Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Boston Celtics
- Ten temat ma 175 odpowiedzi, 30 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 4 miesiące temu przez
jyggli.
-
AutorWpisy
-
2011-04-08 o 06:02 #11876
Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:Bulls mają super RS wielu się nimi zachłysnęło, a jak dla mnie druga runda to max. Już pisałem parę razy czemu, za mało doświadczenia do tego słaby w obronie Boozer i fizycznie Noah.
Nie wydaje mi się, żeby w tym roku skończyli już w drugiej rundzie- mają HCA, a u siebie w tym sezonie przegrali tylko 5 meczów(w tym jakieś tam jednopunktowe porażki , w osłabionym składzie z Bobcats czy innymi Clippers). Wygląda na to, że w drugiej rundzie trafią na Magic( chociaż Magicy w tym roku już tak nie ogrywają Hawks jak chcą i gdzie chcą jak rok temu, i są z nimi 1-3 w sezonie).No i np dla mnie w takiej serii, mając przewagę parkietu to Bulls będą faworytem…
A co do ewentualnej serii z Celtics to w sumie nie wiem- 2-2 w sezonie, oba teamy wygrywały u siebie, Celtics mają większe doświadczenie, ale za to Bulls są lepsi na deskach, a to w defensywnej serii też może mieć znaczenie, i to spore
2011-04-08 o 07:05 #11877Anonimowy
Gośćno jeszcze zależy od drabinki jaką by mieli Bulls. Z Magic mieliby lepiej niż z Celtics czy Heat. Choć po RS trudno się do końca opierać bo wiemy co zrobili Celtics rok temu. Wydaje mi się, że Magic z Hawks się pomęczą, ale uda im się ich przejść coś znowu czuje, że Johnson może zawieść. Z Bulls postawie tak 50%, a jestem ciekaw na dłuższą metę jak Noah będzie sobie radził z Howardem.
2011-04-08 o 07:15 #11879Tyrion
UczestnikNoah akurat słabo sobie zwykle radzi z Howardem, ale mają jeszcze dobrego w obronie, choć, nie docenianego zwykle Kurta i Asika, także mają ludzi, żeby Howarda trochę zmęczyć
Za to z drugiej strony Boozer trafia na parę Bass/Anderson, czyli na rywali, przy których raczej nie wymięknie, jak przy Gasolu, czy KG :>2011-04-08 o 07:24 #11881Anonimowy
Gośćpożyjemy zobaczymy, ja jeszcze Magic nie będę przekreślał bo stać ich na dobrą grę. Boozer może nie zmięknie, ale grający dobrze Bass też mu napsuje krwi choć tu jest nieco na rękę Carlosowi bo Bass jest 3cm niższy, nie wiele, ale zawsze ;p. Bulls może lepsi pod koszem, ale Magic wg mnie lepsi na obwodzie.
2011-04-20 o 16:54 #12180Anonimowy
GośćShaq nawet może się w ogóle nie pojawić w PO… stary jest, ale coś tam pod koszem daje. Więc można powiedzieć, że Celtics mogą sobie zapomnieć o wygraniu tytułu. Będą niszczeni na deskach aż miło, a tak naprawdę można podziękować za to Ainge’owi po transferach w lutym. Perkins mimo, że nie zbierał wiele i był kołkiem w ataku to widać ile znaczył w Bostonie. Tak się zastanawiam czy Ainge nie miał lepszych ofert niż ta z Oklahomy!? Jednak mógł się wstrzymać z transferem Erdena i Harangody’ego do Cavs, można powiedzieć, że obu ekipom GM C’s zrobił prezent. Cały czas mam nadzieje, że dojdą do finału ale realnie patrząc myślę o Bostonie odpadających w następnej rundzie z Heat. Celtics nie mają czym handlować oprócz wygasających kontraktów JO i Allena, nie mają wysokich picków oraz zbyt dużo miejsca w salary. Green pewnie gdzieś odejdzie bo widać, że nie może się odnaleźć w Bostonie i kij wie ile zechce kasy Big Baby. Jak dojdzie lockout to siedzący parę miesięcy dłużej Big 3 tylko osłabnie… chyba w 2012 kiedy spadnie Garnett będzie coś można myśleć o budowie nowej drużyny wokół Rondo.
2011-07-25 o 09:47 #12860NBA Champ
UczestnikCeltowie mają praktycznie przerąbane: Shaq skończył karierę, Perka już nie ma, a ich główną siłą jest starzejący się Tercet Allen-Pierce-Garnett, za 4-5 lat, będą mieli tylko (chyba że ktoś dojdzie) Rondo z tych All-Starowych graczy, a Bulls i Heat są młodzi i silni, więc chyba niedługo koniec dla Celtów:-/
2011-07-27 o 15:58 #12869;]=
UczestnikJa daję spory kredyt zaufania dla Dannego i Doca myślę, że jeżeli sezon 11/12 się odbędzie to rozwiążą ten problem tak żeby wszyscy byli zadowoleni i zielony backcourt wyglądał przyzwoicie. KG na pewno zaopiekuje się młodym Greenem, J. O’neal jeszcze pogra z sezon i wszyscy będą starali się dotrwać do momentu kiedy Howardowi skończy się kontrakt w Orlando. Prawda taka, że co klub to spekulacji odnośnie transferu DH jest dużo… jako zielony chciałbym Go widzieć własnie w Bostonie i po końcu ery Garnett, Allen, Pierce – stworzył mega duet z Rondo… czas pokaże.
o/
2011-12-18 o 08:54 #14507Skejcik
UczestnikJeff Green wypadł i w takim razie C’s muszą poszukać kogoś na rynku, aby zapełnić lukę choć w małym stopniu po skrzydłowym. C’s pod koszem wyglądają na pewno lepiej niż ostatnio – KG, Bass, JO, Wilcox, Johnson, Stiemsma. Tylko czy uda im się powalczyć z młodymi drużynami jak Bulls i Heat czy nawet Knicks? Wg mnie już nie.. Zależy kogo spotkają po drodze do finału jednak raczej Heat czy Bulls są dla nich nie do przejścia. Mimo, że frontcourt solidnie wygląda to obok Garnetta brakuje młodego wysokiego true centra, a co do reszty wiadomo Rondo pasuje tam jednak z nim nie można dobrze grać ataku. 2 rudna to chyba co stać na ten zespół chyba, że jakimś cudem wejdą do ECF jednak tam pewnie by czekali Heat z którymi tak naprawdę mało kto ma szanse na wschodzie.
2012-07-02 o 08:47 #15331kubakw
UczestnikHeh, w Bostonie miała być rewolucja, a tu KG podpisze 3 letnie extension, dają Rayowi Allenowi dwuletni kontrakt i jakieś 2x więcej niż potencjalni zainteresowani zatrudnieniem go na MLE (np. Grizzlies) oraz pracują nad przedłużeniem Brandona Bassa. Wygląda na to, że będą jeszcze próbować w tym składzie wmocnieni potencjalnym stealem tegorocznego draftu Jaredem Sullingerem. Wydaje mi się, że Boston chce doprowadzić do tego, aby wszystkie kontrakty spadły im jak najbliżej siebie, żeby mieć praktycznie czyste salary i poszaleć za 2 lub 3 lata na rynku FA próbując stworzyć kolejną drużynę gwiazd.
2012-07-02 o 18:55 #15332ADZIO
UczestnikSullinger ma problemy z plecami i prawdopodonie ma przjesc operacje ;/ fab melo tez tak zle sie nie zapowiada a pod okiem KG napewnoe wzbogaci swoja gre
2012-07-02 o 19:04 #15333Barszczu
UczestnikMoim zdaniem Allen raczej nie zostanie w Bostonie. Ma propozycje z Miami. Nie dawno gdzies czytalem ze LeBron chętnie by widział Raya w zespole mistrza NBA.
2012-07-02 o 20:19 #15334kubakw
UczestnikSullingera kłopoty z plecami to nic nowego. Gdyby nie one to rok temu byłby top5 draftu. Kto wie jak dalej będzie mu dopisywało zdrowie. Możliwe, że kontuzje będą mu przeszkadzać, ale też możliwe, że lekarze Bostonu doprowadzą go w końcu do porządku i koleś zostanie największym stealem draftu 2012, bo koszykarski potencjał ma na 100%. Może jeszcze nie teraz, ale po zbliżającej się rewolucji kadrowej w Bostonie może zostać jedną z pierwszoplanowych postaci.
W kwestii Raya Allena dużo będzie zależało od jego ambicji. Jeżeli będzie chciał z największym prawdopodobieństwem zdobyć mistrza to dołączy za bardzo małe pieniądze do Heat i zgodzi się być jedynie zadaniowcem z ławki. Jeżeli dobrze mu w Bostonie i czuje się na siłach być starterem i próbować dalej w Bostonie to zostanie i będzie zarabiał znacznie lepiej. Wiele zależy od tego, czy zwycięży parcie na mistrza, czy ambicja poparta jednak lepszym kontraktem. Ja go widzę dalej w Celtics.
2012-07-03 o 10:41 #15335Barszczu
UczestnikJeżeli chcemy w następnym sezonie zdobyć misia to musimy podpisać J R Smitha, Roy Hibberta, Jeffa Greena i wtedy jedziemy, myślę że możemy ich podpisać, będziemy mieli mnóstwo wolnej kasy. Chris Broussard donosi, że Danny Ainge jest w stanie dać Allenowi kontrakt w wysokości $12 mln dolarów za dwa lata gry. Heat mogą sobie pozwolić na tylko $3 mln rocznie. Ainge powiedział, że sprowadzenia Allena z powrotem do Bostonu jest teraz „priorytetem numer jeden”. Dość nieoczekiwany rozwój spraw, bo wydawało się, że Allena w koszulce Celtics już chyba nie zobaczymy. Wciąż nic nie wiadomo, ale szanse na powrót Raya są już zdecydowanie większe. Jakby został to Boston w następnym sezonie miałby większe szanse na tytuł mistrza NBA.
2012-07-07 o 08:32 #15389Barszczu
UczestnikRay Allen w Miami Heat !
Ray Allen przeszedł do zespołu Miami Heat. Według źródeł Boston Celtics proponowali zawodnikowi 12 milionów dolarów za dwa lata gry. Ray Allen zdecydował się jednak na znacznie mniejsze pieniądze – za trzy lata gry ma zarobić około 9,5 miliona dolarów.
2012-07-07 o 11:01 #15395ADZIO
UczestnikJuz pisales o tym w poscie dotyczacym MH, takze ktos z modow ktorys usunie

Strata Ray to wielki szum ale czy tak naprawde jest to strata ?? Mamy w soich szeregach Jet`a ktory jest rownie dobry strzelcem obwodowym, a po za tym Ray pewnie nie chcial sie pogodzic z rola zmiennika Bradley`a ktory napewno po wyleczeniu urazu z tegorocznych PO zostanie starterem. Dobre wybory w drafcie tez pozwalaja patrzec daleko w przyszlosc. Podpisanie Bass`a tez bylo dobry posunieciem szczegolnie na jego All-Around umiejetnosci i bardzo dobry mid range jumper. Celtics staraja sie jeszcze podpisac rowniez Jeff`a Greena ktory po zeszloroczej operacji na otwartym sercu jest juz gotow do gry. Ktos pisal zeby zatrudnic J.R smitha… absolutnie NIE!!! KOles ktory olewa treningi, psuje atmosfere w ekipie i ego ma wyniesine pod niebiosa odwrotnie do jego umiejetnosci nie jest nam potrzebny. Z ekipy NYK juz bardziej bym upatrywal podpisanie Fieldsa ktory jest znacznie lepiej zbierajacym zawodnikiem jak i duuuuzo lepszym obronca

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.