Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Boston Celtics
- Ten temat ma 175 odpowiedzi, 30 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 4 miesiące temu przez
jyggli.
-
AutorWpisy
-
2011-02-27 o 08:28 #10923
kuba8720
UczestnikDlatego napisalem ze nawet murphy bylby dobry.
Chyba play offy beda musialy rozstrzygnac,bo kazdy widze ze trzyma sie swoich racji i nie ma zamiaru zmienic zdania.Bede sie upieral,ze pod kogos konkretnego te wolne miejsca byly przygotowywane.Dla mnie c’s sa ciagle nr 1 na wschodzie.Bardziej niz straty perka boje sie tego ze moga kondycyjnie nie wytrzymac,wiec dobrze by bylo jakby przynajmniej pierwsza runde przeszli nie fundujac sobie niepotrzebnych dodatkowych spotkan2011-02-27 o 10:14 #10930Tyrion
Uczestnikkuba8720 wrote:Wasky wrote:Polecam przeczytanie poniższego artykułu
Opowiada on o tym o co mogło chodzić w tej całej wymianie ;P
http://www.celtics.e-nba.pl/index.php?subaction=showfull&id=1298719221&archive=&start_from=&ucat=&Bardzo dobry artukul i w 100% sie z nim zgadzam.Murphy bylby dobry,a z dalembertem brak perka mysle ze nie bylby wcale odczuwalny
W 100% to ja bym się nie zgadzał
Najpierw np koleś tam pisze, że Perk chciał kontrakt 30/4, a potem, że lepszy Green za 6 milionów, niż Perkins za 10… a 30/4 to chyba 7,5 jest
No i jak ja bym miał porównywać Perkinsa za te 7, to wolałbym jego, niż Greena za 6.. Perk faktycznie jest raczej aofensywnym graczem, tak jak tam jest to przedstawione, ale z drugiej strony Green nie daje niczego konkretnego w sumie- na trójce bez szału, a na czwórce wręcz słaby..No i jest tam nawiązanie do nowego CBA- jeżeli faktycznie salary cap pójdzie znacząco w dół, to Green za te 6 banike, które ma zapisane w Quallyfng offer nie będzie tak atrakcyjną „marchewką” jak ten autor tam to przedstawia. Też co do tej marchewki do ewentualnych wymian, to pozostaje pytanie, czy po okresie spędzonym w Celtics, gdzie jego rola na pewno znacząco spadnie nadal będzie takim atrakcyjnym kąskiem do ewentualnego trejdu( zwłaszcza w kontekście tych 6 baniek)- ja bym nie by l taki pewien tego, jak autor tamtego artykułukuba8720 wrote:Chyba play offy beda musialy rozstrzygnac,bo kazdy widze ze trzyma sie swoich racji i nie ma zamiaru zmienic zdania.Tu się zgodzę ;]
A jeszcze co do tego artykułu to najmądrzejsze zdanie to jest to: ” Brak Perka zmniejsza, ale nie przekreśla automatycznie szans na tytuł”- good point
2011-02-27 o 10:46 #10932kuba8720
UczestnikA widzisz np perka jako trzon zespolu?Bo ja raczej nie.Natomiast widze greena jako np 3 opcje zespolu.Prawda jest taka,ze po odejsciu dziadkow bardziej przydatny bedzie green niz perk.Chyba,ze patrzymy tylko na ten sezon liczac sie z pozniejszym nurkowaniem
2011-02-27 o 10:53 #10934Tyrion
UczestnikA dlaczego mamy tutaj rozpatrywać Perka za 30/4 jako trzon zespołu, a np Greena za 6 baniek za sezon jako 3 opcję? ;] Ogólnie to uważam, że łatwiej byłoby dobudować do Perka, jako defensywnego centra odpowiednie otoczenie, niż liczyć na tweenera, który de facto nawet w Oklahomie się jako 3 opcja nie do końca sprawdzał..
Lepiej zróbmy tak jak pisałeś we wcześniejszym poście :>2011-03-02 o 19:13 #10986kuba8720
UczestnikAinge oddal perka bo podobno byl dogadany z warriors w sprawie wymiany troya.Tylko ciekawe kogo on chcial za niego oddac?Murphy i tak trafil do c’s,tylko ze za darmo
2011-03-19 o 11:00 #11361ADZIO
UczestnikNiestety moje obawy się sprawdziły. Celtics po oddaniu Perka i Nate`a nie są już tak dobrą ekipą. Rondo najwyraźniej zagubł gdzieś swój offens i trafia niewiele z gry, dzisiaj tylko 2/11 prób,a w poprzednim meczu 0/7 !!!! Brak obydwu panów O`neal również daje się we znaki. KG sam sobie w D nieporadzi, bo przyznajmy szczerze ani Krstic ani Davis super obroncami niesą. Jeżeli obaj centrzy-weterani niepowroca w najblizszym czasie do gry to niestety ciezko mi to przyznac,ale misia i w tym sezonie rowniez niebedzie, moze nawet i finalu konferencji niebedzie ale to zalezy na kogo trafimy w 2 rundzie. O ile z Miami i ich brakiem srodkowego mozna sobie jakos poradzic to Howard zrobi miazge zarowna z Davisa, zmeczonego KG, niemowiac juz o Krsticiu cz Murphym.
2011-03-19 o 11:07 #11363Anonimowy
GośćTrzeba poczekać do PO, ale mimo wszystko C’s odnieśli porażkę ze słabszą drużyną i do tego trzeba wspomnieć, że Rockets grali bez Scoli. Green nieźle sobie pogrywa, ale Krstić to jest padaka. Muszą mieć w dobrej dyspozycji Shaqa, a JO był ch*jową inwestycją lata i poszło na niego część MLE. Brakuje na pewno im Nate’a jak było wspomniane, Delotne czy tam Wafer nie mają w sobie tej energii. Oczywiście były iskrzenia między graczami obu drużyn… Póki Celtics wyglądają słabo, ale doświadczenie mają, może w PO wrzucą wyższy bieg.
2011-03-19 o 14:20 #11374kuba8720
UczestnikA ja nie kumam tej dyskusji.Nate odrazu po przejsciu do thunder zlapal kontuzje,a perk zagral chyba 3 czy 4 mecze bo tez mial problemy ze zdrowiem.Nie sadze zeby celtics osiagneli teraz lepsze wyniki bez tej 2 niz majac zdrowych greena i krsticia.Nie wiemy czy np teraz rivers nie dal im w kosc na terningu zeby szczyt formy przyszedl na po.Fakt ze teraz sa bez formy ale to ciagle c’s.A juz na pewno beda faworytem z magic,ktore ma jednego schaba pod koszem i zbieranine graczy na obwodzie srednio broniacych
2011-03-19 o 18:01 #11379ADZIO
UczestnikMagic oprócz Howarda słabo zbierają? Kebab wczoraj 9 zbiórek a nie tak dawno triple-double, J – Rich też jak będzie chciał to zacznie zbierać, Bass, Anderson. Także o zbiórki w Orlando bym się nie martwił, męczy mnie właśnie sprawa meczu z Celtics. W pierwszej rundzie na pewno się nie spotkają ale kolejna któż to wie i bez panów O`neal Howard nawet bez backupa zrobi z dupy jesień sredniowiecza dla Davisa, Krsticia, Murphego. KG trochę mu poprzeszkadza, ale ta walka nie będzie wyrównana ze względu na wiek, siłę i wytrzymałość Howarda.
2011-03-19 o 18:20 #11380Tyrion
UczestnikADZIO wrote:J – Rich też jak będzie chciał to zacznie zbieraćPierce jak bedzie chciał to też zacznie zbierać, Allen to samo i nawet Davis- ten to jak mu się zechce to dopiero będzie zbierał, a jak i krsticiowi sie zachce to dopiero sie bedzie działo
2011-03-19 o 19:34 #11383kuba8720
Uczestnikkuba8720 wrote:A juz na pewno beda faworytem z magic,ktore ma jednego schaba pod koszem i zbieranine graczy na obwodzie srednio broniacychAdzio gdzie Ty tu dojrzales,ze napisalem,ze magic slabo zbieraja?
Howard sam wszystkich nie przykryje,a raczej chodzilo mi o to ze taki j-rich czy inny arenas za duzo z obrona nie maja wspolnego2011-03-20 o 13:22 #11389Howi12
Uczestniktak się składa że dużo meczy ogladałem za czasów jeszcze Cartera RL9 i moim zdaniem są po trejdzie leprzą drużyna Orlando a jeśli nie bedzie O’nelów na parkiecie Celtic to mają becki od Howiego i bassa Kebab tez słaby w obronie nie jest jedyne czym moze boston wygrac i zapewne tak bedzie to siła Allena i Pierca no i jeśli Kondon się obudzi …. ale licze i będe za MAGIC !!
może i J-Rich nie jest najleprzy w defensywie ale to nie jego zadanie … i tak stawiam że podoła allenowi.
2011-03-22 o 06:21 #11439Anonimowy
GośćNajlepiej jakby w 1 rundzie Celtics zagrali z Knicks to wtedy spokojnie przejdą. Dziś Garnett zagrał dobre zawody, ale jak się ma przeciw sobie defensorów jak Amare tak właśnie jest
. Co do Magic to dziwi mnie, że Otis nie starał się załatać dziury po Gortacie.2011-03-22 o 08:04 #11442Howi12
Uczestniknaczy skejcik ja myśle że wąsaty wyszedl z założenia że ma HOWIEGO dobrze zbierajacych BASSA i AnDERSONA ktory tez dobrą pół dyche ma. do tego na C jest młody Orton ;p ale i tak mi tam GOrcino brakuje ;p
2011-03-22 o 08:43 #11446Anonimowy
GośćW tym sezonie Bass, Anderson zbierają najlepiej w karierze jednak nie są dobrze zbierającymi bo 5.6 i 5.2rpg to raczej mało imponujące jak na Power Fowardów. Nie wiem po co wymieniasz Ortona skoro on w ogóle nie gra, prawdopodobnie zadebiutuje dopiero w przyszłym sezonie. Bass, Andy to PF, a tam potrzeba kogoś na piątkę, który by zastąpił Howarda w razie faul trouble czy coś.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.