Brooklyn Nets

Strona główna Fora NBA Zespoły Brooklyn Nets

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 55 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

właśnie dlatego napisałem że to skomplikowany proces i zdaję sobie sprawę że to wróżenie z fusów a w tym wszystkim jest pełno rzeczy które mogą pójść nie tak …
    Ale porównanie ich było kwestią dodatku , pierwszorzędną sprawą było to że napisałeś że Grizz mogą mieć szansę z Nets nawet po lecie a same siatki nie mają szans walki o tytuł …
    Squad taki jak zaprezentowałem ( chodz jeszcze daleko do niego ) był by spokojnie poważnym contenderem do PO FINALS a przyszłość Memphis będzie opierała się na decyzji Rudego( który wg mnie odejdzie) więc chciałem się dowiedzieć co Grizz powinni zrobić jeżeli Gay zdecyduje się odejść bo wg mnie pomimo dobrego tego sezonu bez niego polegną na całej lini a ty piszesz że przed nimi dobra przyszłość:)

Anonimowy
    Gość

Odejdzie tylko wg Ciebie. Tylko niby czemu miałby odejść z Grizzlies? Kasa? Grizzlies też mają do tego tu ma zespół z którym się zgrał, aby odejść do zespołu który dopiero powstaje i przechodzić przez przegrywanie po raz kolejny? Gay też podkreślał, że ma dość przegrywania. A kim jest ten Gay, że odejdzie z Memphis to są w dupie? Jest Gasol, Zach, Mayo i ten ostatni pod nieobecność Gay może zyskać więcej piłek do niego, większe ogranie. Niech będzie zdrowy Brewer to spory upgrade w obronie i Sam Young nie raz pokazał, że warto dać mu czas na grę + np.TJ Ford, Devin Brown z FA
    C- Gasol / Thabeet / Haddadi
    F- Zach / Arthur
    F- Brewer / Young / Carroll
    G- Mayo / Brown / Hudson
    G- Ford / Conley

Gasol>Lopez
    Zach=Amare
    Brewer< Mayo>>>>Wall (niewiadoma)
    Ford ławka Nets: Yi, Dooling, Lee

P.S pamiętaj Rafał, że Gej będzie zastrzeżonym FA więc Grizzlies mogą wyrównać oferty za niego. Chyba, że Nets wyjadą z jakimiś 70/80 mln to gratuluje głupoty :]

OK , to właśnie chciałem od ciebie usłyszeć (zobaczyć) :) też wydaję mi się że Ford świetnie by pasował w Grizz a co do Geja to jeżeli Bron nie odejdzie z CAVS to będzie on najlepszym zawodnikiem FA na swojej pozycji…
    Jedyne co może zdecydować o wyższości Siatek to Wall ale pierwsza niewiadoma to czy znajdzie się on w Nets a druga czy naprawdę okażę się tak dobry w starciu z defensywą NBA tak jak z defense NCAA , więc nie ma co na tej pozycji jak narazie polegać.

Anonimowy
    Gość

Tylko ten Wall jeszcze jest porównywalny do Rose’a to ja już nie wiem czy to PG czy SG??? Może Ty mi powiesz #23. Jest Harris i Lee więcej po co brać Wall’a? Nie lepiej kogoś z dwójki Derrick Favors – Ed Davis co są uznawani za najlepszych silnych skrzydłowych w drafcie. Lee, Devin są sprawdzeni a ten pierwszy w Magic już pokazał klasę. W lato nawet o tego Gay’a powalczyć i jakiś rezerwowych. Wiem, że Stat jest dobry, ale nie wiadomo czy przyjdzie do NJ tak samo Bosh. Gay na pewno bardziej będzie skory do odejścia. Co ma być to będzie :)

Powiem ci tak Skejcik Wall gra na PG lecz gra nietypową jedynkę i bardziej widziałbym go na SG i wydaję mi się że tak będą wykorzystywały go teamy w NBA , zresztą cała drużyna Kentucky jest dziwna , Bledsoe’a który gra na SG częściej możemy zobaczyć jak rozgrywa niż Wall’a bo ten gdy dostaje piłkę od razu pcha się pod kosz lub oddaje off dribble shot a mądrego rozgrywania w jego wykonaniu rzadko możemy doświadczyć , a porównanie do Rose’a jest raczej dlatego że wyszli z pod tego samego trenera zresztą podobnie jak Reke’ i właśnie stylem gry bardziej mi przypomina Evans’a i zresztą dużo porównań też jest do niego :)
    Wall może grać na obydwu pozycjach ale jednak przypisał bym go do SG , ale napewno nie w takim stopniu jak gra na tej pozycji DWade ;]

Anonimowy
    Gość

Nets dwa winy pod rząd. To fakt, że oni wcale nie są tak słabi jak pokazuje ich bilans. Dziś ładny mecz rozegrał Yi, który miał career-high 31 punktów, a pomagał mu przede wszystkim Lopez co wkrótce będzie jednym z lepszych środkowych w NBA.
    Jak wiemy Nets czekają na lato, aby zacząć wydawać kasę. Na pewno jakiegoś all-stara ściągną do siebie… mogliby zawalczyć o Gay’a / Stata / Bosha.

Anonimowy
    Gość

Bardzo mnie ciekawi co zrobią Nets w offseason. Gay, Amare, JJ już odpali więc kto? Lebron? Jest na pewno możliwość, ale jednak jego bardziej ciągnie do Knicks mimo przyjaźni z Jay-Z. Jak się nie uda z All-Starem to powinni brać to co najlepsze na rynku.
    Zmiennika dla Lopeza: Kwame Brown, Oleksiy Pecherov, Steven Hunter, Kurt Thomas…. itd
    Trzeba SF’a: Josh Howard, Al Harrington, Rasual Butler, Richard Jefferson, Marquis Daniels, Matt Barnes… itd
    Zmiennika dla Harrisa: Kyle Lowry, Luke Ridnour, Randy Foye, Jordan Farmar, Carlos Arroyo… itd

Kwame Brown – Marquis Daniels i Rasual Butler – Luke Ridnour

C – Lopez / Brown
    PF – Favors / Humphries
    SF – Daniels / Butler
    SG – Lee / Williams / James(rookie)
    PG – Harris / Ridnour
    jakby jeszcze jakieś dolary zostały to dodać weteranów za minimum… Mam nadzieje, że Favors błyśnie talentem.

Clippers4life
    Uczestnik

Miałbyć LeBron razem ze Statem czy innym All Starem , a tu nie ma żadnego. :) Troche zawód Nets , bo perspektywy były wielkie , a tu duuupa.

Anonimowy
    Gość

Nets pomału zbierają ekipę. Jak na razie doszli Travis Outlaw, Jordan Farmar i Johan Petro. Uważam, że ci pierwsi to dobrzy zawodnicy więc powinni się przydać NJN. Nie rozumiem trochę podpisanie Petro za 10/3… uważam, że ten pan na więcej niż jakieś 1.5mln więcej nie zasługuje. To nawet Big Ben dostał 1.9mln za sezon. Była plotka, że mają podpisać kontrakt ze Scolą tylko Rockets najprawdopodobniej wyrównają ofertę i z tego względu szukałbym innych rozwiązań. Nets są wciąż poniżej salary więc Humphries i Boone (s’n’t) do Wolves za Jeffersona. Jak nie to muszą kogoś złowić z FA… Al Harrington, Matt Barnes, Oleksiy Pecherov, aby był jakiś akcent ze wsch. Europy ze względu na Rosjanina.
    C – Lopez / Petro / Pecherov
    PF – Favors / Harrington
    SF – Barnes / Outlaw / James
    SG – Lee / Morrow / Williams
    PG – Harris / Farmar

Tyrion
    Uczestnik

Na pewno jakiś gracz na PF jeszcze, żeby Favors miał się od kogo uczyć na treningach, bo podany przez Ciebie Al to raczej sf jest ;) a przynajmniej tak gra, ze ucieka na obwód..Też nie do końca rozumiem ten ruch z Petro, bo to totalny przeciętniak i myślę, ze lepszy efekt, dał by podpis jakiegoś doswiadczonego podkoszowego, który mógłby być mentorem dla Brooka i Favorsa.Tak czy siak trochę lepiej Nets wyglądają, i pozostaje mieć nadzieję, że Avery to jakoś ogarnie.. Liczę tutaj na dalszy progres Lopeza, i na rozwój Terrence’a Williamsa, który pokazał w zeszłym sezonie, że potencjał ma spory ;) No i liczę też na to, że swoją szansę na początek „własnej” kariery wykorzysta Jordan- tytułu już ma, teraz pora na promocję siebie :)

Anonimowy
    Gość

Harrington na pewno bardziej SF, ale jakoś na PF też daję radę. Jest taką trochę gorszą wersją Jamisona jednak wybrałem jedno z lepszych nazwisk jakie zostało na rynku… to brzmi dziwnie, ale takie są fakty. Al w wywiadzie mówił, że ma zamiar bardziej skupić się na obronie, ale zobaczymy bo może ktoś inny go weźmie.

Petro za taki cash , to jest po prostu nie realne co się teraz dzieję …
    Petro to gracz po prostu głupi łapie faule jak przeciętniak z HS ;/ Petro pomimo że wygląda na szybkiego to jest wręcz przeciwnie , zawodnicy szybko wykorzystują przeciw niemu prędkość a on ze swoim słabym defensem ucieka się do „nie legalnych” form powstrzymania zawodnika ;] I w dodatku on ma być pierwszym zmiennikiem HAHA …
    Ja jedyne co bym zmienił to Morrow na SF , on grał ciągle na tej pozycji w GSW i mu bardzo dobre warunki do niej , nie jest żadnym undersizem … i wtedy Lee byłby starterem s SG i również wchodził by w rotację jako 3 zmiennik między Morrowem a Outlawem i automatycznie więcej minut dla Terrence Williamsa który rzeczywiście jak mówił Tyrion ma potencjał.
    I oczywiście ktoś tu zapomniał o Rookiem Jamesie bo na Summer League jest to jeden z większych stealów draftu i nie przesadzał bym tu z obsadzaniem tej pozycji SF bo zabraknie minut dla świeżaka ;/
    Reasumując backcourt wygląda ok u Nets , ale we frontcourtcie trzeba jeszcze się trochę pobawić.

Anonimowy
    Gość

Mi tam Morrow nie wygląda na gracza, który ma być wystawiony na Lebrona czy Artesta. Zapomniałem jeszcze wpisać Humhpriesa. To, że James super gra w SL to nie oznacza, że nagle będzie wymiataczem w NBA. Co do frontu to powinni podpisać 3 środkowego.

Tyrion
    Uczestnik

na pewno jest tak,że potrzebny jest co najmniej jeden dobry wysoki, a właściwie nawet dwóch ( po jednej 4 i 5).. no bo PF obsadzone Favorsem( talent, ale jednak nie do końca oszlifowany), i Humphriesem może nie wystarczyć, a i Brook zasługuje na lepszego zmiennika niż Petro- ogólnie jak pisałem wcześniej brakuje na pewno kogoś doświadczonego do frontocurtu..
    co do Anthonyego Morrowa- trzeba wziąć pod uwagę to, w jakim klubie i u jakiego trenera grał on na SF ;) dla mnie to tka jak dla Skejcika gracz bardziej na dwójkę, ale tutaj nie mówimy o „wystawianiu na LBj , czy Artesta), a o opcji rezerwowej „trójki”, i ta opcja z nim na sf jako rezerwowym, co dało by minuty dla terrence’a też może być :)

Panowie chodzi mi o to żeby TWilliams i Rooks dostali swoje minuty bo to jest przyszłość Nets , Morrow rzeczywiście nie musiał martwić się o Defense u Dona Nelsona ale może popracuje w offseason bo to zawodnik młody i ma otwarty umysł więc jestem nastawiony do tego optymistycznie , a poza tym Nets raczej nie będą walczyć o Playoffs jeszcze w tym sezonie i powinni pozwolić na wiele możliwości m.in oswojenie się Morrowa z koszykówką posiadającą Defense i tak nie mają nic do stracenia a przyznajmy sobie szczerze z teamami gdzie gra LBJ i Artest i tak dużych szans Nets nie ma :D a sam taki LeBron mało sobie robi nawet z lepszej defensywy oponentów więc WHY NOT ;]

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 55 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.