Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Charlotte Bobcats
- Ten temat ma 42 odpowiedzi, 13 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 7 lat, 8 miesięcy temu przez
piotrek443.
-
AutorWpisy
-
2009-08-31 o 14:00 #81
Rick Barry FTW!
UczestnikW tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Charlotte Bobcats.
2009-09-30 o 06:25 #914Rick Barry FTW!
Uczestnik2009-10-15 o 11:21 #1052Anonimowy
GośćBobcats to fajna drużyna tylko niestety ich właściciel traci sporo pieniędzy i szuka nowego właściciela. Choć nieco ze swojej winy uważam tak, bo wiadomo jak chcesz coś wygrać w NBA musisz zainwestować kasę, a do samego początku Robert Johnson nie jest zbyt rozrzutny.
Co do drużyny to skład młody i brak mi tam lidera-weterana. Wg mnie ruch za Chandlera to dobry transfer ponieważ brakował im typowej piątki. Diaw pod okiem L.Browna pokazuje wysoki poziom i na wschodzie spokojnie może grać na czwórce. Bobcats są budowani pod obronę czyli to co Brown lubi najbardziej. Dobry pick z Hendersonem, który też całkiem dobrze broni. Doszedł Flip Murray, Wallace i Bell też wiele daje tej drużynie, jednak jak wspomniałem brak tam lidera-weterana czy nawet All-Stara z prawdziwego zdarzenia. Na chwilę obecną nie widzę Rysi w Post Season.2009-10-15 o 11:45 #1055Ociep
Uczestniknie do końca się tutaj z Tobą zgodzę.. wymiana Chandlera za Emekę na pewno korzystnym ruchem dla Bobcats nie była- już w NO praktycznie jedyne co Tyson miał do zaoferowania w ataku to było wykańczanie alleyów od CP3, a sam nic praktycznie wykreować nie potrafił, a pamiętajmy że teraz takiego rozgrywającego to miał w drużynie nie będzie a po drugie Chandler ostatnio to praktycznie chodzące L-4:/ a nie można też powiedzieć żeby znacząco( o ile w ogóle) przewyższał Emekę w obronie..jedynym plusem może być to, ze kontrakt Okafora dłuższy
obrona to faktycznie mocna ich strona, ale już atak kuleje mocno:/- faktycznie przydałby się jakiś gracz na poziomie all-star tu się zgadzam
2009-10-15 o 13:12 #1060Anonimowy
GośćNie róbcie już Chandlera jakieś typowego przeciętniaka. Grając w Bulls miał wcale nie gorsze statsy niż w NOH. W Bobcats też pewnie wiedzą, że Tyson jest dobry do alleyów więc na pewno będą z nim grać tą zagrywkę, wcale nie każda drużyna musi mieć w składzie drugiego CP3. Zdecydowanie Chandler jest wyższy co jest nieco na plus, dobrze zbiera i blokuje, jest typowym C, a Emeka to PF tylko musiał grać na piątce. A Ben Wallace też zero gry w ataku, praktycznie brak rzutu i przy Brownie jak grał w Detroit. Po za tym wszyscy myślą, że Okafor to będzie jakiś diffrence maker dla NOH, oby się nie przeliczyli.
2009-10-15 o 13:23 #1061Creative
UczestnikBrown buduje drużynę tak jak lubi, czyli stawia na obronę kosztem ataku. Idealnie pokazuje to letnia wymiana Okafor za Chandlera. Ciągle nie moge pojąć jak można oddać Emeke (którego podpisali rok wcześniej na 5 lub nawet 6 lat) za Chandlera, który ustępuję Mu zdecydowanie w ataku (obrona jest porównywalna). Dodatkowo Okafor wreszcie jest zdrowy – zagrał przecież pełne ostatnie 2 sezony, a Tyson odwrotnie… No chyba, że faktycznie Pan Johnson nie chce wydawać swoich $$$… Chciałbym jednak żeby Bobcats wreszcie awansowali do Play Offs – może uda się załapać na 8 miejsce ? Gerald
Wallace powinien wreszcie stać się liderem tego teamu
2009-10-15 o 13:46 #1062Anonimowy
Gość(Ciągle nie moge pojąć jak można oddać Emeke (którego podpisali rok wcześniej na 5 lub nawet 6 lat) za Chandlera) – tutaj poszło o kasę. Jak wspomniałem RJ szuka nowego nabywcy dla drużyny, a także przez straty pieniężne.
Także chciałbym Charlotte w PO, ale na stan dzisiejszy za słaby skład, a konkurencja spora: Pacers, Sixers, Raptors, Pistons, Bucks.2009-10-15 o 18:03 #1068Creative
UczestnikSkejcik w ostatnim sezonie Bobki dopiero na finiszu RS straciły swoje szanse na P.O. Dlaczego w tym miałoby być gorzej ?? Brown powinien jeszcze lepiej ułożyć sobie drużynę – ma zadaniowców, a prawie wszyscy bronią na zadowalającym poziomie. Gerald Wallace – stawiam na tego kolesia. On musi wreszcie zaskoczyć i pociągnąc ten zespół! Pistons nie są raczej w zasięgu Bobków, ale reszta wymienionych przez ciebie zespołów jak najbardziej. Boję się tylko czegoś innego – cięcia kosztów przez właściciela klubu, który będzie liczył tylko swoje $$$$$$…
2009-10-15 o 18:29 #1071Anonimowy
GośćCreative także masz sporo racji. Trudno mi powiedzieć bo w Pre jakoś Bobki mimo wszystko się nie spisuję dobrze, ale RS najważniejszy. Na pewno mają szanse na te PO, poczekamy zobaczymy ja ich tam lubie i życzę jak najlepiej. Czy nie będzie jakiś cięć kosztów, Wallace był też na wylocie nie wiem jak teraz, a na pewno Bella chcą oddać po tym jak Murray i Henderson dołączyli do składu.
2009-10-16 o 15:42 #1091Evil Heat Fan
UczestnikBobcats ogólnie to słaby team w NBA ale stara się jakoś wybić tyle że właściciel powinien się zmienić
bo inaczej nie wróże kotkom sukcesów a wiem że stać ich na wiele.2009-11-13 o 16:55 #1603Anonimowy
GośćPóki co Bobcats nic wielkiego nie pokazują, a szkoda. Wallace nieźle, Bell coś tam działa, ale reszta słabiej. Larry Brown jak zawsze anyrookie i mało wykorzystuje Hendersona, a powinien dać mu szanse bo chłopak ma talent. Diop kontuzjowany czy co? bo w ogóle nie gra. Tam potrzeba zmian w składzie i poprawy ataku. Jak dalej ma to być ekipa tylko na 35zw to niech wytransferują G-Wallace’a bo tylko się tam marnuje.
2009-11-15 o 12:09 #1618Creative
UczestnikG-Wallace daje z siebie wszystko (szczególnie na tablicach)… szkoda, że w Bobcats nie potrafią tego wykorzystać. Co mecz sprawdzam sobie jak zagrał Tyson Chandler… miał kilka niezłych meczy, ale ogólnie nie wygląda za ciekawie… 6,4 pkt i 7 zb+ 1,2blk to chyba troszkę za mało jak na 11,7 mln$/sezon… zdecydowanie kontuzja odbiła się na jego grze, ale to nie wszystko… średnio gra po +20 minut przez problemy z faulami… czyżby powracały problemy z Bulls… ?? Skejcik takiego doświadczonego coacha jakim jest Larry Brown niczego już nie nauczysz – ma swoją wizję gry i nic tego nie zmieni… zgadzam się oczywiście, że Gerald Henderson powinieni dostać więcej minut…
2009-11-16 o 18:54 #1643Anonimowy
GośćNo to Cats zrobili pierwszy ruch i pozyskali S-Jaxa. Jax pewnie nie do końca jest pewnie zadowolony bo chciał grać w Texasie, Cavs lub NY. Mimo wszystko źle być nie musi, bo w Bobcats ma spokojne otoczenie. Okafora oddali bo miał długi kontrakt, ale wzieli kontrakt Jaxa, więc WTF? Może Okafora po prostu tam nie chcieli, pewnie nigdy się nie dowiemy prawdy. Steph pewnie w S5 będzie grał jako SG, jak wspomniałem w temacie o wymianie dogada się z Brownem, to serio Bobki mogą powalczyć o 8 miejsce. Teraz Felton pewnie pożegna się z drużyną.
2009-12-16 o 11:43 #1996jacekwo
Uczestniknapiszę tak….Charlotte to dla mnie bardzo dziwny zespoł w tym sezonie, nie widzę tam jakiegoś większego lidera zespołu trudno znaleźc kolesia pod którego ustawiona jest gra, mimo to Bobcats grają troszkę lepszy sezon niż poprzedni…
Gerald Wallace 201cm i w sezonie 12 zbiórek na mecz!!! gdy w karierze chyba 6zb!.lubię go za grę i starania i dobry rezultat dla Charlotte.
Raymond Felton – nie wiem co się z nim dzieje w tym sezonie jakoś się pogubił nie gra tego do czego mnie przynajmniej przyzwyczaił.
Boris Diaw ciesze się ze znowu jest w tej ekipie bo Francuz jest pożytecznym zawodnikiem, nie ma jakiejś rewelacji ale jak na ten zespół przyda się napewno.
Ronald Murray – czy ktoś mi moze wytłumaczyc po co ten koleś przyszedł do tego składu?…gośc nie wnosi nic!.
Mohammed i Chandler na koniec – ten pierwszy mimo 33 lat chyba gra bardzo fajny sezon dostaje od trenera dwa razy więcej minut niz rok wczesniej, a co do Chandlera to dla mnie totalny niewypał!!!.
Uważam że do ekipy powinien dośc jakiś ciekawy rozgrywający bo Felton gra słabo no i oczywiście środkowy bo Chandler jest poprostu przesłaby…2009-12-16 o 14:22 #1999Anonimowy
GośćMurray’a chciał Brown, a nie jest typem zawodnika co nic nie wnosi może po prostu nie potrafi grać u Browna. Chandler też bez CP3 nie może się wstrzelić, ale teraz i tak notuje statsty jedne z najgorszych w karierze. Felton właśnie średnio, ale Brown woli jego, a Augustina odsunął na boczny tor, a szkoda. Wallace zadziwia, że wygrywa ligę z zbiórkach, brawa bardzo go lubię i powinien zostać w Bobcats bo on wg mnie jest opoką tej drużyny.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.