Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Strona główna Fora NBA Aktualności Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 211 do 225 (z 461 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Tyrion
    Uczestnik

szkoda, że LeBronisław jest taką pipką, bo jego pojedynek z Griffinem i niewątpliwy mega hype jaki by się wokół rozpętał, na bank by się popularności SDC przysłużyło…

O Jenningsie to nawet nie będę wspominał , ale chyba panowie przeceniacie trochę tego McGee :) Wg mnie to jest typowy game dunker który może coś zapakować na kimś , poskakać do oopów , i pokazać siłę przy wsadzie ale do takiego konkursu się nie nadaje , zrobi standardowy pack dunków , czyli windmill , coś off the back board i tyle ;] chociaż obym się mylił …
    Griffin mówił nawet w wywiadzie że potraktuje konkurs poważniej i przygotuje coś na tą okazję kreatywnego bo wie że tam się jego game dunki nie sprawdzą więc temu chłopakowi daje kredyt zaufania ;]

Wasky
    Uczestnik

Nie wiem jak dla was, ale dla mnie kilka ostatnich SDC to beznadzieja ;) Nie chodzi mi oto że zrobiłbym lepsze wsady po na pewno by tak nie było :P ale w porównaniu z tym co było kiedyś gdy wygrywał VC czy J-Rich to teraz to jest lipa ;) Brandon kompletnie mi nie pasuje do konkursu wsadów, lubię tego zawodnika ale są o wiele lepsi od niego dunkerzy ;)

Swider
    Uczestnik

Taka alternatywa ode mnie;): Weems,Childress,Hickson,Moon,J.R. Smith,Westbrook,Bill Walker,Warrick. Nie pogniewałbym się gdybym któregoś z tych panów zobaczył w przyszłych latach w konkursie wsadów;) Nie są to może jakieś koszykarskie gwiazdy w większości ale myślę,że większość z nich by mogłą podejść do tego poważnie bo zawsze to jakaś szansa zabłyśnięcia,jeśli na parkiecie idzie średniawo;) A no i oczywiście ciągle twierdzę,że jakby Air Canada odpalił dunka to by wszystkim szczeny opadły.

Wasky
    Uczestnik

No to O.J. Mayo chyba już jest naprawdę na wylocie z Memphis. Podobno doszło między nim a Tony Allenem do przepychanki na pokładzie samolotu. Kurcze szkoda mi tego gracza, bo naprawdę na niego liczyłem, ale może gdzieś indziej rozwinie skrzydła ;) Mam nadzieję :D A i dla lubiących statystyki 13.2 pkt, 2.7 zb oraz 2.0 asysty to dorobek Mayo w tym sezonie.

przepychanki? podobno Mayo zgarnął strzała coś ala link Tyriona i wysiadał z całą gębom opuchniętą dlatego z OKC nie zagrał ;) a poszło o niezapłacenie 1000$ przegranych w karty

Kingpin
    Uczestnik
    Tyrion wrote:
    Skejcik wrote:
    *Możliwe, że Caron Butler nie zagra już w tym sezonie.

Już zostało potwierdzone- niestety – że Caron faktycznie już nie zagra..
    Szkoda gościa, a dodatkowo spotyka go to w CY, co jeszcze pogarsza obraz sytuacji..

Już podobno trwają poszukiwania „zastępcy”. W grę wchodzą Iguodala oraz Gerald Wallace. Poczekamy zobaczymy czym nas zaskoczy Cuban… Może Melo się jednak zdecyduje?

Ale trzeba powoli godzić się z faktem, że Kidd już pierścionka nie zdobędzie…

Kingpin gdzie ty takie info o Iggym i Wallacie do Dallas znalazłeś? Pierwsze o tym słyszę :)
    Teraz na miejscu MAVS ruszył bym Brandona Haywooda , w Dallas i tak mało minut dostaje a koniecznie potrzebny im jest ktoś porządny na pozycję nr.3 , fajnie by było jak by właśnie ktoś z dwójki wymienionych przez Kingpina :) Haywood swoją reputację ma i napewno przy „mniejszych, większych” korektach wyciągneli by fajną trójke :) Iggy i Wallace z tym defensywnym skillem i eksplodującym offensem pasują tam idealnie wg mnie ;] Co wy na to ? Zgodzilibyście się ze mną żeby ruszyć teraz Haywooda i stracić te wsparcie z ławki na rzecz SF w S5 , powiedzmy że właśnie klasy Geralda lub Andre :)

kubakw
    Uczestnik
    Wasky wrote:
    No to O.J. Mayo chyba już jest naprawdę na wylocie z Memphis. Podobno doszło między nim a Tony Allenem do przepychanki na pokładzie samolotu. Kurcze szkoda mi tego gracza, bo naprawdę na niego liczyłem, ale może gdzieś indziej rozwinie skrzydła ;) Mam nadzieję :D A i dla lubiących statystyki 13.2 pkt, 2.7 zb oraz 2.0 asysty to dorobek Mayo w tym sezonie.

Ja dość regularnie oglądam Memphis. Lubię Mayo, ale w meczach jest koszmarnie nierówny i chimeryczny. Umie rzucić niesamowitego fadeawaya w ostatnich sekundach i w najważniejszych momentach brać na siebie odpowiedzialność i trafiać. Z drugiej strony jednak stanowczo za często gra sam nie zwracając uwagi na to, czego potrzebuje team. Coach Hollins myślał, że po zrobieniu z niego 6th mana Mayo zacznie lepiej pożytkować swoje minuty dla zespołu. Może faktycznie jest odrobinę lepiej, ale kiedy dowiadujesz się o takich zajściach pozaboiskowych to tracisz wiarę w zawodnika. Dla niego i dla Grizzlies byłoby lepiej, gdyby odszedł. Mam tylko wątpliwości, czy gdziekolwiek indziej potrafiłby się zmienić.

Wasky
    Uczestnik
    mucha8 wrote:
    przepychanki? podobno Mayo zgarnął strzała coś ala link Tyriona i wysiadał z całą gębom opuchniętą dlatego z OKC nie zagrał ;) a poszło o niezapłacenie 1000$ przegranych w karty

No ja miałem informację tylko o przepychance nie wiedziałem że to coś aż tak poważnego ;)

#23 wrote:
    Kingpin gdzie ty takie info o Iggym i Wallacie do Dallas znalazłeś? Pierwsze o tym słyszę :)
    Teraz na miejscu MAVS ruszył bym Brandona Haywooda , w Dallas i tak mało minut dostaje a koniecznie potrzebny im jest ktoś porządny na pozycję nr.3 , fajnie by było jak by właśnie ktoś z dwójki wymienionych przez Kingpina :) Haywood swoją reputację ma i napewno przy „mniejszych, większych” korektach wyciągneli by fajną trójke :) Iggy i Wallace z tym defensywnym skillem i eksplodującym offensem pasują tam idealnie wg mnie ;] Co wy na to ? Zgodzilibyście się ze mną żeby ruszyć teraz Haywooda i stracić te wsparcie z ławki na rzecz SF w S5 , powiedzmy że właśnie klasy Geralda lub Andre :)

No to jest dobry pomysł, ale jakby Butler wrócił do zdrowia ,czyli gdzieś tam w następnym sezonie albo coś koło tego, to wtedy byłby trade albo Butlera albo tego kto by właśnie przyszedł na jego pozycję czyli powiedzmy Gerald lub Andre. I ten trade zależał by tylko od tego, czy jeśli Butler wróci to będzie grał na podobnym poziomie jak przed kontuzją czy też nie i od tego jak się będzie spisywał pan który przyszedł w jego zastępstwo ;)

Wasky przecież Butler wyleciał na cały sezon a to jest jego ostatni rok kontraktu , w lato będzie wolnym agentem …

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Zgodzilibyście się ze mną żeby ruszyć teraz Haywooda i stracić te wsparcie z ławki na rzecz SF w S5 , powiedzmy że właśnie klasy Geralda lub Andre :)

O Iggym dosyć szeroko pisano choćby na zp-1, a tam się powoływali na espn bodajże..
    A Haywooda wobec dobrej dyspozycji Chandlera pewnie mogliby ruszyć, tylko , że Tyson( odpukać bo daje radę w Fantasy) lubi sobie czasem odpocząć z powodów zdrowotnych, a wtedy Mavs są w dupie..a no i na Lakers by się Haywood jednak w kontekście ewentualnej serii w PO by się przydał… No nie wiem w sumie, ale kto nie ryzykuje jednak, ten nie wygrywa- zobaczymy ;)
    W sumie pójść może też np kontrakt Carona gdzieś :>

Wasky
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Wasky przecież Butler wyleciał na cały sezon a to jest jego ostatni rok kontraktu , w lato będzie wolnym agentem …

Wiem że wyleciał na cały sezon. Ale nie wiedziałem że to jego ostatni rok ;)

Kingpin
    Uczestnik

Haywooda raczej nie oddadzą, bo faktycznie jak Tyson sie posypie, to mają przerąbane, bo Ajinca czy Mahinmi nie dadzą takiej zmiany dla Chandlera.
    Kogo mogli by oddać? Cardinal (pomyłka transferowa) DeShawn Stevenson, i jakiś pick w drafcie.
    Marion, Terry, Barea oraz Beaubois nie do ruszenia moim zdaniem…

Tyrion wrote:
    W sumie pójść może też np kontrakt Carona gdzieś :>

No właśnie Tyrion , to nie jest czasami tak że z powodu kontuzji , Dallas nie może obracać Butlerem na rynku transferowym ?? :hmmm:
    Kingpin a teraz nie mają przerąbane nie mając żadnej dobrej trójki w rosterze ? Muszą odpowiedzieć sobie na pytanie kto lepszy , wsparcie dobrego Defensywnego Centra z ławki co rzeczywiście bardzo się przydaje i kto wie jak duży ma impact na zwycięstwa w tym sezonie , czy klasowa trójka w S5 która załata dziurę po Butlerze :)
    Jedno jest pewne wg mnie , jeżeli będzie transfer u nich to pod sam koniec trade deadline , teraz będą badać jak wypadną bez swojego SF’a , pewnie spróbuj wsadzić Mariona do S5 zamiast Butlera , trochę pokombinują z rotacją i jeżeli nie pykną im te zmiany , to pewnie sięgną po trade ; ] ale to jeszcze nie teraz:)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 211 do 225 (z 461 w sumie)
  • Temat ‘Ciekawostki, plotki i transfery 2010/2011’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.