Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Arenas unika Paki!
- Ten temat ma 24 odpowiedzi, 8 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 11 miesięcy temu przez
Clippers4life.
-
AutorWpisy
-
2010-01-01 o 20:19 #242
Creative
UczestnikArenas został skazany na dwa lata w zawieszeniu, które pozwolą mu uniknąć więzienia.
Oprócz tego Gilbert musi wpłacić grzywnę w wysokości 5000$ i odsłużyć 400 godzin prac społecznych.
Agent 0 przeprosił na sali sądowej i wydał mowę końcową w której powiedział:
„Każdego dnia kiedy się budzę , marzę aby to wszystko się nie wydarzyło”
Warto wspomnieć iż prokuratura zażądała wyroku w wysokości minimum 3 miesięcy pozbawienia wolności argumentowali to tym iż Arenas wielokrotnie kłamał w związku ze znalezieniem się broni w szatni i próbował zatuszować całą sprawę , powiedzieli również że Gilbert przyznał się iż wiedział że nie można wnosić broni palnej na teren D.C i że miał już wcześniej wyrok za podobne wykroczenie.Washington Wizards wydali oświadczenie:
„Wierzymy, że dzisiejsze skazanie Gilberta Arenasa pomoże w zamknięciu tej niefortunnej sytuacji, która rozgrywa się w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Gilbert przyznał się do błędów i teraz spłaci dług dla naszej społeczności. Jesteśmy przekonani, że nauczył się czegoś istotnego i patrzę w przyszłość aby w końcu ruszyć z miejsca i skoncentrować się na budowaniu tego zespołu w Contendera, na którego nasi wybitni fani zasługują”Via Washington Post
2010-01-01 o 20:41 #2264Rick Barry FTW!
UczestnikKoleś ma solidnie napier… w głowie :exclamation:
2010-01-01 o 21:16 #2265Denver Nuggets #1
UczestnikO ja pierd…. Obydwaj mają coś nie tak z głową , celowali do siebie w szatni !!! pomimo że rzekomo Javaris tylko się bronił to i tak jakim prawem wniósł gnata na stadion…
Chyba tym razem komisja nie będzie tak łaskawa, szykują się zawieszenia2010-01-02 o 11:21 #2267Anonimowy
GośćNo i ten koleś miał być zbawieniem Rockets
. Arenas dostał mamonę i mu odwala, ciekawe co teraz bo jak na razie to Wizards są w głębokiej d*pie. Mogli sobie odpuścić tego Arenasa i za takie pieniądze zbudować lepszą drużynę. To nie Butler czy Jamison powinien być do odstrzału, ale Arenas w sensie z drużyny
2010-01-07 o 04:53 #2323Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnik„David Stern, komisarz ligi NBA, wydał dzisiaj następujące oświadczenie:
„Fakt posiadania przez gracza NBA broni palnej w hali jest dla ligi powodem ogromnego zmartwienia. Początkowo uważałem za roztropne wstrzymanie się od podejmowania natychmiastowych działań ze względu na dobro śledztwa. Zalecałem także ostrożność Washington Wizards. Część z pracowników klubu ma być wkrótce przesłuchiwana, a śledztwo toczy się w tempie, jakim wymaga tego ranga tej sprawy. Chociaż jestem pewien, że wkrótce podjęte zostaną poważne kroki prawne wobec Pana Gilberta Arenasa, uważam, że jego zachowanie nie pozwala mu w tym momencie wybiegać na parkiety NBA. Tym samym zawieszam go od zaraz, na czas nieokreślony, bez wypłacania pensji.”
Każde spotkanie, które opuści Arenas kosztować go będzie 147,208 $. Będzie także tracił 95,000$ dziennie.”
nieoficjalnie mówi się że zawieszenie ma trwać rok albo nawet do końca sezonu 2011-12…powiem tyle UUUUUUUUUUUUUUUUUuuuu
A co dodam: http://www.youtube.com/watch?v=2DcjazqOSh0
2010-01-07 o 08:20 #2324Rick Barry FTW!
Uczestnikmucha8 wrote:„David Stern, komisarz ligi NBA, wydał dzisiaj następujące oświadczenie:„Fakt posiadania przez gracza NBA broni palnej w hali jest dla ligi powodem ogromnego zmartwienia. Początkowo uważałem za roztropne wstrzymanie się od podejmowania natychmiastowych działań ze względu na dobro śledztwa. Zalecałem także ostrożność Washington Wizards. Część z pracowników klubu ma być wkrótce przesłuchiwana, a śledztwo toczy się w tempie, jakim wymaga tego ranga tej sprawy. Chociaż jestem pewien, że wkrótce podjęte zostaną poważne kroki prawne wobec Pana Gilberta Arenasa, uważam, że jego zachowanie nie pozwala mu w tym momencie wybiegać na parkiety NBA. Tym samym zawieszam go od zaraz, na czas nieokreślony, bez wypłacania pensji.”
Każde spotkanie, które opuści Arenas kosztować go będzie 147,208 $. Będzie także tracił 95,000$ dziennie.”
nieoficjalnie mówi się że zawieszenie ma trwać rok albo nawet do końca sezonu 2011-12…powiem tyle UUUUUUUUUUUUUUUUUuuuu
A co dodam: http://www.youtube.com/watch?v=2DcjazqOSh0
Dobre:exclamation:
2010-01-07 o 08:27 #2325Creative
UczestnikMyślałem, że Stern zawiesza Arenasa na czas nieokreślony ale z pełną wypłatą…. właśnie brak siana może go zaboleć najbardziej
Z drugiej strony tak głupie zachowanie powinno być tak ostro karane! Każdy zawodnik tej ligi musi wiedzieć, że takie numery będą „drogo” go kosztować
2010-01-07 o 08:55 #2328Anonimowy
GośćTu mi się podoba zachowanie Sterna. Nie ważne czy to zawodnik klasy Bryanta czy jakiś rezerwowy, kary powinny być jednakowe i ostre.
2010-01-07 o 09:13 #2330Rick Barry FTW!
UczestnikCreative wrote:Myślałem, że Stern zawiesza Arenasa na czas nieokreślony ale z pełną wypłatą…. właśnie brak siana może go zaboleć najbardziej
Z drugiej strony tak głupie zachowanie powinno być tak ostro karane! Każdy zawodnik tej ligi musi wiedzieć, że takie numery będą „drogo” go kosztować 
Tylko do końca tego sezonu, straci przeszło 7.200.000 $$$
2010-01-07 o 12:32 #2332Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikCiekawe czym się teraz zajmie? ;p
2010-01-07 o 12:40 #2335Creative
Uczestnikmucha8 wrote:Ciekawe czym się teraz zajmie? ;pArenas będzie miał wreszcie czas, żeby zająć się swoją „żoną”
2010-01-07 o 12:45 #2336Rick Barry FTW!
UczestnikCreative wrote:mucha8 wrote:Ciekawe czym się teraz zajmie? ;pArenas będzie miał wreszcie czas, żeby zająć się swoją „żoną”

Po tym jak Shaq się nią zajął, to nie wiem czy Gilbo ma „tam” czego szukać
2010-01-07 o 16:52 #2337OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikKażdy dzień dyskwalifikacji za przyniesienie do szatni Wizards trzech nienaładowanych – wersja oficjalna – pistoletów kosztuje gracza Wizards dokładnie 147 tysięcy, 208 dolarów. Może być też znacznie gorzej – warty ponad 111 milionów kontrakt Arenasa może zostać unieważniony, a koszykarz dożywotnio zdyskwalifikowany.
Jaka może być ostateczna decyzja Sterna? Wiele wskazuje na to, że zawiesi on Gilberta Arenasa do końca sezonu, co oznaczałoby dla „Agenta Zero” stratę około 5,6 milionów dolarów2010-01-07 o 17:42 #2340Denver Nuggets #1
UczestnikGilbert zniszczył ten team , wszystko opierało się na nim a już w początkach sezonu pokazał że nie było warto na niego stawiać ani pieniędzy ani zaufania, teraz zostawia team a na dodatek trzepie kasę , nie lubię Sterna, ale w tym przypadku bardzo dobra decyzja i nie wiem nawet czy nie jest zbyt lekka , powinni pozbawić go kasy żeby dorabiał w McDonalds i czyścił ulice Waszyngtonu…
Nie dziwię się że żonka zostawiła takiego szajbusa, pewnie w nią też mierzył;p2010-01-07 o 18:02 #2344Drunx
UczestnikNom kasy juz nie zarobi i zapowiada sie koniec kariery w NBA. Wizards go pewnie beda chcieli oddac nikt go nie bedzie chcial wiec beda blagac Sterna zeby go zawiesil dozywotnio to bedzie kasa na kogos po sezonie
hmmm czyzby niedlugo znikly reklamy z Arenasem i Joe Blackiem? -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.