Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 256 do 270 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ADZIO
    Uczestnik

Melo straci na tym transferze do Nets. Billups cos niechetnie chce tam przejsc a po wtrejdowaniu Harris zostana oni bez dobrego PG. Chce przejsc do druzyny z bilansem 10-27 i z 3cim miejscem od konca w konferencji i zostawiajac team 20-16 z 7 miejscem w konferencji pewnego kandydata do PO, bedac szczerym po calym tym trejdzie i pozyskaniu nowych playerow i tak niewejda do PO. moim zdaniem bedzie to wymiana typu „zamienił stryjek,siekierke na kijek”

Anonimowy
    Gość
    iwczyko wrote:
    melo chce do nowego yorku bo sie wychowal tam, ma tam rodzine i chce zyc blisko nich, tym bardziej ze niedawno zmarla mu siostra

W Nowym Jorku to się urodził, a gdy miał 7 lat przeprowadził się z rodziną do Baltimore niedaleko Waszyngtonu więc wychował się w Baltimore, a z NY pochodzi jego żona LaLa Vasquez.

BTW to czemu Nuggets kombinują jeszcze z tym Harringtonem? Harris, Favors + picki to wg mnie dobra oferta tym bardziej patrząc na to co dostali Cavs, Raps, Grizzlies, Sonics za swoich all-starów. Lepszej póki co oferty nie dostaną to oni jeszcze kombinują… jak im tak zależy to niech Nets ich oleją i szukają innych rozwiązań.

Skecjik no proszę cię , nie wiesz jak się robi interesy ? Władze Nuggets robią kawał dobrej roboty, i chcą wycisnąć z tradeu jak najwięcej widząc jak bardzo napaleni są na niego Nets i Prokhorov , mówią im ciągle więcej … Gdyby tak nie było to mieli byśmy 1 pick zamiast dwóch , a teraz jest nawet mowa o 3 pickach Netsów , więc sam widzisz jak taka gadka skutkuje w przypadku takich napaleńców , więc może i Harringtona i jego kontrakt da się wcisnąć :)

Anonimowy
    Gość

Spoko, ale bez przesady… btw Wojnarowki z Yahoo donosi, że Nuggets mogą się wycofać z wymiany do Nets, a będą chcieli go oddać do Knicks ;)….

To jest tylko straszak dla Netsów :) żeby wzięli kontrakt Ala Harringtona …
    Ze strony Nuggets oferta Nets jest najlepszą z najlepszych , bo bardzo bardzo czyści nam salary na lato i w dodatku dostajemy pełno picków na re-build teamu, bo plotki mówią że już nie 2 ale 3 pierwszo rundowe TOP10 picki Draftu 2011 , więc to jest coś , w dodatku dostajemy potential Future All Star Derrick Favors, i młodego point mana Devina Harrisa :) Taka oferta pozwala na re-build teamu w !MAXYMALNIE 2 LATA!, wszystko okażę się w lato kto z nami podpisze kontrakt , bo miejsca w salary jest sporo :) Z re-buildem na Melo osiedliśmy na mieliźnie bo nie było później ani picków ani wolnego miejsca w salary ani pomysłów na dobry trade, teraz możemy rozbujać tą huśtawkę jeszcze raz , i dzięki takiej masie picków, talentu, i kasy w salary możemy o wiele lepiej przebudować team niż za czasów Melo , potrzeba tylko cierpliwości :)
    I dlatego jestem pewien że Denver nigdy by nie odrzuciło oferty Nets na korzyść Knicksów , chyba że w grę wchodzą fochy Melo , to już wtedy jest inna sprawa:)
    Zresztą już wiele źródeł twierdzi że to tylko straszak ze względu na niechęć Netsów na przyjęcie Small Ala :)

PS:Zresztą to właśnie sam Wojnarowski twierdzi że to tylko straszak , więc chyba źle zinterpretowałeś artykuł Skejcik :)

Anonimowy
    Gość

chyba, że straszak. Coś tam przeczytałem tylko na realgm, czekamy na reakcję Nets i dalszy rozwój wydarzeń, może się w końcu ten cyrk skończy :]

Evil Heat Fan
    Uczestnik

jeszcze nic oficjalnego, ale Denver post donosi, o tym, ze ekipa z Colorado pracuje znowu nad dealem Melo + Harrington, Billups, Carter i Wiliams do Nets. Ciekawe ile potrwa jeszcze ta historia z Melo. Melo z Billupsem i Harringtonem z Brookiem Lopezem moga namieszac na wschodzie lub powalczyc o lokaty z Bucks i Pacers.

gladysh
    Uczestnik

Ja byłbym za transferem Melo do Nets tylko z jednego powodu. 4 marca jadę do Londynu na mecz Nets-Raptors. Fajnym wydarzeniem byłoby zobaczyć taką gwiazdę na żywo. Mam nadzieję, że Carmelo nie przejdzie do Knicks bo tam są perspektywy na ciekawą przyszłość, a przyjście takiej gwiazdy może to zburzyć…. Niech dalej się rozwija Fields i Gallo, a z taką formą Chandlera nigdy bym go nie oddał. Chyba, że Walshowi uda się pozyskać Melo tylko za Curry’ego, Azubuike i Randolpha, ale to chyba niemożliwe z racji na finanse.

Tyrion
    Uczestnik
    gladysh wrote:
    Chyba, że Walshowi uda się pozyskać Melo tylko za Curry’ego, Azubuike i Randolpha, ale to chyba niemożliwe z racji na finanse.

Pod względem finansowym to akurat jest jak najbardziej możliwe ;)

A Brandon Roy tymczasem w przyszłym tygodniu przejdzie artroskopię obu kolan…

Wasky
    Uczestnik

No i mamy kolejne newsy z Melo w roli głównej ;) Otóż NYK chcą przekonać Memphis żeby ci dołączyli się do wymiany z Denver i oddali Mayo do Nuggets. Nie sądzę żeby Bryłki na to poszły bo ten zawodnik może ich nie satysfakcjonować, oczywiście pewnym jest że do Denver doszedł by ktoś jeszcze ;) ale przecież ostatnio wszyscy narzekają na Mayo i właśnie dlatego według mnie do takowej wymiany nie dojdzie ;)

Wasky weź informację trochę aktualizuj …
    Bo to akurat wyszło już z tydzień temu i przez ten czas wyszło odpowiedz już od Denver i od Mayo … Denver powiedziało że nie interesuje ich OJ Mayo i nie pójdą na ten trade , a sam OJ podobno powiedział że nie czuł by się dobrze w Denver i nie chciał by dla nich grać …
    Knicks wciąż szukają trzeciego teamu do wymiany , zbijali bąki przez pół sezonu i teraz na gwałt szukają 3rd teamu :) Mam nadzieję że praca i wysiłek Nets jaki włożyli w ten trade zostanie wynagrodzona już w następnym tygodniu, o czym donoszą źródła :]

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Mam nadzieję że praca i wysiłek Nets jaki włożyli w ten trade zostanie wynagrodzona już w następnym tygodniu, o czym donoszą źródła :]

a mnie ta w sumie wali gdzie Melon finalnie wyląduje, ważne, żeby się to już w końcu skończyło, bo rzygać się już chce..a no i Pau by był w s5 Zachodu :P
    z innej beczki:
    *NBA przyznała Houston tzw „disabled player exception”, który oznacza, że mogą pozyskać wolnego agenta, lub użyć tego wyjątku w wymianie,, w obu przypadkach do wysokości MLE (5, 765 mln)
    * Clippers chcą handlować Chrisem Kamanem w celu pozyskania upgradu na pozycję sf- mówi się np o Tayu Prince

Tyrion wrote:
    a mnie ta w sumie wali gdzie Melon finalnie wyląduje, ważne, żeby się to już w końcu skończyło, bo rzygać się już chce.

A mnie nie ;) i podejrzewam że jeżeli chodziło by o Lakers i ich jakiegoś All Stara to też by cię to interesowało.

Tyrion
    Uczestnik

za pewne tak- stara mądra prawda ludowa wszak głosi, że punkt widzenia zależy od wygodnego siedzenia, czy jakoś tak ;) Ale podejrzewam, czy raczej hipotetycznie zakładam, że jakby to miało trwać tyle czasu, to już bym wolał by się skończyło i ten również hipotetyczny all star spieprzył choćby na Pluton, w zamian za pierwszorundowy pick draftu kosmitów kradnących talenty :)

Hehehe , no ja też mam nadzieję że to się skończy już w następnym tygodniu , i z wynikiem jakim oczekiwałem już od 4 miesięcy :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 256 do 270 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.