Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Boston Celtics
- Ten temat ma 175 odpowiedzi, 30 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 4 miesiące temu przez
jyggli.
-
AutorWpisy
-
2011-03-22 o 10:44 #11447
Howi12
Uczestnikno niby tak ale musisz liczyc jeszcze tego śmiesznego Allena 11 meczy co prawda, ale to jest zapchaj dziura wszystko się kręci koło tej 3 a jak coś (bluźnierstwo)”pierdolnie” to wspułczuje Magicom. Myśle że wąsaty kierował się tym że Orton da rade coś pograc albo trzech pf i 1 C wystarczy
a co prawda to całkiem śmieszne jest bo wczoraj z CaVs Nelson i Bass mieli po 6 zbiurek ;p
wiec koło dupy się to nie trzyma.2011-03-22 o 18:32 #11453OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikHowi12 wrote:no niby tak ale musisz liczyc jeszcze tego śmiesznego Allena 11 meczy co prawda, ale to jest zapchaj dziura wszystko się kręci koło tej 3 a jak coś (bluźnierstwo)”pierdolnie” to wspułczuje Magicom. Myśle że wąsaty kierował się tym że Orton da rade coś pograc albo trzech pf i 1 C wystarczy
a co prawda to całkiem śmieszne jest bo wczoraj z CaVs Nelson i Bass mieli po 6 zbiurek ;p
wiec koło dupy się to nie trzyma.Ey nie wiem czy ja to dobrze zrozumiałem ale czy Twoim zdaniem „Ray Ray” to jest „zapchaj dziura” ??? :wall: Jak SVG mógł liczyć na to że Orton da radę jak on nie zagrał jeszcze w ani jednym meczu ?
PS. Naucz się używać kurde przecinków albo czegoś bo z Twoich postów nie wiadomo o co Ci chodzi.„wspułczuje” :slap:
„zbiurek” :slap:2011-03-22 o 18:52 #11455kubakw
UczestnikMyśle, że nie Ray Ray, tylko Malik Allen:D
2011-03-22 o 20:16 #11458Howi12
Uczestnikkubakw wrote:Myśle, że nie Ray Ray, tylko Malik Allen:Dya ! chodziło mi o Malika .
2011-03-29 o 19:29 #11614ADZIO
UczestnikOstatnio nam nieidzie i przyczyne tego wszyscy pewnie znacie. Brak obu O`nealów pod koszem jest strasznym brakiem do tego jeszcze Murphy ma jakieś problemy z kostką i też niegra. Krystic za to gra tragedie na boisku, jak dostaje piłke pod koszem zachowuje się jak potraktowany paralizatorem oddając rzuty jak akrobata żal patrzeć. Glend Davis jako jedyny z „wysokich” z ławki cudów niepoczyni. Grając tylko 9 zawodnikami w składzie gdzie większość to weterani to naprawde sztuka i niedaje to żadnego rezultatu. Gra czasami przypomina chaos bez jakiegokolwiek pomysłu, znaczy pomysł może i jest, ale jak tu rozegrać akcje przez środek jak tam stoi pan Krstic…
Bilans ostatnich 10 meczy to 5-5 jest to zdecydowanie zamało jak na jednego z pretendentów do mistrzostwa na szczęście Rondo ponownie zaczął trafiać przynajmniej na to można zerknąć pozytywnie.
2011-03-30 o 10:45 #11632ADZIO
Uczestnik[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=7KHTVVJ3h6M[/my-youtube]
2011-03-31 o 17:39 #11676;]=
UczestnikKrstic jak na razie największe rozczarowanie. prawda taka, że nikt nie oczekiwał od niego cudów osobiście nie wiem do końca jaką rolę on ma pełnić przy zdrowych 'braciach’ O’neal.
nie wiem czy zauważyliście też jak bardzo ucierpiał na wytransferowaniu Perka i kontuzji 'Bliźniaków’ Ray Ray. może przesadziłem jeremaine nie do końca miał wpływ na postawę Raya, reszta jak najbardziej. mianowicie zasłony przy których uwalniał się Allen od swoich obrońców. jednak jak jest masa to jest klasa pod koszem, a teraz tego nie ma u celtów i bostońska dwójka musi szukać innych rozwiązań bo na zasłony od, krsticia nie może liczyć. o ile garnett wie jak to wszystko funkcjonuje o tyle jego budowa ciała nie daje takich rezultatów jakby to był perk albo shaq.ps. witam wszystkich, mój pierwszy post na tym forum.
2011-04-01 o 05:04 #11690ADZIO
UczestnikI jest w końcu Win nad jakąś znaczącą drużyną. Nie wiem meczu nie oglądałem, ale sam fakt wygranej już napawa mnie jakimś optymizmem, a że jeszcze przeciwko Spurs na ich terenie, miód dla oczu o 6 rano
. Ale po kolei.
Patrząc na staty z meczu, powrót J.O`neal`a, niebył aż tak bardzo widoczny, 5 punktów, 1 OFF reb, 1 asysta, 2/2 z gry i 1/1 z lini. I tak pomimo krótszego czasu gry od Krsticia miał lepsze staty, który po powrocie Shaq`a wyląduje na deep bench a po PO powinien zostać wymieniony takie jest moje zdanie, bo pożytku z niego niema żadnego wręcz przeciwnie.Rondo poczuł nadchodzącą wiosne i zaczął w końcu trafiać. Kolejne DD na koncie, poparte 22 punktami i 14 asystami i niemiał ani jedej straty. Pure PG
.Celtics trafili tylko 2 trójki w całym meczu na oddanych 11 rzutów. Pierce 1/5, a Ray – Ray 1/4.
Blisko Triple – Double „The Truth” notując 21 punktów, 11 zbiórek i 7 asyst. Dobrze zagrał też KG, który był blisko DD 9 zbiórek i 20 punktów.
Celtics Move Out !! Czekam na Po i prawdziwe emocje i Pure Celtics Basketball. It`s All About 18.
Siemanko frackov, udzielej się i bardzo dobrze, że jest z nami Celt. Ostatnimi czasy mało nas na forum. Wymierający gatunek?
2011-04-01 o 11:28 #11705eMViPi <3
UczestnikJa oglądałem całe spotkanie chociaż Q4 tak fragmentami i muszę powiedzieć, że na początku nic tak naprawdę nie zapowiadało zwycięstwa Celtics. Parę chwil przed meczem była jeszcze decyzja o tym, że Duncan nie wystąpi w spotkaniu, a jednak pojawił się i to od razu w piątce. Wtedy dawałem na wygraną Bostonowi jeszcze mniej szans… poza tym na ławkę usiadł Kevin za dwa szybko złapane PF, a z drugiej strony świetnie od rozpoczęcia meczu grał Parker, a zza łuku udało się trafić Jeffersonowi. Przez pierwszą połowę przyjezdni gonili wynik efektem czego remis na przerwę po 49. Nie wiem po co Krstić w tej drużynie? Dramat po prostu jest ten gość. Druga połówka to powolny, ale regularny odjazd Celtów efektem czego przerwanie złej passy oraz piąta porażka z rzędu SAS.
2011-04-03 o 02:25 #11738OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikCenter Boston Celtics, Nenad Krstic znajduje się na liście graczy day-to-day, po tym jak przeprowadzono badania MRI w prawym kolanie.
Podczas czwartkowego meczu z San Antonio Spurs, kibice Celtów wstrzymali oddech po tym jak Krstic doznał niefortunnego urazu kolana i został odesłany do domu aby przeprowadzić MRI.
W sobotę prezydent Bostonu, Danny Ainge dostarczył dobre wieści – Wyniki MRI Nenada okazały się negatywne i gracz dołączył do listy day-to-day.
ESPNBoston.com donosi, iż były zawodnik Thunder doznał jedynie kilku siniaków i że najprawdopodobniej będzie gotów do gry już we wtorkowym starciu z Philadelphia 76ers.
Krstic notuje średnio 9,9 punktu, 5,9 asysty w 17 meczach jakie zagrał w barwach „Celtów” pod wymianie z Thunder.
Celtics mają spore problemy z urazami swojego frontcourt’u – zwłaszcza u weteranów, Shaquille’a O’Neala i Jermaine’a O’Neala, więc w tym wypadku dostępność Krsticia jest ważna. Team z Massachusetts zajmuje obecnie trzecią pozycję w Konferencji Wschodniej i ma przed sobą trudne starcia z Miami Heat i Chicago Bulls.
2011-04-03 o 06:02 #11740Tyrion
Uczestnikrybak90 wrote:Krstic notuje średnio 9,9 punktu, 5,9 asysty w 17 meczach jakie zagrał w barwach „Celtów” pod wymianie z Thunder.
Celtics mają spore problemy z urazami swojego frontcourt’u – zwłaszcza u weteranów, Shaquille’a O’Neala i Jermaine’a O’Neala, więc w tym wypadku dostępność Krsticia jest ważna.
Nie wiedziałem, że z niego taki dobry passer
A co do tej jego ważności to wrócił już Jermaine, który się będzie teraz ogrywał, a team wygląda na parkiecie bez kitu lepiej z BigBabym- lepsza obrona picków, i jakaś twardość pod koszem, bo jeżeli o Gasolu mówi się, że jest soft, to Krstić jest superhipermegawkurwę soft
Jasne na 10-15 minut niech sobie wejdzie i da odpocząć, ale i bez niego tragedii nie będzie..2011-04-03 o 06:11 #11742OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikTyrion wrote:rybak90 wrote:Krstic notuje średnio 9,9 punktu, 5,9 asysty w 17 meczach jakie zagrał w barwach „Celtów” pod wymianie z Thunder.
Celtics mają spore problemy z urazami swojego frontcourt’u – zwłaszcza u weteranów, Shaquille’a O’Neala i Jermaine’a O’Neala, więc w tym wypadku dostępność Krsticia jest ważna.
Nie wiedziałem, że z niego taki dobry passer
A co do tej jego ważności to wrócił już Jermaine, który się będzie teraz ogrywał, a team wygląda na parkiecie bez kitu lepiej z BigBabym- lepsza obrona picków, i jakaś twardość pod koszem, bo jeżeli o Gasolu mówi się, że jest soft, to Krstić jest superhipermegawkurwę soft
Jasne na 10-15 minut niech sobie wejdzie i da odpocząć, ale i bez niego tragedii nie będzie..O LOL nie wiem skąd ja wziąłem 5,9 asysty… :wall:

W sumie jak Shaq wróci to nie powinno byc aż takiej tragedii pod pod koszem Celtów. Na PF-ie pewno na zmienę będą grać Garnett i Big Baby’m a na piątce Shaq w S5, JO z ławki a Krstic bedzie po 5 minut w meczu grał…2011-04-03 o 06:15 #11743Tyrion
UczestnikBigBaby swoje minuty na centrze dostanie pewnie też- „bracia” O’Neal nawet po powrocie po tylu urazach, raczej we dwójkę nie zagospodarują tych 48 minut na PO intensity, a Davis grywał już na 5 w PO w Celtics, nawet jak grał tam Perk.. Także Krstić w PO może parkietu nawet na te 5 minut nie powąchać :> Chyba, że Szak nie da rady jednak, wtedy Krstić pewnie będzie zaczynał mecze, ale długo nie pogra i tak
2011-04-03 o 10:03 #11754Anonimowy
GośćJO już wrócił pora na Szaka, Krstić lada dzień powinien wrócić. Celtics są zaraz za Miami w tej chwili do gry finale choć za zielonymi przeważa doświadczenie. Trudno na wschodzie tak naprawdę prognozować, ciekawi mnie jak to tam wszystko będzie wyglądać w PO. Zastanawia mnie też lato w Bostonie czy Celtom uda się przedłużyć kontrakty z Greenem i Davisem… coś czuje, że jednego odpuszczą, a oczywiście wszystko rozbije się o kasę.
2011-04-03 o 10:24 #11756ADZIO
UczestnikCeltics poki co prowadza z Heat w RS 3-0 i 10 kwietania maja ostatni mecz do rozegrania. Shaq wroci na PO na 100% jestem tego pewny. Dla Celtów jest to ostatni dzwonek na misia. Druzna coraz starsza i czeka nas gruntowna przebudowa, jak nie o tym sezonie to po nastepnym na bank. Niestety wieku calej Big 3 nie zmniejszysz. Celci maja dobrze przygotowana D na prosta choc trzeba przyznac efektywna gre Heat. A co do FA to powinni przedluzyc BigBaby, wczesniej nieubilem tego grajka ale szczegolnie ostatnio przy braku wysokich zaskoczyl mnie on swoja gra, kawal cielska pod koszem ciezki do przepchniecia, dobry mid range shot rebunder to na niego powinni bardziej zwrocic uwage moim zdanie, lecz kto to wie co wymysli Danny Ainge w koncu nas zaskoczyl z transferem Perka i Nate`a.
A co do PO bardziej obawialbym sie Bulls. Wszyscy dobrze wiemy ze brakuje im solidnej dwojki, ale przy tak dobrej grze Rose`a i jego prawdopodobnym MVP ( Tyrion Gortat go niezdobedzie nielodz sie:)) jest to druzna nie do przewidzenia. Mimo tego ze brakuje im moze takiego doswiadczenia w PO jaki maja Celtics to Bullsi sa na tyle nieprzewidywalni iz moga zamieszac na wschodzie. Do tego zarown Tom Thibodeau jak i Doc Rivers po wspolnym trenowaniu Celtics znaja sie na wylot. Jezeli dojedzie do rywalizacji Bulls – Celtics to moim zdaniem bedzie to najladniejsza rywalizacja w tegorocznych PO. Dobry sezon Deng`a w tym dwie bestie pod koszami Boozer i Noah, naprawde ciekawie by sie dzialo.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.