trzeciej kwarcie za ostrą wymianę zdań. Zawodnik drużyny z Detroit ujawnił na swoim Twitterze przebieg tej rozmowy – KG powiedział, że jestem chory na raka. Jestem tym wkurzony, bo wiecie, jak wiele osób zmarło na raka, a on robi sobie z tego żarty. Znałem zbyt dużo osób, które odeszły z tego powodu i traktuje je wyjątkowo. KG gada sporo bzdur i zapewne nigdy nie brał udziału w walce. Bardzo bym chciał zmierzyć się z nim w ringu. Zdemaskowałbym go. :D

Charlie Villanueva w dzieciństwie zachorował na nietypową dolegliwość, w konsekwencji której jego ciało zostało pozbawione całego owłosienia – podobnie sytuacja wygląda w przypadku osób chorych na białaczkę, do czego nawiązywał Kevin Garnett w swoich zaczepkach słownych.

Charlie nie może przeżyć, że go KG robił jak chciał. On jak dla mnie to ogólnie jest miękki jak rozmrożone mięso :P zawsze brakowało mu agresji gdziekolwiek by nie grał. I to jest właśnie ciekawe – zatrudniać takiego gracza w zespole, który zawsze słynął z walki i agresji :-/ Cały Dumars…

eMViPi <3
    Uczestnik

Co, jak co, ale my się nigdy nie dowiemy, jakie tam padły słowa naprawdę… sytuacja typu Materazzi-Zidane chociaż tu oczywiście na nieporównywalnie mniejszą skalę. KG też wyjaśnia, że Villanueva przekręcił jego słowa. Kevin (według niego) powiedział – „Jesteś rakiem w drużynie”, a Charlie, żeby nadać sytuacji dramatyzmu :D przekształcił to w – „Garnett powiedział, że jestem chory na raka”. A tak w ogóle to mnie nie dziwi… Kev zawsze taki był :).

„Jesteś rakiem w drużynie” takie matactwo że już to sie kupy nie trzyma… Co to ma niby znaczyć że jest rakiem w teamie :blink:

Rozumiem to, że podczas gry zawodnicy mówią różne rzeczy, aby wytrącić z równowagi swojego rywala, ale moim zdaniem nie powinno się wjeżdżać na rodziny czy na choroby. Jeżeli faktycznie KG powiedział takie słowa no to powinien za nie przeprosić.

Garnett to raczej człowiek który nie ma w zwyczaju przepraszac i żałowac za swoje wcześniejsze czyny…

Tyrion
    Uczestnik
    rybak90 wrote:
    „Jesteś rakiem w drużynie” takie matactwo że już to sie kupy nie trzyma… Co to ma niby znaczyć że jest rakiem w teamie :blink:

Jak to co ma oznaczać- cancer w koszykówce to dosyć szeroko używane pojęcie, oznaczające negatywny wpływ na team.. AI bywał tak ostatnimi czasy określany dość często np ;)
    Tylko, że jakoś nie wierzę w to, że tak faktycznie powiedział, a raczej teraz próbował zminimalizować negatywny oddźwięk tej niefortunnej wypowiedzi..
    Ja jestem ogólnie bardzo wyczulony na takie teksty, i mimo, że jestem tylko białym pg, to i tak bym mu chyba jebnął :)

Anonimowy
    Gość

Fabricio Oberto zakończył karierę!

Quote:
    Trail Blazers center Fabricio Oberto has announced today that he has retired from the game of basketball due to recurrent palpitations related to a prior cardiac condition. Oberto experienced lightheadedness and dizziness during the first half of Portland’s game at Milwaukee on Nov. 2. “I made this decision to put my health and my family in front of basketball,” said Oberto. “It was a tough decision to make after playing for so many years, but it was the right one.”

Szkoda, nawet go lubiłem, ale zdrowie jest ważniejsze. I tak uważam, że jako koszykarz jest nieco spełniony. W Eurolidze też coś osiągnął, w NBA zdobył pierścień w 2007 roku. Szkoda mi tych Blazers bo co chwila jakieś problemy zdrowotne mają ich koszykarze:/

Creative
    Uczestnik

* Po rezygnacji Oberto Blazers podpisali Seana Marksa.
    * Baron Davis może być na wylocie z Clippers
    * Peja Stojakovic może zostać niedługo oddany do innej drużyny. W ostatnich 2 meczach już nie grał, a w wczorajszym meczu z Heat na ławce zastąpił go rookie Quincy Pondexter.
    * Josh Howard z Wizards ma wrócić na parkiet w Grudniu
    * Cuttino Mobley myśli powrocie na parkiety NBA.
    * Chris Paul wyraził chęci gry w reprezentacji USA na Olimpiadzie w 2012 r.

Co do Olimpiady to już większość all-star wyraziło chęć gry w Londynie. Bez Barona LAC gra lepiej. Jak wiadomo Baron ma problemy kondycyjne i nie dziwię się, że chcą go oddać. Tylko kto go weźmie?

Creative
    Uczestnik
    Shaggy wrote:
    Bez Barona LAC gra lepiej. Jak wiadomo Baron ma problemy kondycyjne i nie dziwię się, że chcą go oddać. Tylko kto go weźmie?

Pisze się o Charlotte Bobcats i New Jersey Nets. Problemem może być kontrakt Davisa, który przez 3 lata gwarantuje mu 41.8 mln $ :slap:

Anonimowy
    Gość

New Jersey zrobiliby największą głupotę biorąc Davisa mając Harrisa… Charlotte może się połapać, Brown może by nieco utemperował Barona, a dobrze broniący PG przydałby się w Bobcats. Creative co do kontraktu nie ma się co dziwić bo Baron chcący grać to z pewnością zasługiwałby na taką kasę, miał być nieco takim zbawieniem Clippers. Czasem się gadało kto weźmie Zacha Randolpha czy Steve’a Francisa i znaleźli się chętni i uważam, że prędzej czy później znajdzie się ktoś chętny na Barona.

Arenas przez chwilę rozważał emeryturę latem z powodu złej energii wokół niego. Zostań Gilbert bo mimo kontuzji jeszcze poziom jakiś prezentujesz :P

Anonimowy
    Gość

*Erick Dampier jednak nie zostanie graczem Rockets. Pamiętam, że Suns byli nim zainteresowani i fajnie jakby udało się go podpisać. Bardzo by się przydał taki klocek nie najgorszy w obronie pod koszem Phoenix.
    *Hawks mogą być zainteresowani Taysheunem Prince z Pistons. Podobno Prince i jeszcze jakiś gracz miałby przejść do Hawks, a w drugą stronę Jeff Teague i Jamal Crawford… ekhm Crawford mając Gordona i Ripa chyba, że mają kogoś już chętnego na tego drugiego.

To z Hawks to słyszałem, ale podobno na wylocie miałby by Smith z tego co słyszałem…mam nadzieję że to tego nie dojdzie!

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.