Chicago Bulls

Strona główna Fora NBA Zespoły Chicago Bulls

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 117 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

W tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Chicago Bulls.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Poniżej zdjęcia zawodników Chicago Bulls z corocznego Media Day.

chi4a.jpg w660.png
    bullst.jpg

Evil Heat Fan
    Uczestnik

Drużyna legenda lata 85-98 dwudziestego wieku to lata świetności tego zespołu
    Największa w tym zasługa składu Byków czyli M.Jordan,S.Pippen,D.Rodman,T.Kukoc.
    Mam nadzieje że czasy świetności Chicago Bulls jeszcze kiedyś powrócą.
    A teraz małe wyjaśnienie dlaczego wierze że tak będzie, po pierwsze Derrick Rose.
    Po drugie myślę że gdyby udało się obudować Drużynę wokół (ww) Byki wróciły by na szczyt.
    PS wydaje mi się że w lato 2010 Chicago mogło by się pokusić o Amare lub Bosha.

Creative
    Uczestnik

Ciężko będzie Jin obecnym zawodnikom Chicago dogonić osiągnięcia MJ, Pippena i spółki…
    Derrick Rose jest nieoszlifowanym brylantem – z 1 strony szybki i nieźle podający i broniący, a z 2 musi poprawić swój rzut za 3 i zmniejszyć liczbę strat). Jego pierwszy mecz w P.O. był niesamowity… zdobywając 36 pkt napędził Celtics niezłego stracha…
    Luol Deng powinien wreszcie grac swoje po kontuzji, a podpisanie Jannero Pargo pozwoli Chicago na zwiększenie możliwości w ataku…
    Byki mają ciekawą drużynę, ale nie widze ich wyżej niż na 6 miejscu na Wschodzie…

Evil Heat Fan
    Uczestnik

Wiadomo że będzie ciężko ale nie od razu Rzym zbudowano wiec myślę że jak się ludzie wezmą do roboty to wysiłek zaowocuje poza tym D.Rose jest jeszcze młody i wszystko przed nim. Trzeba tylko wierzyć że się uda.:)

Anonimowy
    Gość

Tylko właściciel drużyny musiałby zgodzić się na podatek od luksusu, aby mieć wypas drużynę. Jednak Reinsdorf czy jak mu tam, nie chce zbytnio dawać kasy na graczy. Po za tym ekipa Jordana to historia, która szybko się nie powtórzy po za tym gracze nie byli tak bardzo łasi na pieniądze jak teraz oraz trzeba mieć ambicje i aspiracje czego wielu koszykarzom brak.
    Co do Bosha to mógłby być niezłą 2-opcją dla Bullsm jednak on zapowiada, że zostanie w Toronto. Po za tym Bulls musieliby minimum 90mln wydać bo pewnie tyle bądź więcej Bosh sobie zażyczy, chyba, że jakiś s’n’t. Jednak to na razie patrzenie w przyszłość, a lepiej się skupić chyba na tym co jest teraz.
    Bulls widzę w PO tak na 6/7 miejscu.

Ociep
    Uczestnik

ja osobiście nigdy nie przepadałem jakoś szczególnie za Bulls nawet w czasach Mike’a ale w zeszłych PO bardzo mi zaimponowali w serii z Celtami i bardzo żałowałem że odpadli.. życzył bym sobie zobaczyć ich i są na to szanse, ale takiej pewności jak przedmówcy to w tej kwestii nie mam i osobiście przewiduję że będą jednak walczyć o PO do końca i widzę ich w okolicach 8-9 miejsca jednak… na pewno odczują oni bardzo brak Gordona, bo moim zdaniem powracający Luol Deng jednak nie da tyle tej drużynie.. żeby ugrać coś więcej to musieli by oni być w świetnym zdrowiu, progres musiał by zaliczyć Tyrus, bardziej skupić się na grze Noah, i nie zaszkodziło by jakby Larry grał trochę lepiej niż w pre-seasonie:) ale jak zwykle- pożyjemy zobaczymy- w tym przypadku chętnie posypię głowę popiołem :)

Anonimowy
    Gość

Ociep powiedz czy Ty widzisz kogoś w PO na wschodzie? Bo co byś nie pisał to ledwo się dostaną, do PO wchodzi 8 drużyn, a nie 4.

Bulls bardzo dobrze grali w 2 połowie sezonu, po tym transferze z Kings. Teraz Salomonsa, Millera mają od początku sezonu. Taj Gibson pokazuje, że może spokojnie zastąpić Thomasa po za tym TT pokazał, że coś potrafi. Czemu wszyscy widzicie spadek w dół po odejściu Gordona, miał niezły rzut itd, ale był słabym obrońcą do tego jest undersized. Odejście BG może być plusem bo piłkę częściej będzie miał Rose, a on też może dawać 20ppg. Wg mnie Bulls będą całkiem dobrzy tylko jak wszędzie ważne jest zdrowie.

Ociep
    Uczestnik

już odpowiadam… zacznijmy od tego, że nie rozumiem po kiego grzyba ten agresywny wstęp- nie jestem debilem i wiem ile drużyn wchodzi do PO to sobie daruj takie marne implikacje bo o koszu można gadać bez takich wtrętów i swoje zdanie do którego każdy ma prawo przeca można wyrazić spokojnie;) wystarczy spytać jaką kolejnośc widzę w PO i chętnie bym odpowiedział przecież:/
    przechodząc do meritum- jasne że widzę- Celtics, Magic i Cavaliers w tej kolejności, dalej Wizards( pisałem ze są moim zdaniem lepsi niż Hawks i Heat mimo możliwości kontuzji ale tego teraz nie ocenimy), potem Hawks i Heat( to już 6 drużyn a nie 4 :P) potem widzę Pistons, Sixers, Raptors i Bulls walczących o 7-8 miejsce, i Buls moim skromnym zdaniem nie są faworytami w tej rywalizacji..usatysfakcjonowany wyjaśnieniem? bo parafrazując to Ty prawie każdą drużynę na wschodzie widzisz w PO- do PO wchodzi wszak 8 drużyn jak słusznie wspomniałeś a nie 12 :)

Anonimowy
    Gość

Co wstępu to nie miało z Ciebie robić debila, przecież ja wiem, że Ty wiesz o awansie ośmiu drużyn do PO…

Ja nie widzę każdego w PO na wschodzie tylko podkreślam, że będą walczyć. Co do układu sił zapraszam do tematu „Standings 2009/10”.
    Odpowiesz mi czemu Bulls tak nisko widzisz, że są niby gorsi do wiecznie połamanych Wizards czy Raptors, którzy też nie mieli udanych rozgrywek.

Ociep
    Uczestnik

jasna- chętnie odpowiem jutro bo właśnie wychodzę:/kolejność już podałem i chętnie ją uzasadnię jeżeli trzeba koniecznie ;)

Anonimowy
    Gość

Bulls mimo wszystko pozytywnie. Noah co mecz ma DD, Rose daje radę choć nieco obniżył loty w porównaniu do rookie season. Najbardziej mnie dziwi gra Salomonsa, koleś opadł z sił i rzuca na fatalniej skuteczności, gdyby grał jak rok temu z pewnością Bulls mieliby łatwiej. Swoje wnosi z ławki Miller, Hinrich, jak na tak wąski skład Byki grają naprawdę dobrze.

Creative
    Uczestnik

Bulls przegrali właśnie 9 z 10 meczy… na ESPN już piszą, że Del Negro może stracić posadę…

Del Negro Watch Is On In Chicago

a co na to sam zainteresowany ??

Quote:
    „I don’t worry about that. I really don’t,” Del Negro said. „I go to work every day, doing the best and trying to develop these guys. Those are questions for [general manager] Gar [Forman], [team president John Paxson] and [owner] Jerry Reinsdorf.

„Were fighting with what we have. Well keep on fighting. And those decisions aren’t up to me.”

Nie wiem czemu, ale już przed sezonem nie wierzyłem w Chicago. Po tak obiecującym poprzednim sezonie i wspaniałych P.O. z Bostonem mamy widoczny regres formy… może wychodzą braki w letnim oknie transferowym ?? Jannero Pargo troszkę zawodzi, chyba jadł za dużo BigMaców w Rosji :P Wchodzący z ławki Lindsey Hunter to już są jaja… tak jest to weteran z cennym doświadczeniem, ale 39-letni zawodnik nie może być zmiennikiem na pozycji rzucającego obrońcy… nie w drużynie która ma walczyć o P.O. Jedynym jasnym punktem Byczków jest na pewno rookie Taj Gibson – 8 pkt i 6 zb są dla Mnie miłym zaskoczeniem… Szkoda trochę Mi Bulls i Del Negro… jeszcze 2-3 porażki i faktycznie Paxson może stracić cierpliwość…

Anonimowy
    Gość

Też mi szkoda Bulls. Na początku było dobrze, ale teraz fatalnie. Po pierwsze to ruchy transferowe, a bardziej ich brak. Pargo to fajny zawodnik był jak grał z CP3 w NOH, po za tym to on ma być następcą Gordona!? Salomons nieco lepiej ostatnio, ale to już nie ten sam zawodnik co w ubiegłym sezonie do tego Miller też słabo. Thomas, Hinrich kontuzjowani, a Rose’a boli kostka. Creative racja co do Huntera, to śmiech na sali. On to się nadaje na bycie asystentem Del Negro.
    Właściciel Bulls nie chce rozbić zmian bo musiałby płacić podatek od luksusu. Szkoda Rose’a bo boje się, że Bulls zmarnują kolejny talent.

Miko
    Uczestnik

A Thomasa i Salmonsa już nie ma. Może być ciężko ich nadrobić. Tym bardziej, że są już na wykończeniu jeśli chodzi o ilość pozostałych meczów! Nic wielkiego już nie pozyskają ale mogą chociaż pokazać, że nie sa beznadziejni… tylko po prostu słabi :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 117 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.