Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Boston Celtics
- Ten temat ma 175 odpowiedzi, 30 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 12 lat, 4 miesiące temu przez
jyggli.
-
AutorWpisy
-
2011-04-03 o 11:35 #11758
OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikADZIO, Ty fan Celtics jesteś ?
Skejcik wrote:Zastanawia mnie też lato w Bostonie czy Celtom uda się przedłużyć kontrakty z Greenem i Davisem… coś czuje, że jednego odpuszczą, a oczywiście wszystko rozbije się o kasę.Z tego co pamiętam to Green będzie zastrzeżonym wolnym agentem i zaraz po jego przyjściu do zielonych mówił, że latem będzie się starał wrócić do Oklahomy. Pasowała mu tamtejsza atmosfera i zżyta grupa graczy. Według mnie Ainge o Glena będzie szczególnie zabiegał. Pasują mu jego jumperki i punkty spod kosza po zbiórce. W dodatku po odejściu Nate’a jest ważną częścią team chemistry obok Shaqa.
2011-04-03 o 11:41 #11759Anonimowy
Gośćtak na szybko.
wiem, że C’s mają 3-0 z Heat, ale Miami ma gwiazdy młode, jak było wspominane atak mają średni, ale Defens na wysokim poziomie. Teraz nie ma Nate’a co mimo wszystko coś z ławki wnosił, a PO to PO tam będzie kluczowe zdrowie zawodników, a wiemy jak to jest z podkoszowymi Celtów (tfu, odpukać).
Co do Bulls tak się o nich kiedyś myślałem, jeszcze nie teraz bym nimi się tak nie przejmował. Noah jest niezły, ale brak mu siły fizycznej i warunków… rok temu w serii Cavs nawet nie miał pary zatrzymać Szaka przynajmniej w tych meczach co widziałem (podajże 2). Boozer to w obronie jest średni, dla niektórych nawet kiepski i praktycznie wnosi swoje głównie w ataku. Deng jak Deng w obronie nieźle, ale zobaczymy jak będzie sobie dawał radę z Pierce’em czy Lebronem. Miami, Celtics to główni faworyci do finału, a zobaczymy jeszcze co pokażą Magic w odmienionym składzie… do finału raczej ciężko będzie im się dostać, ale swoje potrafią.Edit – skoro tak twierdzisz Rybak to możliwe, że Green’a pożegnamy jednak jeszcze się może wiele zmienić do lata. W C’s też jest zżyta drużyna. Jak Green odejdzie za nic to wyjdzie, że Ainge oddał Perka i Robisona tylko za Nenada. Jednak przez to, że Jeff jest RFA można za niego coś dostać w s’n’t.
2011-04-03 o 12:01 #11761OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikTak, oba teamy (Celtics i Thunder) mają chyba najbardziej zgrane i zżyte zespoły w lidze. Doskonałymi przykładami może być odejście Perkinsa (były filmiki z wywiadami z Kendrickiem jak ten strasznie przeżywał że musi odejść z Massachusetts. Był wtedy bliski płaczu) Teraz można stwierdzić że nie może nie zyskał ale też na pewno nie stracił wiele. Co do Jeffa. Nawet jakby wrócił do Thunder (co obstawiam na 45%) to nie sądzę, iż znów znajdzie sobie miejsce w wyjściowych składach. Pewne jest, że Perkins będzie startował z piątki a Ibaka z czwórki. Jeff zagrałlby coś więcej jedynie gdyby nie daj Boże któryś z ww. doznał kontuzji.
2011-04-04 o 04:27 #11778OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikFani Boston Celtics długo czekali na powrót Shaquille’a O’Neala . Center pojawił się we wczorajszym meczu z Detroit Pistons, pierwszy raz od 1 lutego. Powodem wykluczenia doświadczonego zawodnika była kontuzja Achillesa. Shaq wszedł na boisko na 4:43 do końca pierwszej kwarty i jego wpływ na wynik był natychmiastowy. O’Neal zdobył punkty już 15 sekund po wejściu na boisko po podaniu od Rajona Rondo. Kolejne punkty zaliczył rzutem hakiem 40 sekund później. W całym meczu zagrał jednak tylko nieco ponad 5 minut, zdobywając 6 oczek i zbierając jedną piłkę.
Potem przyszedł czas na drugą kwartę. Wystarczyło kilka sekund by Shaq schylił się, łapiąc się za swoją prawą nogę… Przykucnął na chwilę a następnie udał się do szatni. Wszyscy myśleli, iż zawodnik odnowił swoją starą kontuzję – Achillesa – jednak byli w błędzie.
Wszyscy odetchnęli z ulgą kiedy lekarze podali informację, że to uraz łydki. Choć center znów będzie musiał kuśtykać (zagrał tylko w 37 meczach w tym sezonie), to powinien być gotowy do gry już na wtorkowe starcie z Philadelphią.
Przed meczem Doc Rivers powiedział, iż nie zamierza grać O’Nealem we wszystkich sześciu pozostałych meczach. Zapytany o to, czy rozważa danie Shaqowi wolne do końca RS odparł: „Nie wiem co mamy zrobić. Wiem, że powinienem bardzo na niego uważać ale bardziej skłaniałbym się ku temu aby zagrał w kilku meczach RS.”
Sztab szkoleniowy Celtów musi jednak obmyślić plan. Na chwilę obecną mają trzy opcje na obsadzenie pozycji centra, jednak wszystkie są albo kontuzjowane, albo mają co najmniej niegroźne urazy. Jermaine O’Neal wrócił po operacji kolana w czwartek, i dziś był zmuszony wyjść w pierwszym składzie, z racji, iż Nenad Krstić doznał stłuczenia kości.
2011-04-04 o 12:58 #11786;]=
UczestnikI według mnie J.O’neal całkiem dobrze sobie dzisiaj poradził. Nie jest to maksimum jego umiejętności ale przy obecnym problemie Celtów pod koszem wypada chyba najlepiej. Glena traktuje jako 6th który więcej wnosi z ławki niż jakby miał być jednym z s5. Osobiście uważam, że to co wnosi Shaq swoją osobą do gry Bostonu jest nieocenione i nie do zastąpienia. Liczę na to, że będzie zdrowy przed początkiem PO i dotrwa do końca sezonu bez żadnej kontuzji. A potem? Nie wiem co będzie się z nim działo, czy koniec kariery czy zagra jeszcze jeden sezon… chciałbym go jeszcze zobaczyć w zielonym trykocie sezonu 11/12.
co do meczu, świetne zawody Delonte rozegrał no i ten trzypunktowy alley-oop haha! jak jest zdrowy do gry wniesie więcej niż Nate.
2011-04-04 o 15:49 #11795Anonimowy
Gośćdopóki Shaq nie zrzuci trochę kilogramów to nic z tego nie będzie. Jak nie ma zamiaru schudnąć to najlepiej niech wyoptuje w lato.
2011-04-04 o 16:17 #11796;]=
Uczestnikjakby nie patrzeć to trzydziesto-dziewięcio letni olbrzym. wszyscy wiemy, że im człowiek jest starszy tym trudniej zrzuca się wagę. a przy jego gabarytach jednak to trochę by potrwało, żeby te 10-15kg zrzucić. zobaczymy jak to się potoczy. optymistycznie spoglądam na ten aspekt.
2011-04-05 o 05:43 #11806Howi12
Uczestnikw magazynie MVP który zakupiłem za 10 pln ! napisano
Doc Rivers „Shaq jest gotowy jeśli teraz były by PO to juz by grał, ale pracuje na siłowni jest o 10 kg lzejszy”A wiec ciekawie sie robi nie zapominaj Frackov ze Jordan młody nie był kiedy konczył a menager bobcats zapowiedzial ze jakby grał to by miał 20 – 15 pkt na mecz
mimo że liczy juz bodajrze 48 lat chyba Shaq jest stary owszem ale to jest ceneter i on moze pograc do wyskiego wieku
ja myśle ze szaq bedzie niespodzianka
2011-04-05 o 07:46 #11807Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikTa center i może pograć dłużej, tylko zauważ jak on wygląda. Pograć to dłużej mogą tacy centrzy jak Marcin pewno. A nie chłop ważący 150kg, z rozwalonymi stawami i raczej później nie będzie się godził na 5minutowe występy.
2011-04-05 o 08:17 #11808Anonimowy
GośćHowi niby jaką ma być Shaq niespodzianką? BTW co Ty w ogóle teraz porównujesz go do Jordana bo mija się to w ogóle z celem. Shaq nie dba o formę, on musi spokojne ze 30kg zrzucić jak nie więcej być coś jeszcze pograć. W niedziele tylko 6 minut na parkiecie wytrzymał.
2011-04-05 o 19:39 #11819Howi12
Uczestnik… ja nie porównuje go umiejetnosciami .. do Mj . tylko zacietascia do Kosza miłoscia uwiez mi facet z tak nadwaga z takim wiekiem i z taka kasa juz dawno by przestał kozłowac … podziwiam go za to ze ma zaciente do gry … grał 6 min z 2 powodów 1 to ten o ktorym sie mowi ze jest stary i ociazały .. a 2 Doc mówil ze go oszczedza na po wiec zobaczymy jak bedzie JA NA NIEGO LICZE!!
2011-04-07 o 16:09 #11862;]=
Uczestnikodbiegając od tematu. powiedzcie co sądzicie o dzisiejszej potyczce Celtów z Bykami? przedsmak finału konferencji? jak dla mnie inaczej być nie może bo powątpiewam w gotowość Miami na zajęcie miejsca któreś z wyżej wymienionych drużyn.
zagrają na 100% czy może sobie przed końcem sezonu odpuszczą? ( a co się z tym wiążę boston zostanie pobity, bo chłopaki jak odpuszczają to grają tragicznie ). osobiście uważam, że mecz będzie wisienką na torcie tego ostatniego tygodnia rs. Boston tak samo jak i Chicago się sprężą dostarczając tym samym sporo wrażeń. wiem, że to żaden matchup ale czekam na konfrontację Rosa i Rondo czołówki na pozycji nr 1. jeżeli nie pierwszej dwójki. Mój typ: Boston +4
ps. na forum nie obowiązuje poprawność języka polskiego? interpunkcja itp itd?
2011-04-07 o 16:32 #11863salek15
UczestnikZnając Boston raczej nie odpuszczą, ale Bulls to ciężki orzech do zgryzienia.
Od Celtów ostatnio odszedł Perkins i Robinson szczególnie brak tego pierwszego osłabi Boston pod koszem jest jeszcze Shaq(ostatnio kontuzjowany
)i Jeremi O’Neal ale oni nie poradzą sobie z Boozerem czy Noahem. Na pozycji SF jest mniej więcej równo Pierce i znakomity Deng.Na rzucającym obrońcy przewagę 'Koinczynki” Ray Allen jeden
z najlepszych rzucających za trzy. Na PG trudno powiedzieć Rondo czy Rose Rondo zalicza 12.1 ast ale Rose wygrywa z nim w punktach i jest typowany do nagrody MVP. Typując obie te drużyny znajdą w finale konferencji.Mój typ:
4:3 dal Bulls2011-04-07 o 16:47 #11865Anonimowy
Gośćsałek15 wrote:Znając Boston raczej nie odpuszczą, ale Bulls to ciężki orzech do zgryzienia.
Od Celtów ostatnio odszedł Perkins i Robinson szczególnie brak tego pierwszego osłabi Boston pod koszem jest jeszcze Shaq(ostatnio kontuzjowany
)i Jeremi O’Neal ale oni nie poradzą sobie z Boozerem czy Noahem. Na pozycji SF jest mniej więcej równo Pierce i znakomity Deng.Na rzucającym obrońcy przewagę 'Koinczynki” Ray Allen jeden
z najlepszych rzucających za trzy. Na PG trudno powiedzieć Rondo czy Rose Rondo zalicza 12.1 ast ale Rose wygrywa z nim w punktach i jest typowany do nagrody MVP. Typując obie te drużyny znajdą w finale konferencji.Mój typ:
4:3 dal BullsAha czyli jak ktoś już ma dostać MVP to już będzie lepszy… Co to w ogóle za argument tak samo jak ten ma przewagę w pkt, a ten w asystach. Jeremi O’Neal i Nohaem … wiele wniosłeś do tematu i do odp na pytanie Frackova.
Frackov trudno powiedzieć jak obie drużyny podejdą do tego meczu. Bulls mają super RS wielu się nimi zachłysnęło, a jak dla mnie druga runda to max. Już pisałem parę razy czemu, za mało doświadczenia do tego słaby w obronie Boozer i fizycznie Noah. Na pewno byłby małe problemy z frontcourtem Bulls, ale mimo wszystko z serii z nimi wyszlibyśmy zwycięsko. Podajże wynik z RS to 2-1 dla Celtics. Dwa pierwsze mecze Rose’a średnio może zdobył po 18 i 20pkt, ale na słabej skuteczności. W ostatnim meczu wygranym przez Byki zanotował 36pkt, ale miał sporo strat prawie jak w każdym meczu z Bostonem w tym sezonie. Rondo będzie miał z nim problemy, ale jak Shaq z JO będą zdrowi to żwawo Rose nie będzie wchodził pod kosz. W razie ewentualnej serii typowałbym wynik 4-2 dla Celtów.
2011-04-07 o 17:00 #11866Denver Nuggets #1
UczestnikCo do potyczki to napewno czeka nas świetny mecz pod względem defensywy, w dobrym old schoolowym smaku , jestem pewien że poczujemy klimacik Playoffs , no i możemy się przykotować low scoring game charakterystyczny przy pojedynkach tych dwóch ekip
Boozer jak dobrze pamiętam jest poprostu zgaszony w pojedynkach z C’s , gra na słabym % i KG robi nad nim świetną robotę, CBooz nie może znaleść sobie dobrej pozycji do rzutu , a na post upie KG ma nad nim przewage i zmusza go do głupich strat bądz cyrkowych rzutów
sałek coś tam wspomniał że C’s cierpią przez utratę Perka , ale to chyba nie to bo Boston ostatnio największe bolączki przeżywa pod względem ofensywnym
Jestem ciekaw jak teraz zagrają Celtics kiedy dodali jednego offensywnego GUNa w postaci Jeff’a Greena ;] Czy pomoże im jakoś sforsować najlepszą obronę w lidze ?
Pojednki Rondo vs. Rose to zawsze świetny spektakl , pamiętacie Rookie Season Derricka , i jego pierwsze PO ? kiedy Bulls podejmowali C’s , tam przez okres całej serii obydwa zawodnicy wymieniali się cudownymi meczami , Rondo bodajże na przestrzeni całej serii zaliczył triple double albo miałe cyferki bardzo temu bliskie
więc teraz zawsze mam sentyment do tych pojedynków i wypatruje ich ;]
Reasumując , Bulls wyglądają lepiej na ten moment, ale przy pojedynkach dwóch świetnych ekip defensywnych często wszystko zależy od produkcji zawodników z ławki
którą C’s wydają się mieć lepszą. Napewno dla Zielono Białych głównym problemem będzie Derrick Rose i postarają się dzisiaj go wyłączyć , Rondo włączy opcję zielonego goblina i możemy być pewnie że zobaczymy z jego strony sporo defensu na róży i Hustle Plays
Jeżeli uda im się wybić Rose’a z wczesnego scoring rythm i zmuszą go do forsowania gry to mecz mają w kieszeniu , bo Boozer w pojedynkach z KG słabo wypada , a Bulls nie mają więcej fierpowera który mógłby ponieść ich ofensywnie i mogą się poprostu zadławić 
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.